Teefje of toch maar een reutje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

Vrijdag was het zover, het nestje waar ik een pup van mag hebben is geboren (na 9 maanden wachten) Het is een nestje lancashire heelers en er zijn 2 teefjes en 1 reutje geboren.

 

Nu komt het moment waarom we moeten kiezen of we een reu of teef willen. Ik heb altijd gezegd dat ik een reutje het liefste wilde voor mezelf. Ik voel over het algemeen meer een klik met mannelijke dieren (konijnen, paarden en honden heb ik dit al ervaren). Ik weet niet of dat aan de hormonen ligt of niet 

 

Echter omdat ik de enige ben in de familie die mijn huidige reu onder controle heeft, komt mijn reu ook bij mij wonen. Mijn reu is heel vriendelijk voor onze teven thuis, kinderen, mensen, maar vreemde honden zijn moeilijk. Het is zo ver dat ik hij niet meer uitvalt aan de lijn als ik er mee wandel, maar los zou ik hem niet vertrouwen.

Is het daarom niet beter om toch voor het teefje te gaan, hij heeft onze vorige twee teven ook mee opgevoed en dat zijn echt de beste maatjes.

Mijn reu is (op late leeftijd) gecastreerd en het pup wordt dat ook. Kan ik dan nog moeilijkheden verwachten? Of valt dat niet te voorspellen?

 

Op zich schrik ik niet terug van wat ruzie tussen honden, dat gebeurt wel eens, maar het pupje is een veel kleiner ras dan mijn mix cattle dog, dus ik wil niets uitlokken dat niet nodig is.

 

Zijn er mensen met twee reuen dat absoluut goed gaat samen of juist niet?

 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik zou een combi nemen die de meeste kans van slagen samen heeft,reu en teef.

Heb 1 keer reu,reu gehad en dat ging niet zo goed.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik zou ook voor veilig gaan en voor een teef kiezen. 

Reuen onderling gaat ook vaak zat goed maar als je al zegt dat je reu niet de makkelijkste is. Het is ook niet leuk als je twee honden hebt die elkaar niet liggen. 

honden page profiel BasBas 3 doggies

honden foto van Bas

Als ik je verhaal lees dan denk ik je geeft zelf het antwoord al. Ik snap dat je het je afvraagt hebben wij ook gedaan onze reu is ook vrij dominant en kan ook uitvallen naar andere reuen dus wij hebben heel bewust voor een teefje gekozen.

Zelf schrijf je dat je hm niet vertrouwd als hij los is. Ik neem aan de je hond thuis niet de hele dag aan een lijn ligt. Hoe zit het dan in je eigen huis? Vertrouw je hem daar wel?

Ik zou voor de optie gaan waarin je de meeste en beste kans van slagen hebt en uit je verhaal op te maken is dat met een Teefje.

Heel veel sterkte met je besluit en heel veel geluk met je puppy

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

" Als ik je verhaal lees dan denk ik je geeft zelf het antwoord al. Ik snap dat je het je afvraagt hebben wij ook gedaan onze reu is ook vrij dominant en kan ook uitvallen naar andere reuen dus wij hebben heel bewust voor een teefje gekozen.

Zelf schrijf je dat je hm niet vertrouwd als hij los is. Ik neem aan de je hond thuis niet de hele dag aan een lijn ligt. Hoe zit het dan in je eigen huis? Vertrouw je hem daar wel?

Ik zou voor de optie gaan waarin je de meeste en beste kans van slagen hebt en uit je verhaal op te maken is dat met een Teefje.

Heel veel sterkte met je besluit en heel veel geluk met je puppy "

 

Haha neen, natuurlijk ligt hij niet aan de lijn thuis. Thuis gaat super. Hij speelt met onze teven, likt hun oogjes enzo. Hij laat niet alles toe, maar meer dan een boze blik moet hij dan niet werpen op onze teven om zijn wil te krijgen.  Ik vertrouw hem niet los bij vreemde honden dat is eigenlijk wat ik wou zeggen. 

 

Ik denk dat ik het antwoord ook wel weet, maar stel nu dat blijkt dat we het beste passen bij het reutje... Dat is nog wat er door mijn hoofd spookt. Ik  heb niet echt ervaring met twee reuen samen in  huis. We hebben altijd of reu en teef gehad of meer teven bij de reu... Maar als het net zoals bij konijnen is (in koppeltjes werken), dan moet ik inderdaad op dat vlak even met mijn verstand denken niet met mijn hart

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

ik heb 2 reuen gehad en hier ging dat perfect.
het ligt ook gewoon aan de honden, soms kan je bter 2 reuen hebben die elkaar mogen dan een reu en een teef die elkaar niet zo geweldig vinden.

ik zou kijken naar de match en hoe jouw hond normaal gesproken is met andere reuen, als hij in t dagelijks leven er al moeite mee heeft dan is de kans groot dat het later ook minder zal zijn tussen hem en de pup. gaat hij doorgaans goed met andere reuen dan zou ik dus op de match af gaan en dus nog geen keus maken als je die luxe hebt tenminste.

Volgende forumvraag: beagle pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^