blaffen afleren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel noortje de bernernoortje de berner

hoihoi, ben nieuw hier en weet niet zo goed onder welke categorie ik mijn vraag moet plaatsen. dus excuus bij deze als het niet goed staat.

 

we hebben een berner sennen pup die half november geboren is.

ze is speels, lief en aanhankelijk

 

we hebben voor een berner gekozen omdat het een echte familiehond is, dat ze bijna niet blaffen, maar toch wel waakzaam zijn.

 

nu begint ze toch de laatste weken steeds vaker te blaffen.

ik had het idee dat het met dominantie te maken had, dus ben erop gaan letten dat eerst wij eten, dan zij, eerst wij door de deur naar binnen, dan zij etc etc.

 

maar het blaffen wordt niet minder.

wie o wie weet raad, want ik vind het echt vervelend dat ze zo blaft.

 

op welke momenten blaft ze, nou als het etenstijd wordt, ze is erg op eten gefixeerd, als er kinderen op de trampoline springen, maar ook gewoon binnen wil ze volgens mij door blaffen aandacht opeisen.

 

ik probeer het gedrag te negeren

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Proberen commando aan te binden "luid" voor blaffen en dan "stil" op commando.

Belonen zo gauw ze stil is. Als je voelt aan komen dat ze stopt zeg je "stil" zo gauw ze stil is belonen.

Belonen voor gewenst gedrag. Dus minder het afleren maar meer iets nieuws aanleren. ;-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien kun je eerst je hond eten doen en zodra de bak staat dat jullie aan tafel gaan om te eten. Je hond heeft z'n buikje lekker vol en hoeft dan niet te blaffen om jullie eten. Nadat ze de bak leeg heeft, leer je haar dat ze even op haar eigen plek moet gaan liggen tot dat jullie het eten op hebben.

 

Het blaffen wanneer er op de trampoline gesprongen word, ik zou de hond bij je roepen en wat met de hond ondernemen.

Misschien kun je haar snoepjes laten zoeken e.d. terwijl de kinderen springen.

 

Het blaffen als ze naar binnen wil, dat is altijd nog beter dan tegen de deur krassen .

Je kan haar negeren, als ze stil is doe je de deur pas open.

Je kan haar misschien ook leren om 1x te blaffen, als ze dan stil is de deur open doen. Zo hoeft ze geen hele serenade op te voeren maar weet ze dat wanneer ze 1x blaft, jij de deur open doet.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Zo lang het niet effectief is en ze nog doorgaat negeren. Niet beantwoorden met aandacht. Zo gauw ze stil is belonen, immers dat is het gewenste gedrag.

Hier een berner van 20 maanden die heel enkel eens blaft. Tot nog toe ;-)

honden page profiel noortje de bernernoortje de berner

@ruby, ik heb juist begrepen dat ivm rangorde wij eerst moeten eten en dan pas de hond. omdat in een roedel ook de hoogste in rang het eerst eten krijgt. ook op de puppycursus werd dit verteld. ze ging juist dominanter gedrag vertonen toen ik dat een beetje liet versloffen, dus het eten blijft zoals we het nu doen: eerst wij en dan zij.

en er wordt hier heel veel op de trampoline gesprongen. is mn zoontje niet met een vriendje hier dan is het wel mn dochtertje die met vriendinnetje er is. en om de hond dan heel de tijd bezig te houden zie ik niet zo zitten ;)

het helpt al wel om ze aan te lijnen aan de picknicktafel, want anders ging ze ook nog als een gek blaffend rond de trampoline rennen

dat blaffen als ze naar binnen wil dat doen we al op de manier zoals jij zegt, maar zelfs als ze binnen is blaft ze wel eens, niet aanhoudend, maar ze doet het wel eens.

honden page profiel noortje de bernernoortje de berner

@renate

ik zal het gaan proberen met snoepjes bij stil zijn en negeren bij blaffen

 

 

 

honden page profiel noortje de bernernoortje de berner

heeft iemand een idee waar dit blaffen vandaan komt?

omdat het juist niet echt bij het ras hoort?

