Advies nodig..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

de link die je van Jantien hebt gekregen werkt met vrijwilligers dus betaal je alleen aan de organisatie 12.5 per maand dat je hond opgevangen wordt + 1 keer inschrijvingsgeld.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Je kunt een hond niet hele dagen alleen laten.

Ik heb bewust parttime gewerkt alle jaren dat mijn zoon jong was en ik 4 honden had, geen vetpot als alleenstaande moeder, maar wel ook tijd voor mijn zoon en mijn meiden. Arm maar gelukkig zei ik altijd maar. Inmiddels baan kwijt, maar ook nieuwe baan wordt weer parttime, want zoon inmiddels op zichzelf en nog 3 honden over en ook die ga ik geen hele dagen alleen laten

Anoniem (Gast)

Ik heb de site bekeken. Er zitten vooral ook oudere mensen boven de 50 op. En veel mensen zijn opzoek voor 1 of 2 dagen in de week. Ik heb net een hondenuitlaatservice gebeld. En dan zou ik voor een maand 215 euro uitkomen. Dat is veel geld. En ik ben een student. Maar ik overweeg wel om dat te doen.. Ik hou dan niet veel over en sparen gaat lastig. En als er wat met haar gebeurt ze word ziek of moet naar de dierenarts. Gaat dat lastig worden.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

je kan ook combineren hé iemand die haar 2 dagen opvangt en verder hondenuitlaatservice of ergens een ad plaatsen voor iemand die je hondje wil uitlaten.

 

ik heb zelf een tijd gratis iemands hond mee op wandeling genomen (3 of 4 maakt mij niet uit ) helaas woon ik niet in je buurt maar misschien woont er bij jou wel iemand die hetzelfde voor jou wil doen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik woon te ver uit de buurt.
Maar combineren is helemaal geen slecht idee.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik hoop dat je een goeie oplossing vindt. Een voordeel is wel dat het om 1 hondje gaat en een kleintje ook nog, succes, laat maar weten hoe het gaat

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" " De vraag die bij mij ook meteen opkomt is, wist je dit niet alvorens je het hondje nam? Maargoed, het is nu eenmaal zo. Ten eerste, school en stage zijn maar tijdelijk, dus om je hond daar nu gelijk weg voor te doen is wat drastisch. Wel zul je met een oplossing moeten komen omdat een hond niet zo lang alleen kan zitten. Er zijn verschillende opties
 
1. Dagopvang / hondenspeeltuin
2. Oopoeh (oude mensen die zelf geen beestje meer kunnen nemen door de leeftijd maar wel graag op willen passen)
3. Uitlaatservice
4. Briefje in de supermarkt of er iemand is die op je hondje wil passen / wandelen.
5. Een buurman/vrouw?
6. Misschien kan de fokker van je hond tijdelijk uitkomst bieden als die in de buurt woont?
 
Daarnaast natuurlijk de tijd die je wel thuis bent besteden aan je hondje. Betreft de kosten, tja die zul je hebben, maar je hebt toch gekozen voor dit hondje neem ik aan met het idee de rest van haar/zijn leven er voor te zullen zorgen wat ook nodig is. Nogmaals school en stage is tijdelijk. Daarnaast weet ik niet hoe streng ze bij jullie op school zijn, maar kunnen vrij vaak zelf beslissen of we lessen overslaan of niet. Ik heb regelmatig de laatste 2 uren niet gevolgd om te zorgen dat ik op tijd thuis was.
  "Pauline - Kiara, Hayzel & Finn 

