Vakantiebestemmingen voor de hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ik kan best wel veel vakantiehuisjes en campings vinden waar ik welkom ben met de honden, alleen ik vind het altijd lastig om uit te zoeken wat de regels nou zijn in natuurgebieden of nationale parken met de hond, zeker in het buitenland als de site alleen maar beschikbaar is in het Frans oid.

 

Ik ben dus benieuwd of wij een lijst kunnen maken met grote natuurgebieden/parken met ervaringen en informatie. Ik zal beginnen met mijn vakantie van vorig jaar.

Naam: Triglav National Park

Waar: Slovenie, aan de grens bij Italie  en Oosterijk.

Reistijd: 12 uur rijden vanaf utrecht met 2 uur aan pauzes
Soort gebied: Bergen en bossen.

Oppervlakte gebied: 880 km2

Honden welkom: Honden mogen overal komen, zij mogen los tenzij er staat dat ze aangelijnt moeten zijn (bord met een rennende hond met een rode streep erdoor), honden zijn (zo ver wij zijn tegen gekomen) in elk restaurant welkom en meestal wordt er voor de hond een bak water neergezet.
Klimaat: Zomers rond de 20 graden, in de winter tussen de -10 en de 0 graden.

Nadelen: Water is te koud om zelf in te zwemmen/pootje te baden, alles is smeltwater dus rond de 0 graden en meren zijn rond de 10 graden.
Veel teken.
Foto's:

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

daar was ik ook met mijn eerste hond, een van de mooiste vakanties die we hadden vond ik.  Het meer van Bohinj was ook geweldig, weinig toeristen en ieder zijn eigen privestrandje. Het is al wel meer dan tien jaar geleden.

Slovenie heeft iets sprookjesachtigs over zich vond ik en toch heel modern.

 

Slowakije was ook heel mooi, heerlijk de bergen van de hoge Tatra in, de poolse kant is ook supermooi.

Ik heb eigenlijk in alle europese landen waar we waren nooit enig probleem gehad met onze duitse herder, alleen de zwitserse grens was lastig.

honden page profiel Krin Krin 3 doggies

honden foto van Krin

Goed Idee!!!!!!

Wij gaan altijd in de herfst naar Spanje. Erg hondvriendelijke Camping aan het strand . Groot wit strand. Honden zijn toegestaan. Er is een hondedouche, overal zijn bakken en zakjes voor hondenpoep weg te halen. Hondenwei. En je kunt ook gewoon gaan wandelen. Historische stadje in de buurt waar je ook gewoon de hond mee kunt nemen.

Camping Aquarius Sant Pere Pescador. Costa Brava. Net na de Franse grens.

Nadeel is... in de tijd dat wij gaan is het er dor en droog. Voorzichtig met de zon. Ik zou er niet in de zomer heen gaan met hond. Hoewel de Camping mooie schaduw plaatsen heeft.  Tja hoelang wij rijden is erg relatief wij zijn namelijk met een Oldtimer camper onderweg. :) Gewoon rustig aan.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Echt? Maar in veel (Nationale) Natuur Parken zijn honden toch verboden?  Ik vind voordat ik een hond had, in Kroatie geweest, daar mogen honden niet in Natuurgebieden (althans niet die waar ik geweest ben) en in Frankrijk meestal ook niet.

Vind het altijd nog best lastig om een natuurgebied te vinden waar de honden echt zo welkom zijn als in Triglav en waar je ook makkelijk twee weken kan wandelen zonder elke keer het zelfde te zien.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik kom nooit verder als Texel 
Daar mogen ze overal komen, sowieso als ze aangelijnd zijn...

Los mag op de aangegeven stukken (ook eigenlijk overal wel)

 

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ik zal dan ook maar wat ervaringen delen.

 

New Forrest:

Prachtig nationaal park in Zuid-Engeland. Honden mogen er los lopen. Ze vragen wel: 'keep at close range'. Je hond mag ook geen andere dieren achterna zitten of eigendommen beschadigen. 

