Waarom is iedereen nou zo bang voor me?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

 

 

Iedere twee weken gaan we even naar de dierenarts. We moeten dan een stukje door het drukke centrum en met de bus. Bij de dierenarts doen we altijd even wegen en de leuke dames gedag zeggen..Buddy vindt de dames erg leuk, vooral door de lekkere snoepjes.
Tot op heden vonden de meeste mensen Buddy erg schattig..of liepen gewoon voorbij. Buddy gedraagt zich prima..hier en daar ziet hij wat aantrekkelijks, maar geen gek gedoe. Toch is er wat veranderd.. Ik zat rond de middag spits alleen bij de bushalte... Dat kwam niet omdat het zo rustig was, nee... er stonden een aantal dames aan de zijkant (7/8 meter verder op). Ik zag ze kijken.. andere mensen liepen met een boog om ons heen.. en dat terwijl Buddy braaf lag te wachten op de bus en geen oog had voor ze. Ik sprak een van de vrouwen aan.. en inderdaad.. ze was ontzettend bang voor hem en durfde er niet bij te komen zitten. Toen we in de bus zaten en Buddy rustig lag te wachten totdat we eindelijk gingen uitstappen.. durfde mensen niet langs ons heen.. terwijl ze wel zagen en zeiden dat hij goed luisterde naar me, maar dat ze hem dood eng vonden. Het viel me vooral op dat de meeste vrouwen Surinaams of Marokkaans waren.. Ik wist niet dat ze zo bang voor honden waren, of komt dat nou echt door die enge kop van Buddy 

Toen ik uitstapte moest ik wel lachen om deze dames en wenste ze een fijne dag. Die kleine zwarte draak van me doet geen vlieg kwaad, is rustig, blaft niet, piept niet en ze zijn als de dood voor hem! Ahwww.. Blijkbaar is hij niet meer zo'n leuke kleine baby meer..

Later dacht ik,  ja ik heb hem natuurlijk ook om me te beschermen. Bijvoorbeeld als ik s avonds laat ga hardlopen en hij gaat straks met me mee.. of als ik alleen thuis ben omdat mijn vriend maanden lang weg is..en er komt een vreemd persoon mij lastig vallen. Dan ben ik erg blij dat ik hem heb.. Al vind hij nu nog iedereen leuk die binnen komt haha. 

Vervolgens gaan we naar de dierenarts, waar iedereen hem zo heerlijk rustig en braaf vindt voor zijn leeftijd (en voor een Duitse herder!). Wat een goed gevoel! Om dat gevoel nog wat meer te bevestigen... kom ik een vrouwtje tegen op de terug weg met een andere hond. Zij stond aan de andere kant van de sloot en beide honden waren los. Zij had mij al een stukje verder op gezien en vroeg aan me of de hond in opleiding was, omdat hij al zo jong zo goed luisterde en aandacht had voor de baas. Nou weet ik dat er nog heeeeel veel dingen zijn die ik moet leren over mijn Buddy, maar dat geeft toch wel een heel prettig gevoel en is mijn dag helemaal goed. :)  

Anoniem (Gast)

Ik heb dwergteckels en moslims vinden mijn takkies doodeng. Dat zit in hun cultuur, kinderen worden ermee opgevoedt en weten dus niet beter. 

Als ik zulke kinderen alleen aantref zijn ze soms wel nieuwgierig naar die kleine hondjes, vooral Bieb is erg lief voor kinderen en rustig dus dan laat ik ze er aan wennen dat honden niet eng zijn en altijd bijten.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Dat ligt toch niet aan je hond ? Als het voornamelijk Nederlandse vrouwen waren geweest hadden ze gewoon naast je gezeten. Met mijn vorige hond, een uit de kluiten gewassen Witte Heder, zat ik 's avonds met enige regelmaat in de bus. Als er na mij mensen instapten kwamen ze bij me zitten terwijl de hele bus leeg was. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

he wat geeft dat een goed gevoel he... buitenlandse vrouwen dat ze wat bangig zijn, is hun cultuur, het houden van een hond is anders dan dat wij honden houden.

