Twijfels...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Virginie (Gast)

Hoi allemaal,  Ik zit in een dilemma... Wij zijn er al een tijdje over aan het nadenken om een cocker spaniel in huis te halen. Maar aangezien we nu al een hotelvakantie gzboekt hebben vonden we dit niet de geschikte moment om een puppy in huis te halen.  Nu hoor ik vandaag dat mijn collega gisteren haar engelse cocker spaniel naar het asiel heeft gebracht?! Het beestje is 1 jaar oud en heeft gebeten naar haar man. Voordien is hij nooit agressief geweest, maar nu zit de schrik erin dat hij naar hun kinderen ook zou durven bijten. De precieze omstandigheden van het voorval weet ik niet. ik ben nu wel aan het overwegen om het hondje te adopteren, maar wij hebbenoik een kindje van 1 jaar, en wat dan met pns verlof,wat we niet meer kunnen annuleren... :-(  wat zijn jullie meningen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Twijfels..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wij hebben ook een spaniel,leuk ras.

Weet je waarom de hond heeft gebeten?

Is hij uitgedaagd of spontaan?

Stel he..zou je kunnen vragen of het asiel de hond nog even onderdak wil geven tot jullie terug zijn?

Goed nadenken,nog even een goed gesprek waarom de hond weg moest.

Sommige mensen doen de hond weg omdat ze er geen energie in willen steken.

 

En soms tsja als hij bijt..eerst de oorzaak opzoeken wegdoen kan altijd nog.Is er een duidelijke oorzaak,werk aan de winkel.

Nu bedoelde ik de vorige eigenaar.

 

 

Wens je veel wijsheid toe.

Virginie (Gast)

Tgoh, ik krijg mijn collega niet te pakken om meer uitleg te vragen. Het enige wat ik nu weet is dat hij naar buiten moest, maar er geen zin in had. Hij zou gegromd hebben als waarschuwing, maar het baasje wou hem vastnemen om toch naar buiten te gaan en toen beet hij. Hij heeft dus wel verwittigd, mja... Heb er ook al aan gedacht om aan asiel te vragen of hij er nog even kan blijven, maar tis nog een maand voor we vertekken. Hij zou er dus 6 weken moeten blijven. Kvind dat dan weer lang en best zielig...

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, 6 weken is lang. Maar het is nog zieliger als het hondje nooit door iemand wordt opgehaald of telkens terug komt naar het asiel omdat men er niet goed mee omgaat.....

Dus: bel anders eens met het asiel. Maak een kennismakingsafspraak. Ga eens rustig wandelen mat dat hondje.

En als het allemaal bevalt, ga dan in overleg met het asiel dat je het hondje wel graag wilt reserveren maar dat je vakantie al geboekt is.

Daar zijn toch wel afspraken over te maken.....

En ondertussen hebben jullie de gelegenheid om lekker al te gaan wandelen met het hondje, er vaak naar toe zodat hij jullie leert kennen. Ook t kindje mee en veilig mee kennis laten maken.

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Dat is een goed idee, langsgaan bij het asiel en het voorleggen. Kan je kennismaken en de komende periode met hem wandelen.

Daar is vast wel een mouw aan te passen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Goed idee van coby & wanda

bespreek de opties, maak kennis en kijk van daaruit verder. 

 

Maar bedenk alsjeblieft wel goed of je het aandurft met jouw kleintje. 

Zodat de hond niet weer naar een ander baasje hoeft. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik sluit me bij bovenstaade reakties aan zo zou ik het ook aanpakken

 

Of een hond bijt of niet hangt (tenzij medisch iets niet in orde is) van ons mensen af. Als jij hiermee rekening houdt en de hond kan "lezen", de basisregels voor een herplaatser toepast en de veiligheidsregels hond en kind toepast zie ik geen probleem.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Als de hond gegromt heeft zal er een reden voor zijn. Misschien pakte de man de hond op een verkeerde plek vast.

 

Mocht je er echt voor willen gaan, ga dan in overleg met het dierenasiel.

