Help, een ziek hondje maar geen idee waarom.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

Hallo, Hier een zeer ongerust baasje van een 7 maanden oude pup. Hoop dat jullie het verhaal willen lezen en dat iemand het misschien zal herkennen!

Nu ruim een week geleden, trof ik na een paar uur weggeweest te zijn een sneu hondje aan thuis. Hij wilde Niet bewegen en alles leek hem zeer te doen. Zelfs zijn koppie kwam niet overeind. Dus in het weekend naar de dierenarts, daar bleek hij koorts te hebben, waarschijnlijk een infectie, dus een koortsverlagende injectie en een pijnstiller. Dit had geen effect dus de volgende dag dit herhaald. Ook is er een foto gemaakt om te kijken of er iets in de maag/darmen zat (het is een pup die alles pakt wat ie kan). Hier geen resultaat. De dag erna weer geweest, nu bloed afgenomen, hier was aan te zien dat er ergens een ontsteking is. Ook bloed opgestuurd om te checken op buitenlandse ziekten (hij is een grieks asbakje). maandagavond ging het slechter dus weer de da gebeld, hij kon even niks meer doen zei hij, hij had al zoveel medicatie gehad. Dit was voor mij niet het goede antwoord dus heb een ander da gebeld. Hier `s avond laat heen gegaan, hij kreeg antibiotica, omdat er een ontsteking in het bloed te zien was. `s nachts ging het helemaal mis, hij lag alleen maar doodstil op de grond, alleen de grote oogjes bewogen, en hij jankte vreselijk. Dus midden in de nacht de (2e) da gebeld, die kwam meteen maar had nog maar 1 oplossing, een prik met prednison en we moesten ons de volgende dag melden in de praktijk.
Het ging iets beter, eindelijk iets wat aansloeg, hij heeft niet meer gepiept. er zat weer wat beweging in flip. we hebben antibiotica, tramadol en prednison meegekregen. En hij gaat vooruit! maar is zeker nog niet de oude. En de vraag is natuurlijk, voelt hij zich beter, of komt dit enkel door alle medicijnen. Vanaf zaterdag ochtend zijn we de prednison en tramadol gaan halveren, 2 keer daags de helft van wat hij eerder kreeg. De antibiotica moeten we de kuur van af maken. Gelukkig gaat dat nog goed en valt hij niet terug. Hij durft weer een beetje te spelen, pest de kat weer en heeft zin in wandelen!

Maar we weten dus Niet wat er aan de hand is! Die da denkt dat hij misschien een hernia heeft (hij heeft namelijk wel een lang lijf) Maar op de eerder gemaakte foto is niks te zien.
Het bloedonderzoek van de buitenlandse ziekten was goed.
Wat me nu nog opvalt is dat hij wel rustiger is en tijdens het wandelen snel hijgt en zich vaak uitschudt , maar dit kan natuurlijk ook door de medicatie komen. Als hij wil slapen zoekt hij in tegenstelling tot voorheen koude plekken op, bij de voordeur of de koude vloer.

Zelf was ik nog even aan het googlen (niet zo handig) en kwam info tegen over syringomyelie. maar ook dat dit voornamelijk bij rashonden voorkomt, dat is flip niet!

Heeft iemand iets soortgelijks meegemaakt?
Dan zou ik heel graag een reactie ontvangen!

Bij voorbaat dank
(sorry voor het lange verhaal)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is heftig.... de medicatie die je hond gekregen heeft doen veel goeds, tramadol is voor de pijn, en de prednison voor een ontsteking.

 

doe het rustig aan, dat doe je dat weet ik hoor, maar zeg het even, want advies heb ik niet voor je, vind het heel naar voor jou en je hond, zo ziek en niets kunnen vinden..

 

hou maar goed in de gaten, en blijf in contact staan met de tweede arts, die is mooi aan huis bij je gekomen, in goede handen dus...

de kuur van antibiotica afmaken schrijf je, heel goed.

 

en hopen nu dat het verder gaat met opknappen. hou ons maar op de hoogte van hoe het gaat.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wat vreselijk om je hond zo te zien en eigenlijk niets te kunnen doen. 

Top dat je in elk geval die 2e da nog gebeld hebt. 

Had hij nog een idee voor verdere onderzoeken? 

