Luisteren naar geluiden ......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy

 

 

Als ik met mijn pup bijvoorbeeld buiten ben, en ze hoort iets, bijvoorbeeld een vliegtuig wat over vliegt, een vogel die in de boom zit te kwekken, een fiets die geluid maakt, een bepaald geluidje wat uit de radio komt, en noem maar op.

Ze gaat echt heel aandachtig luisteren op haar gemak. Je ziet haar koppie " draaien" echt zo schattig om te zien.

Ook als ik tegen haar praat, dan zit ze echt heel aandachtig te luisteren en draait constant met haar koppie. 

Mijn andere hond doet dit ook, maar doet dit alleen op bepaalde klanken van woorden. Bij de pup zijn het zeker niet de nieuwe geluiden die ze ontdekt, want inmiddels is ze al heel erg gewend aan heel veel geluiden.

 

Ik ben dan ook benieuwd, gewoon omdat ik het leuk vind hoe jullie honden luisteren, in de zin van geluiden..

 

 

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

Onze hond doet precies hetzelfde ze luisterd aandachtig en kijkt dan meestal ons even aan. Zodra wij verder lopen of zeggen is goed gaat ze weer haar gang. Ze kan dan ook echt uren voor het raam zitten en naar buiten kijken wat daar allemaal gebeurd.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow kan behoorlijk van de leg raken van geluiden waarvan ze de herkomst niet ziet, soms wil ze na zoiets ook ECHT NIET verder lopen.

Ik moet haar dan zeggen wat het is, vaak is dat voldoende om haar weer mee te laten lopen.

 

Geritsel in de struiken is de uitzondering, daarvan weet ze namelijk héél goed wat het is: meestal een ree. Dan staat ze even stil, steekt haar neus omhoog en sleurt me mee 

 

Ze wil ook nog wel eens heel geïnteresseerd naar de lucht kijken, dan hoort ze een vliegtuig of een groepje ganzen.

 

Laatst reed er een auto aan de andere kant van het spoor. Die ziet zij dan niet (ik zie alleen het dak), helemaal van slag, totaal op de rem.

Heb haar even een metertje moeten dwingen mee te lopen, uiteindelijk loopt ze dan wel zelf weer mee.

 

Het wisselt bij haar dus heel erg hoe ze op geluiden reageert.

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Als ik buiten met Charlii loop, reageert ze alleen op "extreme" geluiden, de rest doet haar niet zoveel. Als ik tegen haar praat, houdt ze haar koppie ook scheef en soms praat ze terug. Wat ze echt interessant vindt, zijn hondenfilmpjes op YouTube die ik haar op m'n iPad laat zien. Is het een Corgi-filmpje, blijft ze kijken, is het een filmpje van een ander soort hond, kijkt ze even om dan hard weg te rennen. T blijft apart!

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy

 

Als ik tegen haar praat dan kijkt ze me ook echt aan, en luistert aandachtig. Natuurlijk als ze weer iets anders hoort, zoals een fluitje op tv, dan gaat ze naar de tv kijken en ook steeds maar met haar koppie draaien. 

Het maakt ook niet uit wat voor soort geluid het is, ze doet het bij de geluiden die ze al goed kent.

 

Ze heeft gewoon geen haast, maar als ik volg zeg, dan loopt ze ook wel weer mee. Niet altijd natuurlijk haha. Maar het is niet dat ze schrikt of onzeker is ofzo. Ze vind alles gewoon reuze interessant.

 

Wat ik al zei, mijn andere hond(rottweiler) doet het ook wel, maar dan als we bijvoorbeeld het woord bos, zee, uitlaten e.d. zeggen. Maar zoals mijn pup het doet....... Mijn andere hond, doet dit helemaal niet en heeft dit ook nooit gedaan.

 

Ik vind het echt heel leuk om te zien! 

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy

" Als ik buiten met Charlii loop, reageert ze alleen op "extreme" geluiden, de rest doet haar niet zoveel. Als ik tegen haar praat, houdt ze haar koppie ook scheef en soms praat ze terug. Wat ze echt interessant vindt, zijn hondenfilmpjes op YouTube die ik haar op m'n iPad laat zien. Is het een Corgi-filmpje, blijft ze kijken, is het een filmpje van een ander soort hond, kijkt ze even om dan hard weg te rennen. T blijft apart! "

 

Hahaha, geweldig toch?!!

Het is en blijft idd apart

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^