Welke brokken voeren jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ik was eens benieuwd of er hier hondeneigenaars zijn die na een zak hondenbrokken eens een ander merk nemen? 

En welke brokken jullie voeren? Gewoon of met reden?

 

Ikzelf voer wolfsblut en ik wissel af met smaken. Hier zijn het zakken van 15kg, dan kom ik enkele maanden toe voor mijn 4 bengels. 

 

Maar omdat we nu aan het sukkelen zijn met een hond met spierpijn (ander topic) zijn we haar nu andere brokken aan het geven. Op dit moment Naturis koud geperst omdat we eens willen zien of ze door andere voeding zich beter gaat voelen? 

 

Ik ken veel vriendinnen die na de ene zak een ander merk nemen en dus veel wisselen en ik vroeg me dus af of dit wel goed is? 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik wissel wel af van smaken , maar niet van merk.

Voor mij eigenlijk de rede daarvan is omdat dit een goed kwaliteit voer is ( Sorry ik moet eigenlijk zeggen dat ik dit een goed voer vind ) en de belangrijkste rede dat dit het enige voer is waar mijn husky niet allergisch op reageert.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh ja.
Ik voer taste of the wild O-)

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Hangt erg van je hond af. Als hij spierpijn heeft, misschien mede door het voer, dan zou ik niet te veel wisselen. Onze hond is erg gevoelig en we 'rommelen' er niet te veel mee. Als je iets gevonden hebt wat je bevalt, dan zou ik dat blijven voeren.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik wisselde van taste of the wild smaakjes. Totw omdat er een hoog vleespercentage in zit en weinig "rotzooi" 

Nu krijgt hij kvv en ben ik verschillende merken aan het proberen

 

Toch zou ik zelf met brokken niet te vaak van merk wisselen, heb ik niet echt een reden voor, dat is mijn gevoel 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ik voer taste of the wild O-) 

 Dat heb ik ook een hele tijd gegeven en ook tevreden over geweest 

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Toen we nog Wolfsblut/Taste of the Wild gaven, wisselde ik weleens af in smaken (niet in merk). Nu staat Nika terug op KVV/BARF en krijgt Yuna Cavom.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Ik wissel wel af van smaken , maar niet van merk.

Voor mij eigenlijk de rede daarvan is omdat dit een goed kwaliteit voer is ( Sorry ik moet eigenlijk zeggen dat ik dit een goed voer vind ) en de belangrijkste rede dat dit het enige voer is waar mijn husky niet allergisch op reageert. "

Ik heb me vandaag even bezig gehouden met het berekenen van koolhydraten bij alle smaken van Wolfsblut en zo ben ik tot 7 smaken gekomen die ik graag afwisselend zou voeren. Het gaat over de smaken: Blue mountain (wild), Range Lamb (lam), Wild Pacifice (zalm), Black Bird (kalkoen), Green Valley (lam), Alaska Salmon (vis), Grey peak (geit). Mijn plan was dus om dan 2 smaken te mengen, dus bv blue mountain en range lamb. Daarna range lamb met wild pacifice, enzovoort. 

 

Ik vroeg me dan even af of dit een goed idee is? Ik dacht zo krijgen ze van alles wat binnen, veel variatie, ik blijf bij hetzelfde merk, verschillende smaken. Maar mag ik zoveel afwisselen of pak ik het beter anders aan? 

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik voer Taste of the Wild. Momenteel Pacific Stream. 

Ik heb een hele tijd kvv gevoerd maar Clooney weigerde dat op een gegeven moment nog te eten, ongeacht de smaak of merk.

Toen heb ik Orijen geprobeerd, vanwege het hoge vleespercentage en eiwitgehalte omdat Clooney heel erg actief is, maar daar kreeg hij diarree van. 

Nu dus TOTW en daar doet hij het super op. Ik heb tot nu toe alleen de Southwest Canyon(dacht ik) en de Pacific Stream geprobeerd. Southwest Canyon zat lijnzaad in, dus had Clooney weer diarree. 

De pup staat ook op Totw en doet het hier ook heel goed op. Als deze straks over gaat op de volwassen brok wil ik nog wel wat andere smaken gaan proberen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hier Orijen 6 fish, ook om de spieren. (Hoog eiwitgehalte, herstelt alles sneller en zorgt dat het niet teveel afbreekt).

 

Heb ook TotW gevoerd maar uiteindelijk toch weer terug gegaan. Dit werkt gewoon beter.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Ik heb me vandaag even bezig gehouden met het berekenen van koolhydraten bij alle smaken van Wolfsblut en zo ben ik tot 7 smaken gekomen die ik graag afwisselend zou voeren. Het gaat over de smaken: Blue mountain (wild), Range Lamb (lam), Wild Pacifice (zalm), Black Bird (kalkoen), Green Valley (lam), Alaska Salmon (vis), Grey peak (geit). Mijn plan was dus om dan 2 smaken te mengen, dus bv blue mountain en range lamb. Daarna range lamb met wild pacifice, enzovoort. 
 
