Zou dit kunnen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Even een vraagje, ik twijfel zelf nogal namelijk.

Wij hebben sinds 2 dagen een pupje (vanaf maandag middag) hij is al goed gewent, en een super schatje.

Nu zijn mijn kinderen natuurlijk ook helemaal trots op hem, en willen hem heel erg graag op school laten zien in de klas. Nu vind ik dit wel prima, maar ik ben bang dat het nu nog te vroeg is, hij is er tenslotte pas net bij ons.

Alleen is het zo, dat de kinderen vrijdag de laatste dag hebben en daarna 6 weken vakantie.

Nu dacht ik, misschien kan ik het zo doen, dat hij morgen bij de een in de klas gaat, en vrijdag bij de ander. Het gaat om 5 minuutjes, alleen even laten zien, maar goed het zijn wel zo'n 30 kleuters per klas die hem gaan bekijken/aaien. Ik vraag mij toch wel af of dat nu al wel verstandig is.

Dus hierbij, wat is jullie advies? Doen, of jammer en pech?

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Hij is overigens morgen 11 weken oud.

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ik zou het doen. Je bent er , denk ik, zelf bij dus kunt het in de gaten houden.

Dit is een vorm van socialiseren.

 

Succes !!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Mogen alle kinderen dat? Hun huisdieren laten zien? Als wij dat op school gedaan hadden waren we wel even bezig geweest haha. 

Je kan ook de pup meenemen als je de kids op gaat halen van school.   Koekjes mee en lekker socializen. 

Denk dat het prima kan hoor, geloof alleen niet dat het makkelijk wordt om je aan de 5 minuutjes die je gepland hebt te houden ;) Alle 30 willen even om de beurt aaien natuurlijk, en dat duurt wel wat langer. Neem er wel gewoon de tijd voor dan anders is het voor het pupje ook niet leuk

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Gewoon doen! Zorg wel dat je er zelf bij blijft en oplet dat er zich geen 30 kleuters tegelijk op de pup storten!

Wij gaan met onze pups zo rond de 7-8 weken altijd bij het schoolplein staan, om ze al kennis te laten maken met ( veel) kinderen. Een succes..elke keer weer!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dat zou ik niet doen, nee. Je kan op voorhand wel denken: het is maar 5 minuutjes, maar als alle 30 kleuters met hun grijpgrage handjes afkomen en hun 'oh' en 'ah's is dat heel stresserend voor je hondje. Hij is nog maar net bij jullie, er is al zo immens veel waar ie aan moet wennen en wat ie moet leren, er speelt zich dus al erg veel af in dat kopje. Rust is nu erg belangrijk, hij moet erop kunnen vertrouwen dat jij hem een veilige en geborgen omgeving aanbiedt. Een klas kleuters is dit niet, je hebt zoveel kleine kinderen tegelijk niet in de hand, je hond kan schrikken, in paniek slaan, happen...

Op momenten als dit moet je handelen in het belang van je hond, je legt nu immers de fundering van jullie vertrouwensband. Voor die kindjes in de klas is het even lol en daarna zijn ze het vergeten en begint hun vakantie. Dat weegt niet op tegen het feit dat dit voor de pup een nare, stresserende of beangstigende ervaring kan zijn en alle gevolgen vandien.

Hem leren kennis maken met kindjes kan natuurlijk wel, als ie eerst al een beetje gewend is aan z'n nieuwe thuis, onder toezicht en op een rustige manier. Maar nu, na twee dagjes bij jullie, vind ik veel te snel.

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester



honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Ik zou het niet doen. 30 Hele jonge kinderen die gillen, handjes overal, misschien wel dringen, lijkt me echt overkill voor je puppy. Een slechte/vervelende ervaring voor je pup is snel gemaakt.

Ik zou het risico niet nemen.

honden foto van Ingrid De Meulemeester

 Vind ik persoonlijk ook nog te vroeg een beetje te veel van het goede. Beestje zal niet weten waar kruipen als zo'n 60 grijpgrage handjes z'n richting uitkomen. Ik zou hem eerst laten wennen aan zijn nieuwe gezin.  Is mijn opinie hoor !

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

"  Vind ik persoonlijk ook nog te vroeg een beetje te veel van het goede. Beestje zal niet weten waar kruipen als zo'n 60 grijpgrage handjes z'n richting uitkomen. Ik zou hem eerst laten wennen aan zijn nieuwe gezin.  Is mijn opinie hoor ! "

 Als je de pup zelf bij je houdt en de kinderen goed instructies geeft gaat het best goed denk ik. Niet te veel tegelijk, niet te lang..

De pup op de grond zetten en laten lopen, nee, dat zou ik ook niet doen!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou het niet doen.
Hij is net weg uit zijn vertrouwde omgeving en bij jullie.
Over 6 weken is ie ook nog leuk.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ja kinderen mogen hun nieuwe huisdier laten zien in de klas, we hebben al meerdere puppy's in de klas gehad, en zelfs hamsters haha. En het zou echt om 5 minuutjes gaan, dat is de regel.

Druk zal het niet zijn, geen gegil, de kinderen zitten in de kring op hun stoel, het zou niet zo zijn dat ze allemaal op hem afkomen rennen, want ze mogen niet van hun stoel, maar goed hoe het verder zal gaan weet ik niet.

En uiteraard zou hij op mijn schoot blijven.

Ik ben ook bang dat het een beetje veel is misschien. Anderzijds is hij wel al 11 weken, en is er niet heel veel tijd meer voor het echte goede sociale gedoe.

Thuis heeft hij ook te maken met kinderen en drukke kinderen, komen ook veel vriendjes over de vloer ect. Echter moeten ze de hond met rust laten.

Ik wacht nog even wat reacties af, en beslis daarna wat ik doe. Smiddags mee nemen gaat trouwens niet, dat zou pas veel te druk zijn, beide kids komen op andere tijd uit, en het zou dan te lang en veel te druk zijn, 350 kinderen die naar buiten komen, veel ouders ook die hem allemaal zouden willen aaien of vasthouden, dat vind ik zelf echt nog te druk voor hem. En dan zou ik hem op de scooter mee moeten nemen, dat durf  ik echt niet!

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Als ik zo lees hoe je school zoiets aanpakt, dan zou ik het zeker doen!

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Als ik zo lees dat de kinderen allemaal in een kring moeten zitten en niet van hun stoel mogen komen, dan zal ik het zeker doen.

 

De fokster van mijn australian shepherd ging ook altijd met 2 of 3 pups tegelijk naar een school, om de pups met kinderen te socialiseren, zij ging dan ook met de pups een kleuterklas binnen waar de kinderen in een kring zaten, en liet de pups gewoon een beetje rondlopen. ( de pups waren dan tussen de 6 en 8 weken oud )

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Als de kinderen ineen kring zitten en dan bv om de beurt even aaien een aantal dan zou ik het doen 

Vind je het teveel dan pak je je pup gewoon op en ga je weg toch? 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Ik zou het doen. :-)
Bij mij op school (zo'n 20 jaar geleden) ging het ook precies zo!
Ik denk zelfs dat het niet alleen voor de pup, maar ook voor de kinders goed is. ;-)

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ik zou het doen, het is maar 5 minuutjes, je bent er zelf bij. 

Volgende forumvraag: Mijn eerste pup, tips?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^