Iets opstellen voor je hond(en)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Helaas is voor mij het nieuwe jaar slecht begonnen door het plotseling verlies van mijn jonge moeder 2 weken terug. Het heeft me wel even met beide voeten op de grond gezet nadat het (nog steeds) compleet was weggeslagen. Want wij hebben nu twee katten en 1 hond. Ik denk er over om binnen 2 jaar een Oudduitse Herder bij ons toe te voegen. (dacht ik al over toen mijn mamsie er nog was) Mijn moeder (of broer) was mijn back-up voor mijn diertjes als er met mij wat zou gebeuren. Mijn vader is geen optie. Nu valt mijn moeder al snel weg als verzorgen voor mijn (toekomstige)diertjes als er wat met mij zou gebeuren. Dus zat ik na te denken over het volgende of dat kan..

 

Zoals je ook bij kinderen hebt (peetouders bijvoorbeeld) of met dierbaren spullen, kun je iets laten opstellen zodat de kinderen bij je broer/zus komen of dat je naasten jou bedrijf of dierbaren spullen erven. Bestaat ook zoiets voor honden? (en katten) om te zorgen dat mijn dieren nooit zomaar worden herplaatst of naar een asiel moeten.

 

Zoja, waar zou ik dat kunnen laten doen?

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Allereerst gecontroleerd met het verlies van je moeder! 

Heel zwaar op nog jonge leeftijd. 

 

Wat betreft de vraag weet ik het eigenlijk niet. 

Ik weet niet beter dan dat mensen dit gewoon in goed overleg onderling regelen.

Misschien kan je het in een testament laten vastleggen aangezien een huisdier voor de wet een ding is. 

 

Veel sterkte! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Sterkte met het overlijden van je moeder.  Zoiets is een klap. 

 

 

Jouw backup kan zijn.....

 

 

Heb net deze week nog gehoord van een kennis dat ze in haar testament iets nalaat aan een dierenorganistaie .

Die organisatie heeft haar pertinent verzekerd dat zij zorgen voor goede thuis of de eigen dieren zelf in huis houden als de erflater komt te overlijden. 

 

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Gecondoleerd met dit grote verlies.

Ik weet dat je zo iets wettelijk kan regelen, maar ik heb geen idee hoe. Miscchien kan je eens op het in loop spreekuur van de rechtswinkel (heet dat zo) dat navragen. Maar misschien zit ik helemaal verkeerd.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Och jee Suzanne, wat vreselijk voor je! Je zult nog wel helemaal van slag zijn......

En nu blijken er naast het verlies ook wat praktische problemen ivm dieren te verzorgen. Ik snap heel goed dat je daar over nadenkt.

En ja, dat kun je wel degelijk regelen! Je kunt dat heel officieel bij een notaris op schrift gaan stellen dat je wilt dat die of die voor jouw dieren gaat zorgen als jij dat niet meer kunt. Een testament waarbij je deze persoon tot bewindvoerder aanstelt mbt de dieren. Je kunt dat net zo precies laten beschrijven als je wilt. En dat is rechtsgeldig, een notaris zal ook toezien op uitvoering van jouw wil dan.

 

Maar misschien moet je eerst even tijd nemen om dit verlies te verwerken...sterkte!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Gecondoleerd Suzanne,
ik hoop dat je veel steun aan je dieren hebt.

Zelfs als je iets in een testament vast laat leggen hoeven de erven de erfenis niet te accepteren dus is het zaak (tevens) goede afspraken te maken waardoor je er op kunt vertrouwen dat zulke zaken in zo'n geval geregeld zijn

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Sterkte Suzanne. Je kunt het in een testament vast laten leggen bij een notaris, maar wel handig als je van te voren met de mensen die je zou wensen gaat overleggen of ze het ook gaan doen. Anders heeft t niet zo veel zin.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Bedankt voor de reacties al! Ik ben er kapot van en het is heel zwaar.. maar dan toch spoken dit soort vragen door me hoofd ineens omdat het toch zomaar ineens afgelopen kan zijn. En dan me diertjes..

 

De gene die het dan zal erven, zal ik zeker eerst goed mee praten. (me broer, een vriendin) maar ik wil ook kijken voor een organisatie of zoiets bestaat. Ik moet het even goed uitzoeken enz, maar ik zat er toch al mee.

 

Gelukkig nu geen problemen met het verzorgen maar stel dat er wat met mij gebeurd.. wil ik wel dat mijn dieren goed terecht komen en mijn vader (als die er dan nog zou zijn) zou niet zo goed voor alle dieren kunnen zorgen, dus vandaar.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Allereerst gecondoleerd met het verlies van je moeder. Dat is een enorme klap. Veel sterkte voor nu en de komende tijd.

 

Wij zitten ook een beetje met dit "probleem". Mijn vader en moeder leven ook beide niet meer en mijn schoonouders zijn absoluut geen optie. Maar wie vertrouwen we wel onze lieverds toe? Heel moeilijk. Maar als jij iemand in gedachte heb kan je dat zeker vast laten leggen.

 

Kennissen van ons hebben dit ook gedaan met goede vrienden. Gebeurd er wat met hun vrienden, komt hun kind bij hun te wonen en overkomt onze kennissen iets, dat gaat de hond naar hun.

