Wat moet ik doen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Gino is 12 jaar en wordt in augustus 13jaar. We hebben onze andere hond van ruim 14jaar laten in slapen. Dit is nu half jaar geleden. Gino is langzaam kwa gedrag veranderd , maar sinds een maand sloopt hij in huis. En al paar keer geplast haalt alles hoop. Krabt trap stuk en laminaat bij de voordeur. Hij is vorige keer zelf achter de wasmachine gekropen en in een zak waar dekbed in zat kon er niet meer uit. Dit alles doet hij  als hij alleen is. Hij volgt me man op de voet. Hij is zelf toen hij alleen was op de vensterbank gesprongen alles lag op de grond. Ik weet echt niet wat ik moet doen. Ik ga dinsdag naar de dieren arts maar weet niet of hij er iets aan kan doen. We willen geen hond meer en we moeten werken maar hij kan niet meer alleen zijn .    We zijn radeloos    diana

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Rauwen kan bij een dier veel overhoop gooien.
Misschien voelt ie zich eenzaam zonder maatje.

En heel belangrijk misdchien voor zekerheid een dierenarts check om pijnklachten uit te sluiten. Heb vaker gelezen dat dieren gingen slopen en het later door iets medisch bleek te komen.

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

ach.. wat vervelend.

 

2 jaar geleden hebben wij hetzelfde gehad met onze oude Golden (in huis plassen/poepen etc). Er kwam uiteindelijk uit dat ze dement aan het worden was.. nu wil dat natuurlijk niet meteen zeggen dat dat bij Gino ook het geval is..

 

Ik hoop dat de dierenarts jullie kan helpen..

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je moet werken, misschien voor op de dag een oppasadresje iemand die de hele dag thuis is voor je hond ?

honden die vaak alleen zijn als ze ouder worden willen dat niet meer, willen graag bij iemand in de buurt zijn, worden wat onzeker , vandaar kijk eens naar een fijn en goed oppasadresje voor op de dag.

wel wil ik er nog bij zetten, als het alleen het slopen is en geen lichamelijke kwalen die daartoe de aanleiding zijn, dan zou ik zeker naar een oppas adresje uitkijken, zodat tie toch nog een fijn en goed leventje heeft.

Anoniem (Gast)

Ja gaan ook naar de dierenarts en opvang heb ik niet en denk dat we wat aan het gedrag moeten doen. Hij kon altijd prima alleen zijn.

Heeft nog nooit iets geplast in huis. Hij raakt totaal in paniek als we weg zijn . 

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wat erg voor jullie, maar zeker ook voor je hondje.  Het kan best zijn dat het komt door het overlijden van je andere hond.

 

Probeer om niet boos te zijn  Durf de naam van je andere hond gebruiken en vertel dat die slaapt en dat het goed is enzo terwijl je Gino streelt en knuffelt.

 

Natuurlijk begrijpt hij niets van je woorden.  Misschien de naam van je overleden hond... Maar hij gaat voelen dat jullie weten wat er scheelt, dat zijn gevoel niet afgestraft wordt en ik denk dat dat zal helpen.

 

Doet me denken aan Kylie vroeger in de auto.  Een geblaf en hels kabaal als ze een hond zag.... En ik maar zeggen dat ze stil moest zijn.  Ophouden met dat lawaai... Maar 't Hielp niks.  Tot ik van tactiek veranderde en nog vooraleer zij een hondje zag zei "Kylie kijk!  Hondje!  Dan keek ze en volgde enkel een soort licht gegrom en gemompel... Ze wist dat ik het ook wist...

 

Sterkte en maak een leuk plekje ergens waar Gino weinig of niets kan vernielen... Badkamer ofzo.  Zeg dat je weggaat, dat hij mag slapen en dat je straks terugkomt en dan met hem gaat wandelen.... of spelen... en hou je daar ook aan. 

 

Het kan zijn dat Gino zelf last heeft van ouder worden, misschien zelfs een soort dementie... Maar hem terug in een bepaalde regelmaat krijgen zou kunnen helpen.