 

denk niet echt dat het aan het uiterlijk van je hond ligt, zeker niet als je hond zich zo voorbeeldig gedraagt, hier een giga hond, lief en gewillig, maar mensen vinden dr soms ook eng, maar dan zijn het toch mensen of van een andere cultuur of dat ze als de dood van honden zijn.

 

zien ze dat je hond zich voorbeeldig gedraagt, dan valt het wel mee, ze zijn toch ingestapt ? hahaha... en toch heerlijk als je zoveel complimentjes krijgt voor de opvoeding van je hond, ga zo door.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Tja jammer maar niks aan te doen. Hier ook een grote hond, als pup vond iedereen heb super schattig en wilde hem aaien. Nu lopen veel mensen met een grote boog om ons heen. En dat terwijl Balou is verder ook prima gedraagt.

 

Ik heb nog geen rijbewijs dus ook wij nemen wel eens de bus. Omdat Balou zo groot is neem ik altijd plaats bij de klapstoeltjes, en laat Balou naast mij zitten. Zo zit hij niet in het gangpad en dus niemand in de weg.

Komt er een meisje (ik denk dus ook moslims :P) de bus in, ze ziet Balou eerst niet omdat die achter mij zit. Toen ze dus bij ons kwam en Balou wel zag begon ze keihard te gillen en rende ze terug naar de chauffeur... Ze durfde er absoluut niet langs! 

 

Achteraf kan ik er wel om lachen. Maar op het moment zelf irriteerde me het eigenlijk een beetje. Dat gillen was nou ook weer niet nodig :P

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa 3 doggies

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

Hier precies hetzelfde mensen gaan ons eerder uit de weg dan dat ze kennis maken, waardoor ze zouden merken dat onze honden zeker geen kwade bedoelingen hebben. Daar in tegen trekt elke hond ook weer andere type mensen aan want bij Joy komen hele andere mensen kijken dan bij Tessa wat best geinig is. 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" Tja jammer maar niks aan te doen. Hier ook een grote hond, als pup vond iedereen heb super schattig en wilde hem aaien. Nu lopen veel mensen met een grote boog om ons heen. En dat terwijl Balou is verder ook prima gedraagt.
 
Ik heb nog geen rijbewijs dus ook wij nemen wel eens de bus. Omdat Balou zo groot is neem ik altijd plaats bij de klapstoeltjes, en laat Balou naast mij zitten. Zo zit hij niet in het gangpad en dus niemand in de weg.
Komt er een meisje (ik denk dus ook moslims :P) de bus in, ze ziet Balou eerst niet omdat die achter mij zit. Toen ze dus bij ons kwam en Balou wel zag begon ze keihard te gillen en rende ze terug naar de chauffeur... Ze durfde er absoluut niet langs! 
 
Achteraf kan ik er wel om lachen. Maar op het moment zelf irriteerde me het eigenlijk een beetje. Dat gillen was nou ook weer niet nodig :P "

 

Haha ja ik snap dat je het op dat moment niet echt leuk vindt. Ik ga inderdaad ook altijd bij de klapstoeltjes zitten.. maar daar staan ook vaak de papa's en mama's met de kinderwagens. Nou kan een klein kindje iets eetbaars in zijn hand hebben en daarmee zwaaien en per ongeluk voor de neus van Buddy houden.. hij kijkt er niet eens naar om. Ik laat hem altijd zitten.. maar als hij zo relaxed is en er is ruimte.. dan gaat hij vanzelf liggen wachten totdat ik opsta om uit te stappen. Soms denk ik wel, kan ik misschien beter achter in gaan zitten... maar dan moet hij een trappetje op en daar is nog minder ruimte! Dus dat zal nu nog wel passen maar straks niet meer hihi

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" Hier precies hetzelfde mensen gaan ons eerder uit de weg dan dat ze kennis maken, waardoor ze zouden merken dat onze honden zeker geen kwade bedoelingen hebben. Daar in tegen trekt elke hond ook weer andere type mensen aan want bij Joy komen hele andere mensen kijken dan bij Tessa wat best geinig is.  "

 

Ik denk idd ook dat het per hond verschilt. Ik merk dat als wij in de stad lopen en ze vinden hem wel leuk, zij zelf een herder hebben gehad, hebben of willen..  

