Grote honden, kleine mensen. Update: contact met fokker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

"
" Dan nog een vraagje. Ik heb gisteren op Internet gekeken over de 2 herders en ik denk dat ik toch een Duitse herder wil. Weet iemand wat zo'n pup gemiddeld kost? Deze hond wil ik wel met stamboom kopen (is ook eerste hond die ik met stamboom ga kopen) omdat je veel verhalen over hd hoort "

 


Wij waren rond de 800 euro kwijt voor een pup met stamboom.
Hd kan ook veroorzaakt worden door overbelasting in de puppentijd.
Je moet goed kijken naar de ouder dieren hoe gezond die zijn. Daarbij worden de hd en ed uitslagen ook aangetoond.
Een goede fokker, verkoopt maar 1 ras, en je mag de moederhond zien, en waar de hond verblijft. Wij hebben gekeken op de rasvereniging bij de puppylijst. Verschillende fokkers laten daar zien of ze pups hebben.
Je moet altijd goed oppassen dat je niet bij een broodfokker terecht komt.
Goedkoop is vaak duurkoop, een goedkope pup komt vaak bij een broodfokker vandaan, en je bent vaak veel kosten aan de dierenarts kwijt. "


Jouw hond komt ook bij rasvereniging vandaan?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Geen probleem zolang je ze goed onder controle hebt.

 

Ik ben onder de 1.60m en loop met mijn 3 te samen.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Nou moet ik toch denken aan het verhaal van mijn opa die wel even Barry, de Sint Bernhard van mijn ouders ging uitlaten. De riem had hij stevig om zijn pols gewikkeld. Mijn ouders nog voorzichtig vragen of dat wel zo verstandig was, maar nee, opa vond het zo het beste, kon de hond zich niet losrukken.
Komt hij later aanlopen, plens plens, heel nat spoor achter zich, kroos tot aan zijn oren. Tja, Barry had een eend in de sloot gezien...

Aan de andere kant, toen ik Kimmi van 8,5 kg net had heeft ze zich ook wel losgerukt toen ze een kat zag. Het ene moment sjokt ze nog rustig naast me, niets aan de hand. Het volgende moment vliegt ze ineens hysterisch gillend achter die kat aan. En sta ik heel verbaasd naar mijn lege hand te kijken.

Wat dat betreft ben ik het dus met mijn voorgangers eens. Het is niet zozeer een kwestie van gewicht, maar van overwicht.
En je hond kennen en eventuele situaties waar hij opeens aan de lijn kan gaan rukken van te voren herkennen en erop trainen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

RVS, geweldig filmpje! lig helemaal plat  

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik heb 1.65 en ik weeg zelf kort nabij de 50kg, ik ben zo iemand met een snelle stofwisseling en heb nooit meer gewogen.

Ik heb een Zwitserse witte herder reu, Obi en Obi weegt ook ongeveer 50 kg. Misschien matchen we zelfs wel gewoon kwa gewicht.

 

En veel mensen vragen mij hoe laat jij je hond uit, hij laat jou zeker uit of niet. Nouja als je er over nadenkt zou je dat denken maar het gaat eigenlijk verrassend goed. Obi krijgt mij niet van de plek af. Maar ik heb mijn technieken met hem min of meer geperfectioneerd. En als hij trekt omdat hij zo nodig meent achter een kat aan te moeten zet ik nu automatisch m'n voeten zo neer dat als hij aanzet zichzelf uit evenwicht trekt. Elke keer weer... Ik houd hem sowieso op sommige stukken korter want het is écht een hele sterke hond. Je moet er rekening mee houden je armen kort bij je lichaam te houden zodat hij jou nooit uit evenwicht kan trekken. Niet achter hem lopen maar naast hem, anders kan het gevaarlijk zijn omdat hij dan rechtdoor aan kan zetten en je hem niet uit z'n evenwicht kunt forceren. Anders vlieg je er als een balonnetje achteraan. En aangezien de meeste van ons een hond in volle snelheid niet kunnen bijhouden is het dan OF de riem loslaten, OF flink op je gezicht vallen. Klinkt allemaal vast raar als je het zo leest. Maar hoe ik het doe werkt het enorm goed... En ik denk altijd maar Ja, Obi is een grote hond, geweldig sterk weegt wel 50kg. Aan de andere kant weeg ik dat ook en is het voor hem ook  niet makkelijk om een brok van 50kg van de plek te krijgen als ik dat niet wil. Mensen hebben hun benen, en als je een beetje conditie hebt heb je sterke benen. In vergelijking met een hondenpoot zeker... dat neemt het 4 poten vs 2 benen verschil al een heel eind weg. 