 

Veel geluk en heb geen spijt dat je een hond hebt.  Als je na Gino geen honden meer neemt zullen er nog veel jaren komen zonder hond.  Geniet dus, nu het nog kan.  Knuffel voor jou én voor Gino.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik vind het triest om te lezen.

Je hond is 12, en al zijn hele leven maatje geweest van je andere, oudere hond ; begrijp ik dat goed?

Ja, dan is het goed voor te stellen dat die even geen raad met zichzelf weet.....Gino voelt zich erg alleen en weet niet hoe hij zichzelf moet vermaken. Is misschien zelfs wel depressief aan het worden; dat kan echt hoor, bij honden.

Ik begrijp dat je er niet zomaar weer een hond bij wilt, het is ook de vraag of dat de beste oplossing zou zijn.

 

Als je geen oppas kunt regelen zou ik( ik weet, dit gaat ver...) een week vrij nemen en eens rustig aandacht en tijd aan Gino geven.

Even weer terug naar 0 en opnieuw langzaam leren om alleen te blijven. In een veilige omgeving waar hij niet knel of vast kan raken.

Wellicht vind hij een grote bench wel prettig.

Jullie zijn met zn 2 en begrijp ik? Misschien allebei en na elkaar een week vrij nemen om Gino weer op het juiste spoor te krijgen?

Want: nu investeren in tijd en aandacht levert je straks een rustige hond op die niet meer zo ongelukkig is én de boel niet sloopt......

Anoniem (Gast)

Hele lieve woorden ik hoop dat hij zich beter gaat voelen en weer op ze gemak is. Heb met hem te doen is toch erg zo een paniek. 

 

Diana

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Ja dat is heel naar om te zien. Mijn ouders hadden ook twee honden 2 jaar verschil. Toen de oudste overleden was is de jongste (14 jaar) ook heel anders geworden: onrustig en plasjes in huis als mijn moeder er niet is,, mijn moeder volgen.

Het is heel sneu en heel moeilijk om op te lossen. Mijn moeder werkt niet en is dus meestal thuis maar zelfs dan is de stress er ietsje meer.

Afleiding is een goede dus een oppas zou ideaal zijn, maar ik zei ook tegen mijn moeder vorige week - en ik ben normaal heel voorzichtig met medicijnen maar ze is al zo oud - om zo'n verdamper met kalmerende middelen (feromonen) erin. En dan in stopcontact als je weg gaat. Missch ook een overweging waard? Minder extreem is bv de radio aanlaten, of haar in een kleinere ruimte alleen laten - zou je niet zeggen maar hoe groter de ruimte hoe meer onzekerheid. Een ruime bench wat iemand noemde is wellicht een optie? Met lekkere dekens en knuffels erin? Het is dan wel geen pup ;-) maar toch - ze heeft behoefte aan veiligheid en dat creert een bench wel. Veel succes. Ben benieuwd wat se dierenarts zegt ook.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Och dat is zo verdrietig als je oudere hond alleen overblijft.

Wij hadden het ook.

De spaniel is nu bijna 13 anderhalf jaar geleden een 15jarige jrt in laten slapen.

In principe wilden wij geen 2e hond meer.

Prisca kon niet meer alleen zijn,begon te loeien ook snachts terwijl ze dat nooit deed.

 

Via onze dochter kwamen we ruim 1 jaar geleden in aanraking met toy aussie pups.

We hadden jaren steeds 2 honden,dus in mijn geval waarom niet,ik zorg er het meest voor.

Prisca is weer helemaal blij,hoewel zij nu begint te sukkelen,ze wordt nu echt oud.

 

Maar ja ooit houdt het op 2 honden dan blijft het bij 1.

 

Ik hoop dat je hond snel weer blij mag worden,het is echt verdrietig om het te zien en mee te maken.

