te hard gepeeld?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik kwam er vanmiddag achter dat dexter een soort korst in zijn hals heeft. Ik dacht eerst dat het opgedroogde modder was en dat ik hem dus laatst na zijn modderbad niet goed gewassen had. Maar het blijkt dus helder opgedroogd wondvocht te zijn.

 

Dit kan ook kloppen want hij speelde met een puber "pitbull" en opeens hoorde ik dexter piepen en hing die pitbull in zijn nek/hals. Maar hij leek nergens last van te hebben. Nu nog steeds niet, maar door zijn lange, donkere vacht kan ik niet goed zien hoe ernstig het is. Het is in ieder geval niet open en bloedt ook niet (meer?). 

 

Kan ik dit gewoon zo laten? Of moet ik toch de dierenarts even bellen? Zelf ga ik namelijk ook niet met iedere wond naar de huisarts.

 

Hij heeft er geen last van en je ziet zo ook niets. Ik kwam er dus bij toeval achter omdat ik harde stukken in zijn vacht voelde (direct op de huid, dus erg diep in zijn vacht). Het zit in een boog (daarom denk ik een bijtwond) op zijn wang, onder zijn ooraanzet als het ware.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Poe, lastig te beoordelen. Ik denk dat ik t wel even zou laten checken, je hebt snel een hotspot.

 

Bekijk t morgen bij daglicht nog even goed en overleg anders even telefonisch.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Op jouw advies toch even gebeld net. Ik moet het iedere dag controleren en als de huid rood wordt, moet ik even langskomen. Was nu geen reden voor zei ze.

 

De pitbull had niet de intentie om dexter te verwonden en ze zei dat in zo'n geval die speelwondjes vaak heel oppervlakkig zijn en dat het door het wondvocht in de lange vacht al snel heel ernstig lijkt. mocht het rood worden of hij wordt suf, dan moet ik dus alsnog langskomen.

 

Gelukkig is hij alles behalve suf haha, en is de huid ook niet rood. lijkt mee te vallen dus :)

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Gelukkig maar!

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Misschien kan je voor de zekerheid enkele dagen ontsmetten met Isobetadine?  Kan het in ieder geval niet ontsteken.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik heb het net wat haar weggeknipt en gedept met een zoutoplossing. Hij reageerde er niet eens op dus het doet hem geen pijn in ieder geval. Het ziet er ook niet uit als een vieze wond, het is ook niet diep en lijkt een beetje te helen als een flinke schaafwond. Bedankt voor de tips!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Beterschap gewenst!

Volgende forumvraag: Tannetje koning (toch maar)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^