Honden zijn op het platte land welkom in pubs. In de dorpskernen geld wel een aanlijn- en een opruimplicht. Dat hangt normaal netjes uit op het dorpsplein.

 

Hetzelfde geldt voor het Lake District:

Ook een mooi nationaal park in noorden van Engeland, onder de Schotse grens.

Ook hier mogen honden los lopen, tenzij anders aangegeven. Enkel niet in de dorpskernen. Maar ook dat hangt normaal netjes uit op het dorpsplein.

Honden mogen wel geen vee of andere dieren achterna zitten. Aangezien er zowat overal schapen zitten, ook hoog in de bergen, en onze Sasha nogal sterkt reageert op schapen, moesten we haar meestal wel aangelijnd houden. 

Ook hier zijn op het platte land honden welkom in de pubs.

Onze ervaring in Engeland in het algemeen is, dat honden in een stedelijke omgeving niet welkom zijn. Zowel in New Forrest als in Lake District waren locaties die onder het National Trust vielen, niet toegankelijk voor honden. Er zijn echter andere tuinen en kastelen te vinden die niet onder National Trust vallen en waar je wel welkom bent met je hond, maar het vereist enig opzoekwerk.

 

Zweden:

Honden mogen in principe enkel in de winter los lopen. In de praktijk, laten wij Sasha los lopen, tenzij we dicht tegen de bewoonde wereld komen, dan wordt ze netjes aangelijnd.

Veel ervaring met restaurants en dergelijke hebben we niet omdat wij daar meestal de wildernis in trekken. Maar de ervaring die we hebben, leert ons dat honden meestal niet welkom zijn, zelfs niet op een terras.

 

Frankrijk, Bretagne:

 

Geen probleem om campings te vinden waar je hond welkom is, ook terrasjes zijn meestal geen probleem. In principe moeten ze overal aangelijnd, hoewel je menig loslopende Franse hond zal tegenkomen.

Wij hebben Sasha dus ook wel eens los laten lopen, zelfs op de camping, waar in principe een strikte aanlijn verplichting geldt. Meeste Fransen hebben daar hoegenaamd geen probleem mee. Ik moet er wel bij zeggen dat wij niet in het hoog seizoen gaan. 

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Is dat in zuid zweden? Hoe is het in Zweden qua prijzen is alles daar qua levensmiddelen echt zo veer duurder als in Nederland?

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Zweden met hond zijn wij tot hiertoe geweest in de buurt van Glaskogen en Arvika. Dat is Zuid- tot Midden- Zweden, provincie Värmland, tegen de Noorse grens aan. Verder ook in Klöten en de Svärtälven van Tyfors tot Hällefors, dat is provincie Örebrö.

Ik kan niet vergelijken met Nederlandse prijzen omdat ik in België woon. Ik vond dat het daar niet perse duurder was als bij ons, zolang er maar geen alcohol in het spel is. Een glaasje wijn of een biertje bij het eten, kost al gauw even veel als de maaltijd zelf.

 

Edit: Toevoeging:

 

In Zweden hebben ze Conditori, dat zijn koffiehuizen. Ideaal om te ontbijten of te lunchen, wordt ook door de Zweden zelf veel gedaan. Voor 20 Zweedse kroon (=2,15 euro aan de huidige wisselkoers) had ik een kan thee, mijn man mocht onbeperkt koffie drinken en hadden we er nog 3 koeken bovenop.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

gaaf! Ik volg mee!

 

Ik wil heel graag met mijn hond naar Zweden, maar wel met het vliegtuig.. En nog vele andere reisjes natuurlijk!

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Wij zijn vorige zomer naar Spaarnwoude geweest en gaan deze zomer terug maar dan andere camping. Niet dat de camping vorig jaar niet goed was maar we wilde deze ook eens uitproberen.

 

Naam: Spaarnwoude.

Waar: Noord-Holland, tussen Haarlem en Amsterdam.

Soort gebied: Recreatie/natuurgebied.

Oppervlakte: 4.5ha.