 

Met onze hondjes heb ik nog geen enkel idee, wie ik de zorg zou toevertrouwen, de rest gaat naar een goed doel. 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Altijd vreselijk dat soort dingen.

 

Ik kan me voorstellen dat je nadenkt over dit soort dingen. Vooral omdat je moeder jong was.

 

Zelf heb ik met degene waar ik behendigheidslessen volg, afgesproken dat zij Puck krijgt mocht ik onverwachts overlijden, in het ziekenhuis terecht komen of wat dan ook. Dit heb ik ook aan mijn vader, moeder en zusje gezegd. (Niet dat mijn familie niet goed voor Puck zou zorgen hoor, het is eigenlijk als gekheid naar boven gekomen toen degene van de behendigheid en ik bij elkaar op de koffie gingen). Later zijn we er serieus over gaan nadenken en hebben dit samen mondeling besproken).

Het kan dus wel degelijk, of het ook helemaal vastgezet zou moeten worden in een testament of weet ik veel wat, dat weet ik niet.

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

gecondoleerd met je moeder. Ik weet hoe erg het is om een van je ouders te verliezen. Mijn vader is afgelopen mei overleden en is maar 57 geworden.  Sterkte met je verlies.

 

Wij hebben in ons testament beschreven wat wij willen met Mellow als wij komen te overlijden. Maar dat moet je wel bij de notaris regelen en dat kost nogal wat. Wat je ook kan doen is op je eigendomspapieren een 2e eigenaar toevoegen. Als er dan wat met jou gebeurd is deze persoon ook eigenaar van de hond

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Altijd vreselijk dat soort dingen.
 
Ik kan me voorstellen dat je nadenkt over dit soort dingen. Vooral omdat je moeder jong was.
 
Zelf heb ik met degene waar ik behendigheidslessen volg, afgesproken dat zij Puck krijgt mocht ik onverwachts overlijden, in het ziekenhuis terecht komen of wat dan ook. Dit heb ik ook aan mijn vader, moeder en zusje gezegd. (Niet dat mijn familie niet goed voor Puck zou zorgen hoor, het is eigenlijk als gekheid naar boven gekomen toen degene van de behendigheid en ik bij elkaar op de koffie gingen). Later zijn we er serieus over gaan nadenken en hebben dit samen mondeling besproken).
Het kan dus wel degelijk, of het ook helemaal vastgezet zou moeten worden in een testament of weet ik veel wat, dat weet ik niet. "

 Als jij dit echt wilt, zou ik het vast laten leggen bij de notaris. Niet dat ik zeg dat jouw ouders dit zullen doen, maar mensen doen gekke dingen in deze situaties. En zou het zo maar kunnen zijn als het moment daar is dat zij voor jouw hondje willen zorgen en het niet afstaan aan degene waarvan jij wil, dat jouw hondje daarheen gaat. Het was jouw alles, dus hebben zij jou nog dicht bij hen. Denk er goed over na en bespreek het desnoods nog een keer met je familie.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Als eerste gecondoleerd. Wat moet het een vreselijke moeilijke tijd voor je zijn!!

Ik heb gehoord via een vriendin van mij, dat er een site bestaat waarbih oudere mensen je hond willen opvangen. Deze oudere mensen willen meestal zelf geen huisdier meer vanwege hun leeftijd, maar vinden het geweldig om een oppas te zijn. Je gaat persoonlijke kennis maken en kijken of er een klik is. Als je even via google 'opoe' intikt ben je er zo.

Groetjes renee

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor jou heel veel sterkte met het verlies van je mams.

en ja je kan zeker een akte bij de notaris vast laten leggen of een codiciel opnemen, dat zijn als je alles al op papier hebt gezet niet te grote kosten. dan ben je verzekerd dat de honden waar jij ze naar toe wilt laten gaan dat dat ook gebeurt.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Bedankt allemaal!

 

 

Fijn te weten dat dit kan. Ik ga dit nog even goed uitzoeken en overleggen. Ga het zeker laten vast leggen tegen die tijd, helemaal als er een tweede hond bij komt.

 

 

(kwam alweer een berichtje op facebook tegen van twee honden die nu gedwongen bij familie zitten omdat hun baasje is overleden en ze een nieuw huisje zoeken. BAH! Dat zou ik echt niet willen met mijn honden..)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik kwam dit ook nog tegen. Blijkbaar kun je ook gewoon zelf iets opstellen. 

 

http://www.nuvema.nl/sites/nuvema.nl/files/imce/Huisdiertestament.pdf

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja Kees, dat klopt. Je kunt makkelijk en gratis zelf een formulier maken samen met 'begunstigde' en t allebei ondertekenen.

Alleen, als jij er niet meer bent kan ' begunstigde' de " erfenis" weigeren.....

Bij een testament wat bij een notaris is gedeponeerd, ziet die notaris er op toe dat jouw wil wordt uitgevoerd. Actief. Er is geen vrijblijvendheid meer. Dat kan een belangrijk verschil zijn.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Bedankt. Ik ga er even naar kijken. Het is natuurlijk zo, dat ik liever niet heb dat de gene weigert en me hond(en) toch nog in een hel belanden ;) Misschien die ene tijdelijk en dan nog eens naar een notaris gaan.

Volgende forumvraag: Dringend!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^