Giardia snaptest

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Een vraagje voor jullie, hoor graag jullie mening:

De buitenlandse pup (stichting) van familie is sinds een week of 3 in nederland (is nu zo 18 weken ongeveer). We hebben 1,5 week geleden een dagje opgepast, hardstikke leuk ding! MAAR ze is nog niet zindelijk en poepte in huis, later ook in de tuin. Geen probleem we ruimen het gewoon op.

 

Nu komt het: die poep stonk ontzettend! Nog nooit zo vieze poep geroken, mijn vriend die in hondenpension werkt stond er ook van te kijken, hij had dit ook nog nooit geroken. Even later viel bij mij een kwartje: Giardia?

 

Heb er nu veel over gelezen en zou toch zeggen dat het Giardia kan zijn...de symptomen van de pup: gigantische stinkpoep, breiig, recent thuis soms wat afwezig gedrag i.c.m. trillen en braken, soms niet eten...dus een snaptest laten doen kan geen kwaad lijkt me, komt daar niets uit dan uitgebreid ontlastingsonderzoek. Dit heb ik mijn familie ook aangegeven te doen (gezien wij en onze honden veel contact hebben met andere honden wil ik graag weten of mijn dames nu ook een risico lopen Giardia te krijgen).

 

Ze hebben een DA gebeld met de vraag om een snaptest voor Giardia. De DA zei dat dat kon en ze hebben een afspraak gemaakt.

 

Eenmaal daar zijn ze zonder (weefsel) onderzoek  "afgescheept" met de mededeling: Nee denk niet dat het Giardia is, laten we eerst maar gewoon ontwormen kunnen we later altijd nog testen...(ik weet overigens niet welke ontworming nu is gebruikt).

 

Wat zou de reden kunnen zijn dat een DA de snaptest niet doet? Is het onbetrouwbaar? Wil de DA ze aan het lijntje houden? (Nu heb ik al niet zo een hoge pet op van de meeste DA's). Of lijkt het gewoon echt niet op Giardia? Zie ik spoken?

 

Kan iemand er iets zinnigs over zeggen?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heb je twee verschillende personen gesproken? 

En als je wil weten hoe het zit, dan moet je dat daar vragen. 

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Nee, heb maar 1 persoon gesproken. De eigenaar van de pup.

 

Zelf ben ik niet bij die DA geweest. Maar ik ben al zo een bemoeial dus wilde hier vragen of het normaal is dat een DA niet op Giardia test bij dergelijke symptomen. Of dat ik spoken zie.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hond had geen diarree? 

 

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

de symptomen van de pup: gigantische stinkpoep, breiig, recent thuis soms wat afwezig gedrag i.c.m. trillen en braken, soms niet eten.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik weet niet wat er precies besproken is, maar er zal aanleiding geweest zijn om giardia niet op de eerste plaats te hebben. Bv niet adequaat ontwormd of andere symptomen niet passend bj giardia.

het niet doen van een eventueel onnodige test zou ook positief geïnterpreteerd kunnen worden. 

Meer info over diarree door giardia.

http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/giardia.html

 

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Bedankt Wendy!

 

Ja die site heb ik bekeken en dit staat onderdaan:

 

Conclusie

Er zijn vele oorzaken om diarree te krijgen en het is belangrijk om de juiste diagnose te stellen zodat er een gerichte therapie gegeven kan worden. We gebruiken bijna standaard bij honden met diarree de Giardia snaptest, je weet zeer snel of de hond last had van Giardia en dan is de behandeling ook makkelijk in te stellen.

 

Giardia als oorzaak wordt vaak over het hoofd gezien!

 

 

Het enige wat ik dan nog steeds denk is: waarom is geen test gedaan?

 

"DA verwacht dat het gewoon wormen zijn" was de conclusie...is m.i. geen diagnose maar een gokje.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^