pup word enorm kwaad als ik iets verbied!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Hallo allemaal, 

 

Mijn schattige pup heeft een heel vervelend probleem.. als ik hem iets verbied.. bv. Een slof pakken (ik ruil met een speeltje of duw hem weg en zeg "nee" ) dan word hij echt enorm boos.. juist dan wil hij het nog meer hebben tot aan het valse toe lijkt het wel.. hij word dan helemaal hysterisch en gaat dan bijten/grommen/blaffen.. het komt vooral s'avonds voor als hij zijn gekke minuten heeft..

 

Wie oh wie kan mij helpen!

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Hysterisch worden, bijten grommen etc. klinkt wel erg naar overprikkeling. Pupjes zijn daar best gevoelig voor. Er komen elke dag zoveel nieuwe indrukken op ze af, dat het gewoon teveel wordt allemaal. Het koppie zit vol en jouw pogingen je hondje iets te verbieden kan hij gewoon niet meer verwerken.
In dat geval helpt het het best je pup naar zijn bedje te brengen en rust te geven. Pupjes slapen best veel en het kan even uitproberen zijn wat de beste balans is tussen voldoende activiteit enerzijds en voldoende rust anderzijds. Wat is ruwweg je dagschema?

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Hey,

 

Eigenlijk doen we vrij weinig.. ik ga 2 x per dag een klein stukje wandelen..een paar x per dag even spelen in de tuin en de rest van de dag slaapt hij eigenlijk constant.. 

Hij speelt soms zelf wel wat.. of hij is aan het eten van zijn schenkjes.. :)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Hallo allemaal, 
 
Mijn schattige pup heeft een heel vervelend probleem.. als ik hem iets verbied.. bv. Een slof pakken (ik ruil met een speeltje -afruilen is goed,werkt het niet met een speeltje,probeer dan altijd ergens in de woonkamer een doosjes met kleine snoepjes te hebben staan zodat je daar mee kan afruilen.
of duw hem weg en zeg "nee" ) dan word hij echt enorm boos.. -door het weg duwen daag  je hem juist uit,je vraagt hem juist om lekker hard samen te spelen,honden spiegelen,geef jij rust ,dan ziet hij rust,geef jij onrust,dan ziet hij onrust en doet dat na.
juist dan wil hij het nog meer hebben tot aan het valse toe lijkt het wel.. hij word dan helemaal hysterisch en gaat dan bijten/grommen/blaffen.. het komt vooral s'avonds voor als hij zijn gekke minuten heeft..-Biedt hem 3 keer een alternatief,een speeltje/kluifje/zoekspelletjes met lekkers door het huis en het afruilen met iets leuks en lekkers blijven doen,gaat het door en raakt hij 'hysterisch'dan is het tijd voor een tukkie,en lok je hem met wat lekker de bench of mand in.
 
Wie oh wie kan mij helpen! "

 

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Ik zou absoluut niet toegeven om het nog een keer geven. Dit lijkt op manipuleren, mijn spaniel begint er nu ook mee. Als ze zo begint te blaffen en te piepen dan wordt dat gedrag gewoon genegeerd. En ze lijkt dat nu aardig te snappen. Op puppycursus krijg ik dit advies ook en als ik daar een zit oefening moet doen en ze begint keihard te blaffen en te springen is het hond vastmaken aan de haak in de muur en zelf een paar meter weglopen met de rug naar haar toe. Na 5 min. kom ik terug en doet ze het wel.

Dus echt niet toegeven. Let er wel op dat ze genoeg rust krijgt inderdaad.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

ja ik snap dat ruilen nog steeds niet goed als ik iets niet wil neem ik het af en zeg genoeg .Ik bepaal en niet de hond en ik heb nog nooit zeurende puppen gehad  Mijn energie is gewoon duidelijk dat ruilen schept alleen maar verwarring

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Niet duwen/wegduwen, dat is uitdagen voor meer. Stuur je pup naar zijn rustplaats als hij zo reageert.

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Behalve de tips die reeds gegeven zijn :  Laat wel speeltjes van de pup in huis rondslingeren, maar zeker geen dingen waar ze niet mee mag spelen.  Pantoffels aan en anders wegzetten.  Succes!

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het ruilen is juist voor baasjes die niet resoluut zijn en waarvan de pups ontzettend overprikkelend zijn, niet iedereen kan resoluut zijn. en dan is ruilen een zeer goede oplossing.