Misschien heb je toch een mogelijkheid om de hond nu al in huis te nemen en mag hij gedurende jullie vakantie 2 weken logeren bij het dierenasiel.

honden page profiel RafRaf

Wat is de afkomst van het hondje? Broodfok? Op welke leeftijd kwam hij bij jouw collega? Probeer zoveel mogelijk achtergrondinfo te krijgen om zeker de juiste beslissing te nemen. Een cocker (en elke andere hond) kan bijten uit angst, onzekerheid en in het slechtste geval uit "dominantie", dus het niet aanvaarden van een "baas". Als hij in het asiel zit en je hebt serieus interesse, zou ik toch gauw iets proberen af te spreken, want zo'n jonge hond is meestal gauw herplaatst. Heb je voor de vakantieperiode geen andere opvang in gedachten? Bij mensen thuis is toch altijd beter dan in een asiel. Als je hem nu ophaalt en over vier weken terug naar dat asiel doet, gaat dat erg verwarrend zijn voor de cocker. In het slechtste geval zijn al jouw inspanningen in de vier voorgaande weken allemaal voor niets geweest en moet je daarna weer van nul herbeginnen.

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda

honden foto van Nancy & Zelda

Ik zou ook informatie op doen en het hondje als je beslist heb voor de vakantie bij je thuis nemen en dan opvang in een goeie dieren pension doen voor de vakantie. het nog een jong hondje met goeie opvoeding kan je er nog veel plezier aan hebben , vele hondjes gaan te vlug naar het asiel en sommige zeggen vlug door te bijten ( kan zo zijn , maar soms gebruiken ze het ook voor eenreden te geven dat ze er van af willen , ik zeg niet dat het zo is maar het kan.

veel suxes

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Tjonge.. dat die mensen hem meteen al naar het asiel brachten..

daar waren ze snel over uit zeg!!


''Grom.. hap.. pech.. hond weg!''

Hallo!! Ja, zo blijven de kooien in het asiel wel gevuld!

Maar goed, jij zit nu met een dilemma. Ik ben het helemaal met de bovenstaande reacties eens.

Leg open en helder uit dat je een toekomst met dit hondje durft aan te gaan.. maar praktische zaken het de komende weken nog niet toestaan.

Ga eens langs.. maak kennis met het hondje, praat met medewerkers. zoiets moet toch mogelijk zijn?

Ik ben benieuwd. Succes!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja je kan altijd even informatie bij het asiel in winnen. Maar je hebt ook grote kans dat het asiel het hondje niet meer plaatst bij jonge kinderen. Wat natuurlijk logisch is. Als asiel wil je dat de hond direct in de juiste situatie geplaatst wordt een na een bijt incident is dat vaak niet bij kinderen ( om de kans op weer een herplaatsing zo klein mogelijk te maken)

 

Maar informatie inwinnen kan altijd bij het asiel en wie weet zien ze jullie wel als toekomstige thuis. 

Bij ons in het asiel(toen ik daar werkte) lieten we honden nooit zo lang gereserveerd staan voor mensen. Voor ons was het belangrijk om het verblijf in het asiel zo kort mogelijk te houden dus zeiden we vaak tegen mensen die in zo'n soort situatie zaten als jullie nu, dat ze wel paar keer konden komen wandelen en dat ze dan vooral heel hard moesten duimen dat de hond er nog zat na2 maanden. Maar als er in tussentijd iemand kwam waar de hond ook prima oud zou kunnen worden...

Het maalt voor het asiel natuurlijk niet uit waar, als de situatie maar goed is. En als je een hond ipv2 maanden na 2 weken al kan herplaatsen dan deden we dit.

honden page profiel ElianeEliane

Gezien de leeftijd van jouw kind zou ik toch even alles goed laten bezinken wat het ras betreft. 

Het is natuurlijk vanop afstand onmogelijk om hier over de reden van bijten te oordelen. Maar cockers (ook weer niet allemaal) hebben soms gedragsproblemen gepaard met agressie.

Wat bij cockers ook voor valt is het Red Cocker syndrome. 

https://www.doglistener.co.uk/aggression/cocker_rage.shtml

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Hier een enorme cocker fan. En heb heel veel ervaring met het ras. Maar aub zoek uit waar ze vandaan komt. Uit broodfok dan echt heel erg uit kijken. Zeker met een kleintje.......

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Heb trouwens ervaring met de rode cocker.  De meest moeilijke haha. Maar met de juiste opvoeding de meest lieve en onderdanige. ....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

". Een cocker (en elke andere hond) kan bijten in het slechtste geval uit "dominantie", dus het niet aanvaarden van een "baas". 

 Je zou toch wel beter moeten weten. Een hond is voor 100% afhankelijk van zijn baas. Die geeft hem eten, aandacht, liefde, laat hem uit, hij zou toch wel,gek zijn jou niet als baas te zien, wie geeft hem dan alles wat hij nodig heeft.