Blaise (Gast)

Leuke hond heb je.

Ik vind het ronduit belachelijk hoe "vanuit cultuur" op honden gereageerd wordt. Discriminerend richting hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Leuke hond heb je.
Ik vind het ronduit belachelijk hoe "vanuit cultuur" op honden gereageerd wordt. Discriminerend richting hond. "

 

nee natuurlijk niet Blase.... hun cultuur is toch anders dan voor ons ? een hond in huis is daar uit den boze, ze liggen vaak buiten en dan ook nog aan de ketting...

 

discriminerend richting hond ? zal de hond een worst zijn... kom zeg.

deze mensen gaan anders om dan wij met onze honden, als je hun vertel dat ze in je bed liggen, zie je dat ze met afgrijnsen naar je kijken.

 

nederlandse europese mensen dat is toch anders hoe die hun honden houden, mooi in huis. in het gezin opgenomen.

 

kijk ik erger me ook aan mensen die zich histerisch gedragen hoor, maar vaak is de angst zo groot, dat ze zich niet kunnen inhouden, en een duitse herder of een giga hond is toch even wat anders dan een klein chihuahua... niets discriminerends aan als mensen niets van honden moeten hebben. voor jezelf is het niet leuk natuurlijk maar voor de hond zal het een worst zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bams is groot gebracht met openbaar vervoer, had geen auto, nu zou Bams niet naar binnen kunnen gaan in de bus of trein, te groot , er moet natuurlijk wel een grens zijn om een hond via de bus of trein te vervoeren, als het wat druk is, dan is bams veels te groot... en kijk dat kan ik anderen dan ook niet aandoen toch ?

Blaise (Gast)

Mooi verwoord Willemijn.

Bang zijn voor een hond begrijp ik. Afschuw voor een levend wezen omdat die onrein zou zijn......daar kan ik gewoon niet bij met mijn verstand (zal aan mij liggen). 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

" bams is groot gebracht met openbaar vervoer, had geen auto, nu zou Bams niet naar binnen kunnen gaan in de bus of trein, te groot , er moet natuurlijk wel een grens zijn om een hond via de bus of trein te vervoeren, als het wat druk is, dan is bams veels te groot... en kijk dat kan ik anderen dan ook niet aandoen toch ? "

 

Nee idd dat denk ik ook. Ik stond er nooit bij stil, maar nu hij wat groter wordt houd ik er wel rekening mee de volgende keer als we gaan, gaan we wat eerder en dan is er minder drukte. En naja als hij groter is kunnen we het wel lopend af... Ik neem nu de bus om hem te socialiseren en zodat hij niet zo ver hoeft te lopen. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Mooi verwoord Willemijn.
Bang zijn voor een hond begrijp ik. Afschuw voor een levend wezen omdat die onrein zou zijn......daar kan ik gewoon niet bij met mijn verstand (zal aan mij liggen).  "

 Kan niet anders, als het helemaal met je eens zijn.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

" Leuke hond heb je.
Ik vind het ronduit belachelijk hoe "vanuit cultuur" op honden gereageerd wordt. Discriminerend richting hond. "

 Dat is wel héél erg kort door de bocht.

Er zijn in ons land mensen uit landen waar het verschijnsel huishond niet eens bekend is.

Waar ze alleen maar zwerfhonden hebben. Die vaak met enige agressie aan hun eten moeten komen. Deze mensen zijn dus - vanuit die achtergrond- terecht erg bang voor honden.

En je kunt aan de buitenkant van een mens echt niet zien waar hij/ zij vandaan komt, dus we moeten voorzichtig zijn meningen hierover.

 

In zn algemeenheid zijn veel mensen bang van herders, ze hebben helaas een slecht imago.

Maar sowieso grote honden hoor; ik liep vandaag met Wanda door t bos, komt er een man aan zonder hond. Hij ziet Wanda en de blinde paniek was in zijn ogen te lezen, hij durfde geen stap meer te verzetten.....terwijl mijn kamerolifantje ook geen vlieg kwaad doet.

