Grommen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy

Ik heb een Rottweiler pup van 8 weken. Ze is echt super lief, een echte kroelkont :-)

Natuurlijk heeft ze, net als elke andere pup haar drukke ondeugende momenten en bijt ze in alles wat ze maar kan pakken. Normaal puppy gedrag dus.  Op die momenten thuis krijgt ze een NEE, en ik geef haar iets waar ze wel op mag bijten/kauwen. Als het echt te gek wordt, want ze luistert natuurlijk niet altijd, dan loop ik weg, negeer haar en doe de deur achter mij dicht. Dat vind ze duidelijk niet leuk, want ze gaat piepen/huilen. Ik doe de deur weer open als ze stil is.

 

Buiten gaat het iets anders......

Het normale gedrag van het bijten in mijn benen/schoenen e.d. corrigeer ik met een duidelijke NEE. Ook hier probeer ik haar af te leiden en als ze stopt, dan beloon ik haar met iets lekkers of een takje o.i.d.

 

Waar ik tegenaan loop is het volgende....

Als ik met haar buiten ben en ze is lekker aan het ontdekken, snuffelen, achter wapperende blaadjes aan het rennen is, dan is ze het er niet mee eens dat ik haar soms op til (logisch, ze is immers druk bezig). Ik til haar op als ze bijvoorbeeld naar de sloot loopt, of met oversteken o.i.d. Ik probeer haar dan af te leiden, maar dat lukt niet, hahaha ze draait meteen om, om weer terug te gaan naar waar ze mee bezig is (slim). Als ik haar dan weer optil, dan bijt ze me echt heel hard, soms tot bloedens toe in alles waar ze maar kan bijten, dus ook in mijn gezicht. Naast het bijten gromt ze fel. Ik reageer met een duidelijke UH UH NEE! Pas op! 

Dit heeft geen effect, ze gaat door, net zo lang tot dat ik haar weer neer zet. Dat doe ik uiteraard niet meteen. Ze is het dus duidelijk niet eens met mij haha. Negeren is geen optie want ze doet me echt pijn! Het grommen is een andere grom als ze bijvoorbeeld met mijn andere hond speelt. Dat is een speelse grom waarbij ze mijn andere hond uitdaagt. Haar grommen naar mij is duidelijk anders.

Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me opeens dat het misschien een optie is om iets van een speeltje mee te nemen en haar dit te geven op het moment dat ik haar optil.......?

 

Tips zijn welkom :-)

 

Ik ga volgende week zondag starten met de puppy cursus.

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Op cursus gaan ze je zeker kunnen helpen met goeie tips!

Ik zou voorlopig ook proberen met een speeltje. Kan je de aandacht niet eerst naar je toe halen met snoepjes of zo? Dan vergeet ze even wat ze aan het doen was?

 

Doet ze dit thuis ook? Kan je ze thuis wel oppakken?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Auw 

 

Puppetanden doen helaas zeer en is bijna onmogelijk om altijd te ontwijken.

 

Wat ik zou doen in jou geval tijdens het wandelen..., niet optillen, maar aanlijnen en weglopen bij waar je niet wilt dat zij komt.

Dan kan je in ieder geval niet in je gezicht gebeten worden..., en als je op een plekje bent waar je het weer goed vind laat je haar gewoon weer los.

 

En super dat je op puppycursus gaat..., daar gaan ze allicht met nog veel meer handige tips komen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zou je pup ook niet meer buiten optillen.

Dat is ook niet echt nodig, of er moet gevaar zijn dat je je hond moet beschermen.

Maar anders gewoon buiten je pup op z'n eigen pootjes laten lopen, dat is veel beter.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik zou je pup ook niet meer buiten optillen.
Dat is ook niet echt nodig, of er moet gevaar zijn dat je je hond moet beschermen.
Maar anders gewoon buiten je pup op z'n eigen pootjes laten lopen, dat is veel beter. "

 Eens.

Maar de reactie die de pup geeft op het optillen, zou moeten gecorrigeerd worden op een of andere manier.

Je pup in je gezicht laten bijten? Gaat toch iets te ver, zou ik denken.

Ook al vindt ie het niet fijn, er zou geen bijtreactie mogen komen.

 

Ik weet wel dat heel veel honden het vervelend vinden om 'gepakt' te worden. Vaak vinden zelfs kleine honden het niet fijn om gedragen te worden. Mijn Jack Russelmeisje Ellie vindt er maar niks aan, terwijl Babe niet liever heeft?!

 

honden page profiel sammy van Sammysammy van Sammy

honden foto van sammy van Sammy

Bedankt voor de snelle reacties!

 

Cindy:

 

thuis doet ze het af en toe, maar niet zo fel als buiten. Ik til haar thuis op als ik haar echt niet afgeleid krijg en ze blijft bijten, dan zet ik haar even in de gang (hier kan ze geen kwaad )en sluit de deur achter me.

Ze wil gewoon graag haar zin hebben :-) en ben het met je eens dat de pup gecorrigeerd moet worden.

 

Ina en Sylvia:

 

zoals is al schreef, ik til haar op (als dat echt noodzakelijk is) als ik bijvoorbeeld moet oversteken, of als ze te dicht bij de sloot is.  Als ik oversteek met haar naast me, aan de lijn, dat vinden diegene die moeten wachten totdat ik eindelijk eens over het zebrapad loop, niet zo leuk haha want een pup heeft geen haast :-). En als ze echt moe is, dan til ik haar uiteraard ook op. Ze is pas 8 weken hè.  Ze vind het juist helemaal niet erg om opgetild te worden, behalve als ze " druk bezig " is met ontdekken. Ze is het dan gewoon niet met mij eens. Wat overigens ook te begrijpen is, want alles buiten is o zo leuk voor een pup. 

 

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Nou, 8 weken is ook nog superjong. Ik zou me nog niet te veel zorgen maken, hoor.

 

En als je oversteekt, je niks aantrekken van wachtende auto's! Als ik iemand met een pup zie die niet vooruit gaat, dan moet ik daar enorm om lachen! Dat is toch live entertainment achter het stuur :)

 

Wie vindt een pup van 8 weken nou niet kei-lief en de moeite om even te wachten???

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^