Ontstoken keelamandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Corgi MaxCorgi Max

honden foto van Corgi Max

hoi allemaal,

 

sinds afgelopen donderdag lopen we een beetje te tobben met Max.

op vrijdagochtend had hij opeens een dik oog en leek last van z'n bek te hebben, wilde niet eten en we mochten niet bij z'n bek komen. Op vrijdagavond naar onze dierenarts geweest en onder een klein roesje is hij onderzocht, was volgens haar niks te zien maar volgens mijn man keek ze niet erg goed ( ik was er zelf niet bij )

Max kreeg een antibioticakuur mee. Helaas weinig verbetering en hij leek meer pijn te krijgen. Op zondagavond wederom terug geweest. Toen een andere arts ( grote praktijk met meerdere artsen). Deze had wel in de gaten dat t niet goed zat en Max bleek bijna 40C koorts te hebben, hiervoor een spuit gehad en hij moest vandaag terug naar een andere locatie waar een arts zat die vooral in het gebid ed gespecialiseerd is. Hier onder narcose geweest en het bleek dat er een wondje zat in de kaakspier, waarschijnlijk veroorzaakt door een splinter van een stok en dus opstoken amandelen. Het bleek zelf dat er veel pus inzat. Nu een nieuwe kuur gehad. Ik wist zelf niet dat dit bij honden kon voorkomen. 

Zijn er meerdere mensen hier die dit weleens hebben meegemaakt ? Wordt dit ook veroorzaakt door een virus? We willen natuurlijk niet dat dit nog een keer gebeurd want onze Max is nu behoorlijk van slag. Wil ook bijna niet eten, nog tips hiervoor? Hij krijgt brokken.

 

groetjes Jolande en Max

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik weet wel dat mensen steeds vaker voor kiezen de hond Niet met stokken te laten spelen. O.a. I.v.m. Splinters.

Takken liggen onder allerlei omstandigheden dus kan makkelijk dan via een splinter een bron van ontsteking veroorzaken.

Heel veel beterschap en een voorspoedig herstel voor je maatje.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Toen mijn hond keelproblemen had, heb ik haar brokken geweekt in warm water. Dat ging een stuk beter met eten. Ze kreeg dus ook meteen vocht binnen waardoor ze minder hoefde te drinken.

Heb je ook een pijnstiller mee gekregen van je dierenarts? Anders zou je daar om kunnen vragen.

Heel veel beterschap met Max!

honden page profiel Corgi MaxCorgi Max

honden foto van Corgi Max

" Toen mijn hond keelproblemen had, heb ik haar brokken geweekt in warm water. Dat ging een stuk beter met eten. Ze kreeg dus ook meteen vocht binnen waardoor ze minder hoefde te drinken.

Heb je ook een pijnstiller mee gekregen van je dierenarts? Anders zou je daar om kunnen vragen.

Heel veel beterschap met Max! "

 Ja we hebben pijnstillers gekregen, het is alleen lastig om die te geven omdat hij niet wil eten. Ga het maar in een stukje kaas proberen te verstoppen 

Volgende forumvraag: Exercised Induced Hyperthermie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^