Het niet aanvaarden van de baas en bijten uit dominantie, dat klopt bestaat niet.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik zag het Eliane ook al opmerken, maar het Red Cocker Syndrome moet in dit gebeuren ook even niet vergeten worden.

Dat zou ik persoonlijk meteen uitgesloten willen hebben. Want deze afwijking is onmogelijk te temmen en dus onherroepelijk 'gevaarlijk'

Verder ben ik het met Suzanne en Luca's laatste reactie geheel eens..

Het verhaaltje 'niet aanvaarden van de baas' mag nu onderhand echt wel eens tot het verleden gaan behoren! Daar zijn echt al genoeg misstanden uit geboren. We weten nu wel beter.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik vind ook dat je een risico neemt. Je weet niets van de hond.

Zou van de exbazen heel veel willen weten.

 

Hoe gingen de bazen er mee om, als de opvoeding gebeurde op basis van dwang, straf, dan kan je er op wachten tot hij een keer uithaalt.

Legde ze hem voor straf op de rug of zo.? 

Is de hond gezond, bij een rode cocker heel belangrijk. 

Waarom moest de hond naar buiten? Als straf? Buiten gesloten worden, dan kan ik me de reactie van de hond voorstellen.

Als ik jou naar een kant trek, geef je ook verzet. Als je doorgaat, nadat je heb aangegeven het niet te willen, geef ik je een klap.

Dat een hond uithaalt, is als een baas de signalen niet heeft gezien.

Ligt dat aan de hond? Nee

Hoe heeft de hond uitgehaald, gesnapt, was het raak, blauwe plek of een vreselijk bloedende wond? 

Als het snappen is, of een blauwe plek, dan heeft de hond zich ingehouden, is anders dan een hond die een enorme wond heeft achter gelaten.

Met een hond sowieso kind / hond regels hanteren.

Zou wel heel veel willen weten van de exbaas. 

 

Je gaat pas over 4 weken op vakantie? Waarom dan niet addopteren als je het doet en dan in de vakantie 2 weken opvang, terug?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik vermoed dat het asiel de hond niet voor jou zal willen 'reserveren'.

In de 6 weken dat hij op jou moet wachten kunnen er potentiele bazen voorbij komen, die hij mist.

En als de hond dan na 6 weken toch niet naar jou toegaat, zit hij ongewenst lang in het asiel.

Als ik jou was ging ik rustig op vakantie en daarna op zoek naar een in jouw situatie passende hond.

 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Zou Ts nog meedoen??

Ik ben ondertussen ook wel benieuwd geraakt......

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ik vermoed dat het asiel de hond niet voor jou zal willen 'reserveren'.

In de 6 weken dat hij op jou moet wachten kunnen er potentiele bazen voorbij komen, die hij mist.

En als de hond dan na 6 weken toch niet naar jou toegaat, zit hij ongewenst lang in het asiel.

Als ik jou was ging ik rustig op vakantie en daarna op zoek naar een in jouw situatie passende hond.

 

  "

 



Het is natuurlijk vakantietijd he', dan is er weinig afname in asiels.. eerder alleen nieuwe inbreng.

Een reservering is al gauw mogelijk. Niet voor maanden, maar een paar weken zal best overbrugbaar zijn.

(zal ongetwijfeld ook per asiel verschillen)

Maar... ik vraag me eigenlijk af of TS nog meeleest?

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

De vraag is al van 24 juni... zou de beslissing niet al genomen zijn?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" De vraag is al van 24 juni... zou de beslissing niet al genomen zijn? "

 Hopelijk reageert ze nog, zijn nu idd al even verder. 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" De vraag is al van 24 juni... zou de beslissing niet al genomen zijn? "

 



Goed mogelijk. Helaas worden er vaak topics geopend door gasten met allerhande brandende vragen....
Waarna er al na 1 dag nooit meer een gevolg aan gegeven wordt....

Jammer,, maar laten we hopen dat het ditmaal anders is en de Ts ons nog iets wil laten weten.

honden page profiel RafRaf

"  Je zou toch wel beter moeten weten. Een hond is voor 100% afhankelijk van zijn baas. Die geeft hem eten, aandacht, liefde, laat hem uit, hij zou toch wel,gek zijn jou niet als baas te zien, wie geeft hem dan alles wat hij nodig heeft.
Het niet aanvaarden van de baas en bijten uit dominantie, dat klopt bestaat niet. "

Wat een vreemde reactie.

