Leishmania

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bo (Gast)

Hoi, wij gaan 3 weken op vakantie in Zuid-Franrijk en Spanje. Onze puppy van 20 weken gaat ook mee. Ik heb gelezen dat er daar Leishmania is. Mijn moeder heeft er met iemand over gesproken en die zei dat  als je hond is geprikt door een zandvlieg dat het dan 4 weken duurt voordat de eitjes uitkomen. Wij gaan 3 weken op vakantie dus dan moeten we als we thuis komen hem een pil geven. Deze pil zorgt ervoor dat de  eitjes van de zandvlieg dan dood gaan en niet meer kunnen uitkomen. Klopt dit? 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Neem je je pup wel mee? Je reageert namelijk net in een ander topic dat je niet zeker weet of je de pup mee moet nemen. ivm met nergens plek in de auto, jullie veel willen ondernemen? 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk dat de verteller in de war is met hartworm. 

Bo (Gast)

we weten het nog niet zeker maar als hij mee gaat wil ik ook weten hoe we dit moeten doen

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

http://www.dierendokters.com/honden/leishmania-leishmaniose

Hier wat informatie. Het is vooral beschermen vóórkomen dat de hond gebeten wordt door zandvliegen. Door middelen te gebruiken en de hond niet buiten te houden als het tegen zonsondergang en opkomst is.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Als wij naar Griekenland gaan, krijgen de honden 2 weken voor vertrek een Scalibor halsband om. Daarnaast worden ze ontwormd met Milbemax.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Leishmania wordt inderdaad veroorzaakt door een zandvlieg die voorkomt in het Middelands Zeegebied. Mijn Vera had Leishmania.

Probeer het te voorkomen, het is een vreselijke ziekte.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik zou inderdaad al voor je op vakantie gaat de hond een band om doen die beschermt tegen zandvliegen! Dierenarts zal je daar zeker ook in kunnen adviseren...

 

Leishmania wil je inderdaad niet bij je hond dus probeer het te voorkomen!

Volgende forumvraag: TTA rapid operatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^