 

 

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de reacties maar de radio doe ik al aan. En een Bensch dat lijkt me veel erger kleine ruimte en terwijl hij gewent is overal te kunnen lopen. En ik werk dus dat is erg lang in een Bench . Ik denk niet dat hij daar gelukkiger van wordt.....

En stel doe hem in de huiskamer of slaapkamer dan denk ik dat hij daar  ook uit wilt en gaat krabben of blaffen hij is dat niet gewent 

diana

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Je hond veel aanhalen, wat vertrouwen geven.

Je hond is ok van slag en zoekt steun. (al doen honden dat vaak op een 'sloop-manier')

Kijk erdoorheen, geef geen harde stem, maar probeer te troosten.

Het is moeilijk en verwarrend.

 

een bench moet je niet doen als hij dat niet gewend is. Dat lijkt dan straf.

Probeer wel een veilig hoekje te maken.

 

succes

 

 

Anoniem (Gast)

Ben vanmorgen bij de d.a. Geweest hebben hem onderzocht en bloed af genomen. Ik hoor morgen de uitslag of er iets gevonden is . Als er niets gevonden wordt krijgt hij antidepressiva . 

 

Diana

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Nog 1 nachtje dan weet je meer. Succes...

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Is de uitslag er al?

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

mijn vorige hond (husky) deed dit ook, maar zij was altijd alleen geweest. Bleek echt dement en blind en doof aan het worden, dus paniek als wij er niet waren. Heel erg was dat. Uiteindelijk hebben we nog anderhalf jaar met oppas en veel bij haar zijn wat kunnen bieden. Ze is net geen 15 geworden.... we hebben haar laten inslapen, ze ging ook alles laten lopen en werd ook ineens anders (bijten enzo) DA was overtuigd van dementie of iets in haar koppie (tumor o.i.d.) maar als dat ook zo zou zijn dan kon daar niets aan gedaan worden. Ouderdom en gebreken en aan ons baasjes de vraag wanneer het genoeg is. Maar ik hoop dat er voor jullie hondje een oplossing gevonden kan worden. In elke geval oppas zou mooi zijn denk ik.

Anoniem (Gast)

Hoi allemaal, 

 

vanmiddag laat uitslag gehad bloed onderzoek was goed. 

Dierenarts denkt verlatingangst en heeft antidepressiva voor geschreven . Dit moet ik min 4wk proberen als dit niet helpt denkt ze toch dementie en dan krijgt ze anderen medicijnen. 

Ik hoop echt dat dit helpt.

 

Diana

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hopen dat dit gaat helpen ja.

en dat Gino zich ook beter gaat voelen.

Succes met je ventje.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Hoi allemaal, 
 
vanmiddag laat uitslag gehad bloed onderzoek was goed. 
Dierenarts denkt verlatingangst en heeft antidepressiva voor geschreven . Dit moet ik min 4wk proberen als dit niet helpt denkt ze toch dementie en dan krijgt ze anderen medicijnen. 
Ik hoop echt dat dit helpt.
 
Diana "

 

Maar een hond die altijd alleen heeft kunnen zijn krijgt niet zomaar verlatingsangst... Persoonlijk vind ik om verlatingsangst antidepressiva geven heftig. Dat is een probleem wat je kunt aanpakken, en waar je hond zich veel prettiger bij voelt. Vergeet niet dat antidepressiva best lang geslikt moet worden voordat er een duidelijk effect gemeten kan worden. Daarbij kan het gedrag in het begin eerst erger worden, meer dalen als het ware (zo is het bij mensen althans)

Je zegt dat je geen oppas hebt. Ik zou er echt naar opzoek gaan, je hond vind het duidelijk niet fijn zolang alleen te blijven. Het is een oudje opzoek naar warmte en veiligheid. Dat bereik je niet met antidepressiva. Hoelang is hij precies alleen? Daarbij is hij ook nog zijn maatje kwijt. Honden die altijd gewend samen te zijn, en dan opeens alleen kunnen ook vaak minder goed alleen blijven. Voor jullie toch ook een fijner gevoel als hij heerlijk bij een oppas is?