Honden welkom: De hond mag bijna overal los, op sommige plaatsen mag je met max. 3 honden wandelen en er zijn ook plaatsen waar ze niet mogen komen of aangelijnd moeten zijn. Normaal zou dit aangeduid moeten staan met bordjes maar in de praktijk staat het niet overal aangeduid en laten mensen hun honden over het hele gebied los. Wij vonden 1 speeltuintje waar normaal geen honden mochten maar we zagen er 2 keer niemand dus vormde de hond geen probleem.

Nadelen: Geen supermarkt in de buurt.

 

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

" gaaf! Ik volg mee!
 
Ik wil heel graag met mijn hond naar Zweden, maar wel met het vliegtuig.. En nog vele andere reisjes natuurlijk! "

 Wij zijn tot hier toe altijd met de wagen naar Zweden geweest. Ik kan dus geen ervaringen delen over vliegen met de hond....

Zowel voor Zweden als voor het Verenigd Koninkrijk moet je je wel goed voorbereiden. De hond moet gechipt zijn en een paspoort hebben, dan moet hij ingeënt zijn tegen rabies, een flinke tijd op voor hand, dat moet genoteerd zijn op het paspoort, bovendien moet de hond nog een extra ontworming krijgen die eveneens in het paspoort moet worden genoteerd. Het aantal dagen op voorhand van die ontworming is zeer expliciet en je moet goed opletten dat je aan de voorwaarden voldoet. Het is belangrijk goed met je dierenarts te overleggen om alle timingen goed te hebben. Een dag te vroeg of te laat, zelfs een uur, en je hond mag het VK niet binnen!

Een goede site om je op weg te helpen is :

http://www.dogsincluded.nl/vakantie-invoer-regels-voor-de-hond/wetten-regels-voor-honden-op-reis-en-vakantie-in-zweden.php

of voor het Verenigd Koninkrijk :

http://www.dogsincluded.nl/vakantie-invoer-regels-voor-de-hond/wetten-regels-voor-honden-op-reis-en-vakantie-in-engeland.php

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Wij zijn tot hier toe altijd met de wagen naar Zweden geweest. Ik kan dus geen ervaringen delen over vliegen met de hond....
Zowel voor Zweden als voor het Verenigd Koninkrijk moet je je wel goed voorbereiden. De hond moet gechipt zijn en een paspoort hebben, dan moet hij ingeënt zijn tegen rabies, een flinke tijd op voor hand, dat moet genoteerd zijn op het paspoort, bovendien moet de hond nog een extra ontworming krijgen die eveneens in het paspoort moet worden genoteerd. Het aantal dagen op voorhand van die ontworming is zeer expliciet en je moet goed opletten dat je aan de voorwaarden voldoet. Het is belangrijk goed met je dierenarts te overleggen om alle timingen goed te hebben. Een dag te vroeg of te laat, zelfs een uur, en je hond mag het VK niet binnen!
Een goede site om je op weg te helpen is :
http://www.dogsincluded.nl/vakantie-invoer-regels-voor-de-hond/wetten-regels-voor-honden-op-reis-en-vakantie-in-zweden.php
of voor het Verenigd Koninkrijk :
http://www.dogsincluded.nl/vakantie-invoer-regels-voor-de-hond/wetten-regels-voor-honden-op-reis-en-vakantie-in-engeland.php
  "

 

Dankjewel! :) 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

We zijn 5 jaar geleden met de honden in Noorwegen geweest, op het eiland Hitra. Ook een dag naar een van de steden, Trondheim, geweest, maar daar waren ze wat minder hondvriendelijk in het centrum. Een terrasje pakken ging prima, maar ergens binnen met de honden niet. Over het algemeen is Noorwegen wel vrij hondvriendelijk. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen bloedonderzoek meer laten doen (moest 5 jaar geleden nog wel, kostte lekker 250 euro per hond), alleen de eerdergenoemde voorwaarden waar je in de UK ook aan moet voldoen  In Noorwegen moeten honden officieel overal aangelijnd zijn, maar dit wordt eigenlijk totaal niet gehandhaafd, je mag er gewoon overal op uit gaan, en honden worden gewoon losgelaten (je komt toch niemand tegen)