 

Syringomyelie zou geen ontsteking in het bloed moeten geven dacht ik (ik kan er compleet naast zitten hoor). Ik dacht dat dit alleen op een scan zichtbaar is. 

Maar nogmaals dat is alleen iets wat ik ooit gelezen heb, dus misschien meer een vraag dan een antwoord. 

 

Ik hoop dat er iemand reageert met het gouden idee.

sterkte! 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy 3 doggies

honden foto van Suus&Joy

Hallo,

 

Joy is ook erg ziek geweest. Ze wilde niet opstaan en als ik haar tilde jankte ze alles bij elkaar. Ze had koorts en was zo erg ziek. Bij Joy was het een hersenvliesontsteking. Ze krijgt hier nu nog steeds prednison voor. We bouwen wel af. Bij Joy zijn ze erachter gekomen door vocht af te nemen uit haar nek.

 

Ik wil je niet ongerust maken, misschien is het iets heel anders.. 

 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Qua leeftijd zou hersenvliesontsteking kunnen.  Past ook bij de symptomen En het aanslaan van de prednison.  Google maar eens op SRMA en bespreek dat met met je DA. Hoop dat je snel duidelijkheid hebt

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Suus is me voor.  We hebben het over hetzelfde. Ik hoop dat dat het niet is.  Veel sterkte. 

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

Bedankt voor de reacties,
Hersenvliesontsteking hebben we het ook over gehad, maar volgens de da zouden we de hond dan amper aan mogen raken. Vooral het koppie en de nek zouden dan erg pijnlijk moeten zijn. Hij heeft het er wel degelijk over gehad, maar bij nader inzien vond hij het niet meer aannemelijk.
Zal het morgen toch nog een keer melden. Bedankt voor het meedenken!

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

Hoop dat het bij jullie goed komt/gekomen is in ieder geval. Bah wat naar allemaal.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik heb geen idee zelf, maar wil jou en je hondje wel veel sterkte wensen! Goed dat je er zo bovenop zit!

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

Hopelijk wordt die snel beter het doet pijn aan je hart als je beste maatje ziet lijden veel beterschap 

Blaise (Gast)

Het klinkt mij als hernia. Dit geeft ook koorts en ontsteking weer.

Hiervoor wordt pijnstillers. Spierverslappers gegeven en rust.

 

Overleg dit met je dierenarts.

Beterschap en sterkte.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Bedankt voor de reacties,
Hersenvliesontsteking hebben we het ook over gehad, maar volgens de da zouden we de hond dan amper aan mogen raken. Vooral het koppie en de nek zouden dan erg pijnlijk moeten zijn. Hij heeft het er wel degelijk over gehad, maar bij nader inzien vond hij het niet meer aannemelijk.

Zal het morgen toch nog een keer melden.

Bedankt voor het meedenken! "

 

Hoeft niet perse.... Luan zijn broertje had veel meer last van zijn achterhand bijvoorbeeld. De website van tollertales heeft een goede uitleg over SRMA. 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Jeetje wat eng.. Ik heb ook geen idee, maar zou zeker hiermee naar specialisten gaan waar ze hem helemaal binnenstebuiten keren.
Utrecht of Gent?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heel vervelend, dat je hond deze heftige verschijnselen heeft zonder dat de oorzaak bekend is.

 

De medicatie prednison en Tramadol is heftig en wordt ingezet als laatste redmiddel. Als je stopt met deze medicijnen, dan moeten deze beide langzaam afgebouwd worden; dit is zeer belangrijk.

 

Als de dierenarts geen diagnose kan stellen, zou ik naar een veterinair specialist m.n. neuroloog/internist gaan. Vraag een verwijzing aan je dierenarts. Als je de afspraak maakt, zeg dan dat er spoed bij is.

 

Het type hondje wat je hebt, is niet bekend met Syringomyelie.

De bouw van het hoofd van je hond is niet als het hoofd van het type hondjes, die dit wel kunnen krijgen.

Ik hoop dat men er snel achter komt, wat je hondje mankeert.

 

Sterkte en beterschap.

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

Wat fijn zeg, al die (meedenkende) reacties.

