Zieke hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Carla (Gast)

Hallo,mijn hond heeft sinds maandag ernstige maag darmklachten. Dinsdag kreeg ik Imodium en nog iets tegen diarree voorgeschreven. antibiotica was niet nodig zei de DA. Vanochtend ben ik terug gegaan omdat mijn hond als een dood vogeltje in zijn mand lag. niet eten , niet naar buiten willen , niet willen lopen. Toen bij de DA tabletjes Stomorgyl gekregen. Vanochtend de eerste ingenomen. Nog geen enkele verandering sindsdien in gedrag. Diarree is wel gestopt, maar gedrag is nog even lusteloos. Eerder heeft mijn hond van de DA een injectie gehad wat meteen hielp ( andere DA) ik twijfel nu of deze tabletten wel voldoende zijn.   Iemand een suggestie?

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Hoe zijn de slijmvliezen, normaal, bleek, geel, zijn ze gecontroleerd door de arts? Wat is de temperatuur? Eet ze/hij, drinken?

Bij twijfel zou ik terug gaan (of liever second opinion), zeker met een hond die erbij ligt als een 'dood vogeltje'. Een hond die niet opknapt moet m.i. verder nagekeken worden. Heb hier zelfde ervaring gehad met hond, die aanvankelijk een virusje leek te hebben, jaren geleden en second opinion plaatste alles in ander licht.

Carla (Gast)

dank Petra, mijn hond eet niet en is vooral zwak. Als het morgen niet opknapt ga ik weer naar de DA en miss hier ook wel naar die ander DA voor een second opinion.

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Je kunt ook nu zelf de slijmvliezen controleren en de temperatuur. Dat kan een indicatie geven of het verstandig is vanavond nog een arts te vinden. Slijmvliezen van binnenkant wang, slijmvlies ogen (ooglid liften) en temperaturen met gewone thermometer in de anus. Temperatuur moet tussen de 38 en 39 liggen.

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Drinkt je hond nog wel?

Volgende forumvraag: Ontstoken tekenbeet!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^