 

ik ben het ruilen hier op hp tegen gekomen, wanneer de eigenaar geen raad met de pup weet is ruilen een goed alternatief.

 

en histerisch en vals ? nee dat is een pup niet hoor, gedrag van je pup is na het eten even een horrel tien munuutjes dat hebben pups vaker net na het eten, rustig blijven, desnoods halsband om, en rustig gaan stappen buiten, zodat de pup even afgeleid wordt.

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Dankjewel voor jullie tips! 

Ruilen gaat vaak prima.. maar zet hem nu in zijn mandje als hij echt stout is.. moet er wel een paar x heen lopen maar daarna geeft hij wel op.. is dit goed of... ? 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

probeer te voorkomen dat je pup in de fout gaat en je dingen moet gaan verbieden dat werkt veel ontspannender dan een "strijd" aan te gaan.

Door er een issue van te maken kan je het voor de pup juist aanmoedigen dat hij nog beter zijn best gaat doen om de pantoffel te houden. Hij vertrouwt je dan niet meer. En dat is link als er iets echt gevaarlijks in zijn bekkie komt.

 

In deze link staat goed uitgelegd hoe je het aan zou kunnen pakken en als het eens nodig is, je hond graag lost voor je

 

https://www.kc-delft.nl/publicaties/artikelen/training-opvoeding/122-speeltje-loslaten.html

 

.

 

 

 

 

 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Hier wordt ook niets geruild....

Mijn mening is dat je het gedrag beloond...

 

Ik neem het terug en zeg klaar.

Na een paar keer weet Shadow echt wel wat de bedoeling is.

 

Buiten hetzelfde want hij is gek op steentjes en die haal ik uit zijn bekje. Nu laat hij ze meteen los als ik klaar zeg en beloon met mijn stem.

 

Terug duwen is een uitnodiging om te spelen.

Je zegt zelf dat hij dit doet met de gekke 5 minuten dus je hondje is al overprikkeld.

 

Ik zelf vind 2 x per dag heel weinig dat je met je pup wandelt.

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Ik ga de link eens even bekijken!

Ik heb alles weggepakt.. alleen zijn speeltjes liggen er nog!

 

Cia.. een pup mag helemaal niet zoveel lopen op een dag.. 

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy


 
Cia.. een pup mag helemaal niet zoveel lopen op een dag..  "

 

Het klopt inderdaad dat een pup nog niet heel veel mag lopen, maar 2 x per dag naar buiten,  vind ik ook heel erg weinig. Ik ga heel vaak naar buiten, maar niet te lang. De pup moet ook zindelijk worden en dat lukt niet anders dan tig keer per dag naar buiten te gaan. Al is het maar 5 minuten.......

Na het eten, na het slapen, na het spelen zo wie zo naar buiten en dan nog om het uur als ze wakker is.

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Mijn pup doet geen behoefte buiten ergens op een vreemde plek.. dat doet hij in de tuin nog.. hij is trouwens al heel zindelijk.. alleen snachts niet. 

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Ik ga dus nu puur wandelen voor het wandelen.. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Dankjewel voor jullie tips! 
Ruilen gaat vaak prima.. maar zet hem nu in zijn mandje als hij echt stout is.. moet er wel een paar x heen lopen maar daarna geeft hij wel op.. is dit goed of... ? 
  "

 Het is prima dat je hem steeds weer naar zijn mandje brengt als jij klaar bent met het gedrag wat hij vertoond en hij waarschijnlijk doodmoe is.Biedt wel eerst 2/3 keer een alternatief.

Let wel op dat hij voldoende beweging/geestelijke uitdaging en dan zijn rust krijgt,moet een beetje in balans zijn.

 

Doe het steeds terug brengen naar zijn mandje wel zonder boos te worden of geïrriteerd te reageren op hem.Als je dat we doet dan gaat hij ook dat gedrag spiegelen...jij gespannen/boos= hij gespannen/boos.

Geef jij kalmte en liefde in die situatie,dan zal hij dat vlot accepteren.

 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

2x is te weinig voor een pup.

Wij gaan zeker 5 á 6 keer op de dag. Niet te lang hooguit een kwartier

 

Kan hij ook leren tijdens het wandelen zijn behoefte te doen.

