cyprus dogs

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

marjo bours (Gast)

Is iemand van jullie bekend met Hanneke Tazelaar??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cyprus dogs" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!

Ik heb even gegoogled, bedoel je soms Hanneke Tesselaar?

Ik ben er verder niet mee bekend.

honden page profiel marjo boursmarjo bours

Ja sorry die bedoel ik. Ik kan opeens niet meer op haar facebookprofiel. Vandaar. Je kent haar niet begrijp ik. iig dank voor je reactie. 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Nee ken haar niet maar even gekeken en kan op haar Facebook maar misschien heeft ze je geblokkeerd ofzo 

Anoniem (Gast)

Ik denk dat ik te maken heb met een organisatie die niet pluis is. Ik heb haar via facebook en heb contact met haar gezocht omdat mijn dochter een hondje had gezien en die graag wilde adopteren. Vertelde haar dat mijn dochter werkt maar het hondje gewoon mee mag nemen en de hond daar alle ruimte heeft om los te lopen zo ook in de tuin. Ik was in de 1ste intantie contact persoon en vandaar dat Hanneke Tesselaar mij een bericht stuurde nav wat vragen die ik had omtrent de hond. Zij vertelde mij dat de hond gezond en het liefste mannetje was wat er bij zat. Ze stuurde zelfs foto's! Ik kreeg een inschrijfformulier via FB toegestuurd met het verzoek dit in te vullen. Dat heeft mijn dochter gedaan omdat zij tenslotte de adoptie op haar wilde nemen. Wat voor reactie ze toen kreeg!! Ze kon niet adopteren omdat ze onder de 26 jaar is!!! Mijn dochter wordt dit jaar 25!! Waar in de wet wordt er gezegd dat men pas mag adopteren vanaf 26. Mooier nog: de wet zegt dat de hond een "ding" is en dat adopteren dan eigenlijk niet eens wettelijk kan.En dat een hond niet langer dan 4 uur alleen mag zijn!! Ongelooflijk!! Ten eerste gaf  ruimschoots optijd aan dat mijn dochter werkt maar dat hij ten alle tijden mee kan. Ik heb haar toen een berichtje gestuurd of wij even konden bellen. Nee dat had geen nut vlgs haar! Heel raar! Het is nml zeer gebruikelijk om telefonisch contact te hebben, een huisbezoek te doen en na controle. Ik ben er inmiddels achter dat ze de zelfde honden ook op Marktplaats te koop aanbiedt. Ik heb haar bericht en keurig uiteengezet wat mijn gevoel was bij haar onprofessioneel handelen en haar zwakke argumenten zoals leeftijd en werken. Zag dat het bericht was gelezen. Maar ik kreeg zoals ik al verwachtte geen reactie. Ik heb haar tevens een lijst met bekende organisaties gestuurd waar zij overigens  niet op voorkomt. Zij handelt in naam van Cyprus Dogs. Enige wat ik zie staan is Cyprus Dogs  Rehoming Association maar dit wordt door iemand anders vlgs mij gerund.

honden foto van Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!

Wat een raar verhaal... Ik zou er maar niet meer op vertrouwen dat je via haar nog aan een hondje komt.. Misschien is via een fysiek asiel zoeken een beter idee, dan kan je daar in ieder geval altijd terecht.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ophouden met zoeken.

 

Dichterbij huis :

www.dierenasiels.com

www.ikzoekbaas.nl

 

Anoniem (Gast)

Dank voor jullie reactie. Ik ga hier ook niet mee verder. Ga een blik werpen op jullie adressen! Thanks!

Anoniem (Gast)

Inderdaad plaatsen wij geen hondjes uit die de hele dag in een kapsalon moeten liggen en zo nu en dan worden uitgelaten, dit vinden wij geen optimale situatie voor onze dieren. Het gaat ons uitsluitend om het welzijn van onze dieren. Dat mensen dit niet wensen te begrijpen en dan hun ware aard laten zien, so be it.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat een raar topic 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Wat een raar topic  "

 Ja... geloof er allemaal weinig van 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Sowieso zouden personen, die van plan zijn een buitenlandse hond te adopteren, om hondenhandel uit te sluiten, kunnen verifiëren of een organisatie aan alle punten van de checklist buitenlandse honden van de Hondenbescherming voldoet. Er zijn vele organisaties, zelfs bekende en grote, die hier niet aan voldoen. Zoek op internet naar ervaringen met een organisatie, alvorens je met een organisatie in zee gaat. Veel organisaties noemen zich of worden door derden, stichting genoemd, terwijl deze geen stichting zijn; ook omdat men geen inzicht wil geven in de financiën (jaarlijks gedetailleerde verlies- en winstrekening).