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa 3 doggies

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

" Mooi verwoord Willemijn.
Bang zijn voor een hond begrijp ik. Afschuw voor een levend wezen omdat die onrein zou zijn......daar kan ik gewoon niet bij met mijn verstand (zal aan mij liggen).  "

 

Dat is een stuk opvoeding wat er met de paplepel in gaat. In dit geval zul je niet beter weten als je bent opgevoed, dus enigzins snap ik het best en zal dit alleen veranderen door eigen ervaring met hun vrienden buiten dit geloof, of door aanpassing in de opvoeding.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier overigens een Turks gezin om de hoek met een Kangal. Ligt vaak in de tuin, maar komt ook zeker in huis. Deze mensen hebben ook geen vrees voor onze honden en het zijn wel moslims. 

Blaise (Gast)

De Haagse Islampartij wou een hondverbod in 2012......jawel. En na behoorlijke reacties was het ineens "zo bedoelen we het niet".....

 

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

"  Dat is wel héél erg kort door de bocht.
Er zijn in ons land mensen uit landen waar het verschijnsel huishond niet eens bekend is.
Waar ze alleen maar zwerfhonden hebben. Die vaak met enige agressie aan hun eten moeten komen. Deze mensen zijn dus - vanuit die achtergrond- terecht erg bang voor honden.
En je kunt aan de buitenkant van een mens echt niet zien waar hij/ zij vandaan komt, dus we moeten voorzichtig zijn meningen hierover.
 
In zn algemeenheid zijn veel mensen bang van herders, ze hebben helaas een slecht imago.
Maar sowieso grote honden hoor; ik liep vandaag met Wanda door t bos, komt er een man aan zonder hond. Hij ziet Wanda en de blinde paniek was in zijn ogen te lezen, hij durfde geen stap meer te verzetten.....terwijl mijn kamerolifantje ook geen vlieg kwaad doet. "

 

Haha soms kan ik er wel om lachen als ik dat zo lees.. maar ik snap het soms ook wel. Als ik alleen buiten loop en iemand heeft een hond en die loopt mij te gemoed maar loopt de hele tijd tegen de hond te zeggen dat hij rustig moet doen en loopt de lijn binnen te halen en de hond extra kort en strak houdt.. dan denk ik ook...oeiiii wat gaat er gebeuren? Moet ik hier wel blijven lopen...? en met een klein hondje doe je dat nog wel, maar met een grotere (donkere) hond wellicht niet meer haha. Maar goed ik kwam gisteren ook een vrouw tegen met een herder .. en ik vond hem zooo mooi... zij reageerde zelf heeeel panisch dat het niet goed zou gaan en zij trok maar aan die lijn.. en dat ik om moest lopen met mijn pup.. nou dacht ik, dan doen we dat! "kom Buddy, we gaan deze kant op" en we gingen de andere kant op..  Jammer vond ik het.. maar ik snap wel dat er een slecht beeld over herders ontstaan is...helaas..

Anoniem (Gast)

Ik hou bij voorbaat mijn hond al kort als ik buitenlandse mensen tegenkom.

 

Maar niets is wat het lijkt:

Laatst liep ik met onze hond (groot fo

Anoniem (Gast)

 

Er ging wat mis...

 

Laatst liep ik met onze hond (groot formaat) een groep moslims (compleet in kleding die ze in de moskee dragen) tegemoet.

Bij het passeren vlogen ze met zijn allen bovenop onze lobbus.

Na eem hoop ahhhh's konden we eindelijk verder lopen.

Onze hond vond het overigens prachtig, al die aandacht.

Zo kan het dus ook, hihi

 

Vroeger (toen ik klein was) had ik een Turks vriendje die erg bang was van honden.

Hij was hier geboren, maar zijn ouders waren hierheen verhuisd.

Hun hadden erg nare ervaringen gehad in hun vaderland.

honden page profiel Gülsen & PasaGülsen & Pasa

honden foto van Gülsen & Pasa

Ik als moslim zijnde wil het hier even goed uitleggen waarom de meesten niet zijn gediend van een hond of hier 'bang' voor zijn.

