vraagjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Goed. 14 februari is waarschijnlijk de datum dat onze dame naar Nederland komt! 
Maar dan komen ook meteen de vragen!

We hebben gehoord dat voor een herder de bench van rond de 107cm groot genoeg is. Klopt dit? Binnenkort willen we er namelijk eentje gaan bestellen voor beneden. Zodat ze een eigen plekje heeft om te eten en te kluiven en de katten er niet bij kunnen. Die willen bij onze eigen hond nog wel eens willen pikken. Mogen ze niet maar Snoopy doet niks en dat weten we natuurlijk niet van haar. Plus een eigen plekje om te slapen is ook wel fijn denk ik.

En we willen een tuigje, maar met 6 maanden is ze natuurlijk niet uitgegroeid. Dus dat wordt tijdelijk een halsband, maar welke maat dan? Ik weet alleen maar dit: Schofthoogte: 40 cm op 4 december 2014. Daar was ze dus 4 maandjes ongeveer. 
Ik denk dat ze te vergelijken is met een herder? Dus mensen met een grote hond, wat voor maat halsband moet ik kopen? Of eventueel welke maat als tijdelijk tuigje?

Kan niet wachten tot we d'r kunnen halen :cheer:

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Snap je 'kriebels" en het willen plannen.

Maar....wacht even af, als je schat er is kun je echt aan de slag gaan.

op één dag heb je alles geregeld, dat hoef je nu nog niet allemaal te doen.(dierenwinkels genoeg)

 

zoek een lekker kussen, dat kan en mag al.

tuig of halsband, even afwachten, komt zeker in orde!

 

veel plezier met aftellen!

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Ja, alleen als ik haar ophaal ik toch echt een halsband/tuigje + Riem moeten hebben. Die gaat de stichting niet meegeven.. Daarom heb ik een maat nodig :(

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Tuigen zijn prima verstelbaar. Hier bij de dierenwinkel mogen ze altijd terug als ze niet passen (zolang het label er maar aan blijft). Als je tegen die tijd advies in de maat en desnoods twee maten koopt kan je afspreken de ander terug te mogen brengen.

Spannend hoor! Ik herken het wel, voor Lupa wilde ik ook alles al in huis hebben maar de maten waren echt gokken. ik heb gevraagd of ze haar op konden meten, zo kon ik de juiste maten aanschaffen.

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik zou voor het eerst een halsband en lijn aanschaffen... De lijn kan je later gebruiken bij je tuig... maar voor een goed passend tuig zou ik je hond straks meenemen naar de dierenwinkel en daar gaan passen.

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^