 

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/Buitenlandse%20honden%20checklist.pdf

 

Als een toekomstig "adoptant"/koper geen of ontwijkend antwoord op vragen aan deze organisaties krijgt, dan kan men beter afhaken. Het is niet voor niets dat buzhonden.weebly.com/ waarschuwt voor verkapte hondenhandel.

 

 

 

 

Anoniem (Gast)

Vandaar dat wij afgehaakt zijn Loesje! Kwam er ook achter dat ze erg actief op Marktplaats is. Komt niet oke op mij over. We hebben inmiddels een schat van een hondje! ????????

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Actief op marktplaats zegt niks over betrouwbaarheid van een stichting, dit tot ander verhaal van de broodfokkers die daar adverteren en met hoge bedragen... Ik denk dat 9 van de 10 stichtingen terug te vinden zijn op sites als marktplaats omdat hier gewoon een vergrote kans is op het vinden van adoptanten, ik persoonlijk ken in ieder geval weinig stichtingen die niet adverteren met hun hondjes. Als er op die manier snel goede baasjes worden gevonden en de hondjes naar hun forever home kunnen zie ik niet in wat hierin slecht of verkeerd aan zou zijn of wat dit zou zeggen over betrouwbaarheid van een stichting. Er zijn ook zeker erkende fokkers die op marktplaats hun pups aanbieden, zegt niet dat ze slecht zijn, het is alleen zo spijtig dat er heel veel nare mensen op marktplaats hangen die geld boven het belang van hun hondjes hebben staan. Nu is dit bij deze stichting niet van belang zoals ik lees anders was de hond zonder problemen gewoon geplaatst vermoed ik als geld bovenaan zou staan. Het is goed dat er wordt gekeken naar toekomstige adoptanten en of deze situatie passend is bij de betreffende hond. In dit geval is dit blijkbaar niet het geval, voor jullie niet leuk maar alsnog niks zeggend over betrouwbaarheid van een stichting. Veel stichtingen werken met een regel-lijstje dus een aantal zaken waaraan adoptanten sowieso moeten voldoen, bijna altijd staat hierin ook vermeld over de aantal uren alleen thuis moeten zijn, meestal is dit inderdaad tussen de 4/5 uur, hierin nog in meegenomen dat in begin periode dit nog niet haalbaar is, vaak wordt dit ook tijdens een huisbezoek toegelicht, het gaat namelijk om honden die toch een verleden hebben en je moet er vanuit gaan dat deze langere periode nodig hebben om te wennen, meteen mee naar het werk is in mijn ogen dan ook geen optie, dus ik begrijp het vanuit de stichting ook wel.

 

Ik denk dat dit alles niks zegt of betrouwbaarheid, net als dat het niet zegt dat jullie als mensen niet geschikt zouden zijn voor een hond, alleen is het voor de hond die jullie wilde adopteren wellicht geen geschikte situatie.

gast (Gast)

hallo graag zou ik willen weten waarom je denkt dat het een organisatie is die niet pluis is?

gast (Gast)

wij willen in de toekomst misschien een hondje daarvan dan dus zijn wel nieuwsgierig

CYPRUS DOGS (Gast)

Als u meer over CYPRUS DOGS wilt weten en de stichtingen die hieronder vallen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn meer dan bereid uw vragen te beantwoorden.

Wij selecteren zeer zorgvuldig om een zo goed mogelijk match te waarborgen, dit is zowel voor het dier als de adoptant van groot belang. 

Mvg

 

 

Frits (Gast)

Sorry, ik ken aardig wat mensen die via haar een hond geadopteerd en die daar heel veel plezier aan beleven.

Ze stelt inderdaad hoge eisen aan de verzorgers die als je het nuchter bekijkt nodig zijn om een goede verzorging te garanderen.