Het gaat hier om een asielhond. Kreeg hij aandacht, liefde, een consequente opvoeding? Vermoedelijk niet, want dan zat hij niet in het asiel. Denk je dat het volstaat om een cocker eten en drinken te geven en hem uit te laten? Een cocker (elke hond) kan ontsporen door het gemis aan een baas die respect verdient. Dus geen harde hand maar een consequente en kordate aanpak, een stabiele omgeving waardoor de hond zich veilig voelt. 

Honden zijn dan wel opportunisten, maar vertrouwen en een band bouw je niet op door hem eten en drinken te geven.

JIJ zou toch wel beter moeten weten...

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

We dwalen af... maar ik denk dat in opstand tegen de baas komen,, iets anders is dan de baas niet aanvaarden.

Een hond kan wel degelijk bijten naar de hand die hem voed en aait. Want enkel die aspecten zijn gewoonweg niet voldoende.

Daarom struikelde ik persoonlijk meer over de zin ''niet aanvaarden van een baas''.

Het is zoveel complexer dan dat..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wat een vreemde reactie.
Het gaat hier om een asielhond. Kreeg hij aandacht, liefde, een consequente opvoeding? Vermoedelijk niet, want dan zat hij niet in het asiel. Denk je dat het volstaat om een cocker eten en drinken te geven en hem uit te laten? Een cocker (elke hond) kan ontsporen door het gemis aan een baas die respect verdient. Dus geen harde hand maar een consequente en kordate aanpak, een stabiele omgeving waardoor de hond zich veilig voelt. 
Honden zijn dan wel opportunisten, maar vertrouwen en een band bouw je niet op door hem eten en drinken te geven.
JIJ zou toch wel beter moeten weten... "

 Asiel hond of niet, jij suggereert dat een hond uit dominantie kan bijten omdat hij zij baas niet aanvaard.

Ook al gebruikt een baas fysieke correties, ook al doet een baas niets met de hond behalve eten geven en een rondje om de straat, jij bent en blijft zijn baas.

Je hebt het nu over ontsporen, dat heeft niets te maken met de baas zijn.

Wat is opvoeden: regels hebben, duidelijk en conceqeunt zijn, zo weet je hond waar hij aan toe is. Dit is overigens voor iedereen heel belangrijk. Een maatschappij zonder regels en duidelijkheid is een grote chaos. Niemand weet waar die aan toe is.

Met opvoeden hoef je geen baas te spelen, je hoeft niet streng te zijn, je hond ziet jou als vanzelf als zijn baas. 

Ik heb mijn kinderen en hond nooit uitgelegd of duidelijk gemaakt dat ik „de baas" bent. Dat je de ouder bent, de begeleider is  natuurlijk en logisch.

Zelfs bij ontspoorde kinderen en hond is het duidelijk wie de rol als „baas" heeft.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

 Dubbel

kristien (Gast)

hoi, 

wij hadden ook een  lichtbruine engelse cocker. we hebben hem gisteren moeten laten inslapen. we zijn bij 3 verschillende veeartsen geweest en bij een gedragstherapeut. hij had het rode cockersyndroom. dat is een ziekte waardoor de honden van het ene moment op het andere kunnen omslaan van een vrolijke lieve hond naar een agressieve hond. reeds vanaf zijn 6 mnd hadden wij een gedragstherapeut geraadpleegd omdat zijn gedrag afwijkend was o.a. heel agressief blaffen en opspringen. we hebben geprobeerd om met medicatie zijn gedrag in te tomen. in de medicatie werkte in het begin goed, maar naarmate hij ouder werd moesten we de medicatie verhogen omdat zijn gedrag terug veranderde. enkele weken geleden is het volledig geëscaleerd en heeft hij gebeten naar mijn man. Toen ik de gedragstherapeute op de hoogte bracht gaf ze ons de raad hem te laten inslapen. We wilden dit niet onmiddellijk doen en hebben dan nog raad gevraagd bij een andere veearts. Deze heeft hem dan chemisch gecastreerd om de dominantie af te nemen en ook nog medicatie gegeven tegen stress. dit hielp ook niet. de agressie veregerde. De honden kunnen er zelf niks aan doen. Deze ziekte komt door een stof die niet naar hun hersenen gaat. Wij wilden het onze puppy (hij was amper 11mnd) niet aandoen om hem in een asiel te stoppen en dan een ander gezin met hetzelfde probleem op te zadelen en daarom hebben we de hele moeilijke beslissing genomen om hem te laten inslapen. Met ons voorbeeld wil ik alleen aantonen dat het goed kan zijn dat dit hondje ook deze ziekte heeft en daarom die aanval gedaan heeft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Twijfels..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^