4 pups gezien op echo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

natasha (Gast)

hoi, heb vandaag echo gehad met mijn teefje ze hebben 4 pups gezien op de echo. wat is de ervaring onder jullie fokkers kan het dan toch een groter nestje zijn. het nestje komt uit volledig op gezondheid en heupen test ok ouders.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ligt aan de kundigheid van de dierenarts krijg ik het idee. Onze dierenarts zit er meestal maximaal twee pups naast. Dat zou dan in jouw geval 2 - 6 pups zijn. Het is lastig om er uitspraken over te doen. ;) Wanneer is de echo gemaakt? Pups kunnen namelijk ook resorberen of verstopt liggen. Volle darmen schijnen ook uit te maken voor het zien van de pups. Als je echt zekerheid wil moet je de laatste paar dagen voor de bevalling een röntgenfoto laten maken.

 

Puur uit nieuwsgierigheid, om welk ras gaat het? :)

Anoniem (Gast)

herder en ja de darmen zaten inderdaad vol moest ontlasting maken na de echo kan het daar dan ook aan liggen dat er maar 4 gezien zijn bij een eerste nestje krijgen ze toch meestal meer

Anoniem (Gast)

echo is gemaakt 34 dagen na eerste dekking

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ken fokker waar ze 5 pups getelt hadden en het zijn er uiteindelijk 8 geworden. ( op echo)

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik heb nog nooit een echo gehad waar de daadwerkelijke aantal pups gezien zijn als dat er uiteindelijk geboren werden.

 

Ons 1e nest echo 6 gezien, kwamen er 8 uit.

2e echo, 3 gezien kwamen er 4 uit.

3e echo, 5 gezien kwamen er 8 uit.

4e echo, 6 gezien kwamen er 7 uit.

5e echo, 7 gezien kwamen er 11 uit.

 

Dus tja, de echo doen wij meestal puur voor de bevestiging dat ze drachtig is. Het aantal berekenen wij meestal ongeveer vanuit het gewicht dat de teef is aangekomen.

 

Dan moet je wel weten wat het normale gewicht van de pasgeboren pup van jou ras is, daarbij moet je vruchtwater en de moederkoek bij optellen. Dan kom je op een gewicht (ongeveer uit) en kan je aan het einde van de dracht ongeveer berekenen hoeveel er in zitten.

 

Maar ook dit zegt niets over de daadwerkelijke hoeveelheid, een teef kan heel dik worden of zelf vocht vast houden en daardoor zwaarder zijn.

 

Als je precies wil weten hoeveel het er worden moet je een röntgen laten maken aan het einde van de dracht.

 

Het is niet standaard dat een teef bij haar eerste nest een groot nest krijgt, alles heeft te maken met de tijdstip van dekken, aanwezig levens sperma van de reu, hoeveel eicellen er bij de teef rijpen tijdens de loopsheid, erfelijkheid, gezondheid van de teef, en nog vele andere zaken die een rol kunnen spelen, zoals stress.

 

Daarnaast kunnen er ook altijd nog vruchtjes opgenomen worden door het lichaam omdat ze niet goed blijken te zijn, of de ontwikkeling stoppen van de vrucht.

 

Dus zolang er geen röntgen gedaan is zal je nooit weten wat de hoeveelheid zal zijn. En dan nog zegt dat weer niets over het feit of de pups leven.

Volgende forumvraag: puppybandjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^