Ik vroeg me dan even af of dit een goed idee is? Ik dacht zo krijgen ze van alles wat binnen, veel variatie, ik blijf bij hetzelfde merk, verschillende smaken. Maar mag ik zoveel afwisselen of pak ik het beter anders aan?  "

 zo zou ik het ook doen. Als je wil afwisselen zou ik dat in ieder geval binnen hetzelfde merk doen ja

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik voer Purizon,  ook hoog eiwit gehalte, maar Moh heeft er niet echt goede ontlasting op. Wel weinig ontlasting, maar is dunner. Ook voer ik vers erbij een aantal dagen in de week. Dit wisselt heel erg qua merk. 

Maar na deze zak koop ik ander merk, waarschijnlijk tast of the wild. Maar wat ik begrepen had is daar de verhouding omega 3 en 6 niet echt optimaal. Dus nog lichte twijfel.  

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Hier Orijen 6 fish, ook om de spieren. (Hoog eiwitgehalte, herstelt alles sneller en zorgt dat het niet teveel afbreekt).
 
Heb ook TotW gevoerd maar uiteindelijk toch weer terug gegaan. Dit werkt gewoon beter. "

Hier zijn het ook smaken met hoger eiwit. Heb de smaken met eiwit laag eiwit geschrapt en zo kwam ik op deze smaken. Dan zou ik mijn hond met spierpijn terug op deze brokken kunnen zetten als ik het zo bij jou lees. Ik heb nog nooit een vissmaak gegeven, dus dat wordt dan wel spannend en lam geef ik ook niet graag (vraag me niet waarom), maar ik ga het gewoon even doen en we zullen dan wel zien hoe ze erop reageren. De idee is om zoiezo af te wisselen met een zelfde smaak telkens. Dus bv Blue Mountain met Range Lamb, dan Range Lamb met Black Bird om het even kort uit te leggen...

 

Vermits ik het toch niet vind een koudgeperste brok waar ik me goed bij voel. Ze doet het goed op Markus Mulhe en zit net aan 25% eiwit, maar ietsje over de koolhydraten. Had nog Canis Purus voor haar in optie om deze 2 af te wisselen. Ook 25% eiwit, maar die koolhydraten zijn bij beide brokken rond 44%, teveel? Om een lang verhaal kort te maken, krijgt ze nu koudgeperst omdat ik eens wou zien wat het zou doen met haar energie, spierpijn,...

 

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hier wolfsblut Wideplain.
Voor de zomer ivm Sadi haar temperatuur probleem.

Swinters zullen we of op wolfsblut blijven maar gaan kijken voor neutraler voer. Of terug naar de profine kip & potatoes waar ze het swinters prima op doet.

Maar kip is verwarmend dus die mag ze zomers niet.

Combi paard & Zoete aardappel blijkt voor Sadi zomers de ideale combinatie.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Op de profine kip en.potatoes was Sadi trouwens wel nog meer hyper dan ze al was maar dat helpt wel om swinters haar conditie optimaal te krijgen.

Op de Wolfsblut Wideplane is ze juist rustiger, meer beheerst minder onvoorspelbaar wat ook ten goede komt dat haar temperatuur niet te snel stijgt.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Hier zijn het ook smaken met hoger eiwit. Heb de smaken met eiwit laag eiwit geschrapt en zo kwam ik op deze smaken. Dan zou ik mijn hond met spierpijn terug op deze brokken kunnen zetten als ik het zo bij jou lees. Ik heb nog nooit een vissmaak gegeven, dus dat wordt dan wel spannend en lam geef ik ook niet graag (vraag me niet waarom), maar ik ga het gewoon even doen en we zullen dan wel zien hoe ze erop reageren. De idee is om zoiezo af te wisselen met een zelfde smaak telkens. Dus bv Blue Mountain met Range Lamb, dan Range Lamb met Black Bird om het even kort uit te leggen...
 
Vermits ik het toch niet vind een koudgeperste brok waar ik me goed bij voel. Ze doet het goed op Markus Mulhe en zit net aan 25% eiwit, maar ietsje over de koolhydraten. Had nog Canis Purus voor haar in optie om deze 2 af te wisselen. Ook 25% eiwit, maar die koolhydraten zijn bij beide brokken rond 44%, teveel? Om een lang verhaal kort te maken, krijgt ze nu koudgeperst omdat ik eens wou zien wat het zou doen met haar energie, spierpijn,...
 
  "

 Als ik het zo lees van Wolfsblut valt het eiwitpercentage wel mee. Vaak 21-24% met een paar die iets oplopen. Orijen fish zit op 38% dierlijk eiwit.

 

Ik heb bij koolhydraten dat ik het belangrijker vind waar ze vandaan komen dan hoeveel het er zijn, ze verbrand ze toch wel. Maar het belangrijkste is de oorzaak van die spierpijn denk ik. Ik voer mijn hond zo ter voorkoming van en omdat ze veel beweegt maar als er al klachten zijn is het een ander verhaal natuurlijk 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

"  Als ik het zo lees van Wolfsblut valt het eiwitpercentage wel mee. Vaak 21-24% met een paar die iets oplopen. Orijen fish zit op 38% dierlijk eiwit.
 
