Vacht kruising BC/Golden Retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor

honden foto van Esther en Ivor

Hallo allemaal,

 

Sinds enkele maanden hebben onze buren een kruising BC/golden retriever. Een schat van een hond. Hij wordt door hun vrij weinig uitgelaten, dus neem ik hem al regelmatig mee naar het losloopveld hier in de buurt. Daar geniet hij enorm van.

 

Buiten dat ze dus weinig tot niet met hem lopen, wordt hij dus ook niet geborsteld. Nu heeft hij dus enorm veel last van losse onderwol en daardoor veel jeuk.

Ik heb net geprobeerd er een borstel overheen te halen aangezien hij vanmiddag bij ons is. Maar dat is hij dus duidelijk niet gewent.

 

Iemand een idee hoe ik hem toch van de jeuk kan af helpen? Mijn ouders hebben een waterblazer voor hun newfoundlander. Zou dat een snelle oplossing kunnen zijn? 

De buren erop aanspreken heb ik al eens gedaan, maar dat heeft geen resultaat gehad.

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor

honden foto van Esther en Ivor

Iemand?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Best lastig hoor, het blijft de hond van de buren......

Dus ik zou geen complete vachtverzorging gaan overnemen.

 

Wat je wel kunt doen is hem proberen te wennen aan borstelen: met een goedkope borstel die ook voor mensen gebruikt wordt: die van kunststof met kleine ronde beschermingsdopjes op de pinnen.

Daar kun je heel voorzichtig en oppervlakkig mee ' aaien' totdat de hond begrijpt dat dit geen pijnlijke of nare ervaring is.

Dan kun je hiermee voorzichtig wat serieuzer mee gaan borstelen, je krijgt er best een hoop ondervacht mee weg zonder dat het een nare ervaring is voor de hond. Want de pinnetjes kunnen de huid niet raken of beschadigen( gedoe met buren!)

Als dit goed gaat kun je het uitleggen en voordoen bij de buren zodat zíj het overnemen......

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Houdt hij van zwemmen? Met de waterblazer raak je zowizo veel los haar kwijt.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Waterblazer werkt zeker goed, maar sommige honden vinden dit erg eng! Ik ga er vanuit dat ie niet zo goed gesocialiseerd is? Dan zou de waterblazer namelijk best eng kunnen zijn.

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor

honden foto van Esther en Ivor

" Waterblazer werkt zeker goed, maar sommige honden vinden dit erg eng! Ik ga er vanuit dat ie niet zo goed gesocialiseerd is? Dan zou de waterblazer namelijk best eng kunnen zijn. "

 

Hij is wat betreft borstelen niet veel gewent.

Ik heb het er gisteren nog met de buurvrouw over gehad. Ze zei dat ze hem gewoon in de houtgreep neemt en dat hij dan dus geen kant op kan. Als ze het al doet...

Tja, dus ook niet echt een prettige ervaring voor hem. Ik heb aangeven dat ik hem best wil laten wennen aan het borstelen. Hier waren ze erg blij mee. 

Hopelijk kan ik hem dan snel van zijn jeuk af helpen.

Volgende forumvraag: hulp gevraagd: hond stinkt enorm
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^