 

Je schrijft wij willen geen hond meer. Heb je het dan over je huidige hond, of over eventueel een nieuwe? 

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Heb je nog een deken, knuffels, van je overleden hond.

Misschien zou je die Gino kunnen geven.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja, ik moet bekennen dat ik het wel met Rachelle eens ben.....

Medicatie is een ondersteuning, niet DE behandeling.....

Je hond voelt zich miserabel zo vaak alleen en nu zonder zn maatje.

Hij wil op zijn oude dag gewoon wat gezelschap nu zn vriend er niet meer is.

Kunnen jullie echt niet iets regelen voor hem, met vakantie nemen of oppas regelen? Om hem door een moeilijke periode heen te helpen?

Anoniem (Gast)

Beste allemaal,

 

ja knuffels en haar riem nog en knuffel ligt bij gino in ze mand,,. nee we hebben geen oppas voor hem. Schotje voor de trap gezet maar is zo tekeer gegaan lag om en boven op zolder vloerbedekking stuk gekrabd. Ik weet het niet meer hoop wel dat medicijn helpt want kan hem toch nu niet in een Bench stoppen is hij niet gewend en dat uur of 6 lijkt me echt zielig.  

Iemand ervaring met het middel clomicalm hoelang het duurt voor dat het gaat helpen?

 

Diana

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Beste allemaal,
 
ja knuffels en haar riem nog en knuffel ligt bij gino in ze mand,,. nee we hebben geen oppas voor hem. Schotje voor de trap gezet maar is zo tekeer gegaan lag om en boven op zolder vloerbedekking stuk gekrabd. Ik weet het niet meer hoop wel dat medicijn helpt want kan hem toch nu niet in een Bench stoppen is hij niet gewend en dat uur of 6 lijkt me echt zielig.  
Iemand ervaring met het middel clomicalm hoelang het duurt voor dat het gaat helpen?
 
Diana "

 

Waarom heb je geen oppas? Dat is goed te regelen hoor. Ik weet niet wat voor tijden je werkt, maar je hebt een oudere hond heeft vooral liefde vertrouwen veiligheid en wat aandacht nodig. Denk dat er genoeg kinderen zijn die best een paar uur alleen bij jou voor de tv willen zitten. Mooie win win situatie. Zoek eens op oepoeh op google, dat zijn ouderen die op je honden passen. Jou hond is al oud, rustig, een oppas vinden zal echt niet zo moeilijk zijn.

 

Van je reactie val ik ook echt achter over. Sorry, maar waar ben je mee bezig? Mijn hond heeft opeens verlatingsangst, aag wat hup medicatie erin. Werkt antidepressiva niet, dan gaan we over op de cloclaim. Ik snap dit ook echt niet van de DA, wie schrijft er nu daarvoor medicatie voor? Als het een ondersteuning was om te trainen kon ik het voorschrift nog enigszins volgen. Daarbij ga je op de andere opties niet in. Voor jou lijkt het vast te staan, medicatie.

Jij bent dan misschien van het probleem af (wat ik ook eigenlijk niet denk met medicatie) van slopen e.d. maar denk dat er voor je hond weinig veranderd. Je handelt niet in het welzijn van je hond.

 

Cloclaim moet een van je allerlaatse opties zijn bij zeer moeilijke honden met angst, extreme agressie. Als trainen niet meer mogelijk is, maar de hond eerst ondersteunt moet worden. Ja, dan sta ik achter cloclaim. Een aantal forummers gebruikt het ook voor hun hond. Iets wat ik helemaal kan begrijpen. Daarbij weet ik dat het meestal voorgeschreven wordt om vervolgens intensief met de hond te trainen, iets wat jij niet lijkt te willen. Cloclaim kan flink wat bijwerkingen geven, denk eens aan de leeftijd van je hondje.