 

Ook zijn we al meerdere keren in Denemarken geweest. Je hoeft alleen de rabiësenting gedaan te hebben. We zijn een keer in het noorden geweest en een keer in het zuidwesten op een eiland. Het was beide heerlijk met een strand om de hoek en ook Denemarken is erg hondvriendelijk. In Kopenhagen waren we net een toeristische attractie haha.

 

Dit jaar gaan we als het goed is naar Zuid Zweden, lekker in het huisje net de brug over bij Kopenhagen. Zal ook zeker gaan bevallen aangezien we gek zijn op Scandinavië (met Noorwegen natuurlijk als favoriet waar we willen gaan wonen  )

 

Volgend jaar gaan we een paar weken met de camper door Noorwegen, echt een droom die uitkomt dus kan niet wachten!!

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

" Is dat in zuid zweden? Hoe is het in Zweden qua prijzen is alles daar qua levensmiddelen echt zo veer duurder als in Nederland? "

 

Dit valt ontzettend mee hoor, wij wonen in Zweden en de overgang was niet groot.

Ze zeiden vooraf dat we zouden schrikken etc maar dit is absoluut niet gebeurt, de levensmiddelen zijn anders ingedeeld qua prijs. Ik ben met mijn boodschappen voordeliger uit dan in Nederland. Gezond en vers eten is hier vind ik goedkoper (hoe het in de grote steden is weet ik niet, ik spreek over Dalarna, midden/noord zweden) 

 

Ook het reizen met de hond is niet (meer) zo heftig als Sara noemt qua ontwormingen heb ik ervaren.

Uiteraard moet je hond gevaccineerd zijn (ook voor rabiës), wij ontwormen niet (zomaar) en hebben dat ook niet gedaan voor de verhuizing. (of gaat het onwormingen wat Sara noemt, over het VK?)

 

 

Zweden kan ik ook opnoemen in jullie rijtje denk ik :)

 

Het gebied waar wij wonen, Dalarna, is heel hondvriendelijk en midden in de prachtige natuur, vooral bos en meer!

Wijzelf wonen midden in een bosgebied en kunnen eindeloos lopen!

Loslopen is géén goed idee, we delen onze natuur met beren, veel wolven, lynxen, veelvraten, elanden, herten enz dus het kan gevaarlijk zijn voor loslopende honden. De jagers hebben de honden altijd los maar er sneuvelen dan ook elk seizoen honden las ik in een krant vorig jaar... :( 

 

Naam: (Kommun) Vansbro, Dalarna

Waar: Zweden

Reistijd: 16 uur rijden vanaf utrecht.
Soort gebied: Bergen en bossen.

Oppervlakte gebied: oneindig (hästingsflöden is bv een groot natuurgebied) 

Honden welkom: Honden mogen overal komen, in de bossen is het niet verplicht paden te volgen, hier trek je het bos in en mag je lopen waar je wilt, mits met respect voor de natuur en het opruimen van afval/zooi.
Klimaat:Typische seizoenen, zomers tot wel 30 graden, swinters tot wel -30. Landkimaat, dus droog klimaat (geen snijdende waterkoude in de winter)

Nadelen: Weinig, loslopen is een risico i.v.m. wild.

Voordelen: je kunt rond-trekken, zeer hondvriendelijk.

 

Promotie maken mag ik niet maar ik heb evt wel tips voor overnachtingen! (met huisdieren/paarden) 

 
Foto's: 

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Naam: Lommelse Sahara

Waar: Belgie

Soort gebied: Zandduinen en bossen.

Oppervlakte gebied: 193 Hectare

Honden welkom: Het is niet helemaal duidelijk of honden los mogen en wanneer.