Vanmorgen telefonisch overleg gehad met de da. De medicatie blijft nog even hetzelfde, omdat hij soms toch een dipje heeft bouwen we rustiger af. Hij zegt zeker niet te geloven in een hersenvliesontsteking. Hij denkt nog steeds aan een hernia, in ieder geval iets onder in de rug. Donderdag weer controle.
Verder doet hij het vandaag redelijk goed. Druk op zijn knuffel aan het sabbelen (bijten), dat deed hij altijd al, wat is dat eigenlijk?
Wat me wel opvalt is dat hij snel hijgt bij inspanning (klein stukje lopen) Kan dit een bijwerking zijn van de medicijnen? of moet dit pijn betekenen, aan de verdere lichaamshouding neem ik geen pijn waar namelijk.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Pff, vreselijk om je hond zo te zien lijkt me..

sterkte en beterschap!

 

houd je ons op de hoogte?

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik weet niet hoe hoog de dosering prednison is per kg lichaamsgewicht? Mijn hond was toentertijd helemaal zijn conditie kwijt door de prednisolon en zijn ziekte. Hoe meer we afbouwen, hoe meer we zijn conditie terug kregen. Drinkt hij ook meer? Ik zou gewoon wat rustiger aan doen met hem

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

" Ik weet niet hoe hoog de dosering prednison is per kg lichaamsgewicht? Mijn hond was toentertijd helemaal zijn conditie kwijt door de prednisolon en zijn ziekte. Hoe meer we afbouwen, hoe meer we zijn conditie terug kregen. Drinkt hij ook meer? Ik zou gewoon wat rustiger aan doen met hem "

 

Hij krijgt Prednoral, nu nog 2x 2.5 mg. De helft van wat hij kreeg. Per dag 0.4 per kilo dan. En ja, hij drinkt meer dan anders...

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Volgens mij kan hij ook meer hijgen door prednison, maar kan misschien net zo goed pijn zijn.

Dat meer drinken en dus meer plassen komt zeker van prednison, ze kunnen volgens mij ook meer honger hebben en zo zijn er wel meer dingetjes..

honden page profiel Lotte en LolaLotte en Lola

honden foto van Lotte en Lola

Hijgen, meer drinken en verhoogde eetlust zijn inderdaad bijwerkingen van prednisolone. Mijn lola krijgt dit ook, sedert we de dosis ferm afgebouwd hebben zijn de symptomen ook weg. 

 

Hopelijk weet je snel wat er scheelt!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Toch vraag ik me dat af.

Je hond krijgt 5 mgr prednoral per dag. Dat is helemaal niet zo veel.

Genoeg voor zijn kwaal, dat lijkt wel.

Heel vaak geven ze zelfs 30 mgr per dag bij een grote hond.

 

Ik zou de oorzaak van het hijgen en veel drinken meer zoeken in de tramadol.

Dat is een forse, echt forse pijnstiller; eigenlijk een opiaat.

Dat heeft je hond ws ook nodig want zo'n hernia is zeer pijnlijk.

Maar van dat middel wordt je dus wél snel moe en heb je geen uithoudingsvermogen meer....zelfs de dorst kan daarvan komen. Je hond is stoned....

Plus dat je hond een pijnlijke kwaal heeft, dat vreet ook energie.

 

Dus die verschijnselen kloppen wel....gewoon heel rustig aan doen met hem, vaker kleine stukjes lopen in rustig tempo.

Hopelijk is het donderdag al wat beter.....

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Hopelijk weten jullie donderdag meer en gaat het snel beter met hem. 

honden page profiel Lotte en LolaLotte en Lola

honden foto van Lotte en Lola

Had niet gezien dat de hond maar 5mg kreeg, onze lola staat nu op 10mg en is die symptomen al een heel eind kwijt inderdaad..

Kan dus inderdaad niet echt meer daarvan komen

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

Weet niet hoe lang de werking van tramadol is maar vanmorgen waren we per ongeluk 2 uren te laat met toedienen maar meneertje was aardig fitter!.
Hij krijgt 2x daags 50 mg en is 12,5 kilo.Best veel volgens de bijsluiter.
Kan het zijn dat de tramadol hem een beetje lam slaat en het hijgen ed veroorzaakt.