Bij ons in het cultuur is een hond niet schoon. Hij verliest haar, kan speeksel achterlaten in je woning en als je een hond in huis hebt komen de geluksengelen ook niet in je woning. In een woning waar honden zijn kun je dus niet bidden doordat het niet schoon is.

Bij ons moslims is het ontzettend belangrijk dat je schoon bent en dat je in een schone omgeving leeft.

Je kunt een hond hebben, buiten in de tuin als waakhond maar hij mag niet in jouw leefomgeving komen.

De meeste mensen hebben daardoor geen hond of in ieder geval geen hond in huis. De kinderen groeien op met a bah, dat is een hond en vinden honden dus simpelweg "vies" of er wordt tegen kinderen geroepen van pas op straks bijt die wat weer resulteert in angstige kinderen. Dit gaat al generaties zo en zal ook zo door blijven gaan.. tevens de reden waarom ze zeggen 'straks bijt die' komt doordat de honden in Turkije niet bepaald opgevoed zijn en zo nu en dan ook daadwerkelijk mensen aanvallen. Die schrik zit er in en geven ze dit ook door aan hun kinderen

Ik heb een chihuahua x jack russel hondje en zelfs als ze hem zien trekken de ouders de kinderen 5 meter van mij vandaan en lopen graag een blokje om. Dus je hond laten gaan omdat hij het leuk vind om andere mensen te besnuffelen is ook een no go. 90% zullen hier absoluut niet van gediend zijn want als ze in aanmerking komen met een hond zullen zij zich thuis wederom religieus moeten wassen om weer te kunnen bidden.

Katten zijn daarentegen wel toegestaan binnen de moslimse cultuur. Vroeger werden ze in huis gehouden omdat ze dan op muizen konden jagen, tegenwoordig gewoon om een huisdier te hebben. Maar als redenering ik wil een huisdier dus ik neem een kat is het wederom niet toegestaan om een kat in huis te nemen als hebbedingetje. Dit weer omdat ook een kat haar verliest etcetera.

Ik heb zelf een bewuste keuze gemaakt om een hond te nemen in huis als hebbedingetje waar wij ontzettend veel van houden trouwens maar lang niet iedereen in onze omgeving is hiervan gediend. Er zijn zelfs vrienden/familieleden die niet bij ons op bezoek komen door bovenstaande redenen. Daar heb ik respect voor ;-)

</p>



			</div>


				
				

		</div>

		<div id=

Blaise (Gast)

Coby en Wanda, ik ben het met je eens hoor en begrijp zeker dat mensen bang kunnen zijn voor honden of ze niet leuk vinden enz.

 

Maar voor een hond wegspringen om geloof? Kan ik me echt niets bij voorstellen. Hoe zou iemand het vinden als ze dat bij hun doen? Ik bedoel maar, je hebt toch niets voor niets een hoofd gekregen (om zelf na te denken)?

 

En dan de poging vanuit Den Haag om het te verbieden dat honden niet binnenshuis gehouden mogen worden. Dat steekt me echt. Hoe durven ze?

 

Nou maakt het me niet uit "wie" iets vindt....voor mijn part was het de Paus. Maar honden worden steeds meer geweerd. Zelfs uit taxi's. Denk aan de blindegeleidehonden.

Moest de gehandicapte maar lopen (mocht niet in de taxi). 

honden page profiel anja met Bobbyanja met Bobby

honden foto van anja met Bobby

" Mooi verwoord Willemijn.
Bang zijn voor een hond begrijp ik. Afschuw voor een levend wezen omdat die onrein zou zijn......daar kan ik gewoon niet bij met mijn verstand (zal aan mij liggen).  "

 

Een hond wordt niet als onrein gezien door een moslim, varkens wel maar honden niet.(daarom eten ze geen varkensvlees)

Ze gaan alleen anders om met honden dan wij hier, je zult ze dus niet vaak in hun bed aantreffen zijn daar meer voor het erf te bewaken.

En vaak zijn ze bang voor honden (zal dan denk ik ook komen omdat daar het erf bewaakt wordt , honden blaffen en dan hard geroepen wordt dat ze uit de buurt moeten blijven of anders....).