En je moet toch ergens naamsbekendheid door krijgen, vandaar Marktplaats, maar haar eisen veranderen daardoor niet.

 

Marjolijn van Silfhout (Gast)

Ik ben zeker bekend met Hanneke Tesselaar. Het Is een fantastische vrouw, heeft een hart voor de honden. Her Is niet van zelfsprekend dat je een hondje kunt adopteren. Ze wilt er zeker  van zijn dat de honden goed terecht komen. Dat zegt al genoeg! Dat het niet om het geld te doen Is.ik heb 2 hondjes uit cyprus geadopteerd. Echt schatten van hondjes kon ik van het vliegveld ophalen. Gezond, paspoort, gesteraliceert. Getrimd en wel! Ik schrijf dit omdat ik jullie kritiek erg onterecht  vind. Ook belde ze me Hoe het met mn hondjes gaat. Je hoort het goed. BELLEN. ik vind het een geweldige organisatie.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ken de stichting niet, maar  het is alleen maar goed toch als er hoge eisen gesteld worden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je hebt als verkoper ook recht om eisen te stellen.

Zeer terecht zelf, het gaat wel om levende wezens.

 

Ik vind het juist een goed teken eisen te stellen aan wie je je hond verkoopt.

 

Niet meer dan 4 uur alleen, ben ik het helemaal eens overigens. Meer alleen, dan een goede oppas regelen.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik denk dat ik te maken heb met een organisatie die niet pluis is. Ik heb haar via facebook en heb contact met haar gezocht omdat mijn dochter een hondje had gezien en die graag wilde adopteren. Vertelde haar dat mijn dochter werkt maar het hondje gewoon mee mag nemen en de hond daar alle ruimte heeft om los te lopen zo ook in de tuin. Ik was in de 1ste intantie contact persoon en vandaar dat Hanneke Tesselaar mij een bericht stuurde nav wat vragen die ik had omtrent de hond. Zij vertelde mij dat de hond gezond en het liefste mannetje was wat er bij zat. Ze stuurde zelfs foto's! Ik kreeg een inschrijfformulier via FB toegestuurd met het verzoek dit in te vullen. Dat heeft mijn dochter gedaan omdat zij tenslotte de adoptie op haar wilde nemen. Wat voor reactie ze toen kreeg!! Ze kon niet adopteren omdat ze onder de 26 jaar is!!! Mijn dochter wordt dit jaar 25!! Waar in de wet wordt er gezegd dat men pas mag adopteren vanaf 26. Mooier nog: de wet zegt dat de hond een "ding" is en dat adopteren dan eigenlijk niet eens wettelijk kan.En dat een hond niet langer dan 4 uur alleen mag zijn!! Ongelooflijk!! Ten eerste gaf  ruimschoots optijd aan dat mijn dochter werkt maar dat hij ten alle tijden mee kan. Ik heb haar toen een berichtje gestuurd of wij even konden bellen. Nee dat had geen nut vlgs haar! Heel raar! Het is nml zeer gebruikelijk om telefonisch contact te hebben, een huisbezoek te doen en na controle. Ik ben er inmiddels achter dat ze de zelfde honden ook op Marktplaats te koop aanbiedt. Ik heb haar bericht en keurig uiteengezet wat mijn gevoel was bij haar onprofessioneel handelen en haar zwakke argumenten zoals leeftijd en werken. Zag dat het bericht was gelezen. Maar ik kreeg zoals ik al verwachtte geen reactie. Ik heb haar tevens een lijst met bekende organisaties gestuurd waar zij overigens  niet op voorkomt. Zij handelt in naam van Cyprus Dogs. Enige wat ik zie staan is Cyprus Dogs  Rehoming Association maar dit wordt door iemand anders vlgs mij gerund. "

 Sorry, maar als de verkoper 25 jaar te jong vind, is dat haar goed recht. 

Dat ze je geen hond wilt verkopen, als hij meer dan 4 uur alleen zit, idem dito.

Ik begrijp dat ze niet meer met je in zee wilt gaan. Dat is een hart hebben voor de hondjes.

 

Met mp is niets mis.

 

Ik fok Perzische kittens, stel hele hoge eisen aan mensen die bij mij een kitten willen kopen en ik adverteer op mp! 