Naam: Thuringer Wald

Waar: Duitsland

Reistijd: 7 uur rijden vanaf utrecht
Soort gebied: Heuvelachtig Bos

Oppervlakte gebied: 120km bij 35km

Honden welkom: Honden moeten officieel aan de lijn, wij hoorde regelmatig jagers.
Nadelen: Jagers

Foto's:


honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

"  
Dit valt ontzettend mee hoor, wij wonen in Zweden en de overgang was niet groot.
Ze zeiden vooraf dat we zouden schrikken etc maar dit is absoluut niet gebeurt, de levensmiddelen zijn anders ingedeeld qua prijs. Ik ben met mijn boodschappen voordeliger uit dan in Nederland. Gezond en vers eten is hier vind ik goedkoper (hoe het in de grote steden is weet ik niet, ik spreek over Dalarna, midden/noord zweden) 
 
Ook het reizen met de hond is niet (meer) zo heftig als Sara noemt qua ontwormingen heb ik ervaren.
Uiteraard moet je hond gevaccineerd zijn (ook voor rabiës), wij ontwormen niet (zomaar) en hebben dat ook niet gedaan voor de verhuizing. (of gaat het onwormingen wat Sara noemt, over het VK?)
 
 
Zweden kan ik ook opnoemen in jullie rijtje denk ik :-)
 
Het gebied waar wij wonen, Dalarna, is heel hondvriendelijk en midden in de prachtige natuur, vooral bos en meer!
Wijzelf wonen midden in een bosgebied en kunnen eindeloos lopen!
Loslopen is géén goed idee, we delen onze natuur met beren, veel wolven, lynxen, veelvraten, elanden, herten enz dus het kan gevaarlijk zijn voor loslopende honden. De jagers hebben de honden altijd los maar er sneuvelen dan ook elk seizoen honden las ik in een krant vorig jaar... :( 
 
Naam: (Kommun) Vansbro, Dalarna
Waar: Zweden
Reistijd: 16 uur rijden vanaf utrecht.Soort gebied: Bergen en bossen.
Oppervlakte gebied: oneindig (hästingsflöden is bv een groot natuurgebied) 
Honden welkom: Honden mogen overal komen, in de bossen is het niet verplicht paden te volgen, hier trek je het bos in en mag je lopen waar je wilt, mits met respect voor de natuur en het opruimen van afval/zooi.Klimaat:Typische seizoenen, zomers tot wel 30 graden, swinters tot wel -30. Landkimaat, dus droog klimaat (geen snijdende waterkoude in de winter)
Nadelen: Weinig, loslopen is een risico i.v.m. wild.
Voordelen: je kunt rond-trekken, zeer hondvriendelijk.
 
Promotie maken mag ik niet maar ik heb evt wel tips voor overnachtingen! (met huisdieren/paarden) 
 Foto's:  "

 

Joh is het naar jullie maar 16 uur rijden? Heb je niet nog een plekje eind aug/begin sept?

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

"  
Joh is het naar jullie maar 16 uur rijden? Heb je niet nog een plekje eind aug/begin sept? "

 

Volgens google maps wel ja.... Ik vind het ook kort maar je moet het stoppen en evt slapen wel bij rekenen nog he...

 

September wordt vol maar er zijn altijd wel dagen beschikbaar hoor :D Wees welkom!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

"  In Noorwegen moeten honden officieel overal aangelijnd zijn, maar dit wordt eigenlijk totaal niet gehandhaafd, je mag er gewoon overal op uit gaan, en honden worden gewoon losgelaten (je komt toch niemand tegen)"

Even een kleine correctie  

In de periode van 1 april t/m 20 augustus geldt er inderdaad in het hele land een aanlijnplicht ivm het wild, maar buiten deze periode mogen honden altijd los, overal. (Sommige gemeentes hebben aangepaste regels, maar dat zijn vrij weinig gemeentes).

 

Wij hebben onze honden trouwens ook vaak los tijdens de aanlijnplicht-periode, maar je moet een beetje weten waar het kan, waar weinig tot geen wild zit.

