Orijen goede ontlasting, Acana diarree. Meestal toch andersom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Loes (Gast)

Mijn reu krijgt Wolfsblut. (Hiervoor trouwens Taste of the Wild). Maar hij eet dit steeds vaker met lange tanden en laat nu ook vaker zijn brokken staan. Dus maar weer op zoek naar andere brok. Ik heb van Orijen Adult en Acana Wild Prairie een klein zakje gekocht. Eerst met Orijen begonnen. ( ik had van allebei wat in zijn bak gedaan en Orijen had duidelijk zijn voorkeur).  Ongeveer 2 weken met de zak gedaan. Hij at het goed en zijn ontlasting was ook goed. Nu krijgt hij Acana en dat eet hij ook goed maar nu,na een paar dagen, heeft ie ineens diarree. Dat kan nu toch niet door het hoge eiwitgehalte komen? Orijen heeft veel hoger en dat ging prima. Of komt het nu door het eiwitgehalte van Orijen en acana samen?dat het nu pas op zijn darmen gaat werken? Ik weet ook niet na hoeveel tijd zoiets  op de darmen gaat werken. Bij het andere voer nooit geen problemen gehad met overschakelen en diarree. Of zou hij, wat ook mogelijk is, gewoon last van een darmvirusje hebben?  

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

misschien makkelijk, maar dan zou ik Orijen geven, geef je verschillende diersoorten?, misschien is het diersoort van Orijen beter?

Loes (Gast)

Ik geef idd verschillende diersoorten. En dat gaat altijd goed. Dus denk niet dat dat het probleem is. 

Hij krijgt nu weer even Wolfsblut. Totdat zijn ontlasting weer lekker stevig is.  En daarna nogmaals Orijen proberen. Voorlopig geen Acana voor hem. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

je hoort vaker dat het andersom is, ik geloof dat er probiotica in Orijen zit, ik vind het wel 1 van de betere merken, al is er nu een duitse brok die nog veel beter is, die is nieuw.

Mir (Gast)

Welke dan yoop?

Loes (Gast)

Volgens mij zit er in Acana ook probiotica. 

Orijen en Acana zijn idd de betere merken daarom wilde ik ze proberen. Ik houd er wel rekening mee dat het misschien helemaal niet aan de brokken ligt maar het toch een virus kan zijn. 

Bedoel je Platinum? 

Die zag ik bij food4pets staan. 

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

heb je de ingredienten vergeleken?

er zit dus schijnbaar iets in acana wat niet in wolfsblut of orijen zit

 

Ik had hier met beide honden juist problemen met orijen (acana niet gebruikt)

wolfsblut ging redelijk goed

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Welke dan yoop? "

  fenrier, maar er was ook nog een andere, ik ben het vergeten, dat zou ik moeten vragen aan iemand die dat gaf aan haar hond.

Die was biologisch, stond een tijd bovenaan bij brokkenvergelijken.

Maar ik kan het niet meer vinden, en mijn geheugen is een zeef.

Loes (Gast)

Ik heb de ingrediënten grotendeels vergeleken,maar ik ben daar helemaal niet zo goed in thuis. Een hoop ingrediënten snap ik wel maar als er bijvoorbeeld staat : Enterococcus faecium fermentation product, zegt me dat helemaal niets. Maar ik zou het dan naast Orijen en Wolfsblut ook nog met verschillende soorten taste of the wild moeten vergelijken. Trouwens ook met Canagan (als beloningsbrok) Want dat heeft hij ook zonder problemen gehad. Zolang hij het op de meeste brokken goed doet ga ik me er ook niet verder in verdiepen. Tot nu toe is Acana het enige waar hij zo op reageert. En als het straks op Orijen goed blijft gaan ben ik helemaal tevreden. Moet hij niet na een half jaar er weer genoeg van krijgen ;)

 

Yoop bedoel je deze soms: Power of Nature

 

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Dat is inderdaad apart. Ik zou eerder denken dat het aan iets anders moet liggen dan aan de brok, of er zit een ingrediënt in waar je hond gevoelig voor is. Nou ja, het lijkt me ook geen probleem om Orijen te 'moeten' kiezen ;-) Die ingewikkelde ingrediënten die je noemde zijn probiotica :-)

Een nieuwe Duitse brok die beter is dan Orijen en Acana? Ik ben ook erg benieuwd! Fenrier is geen nieuw merk, maar heeft dit merk een nieuwe brok?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dat is inderdaad apart. Ik zou eerder denken dat het aan iets anders moet liggen dan aan de brok, of er zit een ingrediënt in waar je hond gevoelig voor is. Nou ja, het lijkt me ook geen probleem om Orijen te 'moeten' kiezen ;-) Die ingewikkelde ingrediënten die je noemde zijn probiotica :-)

Een nieuwe Duitse brok die beter is dan Orijen en Acana? Ik ben ook erg benieuwd! Fenrier is geen nieuw merk, maar heeft dit merk een nieuwe brok? "

  Ik moet het op mijn hand schrijven haha want ik heb die mensen gezien die het gegeven hebben maar natuurlijk ben ik het vergeten te vragen, hij staat alleen volgens mij niet meer op de lijst, maar eerlijk, ik weet het echt niet meer.

Wel weet ik dat het heel moeilijk te krijgen was hier in Nederland, het moest ook echt uit Duitsland komen.

Volgende forumvraag: Welk trainingssnoepje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^