Stukje socialistie

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Die gekke minuten moet je voor zijn. Een pup krijgt enorm veel prikkels te verwerken. Soms zit dat hoofd zo vol, dan weten ze zich even geen raad met zich zelf. Even verplicht rust. Grote kans dat hij heel snel inslaap valt.

 

Je pup pakt een slof, jou geur, super lekker. Als hij de slof pakt, zal hij merken dat hij dan gelijk jou aandacht heeft en dat is leuk. Als je het afpakt, zal hij het als een spelletje zien, aandacht van de baas en de baas probeert het af te pakken, jippie!

 

Wat je kan doen, als hij je slof pakt, geen aandacht geven. Pak een van zijn speeltjes en ga er mee zwaaien, maak die heel interessant, grote kans dat hij de slof laat en bij jou komt spelen, lekker aandacht. Ga dan ook met hem spelen. Ga sowieso regelmatig met je pup spelen, zo leert hij dat hij met zijn speeltjes aandacht krijgt en met jou spullen, juist niet.

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Het gaat al stukken beter haha.. hij heeft geen gemene momentjes meer gehad! 

 

Cia.. de meeste mensen met een baan redden de 6 x wandelen niet?

Ik wil je niet aanvallen.. maar je snapt dat dit sowieso niet heel logisch is?

Ik vind 2 keer genoeg voor mijn pup.. en zelfs dan wandel ik naar mijn idee al veel te lang voor wat hij zou mogen wandelen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe oud is je pup? Hij gaat maar 2 x per dag naar buiten? En plassen en poepen dan? 

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy


Cia.. de meeste mensen met een baan redden de 6 x wandelen niet?
Ik wil je niet aanvallen.. maar je snapt dat dit sowieso niet heel logisch is?
Ik vind 2 keer genoeg voor mijn pup.. en zelfs dan wandel ik naar mijn idee al veel te lang voor wat hij zou mogen wandelen. "

 

Een pup die maar 2x naar buiten gaat, is echt veel te weinig hoor. Je kan beter 6 x vijf minuten gaan dan 2x een kwartier. 

Buiten het feit dat de pup zindelijk moet worden, is het ook ontzettend belangrijk voor de socialisatie.

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Lieve mensen.. mijn pup gaat achter in de tuin zijn behoefte doen.. hij is zelfs al zindelijk! 

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Ik ga wandelen puur om te wandelen..  niet omdat ik vind dat hij daar zijn behoeftes moet doen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Lieve mensen.. mijn pup gaat achter in de tuin zijn behoefte doen.. hij is zelfs al zindelijk!  "

 Oh, je gaat 2 x wandelen en verder de tuin in, nu snap ik hem, ik dacht al, hoe houd hij het zo lang op.

 

Hier 's avonds laat in de tuin voor een plas. 

 

Je kan idd nog niet te lang wandelen met een pup. De tuin is prima.

 

 

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Haha nee dat zou te weinig geweest zijn.. ging in het begin wel 10 x per dag naar buiten.. hij was al na 2 weekjes zindelijk en heb nu de deur constant open.. volgende week krijgt hij zijn hondenluikje haha

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Hoelang ben je aan het werk als ik vragen mag? Aangezien je maar twee keer kunt wandelen?

 

Hoe oud is je pup nu?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Cindy, pup gaat vaker naar buiten, maar er wordt 2 x een wandeling gemaakt. Is genoeg voor een pupje

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Cindy, pup gaat vaker naar buiten, maar er wordt 2 x een wandeling gemaakt. Is genoeg voor een pupje "

 

O overheen gelezen! Ik zie t!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Hier worden never nooit behoeftes in de tuin gedaan. Bah vind ik vies. 

Is het de bedoeling dat je hond dit de rest van zijn leven blijft doen? Lijkt me erg lastig als je eens een dag ergens heen wil enje hond weet niet hoe en wat met zijn behoeftes. Zou dus wel gaan proberen dit te trainen. Daarnaast is 2 x per dag wandelen idd weinig. Hoe oud is je pup? Er staat nl dat je per wandeling 5 minuten mag lopen per maand dat je hond oud is. En af en toe iets langer is niet erg als je de rest dan wat inkort. Wat doe je met je hond over de rest van de dag? Misschien krijgt ie juist te weinig beweging/ aandacht. Ga je naar een Hondenschool?

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^