 

Ik doe verder niet aan fitness, niet nodig. Obi is mijn fitness haha... Ik heb één arm die gespierder is (waar mijn vriend me wel eens mee pest) omdat ik daar mee met Obi wandel. Ook al kan Obi goed meelopen je trekt vaak toch zelf 50kg mee als hij weer ergens meent te moeten plassen wat niet gewenst is. Of je ziet dat hij ergens z'n neus insteekt en je vertrouwd het even niet en wilt meteen actie ondernemen. Je trekt hem mee en loopt door... 

 

Ik denk dat het belangrijk is dat je je altijd realiseert waar je mee bezig bent. Voorzie situaties.. kijk naar je hond. Waar gaat hij op reageren? En hoe kun jij dan op je hond reageren? Het is een rookie-mistake om te denken dat het wel lukt zoals ik hierboven lees in iemands verhaal. M'n vader meent ook enorm sterk te zijn, geeft Obi anderhalve meter riem loopt bijna fluitend een akker op en besteed geen aandacht aan waar Obi aandacht voor heeft. Juist ja een konijn... en toen stond mijn vader 10min later weer terug thuis aan de deur omdat hij een zaklamp nodig had om z'n bril op de akker te gaan zoeken. Helemaal onder de zand, Obi had em languit over de akker heen getrokken, hij was letterlijk met z'n neus in het zand gevallen. Hij zat compleet onder... boos op Obi. En dit was niet eens de eerste keer kan ik je zelfs vertellen. Een andere keer had Obi hem gewoon over straat naar een andere hond getrokken, geen schijn van kans had ie zei die. Sindsdien loopt hij niet meer met Obi en ik hoor er ook niets meer over..  haha. Obi is Obi, het blijft een hond ook nog es een jonge hond. Honden zijn geen robotjes.. honden zijn onvoorspelbaar het is aan ons om het veilig voor ze te houden. Dus als je met een sterke hond loopt moet je niet alleen fysiek meer bij te zetten hebben, maar ook mentaal. Dit wat mijn vader is overkomen is mij dus nog NOOIT gebeurt echt niet. Ik moest er ook om lachen wat ik had hem ervoor gewaarschuwd. En hi was ook op z'n instappers de akkers opgelopen.. jaaa dat moet je ook niet doen.  Ook iets soortgelijks is mij nooit gebeurt.. maar ik zorg dat ik voorbereid ben. Dat betekend ook goede schoenen! Misschien wel een hele belangrijke tip, please koop goede schoenen met flink profiel. Dat is het halve werk haha.

 

Ik hoor vaak verhalen van mensen die het opgeven, het fysieke. De hond is te sterk, ik kan hem niet uitlaten dus doen we hem/haar naar het asiel. Omdat ze het verkeerd aanpakken denk ik. Want het kan, want als ik het kan kunnen anderen het ook ik ben geen wonder. Obi is ook geen perfecte hond die nooit trekt.. wel een hele gemoedelijke hond die makkelijk leert en vooral heel trouw is aan mij. Maar er zijn genoeg momenten dat hij even flink trekt omdat hij iets meent te moeten doen. 