Ik heb bij koolhydraten dat ik het belangrijker vind waar ze vandaan komen dan hoeveel het er zijn, ze verbrand ze toch wel. Maar het belangrijkste is de oorzaak van die spierpijn denk ik. Ik voer mijn hond zo ter voorkoming van en omdat ze veel beweegt maar als er al klachten zijn is het een ander verhaal natuurlijk  "

Ze zou een chronische spierpijn hebben, net zoals mensen (zoals ik). Dus ze hoeft niet veel te doen om spierpijn te krijgen. Goede dagen, slechte dagen, ze is echt een spiegeling van mezelf en omdat voeding voor mij ook belangrijk is dus ook voor haar zou ik dan denken. Ze krijgt de nodige supplementen, maar je weet het nooit dat ze op andere voeding beter zou zijn...

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Purizon heeft 41% eiwitten misschien is dat handig te weten ivm spierpijn

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Vele soorten geprobeerd, maar heb nu al maanden Farmfoods brokken met zalmolie.

Bevalt super!

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Purizon heeft 41% eiwitten misschien is dat handig te weten ivm spierpijn "

Oh, die ziet er inderdaad goed uit! Rond de 25% koolhydraten en de vetten zitten ook goed.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Voordeel van wolfsblut is dat er standaard taurine in zit.

Taurine zorgd voor een versnelde afvoer van afvalstoffen uit de spieren.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Taurine is ook prima lis bij te geven. Zelf vind ik het erg prettig als het er al bij in zit.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Oh, die ziet er inderdaad goed uit! Rond de 25% koolhydraten en de vetten zitten ook goed. "

 Ja dat dacht ik dus ook, maar blijkbaar is het voor mijn hondje te hoge eiwitten en heeft minder goede ontlasting. Verder erg tevreden over het voer. Ze eet het ook erg graag. 

Bij de beoordelingen van klanten lees je dus ook heel vaak dat de ontlasting minder is. 

Dus ik twijfel nu een beetje, of ander voer of Moh met iets mindere ontlasting door laten lopen. Geen idee of dat kwaad kan.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

De Purizon eiwitten zijn ook deels plantaardig en het is dus geen 41% dierlijk eiwit. Daarnaast zit er ook MSG in. Persoonlijk niet een brok die ik zou voeren.

 

Maar stomme vraag... Zijn steroïden dan geen oplossing?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Al eens geprobeerd taurine bij te geven?

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

En wat doet msg dan? Ik las dat het soort van verslavend maakt een kan zorgen voor overgewicht omdat je er teveel van wil eten. Maar zijn er nog andere dingen dan?

Als ik het goed begrijp zit in zo'n beetje als wat ik eet ook msg... 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ik heb van Purizon de Wild&konijn en Black Agnus&kalkoen 400gr zakjes besteld om te proberen. Moest ze het er niet goed op doen dan kan ik nog Acana proberen. Daar zit ook gluco en en chodroitine in. Of terug Wolfsblut de smaken met goede samenstelling.

Hond moet inderdaad wel tegen zoveel eiwitten tegen kunnen hé! Ach, ze is altijd goed geweest op Wolfsblut en de andere honden doen het er ook super op, maar proberen kan geen kwaad hé! Je weet maar nooit dat ze er beter mee zou zijn, maar tot hiertoe geen beter resultaat  

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Al eens geprobeerd taurine bij te geven? "

Er zit taurine in wolfsblut zeg je? Het houdt magnesium op pijl (krijgt ze bij), maar verder lees ik er geen voordelen over om het haar als supplement te geven?  

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" En wat doet msg dan? Ik las dat het soort van verslavend maakt een kan zorgen voor overgewicht omdat je er teveel van wil eten. Maar zijn er nog andere dingen dan?
Als ik het goed begrijp zit in zo'n beetje als wat ik eet ook msg...  "

 Msg doet in principe niet zoveel (tenminste het is niet bewezen) en het komt ook van nature in niet vrije vorm voor in sommige eten. Ik snap echter niet wat een smaakversterker doet in een brok. Of laat ik het anders zeggen, in een dergelijke brok.

 

Voor mij is het gewoon hetzelfde als dat er op een zak staat: Gezoet met stevia oid. Niet een ramp maar ik vind het niet rijmen. Maar misschien willen ze onze honden wel een Japanse umami beleving geven, weten wij veel.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Msg doet in principe niet zoveel (tenminste het is niet bewezen) en het komt ook van nature in niet vrije vorm voor in sommige eten. Ik snap echter niet wat een smaakversterker doet in een brok. Of laat ik het anders zeggen, in een dergelijke brok.
 
Voor mij is het gewoon hetzelfde als dat er op een zak staat: Gezoet met stevia oid. Niet een ramp maar ik vind het niet rijmen. Maar misschien willen ze onze honden wel een Japanse umami beleving geven, weten wij veel. "

 Ik wist namelijk wel dat het erin zat, maar ik eet het zelf blijkbaar ook enorm veel dus toch maar besteld omdat het me verder erg goede brok vond. En buiten de iets dunne ontlasting ben ik er ook erg tevreden over.

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Voer van Alsa-nature
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^