 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

" Even een kleine correctie  
In de periode van 1 april t/m 20 augustus geldt er inderdaad in het hele land een aanlijnplicht ivm het wild, maar buiten deze periode mogen honden altijd los, overal. (Sommige gemeentes hebben aangepaste regels, maar dat zijn vrij weinig gemeentes).
 
Wij hebben onze honden trouwens ook vaak los tijdens de aanlijnplicht-periode, maar je moet een beetje weten waar het kan, waar weinig tot geen wild zit.
  "

 

Haha ja ik ging nu even uit van de vakantieperiode, maar je hebt gelijk

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

"  
Ook het reizen met de hond is niet (meer) zo heftig als Sara noemt qua ontwormingen heb ik ervaren.
Uiteraard moet je hond gevaccineerd zijn (ook voor rabiës), wij ontwormen niet (zomaar) en hebben dat ook niet gedaan voor de verhuizing. (of gaat het onwormingen wat Sara noemt, over het VK?)
 

 

Ik had het met die ontworming inderdaad over het VK. 

 

Maar eh, wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ervaringen in Zweden. Wij willen vooral de wildernis in trekken met de kano en zoeken dus voornamelijk mooie kanotochten. (Liefst min of meer lussen, we hebben namelijk een eigen boot en dan is het wel handig om niet te ver te eindigen van waar je uiteindelijk vertrokken bent...) Als je nog tips moest hebben.... altijd welkom! Trouwens eens een vast adresje aleer of nadat we een weekje in de wildernis zijn verdwenen is ook altijd welkom. 

Dit jaar geen Zweden voor ons, vorige trip was te mooi, en we hebben wat schrik dat als we nu onmiddellijk terug gaan, we teleurgesteld gaan worden.

Maar volgend jaar wel opnieuw Zweden op de agenda.

Lynn (Gast)

Wij zijn in het verleden ook naar Slovenie geweest, hebben ook et Triglav Natuurpark gedaan, en het was veruit de 1 van de mooiste bestemmingen die we gedaan hebben met ons hondje, het was toen al begin november en het was echt aangenaam wandelen.

 

De mensen daar waren heel vriendelijk, wij verbleven in een appartement hoog in de bergen, en niets was teveel, kregen bij aankomst soep en brood aangeboden.

 

 

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

"  
Ik had het met die ontworming inderdaad over het VK. 
 
Maar eh, wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ervaringen in Zweden. Wij willen vooral de wildernis in trekken met de kano en zoeken dus voornamelijk mooie kanotochten. (Liefst min of meer lussen, we hebben namelijk een eigen boot en dan is het wel handig om niet te ver te eindigen van waar je uiteindelijk vertrokken bent...) Als je nog tips moest hebben.... altijd welkom! Trouwens eens een vast adresje aleer of nadat we een weekje in de wildernis zijn verdwenen is ook altijd welkom. 
Dit jaar geen Zweden voor ons, vorige trip was te mooi, en we hebben wat schrik dat als we nu onmiddellijk terug gaan, we teleurgesteld gaan worden.
Maar volgend jaar wel opnieuw Zweden op de agenda. "

 Ik kan je wel een pb sturen met een leuke site voor een leuk logeer adres?

Er wordt hier veel gevaren (kano en raften) op de rivier achter ons huis " västerdalälven" 

ook veel verhuurbedrijfjes die ook kaarten voor op het water aanbieden! 

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

@Safi Kengee

 

Je mag me altijd adresjes doorsturen... Ga die västerdalälven eens opzoeken, kijken wat ze daar over zeggen....

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu 3 doggies

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Ik volg!

Marie de boxer (Gast)

Heeft er iemand ervaring met een rondreis in Polen met de hond? Wij zouden dit graag begin juli doen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Marie, maak even een eigen topic aan met je vraag daarin. Mogelijk krijg je dan veel meer antwoorden dan in een topic wat al twee jaar oud is en niet meer in wordt gereageerd .

 

 

Volgende forumvraag: Een aantal portretten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^