Petitie: Dierenpolitie niet wegbezuinigen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Linkje naar de petitie: 

http://www.thepetitionsite.com/644/731/348/de-dierenpolitie-mag-niet-verdwijnen/ 

 

 

De dierenpolitie verkeert in financieel zwaar weer en dreigt ten onder te gaan aan bezuinigingen en reorganisaties.
Dit blijkt dinsdag uit onderzoek van De Persdienst, de landelijke redactie van regionale dagbladen: http://www.nu.nl/binnenland/3984781/dierenpolitie-verkeert-financieel-in-zwaar-weer.html


De dierenpolitie (ook wel animal cops) is een speciale afdeling van de Nederlandse politie die optreedt bij dierenmishandeling, hulp verleent en probeert dierenleed te voorkomen. In het gedoogakkoord van 20 september 2010 tussen de VVD, het CDA en de PVV werd afgesproken dat er 500 zogenoemde animal cops zouden worden aangesteld. "Dierenmishandeling wordt harder aangepakt, onder meer door 500 animal cops (dierenpolitie)", aldus het akkoord.

Hoewel er mensen zijn die twijfels hebben over het nut en het werk van de dierenpolitie, doet de dierenpolitie absoluut veel zeer goed en nuttig werk. Onder andere komt de dierenpolitie in actie tegen:
- mishandelen en doden van dieren;
- verwaarlozen van dieren;
- het overtreden van het verbod op seks met dieren;
- dierenporno;
- stroperij.

Echter gebeurt er veel 'achter de schermen' en worden burgers hier niet altijd van op de hoogte gebracht, hetzelfde als bij 'gebruikelijk' politiewerk.
Dat u niet dagelijks over het werk van de dierenpolitie leest in de kranten of andere media, wil niet zeggen dat er niets gebeurt of dat ze niets doen. Integendeel: deze mensen doen geweldig werk voor de dieren en een eenheid als de dierenpolitie is uniek in Nederland en zou niet mogen verdwijnen.

Als de dierenpolitie zou verdwijnen in Nederland zijn degenen die al zo vaak op de laatste plaats gezet worden (alweer) de dupe: de dieren. Dat mag niet gebeuren, dieren zijn al te vaak de klos en het eventueel verdwijnen van de dierenpolitie zal dierenbeulen vrij spel geven en dierenleed doen toenemen.

Wij vragen u te tekenen om de plannen om te bezuinigen op de dierenpolitie tegen te houden.
De handtekeningen zullen worden aangeboden aan de Tweede Kamer met een dringend verzoek de bezuinigingsplannen terug te draaien en zorg te dragen dat de dierenpolitie in stand blijft.

Bezuinig niet op het voorkomen en aanpakken van dierenleed, laat de dierenpolitie niet verdwijnen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Het zoveelste showprofiel voor adverteerdersHet zoveelste showprofiel voor adverteerders 3 doggies

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Getekend! hopelijk maakt het niet uit dat ik Belg ben, anders verander ik mijn nationaliteit wel eventjes

 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Getekend.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

honden page profiel Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en MaraManon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara 3 doggies

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ga meteen tekenen. Ik was zo blij dat er eindelijk zoiets was in Nederland, klein beetje hoop op bescherming voor de dieren en lees ik in de krant dat het alweer dreigt onder te sneeuwen. Was er al bang voor toen ik hoorde dat het bij de politie onder werd gebracht. Is natuurlijk weer het eerste waar op bezuinigd gaat worden.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Upje

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Getekend

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik draag de zogenaamde Dierenpolitie een warm hart toe maar vind deze petitie wel overmatig suggestief en zelfs misleidend in de tekst zoals die hier staat.

 

De tekst doet voor komen alsof er een aparte dienst zou zijn die nu gaat verdwijnen. Dat is pertinent onwaar, er zou binnen het takenpakket van zo'n 500 agenten tijd en ruimte worden gemaakt voor dier gerichte taken. De aanwas van deze agenten loopt echter slecht (slechts 160 op dit moment) en de "dierentaak" lijkt weinig prioriteit te krijgen.

 

Ik vrees dan ook dat deze petitie in deze vorm weinig tot geen kans van slagen heeft door de (in mijn ogen) gemankeerde onderbouwing. Op deze manier zie ik ook geen reden om te tekenen aangezien ik dan zou tekenen voor behoudt van een organisatiedeel van de Politie dat niet eens bestaat.

 

Nogmaals, ik wil iets dergelijks graag steunen, maar dan wel met de juiste onderbouwing.

 

(excuses als ik nu de sfeer bederf of te kritisch over kom)

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Bedankt allen! 

 

Frank je bederft de sfeer niet hoor ;) 

De petitie is niet gemaakt door mijzelf. Ik kwam hem tegen doordat iemand hem deelde op Facebook en vond het het toch waard om mensen hier er ook op te attenderen. 

 

Zelf ben ik iemand die dit soort dingen gewoonweg vrij gemakkelijk tekent. Waarom? Het kan geen kwaad, en mogelijk levert het iets goeds op. Lukt het niet, dan is het erg jammer maar pech. 

 

 

Edit: Hein dat maakt vast niets uit :) 

honden page profiel Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en MaraManon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara 3 doggies

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Je hebt wel gelijk, Frank. Toen de dierenpolitie eindelijk werd opgezet hing ik de vlag uit. Toen bleek dat het onder de vlag van de politie kwam dacht ik oh jee, dit gaat niet lang duren, krijgt laagste prioriteit. Maar ik heb toch maar getekend, want het is nu even het enige dat we hebben. Ik ben voor een totaal andere opzet, een onafhankelijk orgaan, zeker niet onder de vlag van de politie

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Op zich is met de regeling accent taken niets mis. Maar dan moet je die agenten met die taak ook wel een bepaald aantal uren per week geven om zich te richten op de taken. En het lijkt erop dat in het huidige veiligheidsklimaat die keuze niet wordt gemaakt helaas.

 

Daar speelt bijvoorbeeld de media ook mee. Zo blijkt statistisch gezien de (zware) criminaliteit terug te lopen in Nederland, maar krijg je een totaal andere indruk als je je uitsluitend op de media baseert. Dan lijkt het alsof de criminaliteit hoogtij viert...

 

Ik zou het zonde vinden als het initiatief "dierenpolitie" strandt, zeker omdat de Politie zuist de criminaliteit steeds beter onder controle lijkt te hebben en er steeds geld bij krijgt.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

OPROEPEN TOT STEMMEN EN TEKENEN VAN PETITIE"S

Het is niet toegestaan om topics te openen waarin leden opgeroepen worden om te stemmen
op fotowedstrijden, petities of andere acties.
Er zijn zo ontzettend veel acties en we willen voorkomen dat HP dichtslibt met dit soort oproepen.
Wel kun je bijvoorbeeld je vrienden per PB uitnodigen tot stemmen.

Oproepjes voor het tekenen van een petitie zijn alleen toegestaan na overleg met het Moderatorteam

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: soms geen hond willen hebben?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^