Ervaringen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tchumi (Gast)

Hallo,   Ik maak mijn profielwerkstuk over het gedrag van honden. Nu ben ik benieuwd naar jullie ervaringen met clickertraining. Werkt het bij jullie goed, of train je de hond liever op een andere manier, zo ja, welke?   Ook ben ik benieuwd naar wat jullie doen als je hond niet naar je luistert, of als de hond niet met je mee wil lopen tijdens een wandeling.   Alvast bedankt! :)

honden foto van Roedel van het noorderlicht

We hebben getraind met een klikker en.het beviel mij en de hond(en) goed.
Ze zijn echt gemotiveerd om die 'klik' te horen.

Als de hond niet luister of meeloopt
Tot 10 tellen en jezelf leuker maken als wat de hond op dat moment afleid

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Sinds kort gebruik ik de clicker methode bij 1 specifiek probleem. Dat is een probleem waarbij ze totaal niet meer reageert op snoepjes of mijn stem. De clicker reageert ze direct op en vind ze zeer leuk. Bij ons werkt het voor dat probleem dus zeer goed.

 

Bij ons is het probleem dat zij plotseling na het overlijden van mijn andere hond, bang werd van 1 specifieke spoorboom. Dit koppelde ze aan andere spoorbomen, vervolgens aan de treinen zelf en daarna ook aan vrachtwagens. Zelfs als het geluid mijn oren nog niet bereikt heeft, heeft zij het al gehoord en is ze al gefixeerd.

Als pup en tot het overlijden van de andere hond waren treinen, spoorbomen en vrachtwagens geen probleem. Ze ging blij mee het perron op.

 

Bij Drib is het overigens wel noodzakelijk om te stoppen met de clicker methode wanneer zij echt op de klik en snoepjes gaat staan wachten.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb nog nooit met eenclicker getraind. Ik gebruik het woordje braaf en en snoepje erna als ik haar iets nieuws wel leren. Dus ipv de klik zeg ik braaf. Dit werkt tot nu toe erg goed bij mijn hondje. En tijdens een wandeling waar ze los mag heb ik altijd snoepjes bij me, tot nu toe komt ze dus eigenlijk ook altijd braaf mee. Soms is het spel met een andere hond zo leuk dat ik wacht tot ze kijkt en haar dan pas roep, midden in het spel of kennismaking met andere hond en dan haar willen roepen dat lukt niet, dan moet ik even wachten tot ze dus weer aandacht voor mij heeft en dan roepen.

honden page profiel LindiLindi

honden foto van Lindi

Bedankt voor jullie reacties!

Ik vind het ook leuk om te horen dat hetzelfde principe wordt gebruikt, maar dan zonder clicker en met een bepaald woord. :)

 

(Ik ben dezelfde persoon die dit bericht heeft geplaatst)

Volgende forumvraag: Rottweiler puppycursus Amsterdam?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^