Ik woon zelf in breda. En had gehoopt in breda naar school te gaan. Helaas moet ik in rotterdam omdat dat de enige optie was voor mijn leeftijd (22 jaar) en zeker weten ben ik het er mee eens een hond is voor heel je leven. Ik zie het als mijn kleine lieve schatje. En ik hou echt ontzettend veel van haar!! En ik snap dat er kosten aan zitten voor de oppas. Maar om haar van maandag tot zaterdag overdag weg te doen bij een oppas. Vind ik zelf echt lang. En natuurlijk is geld geen probleem. Ik zou mijn laatste geld aan haar uitgeven als het moest. En school is niet tijdelijk. Als ik verder wil studeren. Moet ik dan jaren haar van maandag tot zaterdag overdag tot avond wegdoen? Dan zou ik haar savonds rond 8 uur ophalen. Slapen we en moet ik vroeg me bed uit misschien wel 6 uur om haar weer naar de oppas brengen. En savonds weer 8 uur ophalen. Ik moet realistisch blijven. Voor haar en mij. En uren missen op school?? Mijn opleiding is een versnelde opleiding. Dat betekent een jaar hard werken en 100 procent inzet. Ik snap absoluut dat er mensen zijn die zich hier afvragen of ik het me niet eerder had kunnen bedenken dat ik zou studeren. Ik hoop dat mensen begrip hebben hiervoor. En ik ben ook altijd boos geweest als ik herplaatsers op hondenforums zag langskomen dat ze er niet meer voor konden zorgen. Maar als je niet anders kan??
"

 

Ik ben iemand die niet zo snel gelooft in, het kan niet anders. Soms moet je alleen even uit je comfort zone stappen en out of the box denken. Je moet denken in oplossingen in plaats van problemen en niet vooruit gaan lopen op zaken. Je begint bijvoorbeeld al over verder studeren, maar je weet nog niets over de studielast van een nieuwe studie bijvoorbeeld. En ja verkort zal even bikkelen zijn (al valt dat bij ons op school ook erg mee) maar daarna zal de studiedruk weer afnemen. Nogmaals denk in oplossingen, niet in problemen en doe wat je het beste lijkt.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Ik heb de site bekeken. Er zitten vooral ook oudere mensen boven de 50 op. En veel mensen zijn opzoek voor 1 of 2 dagen in de week. Ik heb net een hondenuitlaatservice gebeld. En dan zou ik voor een maand 215 euro uitkomen. Dat is veel geld. En ik ben een student. Maar ik overweeg wel om dat te doen.. Ik hou dan niet veel over en sparen gaat lastig. En als er wat met haar gebeurt ze word ziek of moet naar de dierenarts. Gaat dat lastig worden. "

 Er zijn maar weinig studenten die aan sparen toe zullen komen, dat komt straks als je aan het werk bent. Voor dierenartskosten zou je een huisdierverzekering kunnen overwegen (heb je dure en goedkope). Je hebt een kleine lichte hond, dus het zou best rendabel kunnen zijn daar eens naar te kijken

K.A (Gast)

Allemaal bedankt voor jullie reactie.
Ik heb een besluit genomen en dat is een nieuwe plaats zoeken voor mijn hondje. Ergens waar ze genoeg aandacht krijgt. En niet lang alleen thuis hoef te zitten. Of een uitlaatservice haar even uitlaat en mij alleen een paar uurtjes in de week ziet. Ik begrijp iedereen zijn reactie. Maar ik moet het beste doen voor haar.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Dat is een verstandige beslissing, je wilt toch het beste voor je hondje.

Sukses met de herplaatsing, neem daar de tijd voor!

 

En sterkte gewenst hoor, het lijkt me heel verdrietig.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik denk dat je een goede beslissing neemt. Wel een verdrietige voor jou. Zorg dat je hondje goed terecht komt, dan heb je het goed gedaan, sterkte

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Een verdrietige beslissing. Sterkte hiermee. 

 

Wel wil ik je nog op het hart drukken, hoewel je dit natuurlijk wel weet: zoek een betrouwbare nieuwe baas. Pas op voor de (helaas) vele broodfokkers die op de loer liggen. 

K.A (Gast)

Dankjewel allemaal.. Ben er nog steeds mee bezig. Heel de dag erom gehuild. En ik ga zeker een fijne nieuwe plaats zoeken voor haar.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^