Maar hier (amsterdam) zijn steeds meer moslim mensen met een hond , die ook binnen blijft.

Het is vaak ook meer uit het oogpunt voor het bidden, zij horen eerst woedoe  te doen voor het bidden(ritueel wassen etc) springt een hond dan tegen hun op ja dan is je woedoe niet meer goed en moet je weer opnieuw.

Hier genoeg in de buurt die wel op ons hondje afkomen, maar ook genoeg die bang zijn en gauw naar de andere kant van de straat gaan was ook al zo toen hij een pup was.

 

 

Blaise (Gast)

Gulsen & Pasa, bedankt voor je uitleg.

 

Ik wil je niet kwetsen hoor, maar je zegt dat je respect hebt voor de mensen die zich om die reden wegblijven.

 

Weet je.....ook honden zijn Gods schepselen. 

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Ik als moslim zijnde wil het hier even goed uitleggen waarom de meesten niet zijn gediend van een hond of hier 'bang' voor zijn.

Bij ons in het cultuur is een hond niet schoon. Hij verliest haar, kan speeksel achterlaten in je woning en als je een hond in huis hebt komen de geluksengelen ook niet in je woning. In een woning waar honden zijn kun je dus niet bidden doordat het niet schoon is.

Bij ons moslims is het ontzettend belangrijk dat je schoon bent en dat je in een schone omgeving leeft.

Je kunt een hond hebben, buiten in de tuin als waakhond maar hij mag niet in jouw leefomgeving komen.

De meeste mensen hebben daardoor geen hond of in ieder geval geen hond in huis. De kinderen groeien op met a bah, dat is een hond en vinden honden dus simpelweg "vies" of er wordt tegen kinderen geroepen van pas op straks bijt die wat weer resulteert in angstige kinderen. Dit gaat al generaties zo en zal ook zo door blijven gaan..

Ik heb een chihuahua x jack russel hondje en zelfs als ze hem zien trekken de ouders de kinderen 5 meter van mij vandaan en lopen graag een blokje om. Dus je hond laten gaan omdat hij het leuk vind om andere mensen te besnuffelen is ook een no go. 90% zullen hier absoluut niet van gediend zijn want als ze in aanmerking komen met een hond zullen zij zich thuis wederom religieus moeten wassen om weer te kunnen bidden.

Katten zijn daarentegen wel toegestaan binnen de moslimse cultuur. Vroeger werden ze in huis gehouden omdat ze dan op muizen konden jagen, tegenwoordig gewoon om een huisdier te hebben. Maar als redenering ik wil een huisdier dus ik neem een kat is het wederom niet toegestaan om een kat in huis te nemen als hebbedingetje. Dit weer omdat ook een kat haar verliest etcetera.

Ik heb zelf een bewuste keuze gemaakt om een hond te nemen in huis als hebbedingetje waar wij ontzettend veel van houden trouwens maar lang niet iedereen in onze omgeving is hiervan gediend. Er zijn zelfs vrienden/familieleden die niet bij ons op bezoek komen door bovenstaande redenen. Daar heb ik respect voor "

 

 

Mooi uitgelegd! Ik houd hier ook zeker altijd rekening mee.

Heb eens een turkse vrouw gesproken over honden. Ze legde mij uit dat naast de redenen die jij noemt, honden in turkije vaak gevaarlijk zijn. Veel waak en straat honden die absoluut niet vriendelijk zijn. Ze was zelf 2 keer gebeten als kind. 

Het is een hele andere cultuur, en hoewel ze mij en mijn hond respecteert snap ik haar angst dan ook heel goed. 

 

Maar hoewel ik er dus altijd vanuit ga dat moslimse mensen honden niet leuk vinden of er bang voor zijn vind ik dat zij ook best vaker rekening mogen houden met ons. 

Liep met Balou over de markt en kreeg alleen maar hele boze blikken toegeworpen... dan voel je je niet echt gewenst kan ik je zeggen.

honden page profiel Gülsen & PasaGülsen & Pasa

honden foto van Gülsen & Pasa

"  

Een hond wordt niet als onrein gezien door een moslim, varkens wel maar honden niet.(daarom eten ze geen varkensvlees)

Ze gaan alleen anders om met honden dan wij hier, je zult ze dus niet vaak in hun bed aantreffen zijn daar meer voor het erf te bewaken.