 

Waarom wil je je hond, je beste maatje niet geven wat hij nodig heeft? Ik ben ervan overtuigd dat dit probleem opgelost kan worden door oppas.

 

Je schreef in een post dat je geen hond meer wilt. Heb je het dan over je huidige hond?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dat was ook het eerste wat me opviel, wij willen geen hond meer? Of bedoel je geen tweede hond meer?

 

Ook verder sluit ik me helemaal bij Rachelle aan.

 

http://www.moniquebladder.nl/blog/2011/10/13/verlatingsangst/

 

in deze documentaire staan ook nog tips

 

https://www.youtube.com/watch?v=2sP-ATqvf2k

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ik geloof niet dat anti depressiva de oplossing zijn voor verlatingsangst.

en het daarna meteen op dementie gooien ,vind ik al helemaal raar.

 

Je hond is zijn maatje kwijt daarmee zijn steuntje in de rug.

en weet zich duidelijk geen raad .

opnieuw trainen of een goede oppas zoeken (heb ik ook, en ik heb ook geen gemiddelde werkuren )

 

Mensen zullen me wel uitlachen maar ik zou een dierentolk inschakelen.

en mijn hond laten zeggen wat er schort.

Dat heeft mijn honden enorm geholpen, en ook deels spontaan gedrag verandert.

Het gaf mij ook handvatten over waar ze behoefte aan hadden.

 

 of in ieder geval een gt.

Heb je al feromonen geprobeerd?(dap stekker)

honden page profiel diana diana

honden foto van diana

Bedankt allemaal op dit soort antwoorden zit ik te wachten. Ik bedoel natuurlijk dat ik er geen hondje meer bij wil nemen voor gino.

En als er eentje het beste voor ze hondje wil ben ik het wel en heb geen zin in discussie reageer dan niet.
Ik heb met pijn in me hart afscheid moeten nemen van me anderen hondje staat hier ook op en heb alles voor haar gedaan. Door jullie reactie zou ik me nog schuldig gaan voor naar gino toe.

Diana

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Als je een topic opent kun je discussie verwachten. Dat stukj. Van een tweede hond was onduidelijk daarom vroeg ik om oopheldering. Vind het jammer dat je niet op mijn vragen antwoord zoals waarom geen oppas? En waarom niet trainen. Je lijkt niet open te staan andere dingen te willen proberen. die medicatie zou ik nog niet eens over nadenken. Gecondoleerd met je andere hondje. Soms is het goed echt eens open over de opties na te denken. Je krijgt vaneen altijd mensen advies waar je niet eens op reageert misschien als je dat wel doet wordt het ook duidelijker waarom je bepaalde keuzes maakt

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mijn vorige hondje leefde heel erg in angst en stress. Medicatie kam zeer zeker helpen al heb je daarnaast wel training en tijd nodig. Het is helaas niet zo dat je er een pil in kan stoppen en dan is het probleem weg. Medicatie is ter ondersteuning van een training. Dit geld denk ik niet voor medicatie tegen dementie, hier heb ik geen ervaring mee. 

Ondertussen is het zeer raadzaam om oppas te zoeken voor de lange uren dat je weg bent zodat je (eventueel in combinatie met medicatie) opnieuw je hond kan leren alleen te zijn. Maar houdt ook in je achterhoofd dat ze dit mogelijk nooit meer zal leren.

 

honden page profiel diana diana

honden foto van diana

ja we zijn al bezig met trainen en heb week vrij genomen en hoop dat het beter gaat en dat hij zich beter gaat voelen. En dan zeker de medicatie stoppen.
We hebben een optie om iemand tussen de middag hem extra uit te laten.
Ik werk maar drie dagen dus ben vaak thuis maar op de dagen dat ik werk is die een optie voor hem.

Diana

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat sneu dat het met je andere hondje ineens zo slecht gaat. Ik hoop dat de medicatie wat gaat helpen. Goed dat je een weekje thuis bent, eens kijken of dat verschil maakt.

 

Sterkte hoor.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Slijtage rug, nieren....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^