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker

honden foto van Hesci

Tramadol is een heftig middel en is ongeveer hetzelfde als morfine.
wat heeft ie overigens bij de eerste DA allemaal toegediend gekregen?
Het stoort mij een klein beetje dat als de eerste da aangeeft even niks te willen geven omdat ie al zoveel medicatie heeft gehad
daarop ga je naar een andere da waar de hond alsnog nog meer toegediend krijg
pas daar wel mee op, met sommige medicijnen kan een overdosis juist schadelijk zijnmet alle gevolgen van dien!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lam en hijgen kan zeker door Tramadol komen.

Probeer op vaste tijdstip(pen) te geven om de spiegel, die opgebouwd is, niet opeens te laten zakken. Indien er te veel tijd tussen zit; kan de hond o.a. in psychoses en grote angsten belanden. Dit laatste geldt ook voor te snel afbouwen.

 

Overleg met je dierenarts als je wilt afbouwen en vraag naar een afbouwschema.

 

Hoeveel weegt je hond?

 

citaat

Hond

Adviezen voor de dosering lopen uiteen. Quandt meldt als (gangbare) dosering 2 – 5 mg/kg, elke 8-12 uur (a). Als hoogste dosering voor een maximaal analgetisch effect bij de hond geldt een advies van 10 mg/kg, elke 8 uur (a); wees daarbij extra op je hoede voor bijwerkingen! Saunders (b) schrijft 5 mg/kg, elke 6 -8 uur voor. In de bijsluiter van de Apotheek van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht wordt als gebruikelijke dosering 1 – 5 mg/kg, elke 6-8 uur aangehouden (c). 

Volgens het farmacokinetisch profiel van Tramadol alleen bij normale honden is de dosering 5 mg/kg, elke 6 uur of 2,5 mg/kg elke 4 uur (a). De dosis kan verminderd worden en/of de frequentie van geven verhoogd bij gelijktijdig gebruik van andere analgetische maatregelen. 

einde citaat

Bron: http://www.vetined.nl/news/70/show

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

als da denkt aan een hernia zou ik naar een osteopaat gaan of een holist die  acupunctuur doet

Die merken  zo waar het eufel precies zit en kunnen dat vanaf de basis aanpakken

 

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

Bij de eerste da heeft hij injecties gehad met pijnstiller en een koorts verlager. Welke weet ik niet. Wel is het zo dat de tweede da contact heeft gezocht met de eerste, dit de dag na de prednison spuit. Hij wilde weten wat de eerste da precies had gegeven. Dus denk dat dat wel goed zit. Voor zover ik weet zijn er meerdere contacten geweest, ook over het aanslaan van de medicatie.

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

" Lam en hijgen kan zeker door Tramadol komen.

Probeer op vaste tijdstip(pen) te geven om de spiegel, die opgebouwd is, niet opeens te laten zakken. Indien er te veel tijd tussen zit; kan de hond o.a. in psychoses en grote angsten belanden. Dit laatste geldt ook voor te snel afbouwen.

 

Overleg met je dierenarts als je wilt afbouwen en vraag naar een afbouwschema.

 

Hoeveel weegt je hond?

 

citaat

HondAdviezen voor de dosering lopen uiteen. Quandt meldt als (gangbare) dosering 2 – 5 mg/kg, elke 8-12 uur (a). Als hoogste dosering voor een maximaal analgetisch effect bij de hond geldt een advies van 10 mg/kg, elke 8 uur (a); wees daarbij extra op je hoede voor bijwerkingen! Saunders (b) schrijft 5 mg/kg, elke 6 -8 uur voor. In de bijsluiter van de Apotheek van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht wordt als gebruikelijke dosering 1 – 5 mg/kg, elke 6-8 uur aangehouden (c). Volgens het farmacokinetisch profiel van Tramadol alleen bij normale honden is de dosering 5 mg/kg, elke 6 uur of 2,5 mg/kg elke 4 uur (a). De dosis kan verminderd worden en/of de frequentie van geven verhoogd bij gelijktijdig gebruik van andere analgetische maatregelen. 

einde citaat

Bron: http://www.vetined.nl/news/70/show

  "

 



Hij is net geen 13 kilo, dus dan is het nog een vrij hoge dosering denk ik.

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

" als da denkt aan een hernia zou ik naar een osteopaat gaan of een holist die  acupunctuur doet

Die merken  zo waar het eufel precies zit en kunnen dat vanaf de basis aanpakken

  "

 



Weet je een goed adres? Liefst een beetje in het noorden ;-)

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^