En vaak zijn ze bang voor honden (zal dan denk ik ook komen omdat daar het erf bewaakt wordt , honden blaffen en dan hard geroepen wordt dat ze uit de buurt moeten blijven of anders....).

Maar hier (amsterdam) zijn steeds meer moslim mensen met een hond , die ook binnen blijft.

Het is vaak ook meer uit het oogpunt voor het bidden, zij horen eerst woedoe  te doen voor het bidden(ritueel wassen etc) springt een hond dan tegen hun op ja dan is je woedoe niet meer goed en moet je weer opnieuw.

Hier genoeg in de buurt die wel op ons hondje afkomen, maar ook genoeg die bang zijn en gauw naar de andere kant van de straat gaan was ook al zo toen hij een pup was.

 

  "

 



Anja je uitleg is deels correct maar ik wil benadrukken dat een hond wel degelijk onrein is. Zie mijn uitleg

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Blaise, ik kan alleen maar zeggen: Lees de bijdrage van Gulsun( boven jouw post). Daarin legt zij prima uit waarom moslims over het algemeen niet van honden houden.

( dank voor je uitleg gulsun)

Of je het daar nu met eens bent of niet: zo geloven zij dat.

! Máár: niet iedereen met een wat andere huidskleur dan wit is een moslim hè!

Alsjeblieft.

 

Sommige mensen houden gewoon écht niet van honden en vinden ze vreselijk. Sommige van mijn naaste familieleden zelfs.

Niks aan te doen. Ik respecteer het, probeer ze te vermijden en zoek hondenmensen op.....

honden page profiel Gülsen & PasaGülsen & Pasa

honden foto van Gülsen & Pasa

" Gulsen & Pasa, bedankt voor je uitleg.

 

Ik wil je niet kwetsen hoor, maar je zegt dat je respect hebt voor de mensen die zich om die reden wegblijven.

 

Weet je.....ook honden zijn Gods schepselen.  "

 



Absoluut zijn het gods schepselen. Hebben ze ook geen problemen mee als ze maar lekker hun met rust laten.

Ze zeggen ook niet dat alle honden afgeslacht moeten worden? Nee. Het is inderdaad gods schepsel en daar blijven we van af. Dit is hoe het hoort in onze geloof.

En nee word absoluut niet gekwetst vind de opmerkingen soms best geinig

honden page profiel Gülsen & PasaGülsen & Pasa

honden foto van Gülsen & Pasa

"  

 

Mooi uitgelegd! Ik houd hier ook zeker altijd rekening mee.

Heb eens een turkse vrouw gesproken over honden. Ze legde mij uit dat naast de redenen die jij noemt, honden in turkije vaak gevaarlijk zijn. Veel waak en straat honden die absoluut niet vriendelijk zijn. Ze was zelf 2 keer gebeten als kind. 

Het is een hele andere cultuur, en hoewel ze mij en mijn hond respecteert snap ik haar angst dan ook heel goed. 

 

Maar hoewel ik er dus altijd vanuit ga dat moslimse mensen honden niet leuk vinden of er bang voor zijn vind ik dat zij ook best vaker rekening mogen houden met ons. 

Liep met Balou over de markt en kreeg alleen maar hele boze blikken toegeworpen... dan voel je je niet echt gewenst kan ik je zeggen. "

 



Hoi Anouk,

Bedankt voor je reactie.
Ik krijg helaas ook hele vreemde blikken van sommige mensen en vooral ook omdat ze vaak aan mijn uiterlijk al zien dat ik van moslims afkomst ben (heb geen hoofddoek maar tja, ze weten het gewoon). Als blikken konden doden was ik nu tig keer dood geweest :-)

Ach weetje, ik zie het zo. rotte appels heb je overal tussen. Dat zijn echt vreemde gasten die zo kijken en mij betreft zijn ze net zo intelligent als een grassprietje ;-)

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: vrgiftigde hondebrokken in Brabant
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^