 

 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Hmm word helemaal onrustig.. het liefst wil ik nu al een herder pups. Maarja dat is niet mogelijk:(

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Hmm word helemaal onrustig.. het liefst wil ik nu al een herder pups. Maarja dat is niet mogelijk:( "

 

 

Haha bereid je eerst maar eens goed voor. Obi is een schat van een hond NU, maar was een terror pup. Echt waar.. hij zag er schattig uit maar het was een draak niet normaal... Slopen, in kleding hangen, blijven bijten en happen. We deden er alles voor.. wekelijks puppycursus, lessen volgen. Voldoende rust, voldoende kauwmaterialen, voldoende afleiding. Wij hebben jaren en jaren honden gehad, pups, herplaatsers, zelfs eerder een herder gehad. Maar dit.... dat zagen we niet aankomen. Zelfs thuisbezoek gehad van een GT op een gegeven moment omdat we wat moed nodig hadden. Het enige wat hield was tijd, maar het was zeker 9 maanden later voor het een beetje op de rails was. Nadeel was ook dat hij zoooo snel al een behoorlijke hond was en overal bij kon. Heb zitten janken ermee soms.. wat doe ik toch fout. Ik was bang dat Obi totaal verpest zou worden en ik wou toch echt het allerbeste voor Obi. Obi is nu echt een superhond dus ik heb al mijn bloed, zweet en tranen uiteindelijk zien veranderen in een prachtige mooie, lieve hond. Maar die puppytijd was zo moeilijk voor em. Hij was zo nerveus en daardoor gestresst en dat was een bijna eindeloze spiraal omdat hij ons ook gestresst maakte. Obi is echt een laatbloeier echt met alles is hij zooooo laat. Maar dan heb je ook wat haha.

 

Hij was toen ontzettend schattig kwa uiterlijk maar daar hield het op. Sorry voor dit verhaal maar ik meen wat ik typ, niet alles met puppy's gaat over roosjes haha. 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Haha nee hoor ik vind het goed dat je dit schrijft. Mijn beiden honden waren makkelijk als pups dus je denkt er niet over na dat het ook anders man.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Misschien wat overdreven maar ik twijfelde toch nog even. Dus ik besloot een e-mail te sturen naar een fokker waar ik wel een goed gevoel bij had(via website dan). Ze reageerde positief terug, dus ik weet zeker dat ik over een paar jaar een herder in huis heb lopen

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ik ben 1,75 dus wel wat langer, maar ik ben vrij dun (weeg 58 kilo) en ik loop met twee ZWH zonder probleem zij wegen op dit moment beide 35 kilo dus samen 70 kilo :) en ik houd ze prima. Bij mij op de hondenschool zit een man van 1,80 en ik gok 90 kilo en die houd één duitse herder niet.

Karakter is denk ik belangrijker dan gewicht of grote, die man loopt alleen maar te giechelen als die bovenop een andere hond of kat springt terwijl ze dat bij mij niet hoeven te proberen.

Zorg dat je de lijn kort houd, als je ze lekker laat zwieren en een aanloop van 1,5 meter kunnen nemen hebben ze veel meer momentum om te trekken aan de lijn, als je ze kort houd zit er veel minder kracht achter.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Ik ben 1,75 dus wel wat langer, maar ik ben vrij dun (weeg 58 kilo) en ik loop met twee ZWH zonder probleem zij wegen op dit moment beide 35 kilo dus samen 70 kilo :-) en ik houd ze prima. Bij mij op de hondenschool zit een man van 1,80 en ik gok 90 kilo en die houd één duitse herder niet. Karakter is denk ik belangrijker dan gewicht of grote, die man loopt alleen maar te giechelen als die bovenop een andere hond of kat springt terwijl ze dat bij mij niet hoeven te proberen. Zorg dat je de lijn kort houd, als je ze lekker laat zwieren en een aanloop van 1,5 meter kunnen nemen hebben ze veel meer momentum om te trekken aan de lijn, als je ze kort houd zit er veel minder kracht achter. "

 Ik heb gelukkig al een enthousiaste hond, dus ik hou al automatisch mijn honden kort. Alleen mijn honden zijn 17 kg en 2,5 kg, dus eigenlijk best een groot verschil.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

"  Ik heb gelukkig al een enthousiaste hond, dus ik hou al automatisch mijn honden kort. Alleen mijn honden zijn 17 kg en 2,5 kg, dus eigenlijk best een groot verschil. "