Ik ben een liefhebber van het ras, geen broofd, voor de duidelijkheid.

Desirée (Gast)

Wij hebben een super lief hondje via Hanneke! Prima organisatie en super lieve vrouw die terecht er zeker van wil zijn dat de hondjes goed terecht komen. Het is een hele verantwoordelijkheid een hond, terecht dat Hanneke kritisch is. 

Tevreden (Gast)

ook wij hebben twee hondjes via Cyprus dogs  geadopteerd! En we zijn ontzettend blij met ze ! Wat een schatjes en ze zagen er bij aankomst op Schiphol super verzorgd uit! 

Marieke (Gast)

Hallo,

Heeft iemand toevallig een cyprus poodle bij deze stichting geadopteerd? Wat is de ervaring met dit ras, qua karakter maar ook qua vacht? Is het vergelijkbaar met een labradoodle, verharen ze?

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Hallo,
Heeft iemand toevallig een cyprus poodle bij deze stichting geadopteerd? Wat is de ervaring met dit ras, qua karakter maar ook qua vacht? Is het vergelijkbaar met een labradoodle, verharen ze? "

 Hanneke bemiddelt toch alleen straathondjes? Misschien even googlen of contact met Hanneke zelf opnemen? Ik kan me niet voorstellen dat ze raszuivere honden bemiddelt. 

Anoniem (Gast)

Hoi Chantal,

Zij heeft allemaal cyprus poodles ter adoptie, die komen daar veel voor, zijn wel straathondjes inderdaad. Ik had het ook aan Hanneke gevraagd maar wou ook nog even kijken of iemand hier ervaring met het ras heeft. Ik kan er verder niets over vinden.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Actief op marktplaats zegt niks over betrouwbaarheid van een stichting, dit tot ander verhaal van de broodfokkers die daar adverteren en met hoge bedragen... Ik denk dat 9 van de 10 stichtingen terug te vinden zijn op sites als marktplaats omdat hier gewoon een vergrote kans is op het vinden van adoptanten, ik persoonlijk ken in ieder geval weinig stichtingen die niet adverteren met hun hondjes. Als er op die manier snel goede baasjes worden gevonden en de hondjes naar hun forever home kunnen zie ik niet in wat hierin slecht of verkeerd aan zou zijn of wat dit zou zeggen over betrouwbaarheid van een stichting. Er zijn ook zeker erkende fokkers die op marktplaats hun pups aanbieden, zegt niet dat ze slecht zijn, het is alleen zo spijtig dat er heel veel nare mensen op marktplaats hangen die geld boven het belang van hun hondjes hebben staan. Nu is dit bij deze stichting niet van belang zoals ik lees anders was de hond zonder problemen gewoon geplaatst vermoed ik als geld bovenaan zou staan. Het is goed dat er wordt gekeken naar toekomstige adoptanten en of deze situatie passend is bij de betreffende hond. In dit geval is dit blijkbaar niet het geval, voor jullie niet leuk maar alsnog niks zeggend over betrouwbaarheid van een stichting. Veel stichtingen werken met een regel-lijstje dus een aantal zaken waaraan adoptanten sowieso moeten voldoen, bijna altijd staat hierin ook vermeld over de aantal uren alleen thuis moeten zijn, meestal is dit inderdaad tussen de 4/5 uur, hierin nog in meegenomen dat in begin periode dit nog niet haalbaar is, vaak wordt dit ook tijdens een huisbezoek toegelicht, het gaat namelijk om honden die toch een verleden hebben en je moet er vanuit gaan dat deze langere periode nodig hebben om te wennen, meteen mee naar het werk is in mijn ogen dan ook geen optie, dus ik begrijp het vanuit de stichting ook wel.
 
Ik denk dat dit alles niks zegt of betrouwbaarheid, net als dat het niet zegt dat jullie als mensen niet geschikt zouden zijn voor een hond, alleen is het voor de hond die jullie wilde adopteren wellicht geen geschikte situatie. "

 precies...

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

weet iemand wat de website hiervan is. Kan alleen maar een facebook pagina vinden. En nergens info over werkwijze etc. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cyprus dogs" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: karnemelk niet goed?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^