Poep eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MattieMattie

Mijn hond eet als ze de gelegenheid krijgt, tijdens het uitlaten poep van andere honden.

Ik geef mijn jack russel kruising al enkele jaren, zolang ze bij ons is, kvv. Haaksbarf, Tinlo en Bandit. Ik geef er soms ook veendrenkstof doorheen.

Daarnaast krijgt ze af en toe verse groenten zoals erwtjes en boontjes. Als snack geef ik tussendoor en lamspeesje en enkele brokjes van Wolfsblut wide plain. 

Verder geef ik niets anders omdat ze erg allergisch reageert op kip, rund en granen. Daarom vind ik het zo jammer dat ze poep eet want daar krijgt ze dus weer een reactie op bovendien zijn de wandelingen zo ook niet erg ontspannen als ik erg op moet letten bij alles waar ze even aan snuffeld.

Naar mijn idee doe ik het qua voeding nu gied want als ze niets eet van de straat dan heeft ze geen jeuk en darmproblemen. Wat is dat dan toch dat ze toch steeds poep eet. Ook goede bacterien bijgeven in de vorm van Veendrenkstof of in gedroogde vorm helpt niet.

 

honden page profiel GillianGillian 3 doggies

honden foto van Gillian

vervelend dat je hond poep eet ... 

 

Je hond krijgt genoeg lekkere dingen te eten dus honger zal ze niet hebben. Er zijn nog wel andere redenen waarom ze dit doet:

- Van andere honden overgenomen (jaja.. net kleine kinderen ). Of zelfbelonend gedrag (dat ze het een keer probeerde te eten, het zo lekker vond dus gaat herhalen). 

Afleren gaat lastig omdat je vaak te laat bent met corrigeren . Corrigeren als je hond al poep in haar bek heeft, helpt niet! Probeer haar daarom elke keer voor te zijn, zie je poep liggen = snel afleiden met iets heeeel lekkers, wat ze normaal niet zo snel zou krijgen. 

 

Ik hoop dat ze het uiteindelijk veel minder gaat doen!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Kijk even bij het topic Teletac wat nu gaande is, behalve die teletac zelf staan er hele goede tips ;) 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^