 Hahaha, ja ik heb ook een enthousiaste lobbes :)
Hahaha wat een verschil straks dan 2,5 17 en 35kg! Dat puberen valt bij mij gelukkig enorm mee.
Tank is nu 9 maanden dus misschien komt het nog, Bouncer heeft alleen op zijn puberdagen dat als je hem bij je roept, hij aankomt rennen en net buiten bereik gaat zitten en een soort dansje met je doet :)

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

"

"  Ik heb gelukkig al een enthousiaste hond, dus ik hou al automatisch mijn honden kort. Alleen mijn honden zijn 17 kg en 2,5 kg, dus eigenlijk best een groot verschil. "



L

 Hahaha, ja ik heb ook een enthousiaste lobbes :-)
Hahaha wat een verschil straks dan 2,5 17 en 35kg! Dat puberen valt bij mij gelukkig enorm mee.
Tank is nu 9 maanden dus misschien komt het nog, Bouncer heeft alleen op zijn puberdagen dat als je hem bij je roept, hij aankomt rennen en net buiten bereik gaat zitten en een soort dansje met je doet :-)

"


Als ik een herder heb, ga ik wel 1 voor 1 uit laten.

carla (Gast)

Zolang jou hond maar weet wie de leider is, maakt je lengte niet uit. ;-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Een tydje geledeb heb ik buik gegleden door een Duitse dog,was echt geen pretje!trok me zo over het grasveld heen!ook een husky heeft me al in de struiken getrokken.waar ik nu over spreek zijn wel honden van het asiel.

 

Ik ben maar 1m58,maar ben redelijk sterk.maar ik kan makkelijker een paard aan dan een hond ????.

 

Denk dat het echt een kwestie is van opvoeden.

honden page profiel silsil

Ik wandel met 4 herders en qua gewicht wegen die bijna het dubbel van mij.Maar ik heb nooit geen problemen.Ze zijn wel van pup af aan opgevoed.En ze hebben simpelle halsbandjes aan van hunter.Nooit met iets anders getraind.

 

persoonlijk vind ik niks zo makkelijk als een herder pup.We hebben nog kleine hondjes ook die zijn veel later zindelijk en veel ondeugender.

 

Wij hebben 800 en 850 voor honden betaald.Ik heb ze in Duitsland gekocht puur toeval eigenlijk omdat die lijnen ons bevielen.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Em wat kost een zwitserse herder? Sorry vooral vragen.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

" Em wat kost een zwitserse herder? Sorry vooral vragen. "

 Met stamboom zit je tussen de 800 en de 1200 :)

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Kan hoor  grootte zegt niets over hoe sterk je bent  ik ben 1.80 en loop met Bruun en Charlie samen, maar als ze beide persee aan dat ene grassprietje ver in de berm willen ruiken, ben ik niet de gene die ze tegenhoud hoor  dan sleuren ze mij toch echt wel even die berm in...zegt dus echt niets!

heidi en Lily (Gast)

hoi baasje van lizzy en ziva

 

even via mijn telefoon! 

 

Ik ben 1.58 (niet doorvertellen !zeg altijd dat ik 1.60 ben)

en heb een witte herder Lily van anderhalf jaar.

en dat gaat goed!

maar weet niet of je qua gewicht licht bent of wat meer gewicht want dat scheelt ook :). Ik heb wat extra kilo's zijn ze toch ergens goed voor!????????

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Onze berner van 60kg heeft mij 1 keer zo om ver getrokken dat ik mij serieus bezeerd had, eigen schuld overigens.

Hij liep ook aan de flexi en wij gingen mijn vriend halen van bij de garage, die niet aan ons huis zit. Hij mocht mijn vriend altijd hartelijk gaat begroeten, ik had de afstand tussen ze niet goed ingeschat met gevolg dat er een grote hond met volle vaart in de flexi hing. Vergeet het maar dat je hem houdt, ondanks dat ik nog tegengewicht gaf rende hij door alsog het niks was. Hij voelde het niet eens.

Dus geloof al die verhalen maar niet hoor Janno! Tenzij het hondje niks voorsteld qua gewicht is het onmogelijk. Ik ben dan niet eens een licht gewicht.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^