Laika bewaakt niet alleen haar eigen huis maar de hele straat!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Laika heeft sinds een maand dat ze ontzettend waaks is, zelfs bij tv geluiden blaft ze. Zodra we het huis verlaten is ze ontzettend alert en blijft altijd even op de drempel staan zodat ze even de situatie kan overzien, ook al is er niks begint ze toch te blaffen, mocht er iemand aan de overkant lopen of er fietst iemand langs dan gaat ze behoorlijk te keer. Vindt het totaal niet erg dat ze waaks is, dat weet je van te voren, maar de hele straat bewaken dat gaat me toch wat te ver. Zeker als ik vroeg met haar ga wandelen kan dit toch irritaties bij de buren opleveren.

 

Ik heb al geprobeerd om haar af te leiden met een balletje, commando, snoepje en het zeggen: er is niks ,alles is goed en ssst. Maar niks werkt. We zijn in het weekend altijd bij mijn vriend en daar doet ze het niet.

 

Probeert ze me te beschermen? Heb wel een paar rotweken achter de rug waar ik niet zo lekker in mijn vel zat, kan ze dat mee gekregen hebben?

 

Ze loopt ong 2 uur per dag, krijgt genoeg hersenwerkjes en er wordt met haar 1 x per dag commando's geoefend.

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa 3 doggies

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

Hoe oud is je hond en is er iets voorgevallen in de laatste dagen ?

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Mijn hond is vorig weekend 1 jaar geworden en zijn geen rare dingen geweest, zover ik weet. Ik werk wel, dus er kan wel iets gebeurd zijn tijdens het werk.

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa 3 doggies

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

Dat kan, maar mij is ook vaak verteld dat waakzaamheid bij sommige honden al naar 4 maanden zichtbaar is en sommigen dit ontwikkelen naar zelfs een jaar nog, maar persoonlijk denk ik dat je hond inderdaad jou gevoel en zware weken aanvoelt.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt al een hond wat blafferig is, een werkhond, zou je met je hond gaan werken ? zoals , ik geef maar een voorbeeld hoor, speuren, iets wat haar lekker moe maakt, en dan thuis een plekje creeren waar het niet al te groot is, een ruimte die niet direkt aan de straatkant ligt, en daar een radiootje met rustige muziek aanzet.

ga eens helemaal opnieuw beginnen met weggaan, dus eerst ..werken .. met je hond, en geen hersenwerkjes thuis, maar buiten iets doen wat haar afmat... speuren vinden herders geweldig.

en bouw het alleen zijn dan eens op, stil, en ga eens zelf in de woonkamer zitten, je hond apart even zetten als er buiten wat gedaan is, kom dan terug en beloon je hond als tie stil geweest is, proberen.

Blaise (Gast)

Slimme hond heb je. Toch heeft ze iets opgemerkt wat je zelf niet bemerkt hebt waardoor ze extra alert is. Dat kan van alles zijn....zelfs een poging tot inbraak! 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Even een andere kant. Thalia heeft toen ze wat jonger was een periode gehad waarin ze ook om alles ging blaffen. De tv, een schaduw, tot vermoeienis toe naar ons baasjes.

We hebben met haar daar natuurlijk aan gewerkt door haar af te leiden en derg. Maar op een gegeven moment is het vanzelf minder geworden. Dus misschien is het een fase waar je hond doorheen gaat op het moment.

Maar het zou ook goed iets anders kunnen zijn hoor.

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Tijdens mijn werktijden is ze juist erg rustig volgens de buren. Mijn zusje laat haar 1 x tussendoor uit en dan reageert ze ook niet als ze binnenkomt.

Op zaterdag hebben we cursus en daar zit ook speuren bij. Maar omdat ik altijd alleen ben dan is het moeilijk om een spoor uit te zetten. Daarom doe ik met haar de laatste wandeling voordat ik ga werken met haar commando's oefenen, haar op bankjes laten springen, zit,af, tegen elektriciteits kastjes aan laten staan ed. Dat vindt ze echt leuk om te doen en doet het vaak uit zichzelf, maar dat is dan niet de bedoeling :-) 

Volgende forumvraag: Teckel blijft blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^