 

ik weet wel dat ze bij de fokker veel geblaf hoorde van andere honden, misschien dat ze het daar 'geleerd' heeft?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" @ruby, ik heb juist begrepen dat ivm rangorde wij eerst moeten eten en dan pas de hond. omdat in een roedel ook de hoogste in rang het eerst eten krijgt. ook op de puppycursus werd dit verteld. ze ging juist dominanter gedrag vertonen toen ik dat een beetje liet versloffen, dus het eten blijft zoals we het nu doen: eerst wij en dan zij.
en er wordt hier heel veel op de trampoline gesprongen. is mn zoontje niet met een vriendje hier dan is het wel mn dochtertje die met vriendinnetje er is. en om de hond dan heel de tijd bezig te houden zie ik niet zo zitten ;-)
het helpt al wel om ze aan te lijnen aan de picknicktafel, want anders ging ze ook nog als een gek blaffend rond de trampoline rennen
dat blaffen als ze naar binnen wil dat doen we al op de manier zoals jij zegt, maar zelfs als ze binnen is blaft ze wel eens, niet aanhoudend, maar ze doet het wel eens. "

 

Het hele rangorde gebeuren en dominantie theorie zijn achterhaald.

Je kunt prima eerst je hond eten geven en daarna jezelf. Geeft geen enkel probleem. Hier ligt Puck gezellig naast me als ik aan het eten ben en ze ligt lekker bij me in bed, racet als eerste de deur uit als er wat gaat gebeuren. Dominant? Nee hoor, vrolijk en actief.

 

Je hond is half november geboren, dus nog helemaal niet zo oud. Je moet er thuis mee aan de slag. Trainen, trainen en nog eens trainen. Positief gedrag goed belonen met iets lekkers of een speeltje waar ze verzot op is en negatief gedrag negeren.

Geef je hond ook iets te doen. Spelletjes waarbij ze het koppie moeten gebruiken en doe dit vooral samen! Alleen laten neigt een hond tot slopen wanneer ze het niet snappen of wanneer het te moeilijk wordt.

http://www.hersenwerkvoorhonden.nl/

Nu veel energie steken in je hond dan heb je er later alleen maar profijt van. En ja .. een jonge hond moet je constant bezig houden anders gaat die zichzelf vermaken met iets wat niet mag. Wordt daar niks aan gedaan, dan wordt dit vanzelf zelf belonend gedrag.

 

Lees deze site eens .. http://moniquebladder.nl/cms/wp-content/uploads/artikel-LosVast.pdf

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoe ik mijn hond het blaffen afgeleerd heb is door haar te belonen, en haar even bij me te roepen.

 

Als er kinderen op de trampoline springen, wat misschien echt raar is voor haar en erg druk en ze gaat blaffen uit opwinding zou ik haar zoiets zeggan als: ja goed gezien, de kinderen springen op de trampoline, dat is niet erg, haar even geruststellen dus, dan haar afstand te laten nemen door haar bij je te roepen, en even met jou samen een klein spelletje of oefeningetje doen de eerste keren.

 

Mijn vader had altijd de spreuk: hoe kan een hond weten dat hij lid is van de familie, maar met eten plostseling niet meer. Vandaar dat Jenna ook altijd iets krijgt als wij eten en dat werkt prima.

 

Je zou ook eens blafgedrag van honden van Turid Rugaas kunnen lezen.

 

Verder zou het kunnen (ik weet het natuurlijk niet) dat het gezinsleven met kinderen toch wel spannend is.

Hoe is haar lichaamstaal? Geeft ze veel stressignalen af, zoals tongelen, gapen, etc?

https://www.youtube.com/watch?v=00_9JPltXHI

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

Begeleid je de kinderen hoe met de hond om te gaan?

https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

 

Met dominantie heeft dit alles niets te maken, zie de uitleg hierover in deze intressante link

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-wat-is-er-met-dominantie?.php

 

 

honden page profiel noortje de bernernoortje de berner

dankje dobry!

 

het gaat inmiddels al een stuk beter!!

 

 

het blaffen is al een heel stuk minder ik vermoed nu zelf achteraf dat het gewoon aandacht was.

 

ik nam al een tijdje geen hondensnoepjes meer mee bij een wandeling omdat ze anders steeds bleef zitten en echt wachten op een snoepje, ze maakte er een beetje misbruik van had ik het idee, dus niks meer mee genomen en dan liep ze veel beter mee.

maar nu bij de wandelingen neem ik een handvol snoepjes mee en ben echt heel erg met haar bezig en belonen als ze het goed doet, aai en vol lof praten.

ze wordt daar heel enthousiast van en nu bouw ik echt een band op met haar, want je ziet nu echt dat ze mij in de gaten houd, van ow waar gaan we nu heen en ze is heel blij.

 

ze luistert heel goed en zelfs als we in de bossen zijn of op strand dan blijft ze heel goed bij ons.

Volgende forumvraag: Hoe lang de 5 minuten regel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^