Welke fokker voor golden retriever??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Doggiestar! (Gast)

Ik zou graag een golden retriever puppy in huis nemen maar ik weet niet bij welke fokker en ik zou niet graag bij een broodfokker terecht komen... Dit is mijn eerste hond dus ik weet niet echt iets over fokkers.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Je kunt op de pagina van de goldenretrieververeniging kijken.

Daar staan alle geplande nesten en geboren nesten van de fokkers die aangesloten zijn bij de vereniging en dus fokken volgens de regels.

Doggiestar! (Gast)

Oke.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Sorry, het heet club ipv vereniging. Goldenretriever club Nederland 

honden page profiel --

honden foto van -

Doggiestar! (Gast)

Dankjewel!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je de Puppy Checklist van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) volgt, zal je niet bij de broodfokkerij terecht komen.

 

 http://www.licg.nl/contentsuite/upload/lig/file/praktisch%20hond/puppy-checklist5_2.pdf

 

Vraag of de fokker is aangesloten bij de Rasvereniging; dus fokt volgens het fokreglement van de vereniging. Met andere woorden zijn de ouders getest op o.a. Heup Displasie en Elleboog Displasie.

 

Bron: http://www.goldenretrieverclub.net/cms/fokkersinformatie/fokreglement.html

 

Vraag de fokker naar de uitslagen op papier van de verplichte onderzoeken van beide ouders.

 

Het lijkt er op dat de geboorte- en dekmeldingen op de site van de club niet up-to-date zijn gehouden. http://www.goldenretrieverclub.net/cms/images/stories/nesten/geboortemeldingen.pdf

http://www.goldenretrieverclub.net/cms/images/stories/nesten/dekmeldingen.pdf

 

Aan de oude meldingen van het aantal geboren en te verwachten nesten in slechts 1 1/2 tot 2 maanden tijd, kan je zien dat het ras Golden Retriever zeer populair is; wat het ras vaak niet ten goede komt. Er is daardoor nl. meer kans op inteelt en daardoor meer erfelijke aandoeningen.

 

http://www.goldenretrieverclub.net/cms/fokkersinformatie/commissiefokbeleid/445-project-inteelt-en-verwantschap-bij-rashonden.html

 

Je zou contact per mail of telefonisch met de rasvereniging kunnen opnemen en vragen waar je de recente geboorte- en dekmeldingen kunt vinden.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik heb zelf vandaag mijn Golden pupje opgehaald bij heeeele fijne fokkers, maar die hebben geen pupjes over. Ik weet dat een hond van Goldeneye of Sande drachtig is en mijn oma kent die fokster aardig goed. Ik heb zelf ook een gesprek met haar gehad en ik raad zeker aan om daar eens te gaan kijken :-) Veel succes met je zoektocht! "

 

Mijn vriendin heeft haar eerste hond via hen en is absoluut niet tevreden. De pup had destijds nogal wat mankementen maar de fokkers gaven nooit thuis om wat vragen te beantwoorden en/of eventueel te helpen meedenken. Jammer........

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Doggiestar, als je een kennel op het oog hebt of meerdere zet het hier dan neer. Er zijn er voldoende die weten of het een goede kennel is en die je kunnen vertellen waar je op moet letten bij bv onderzoeken.

 

Ik denk dat je voor jezelf eerst duidelijk moet hebben wat je wil. Een blonde golden die wat groter zijn (zogenaamde show hond) of de donkere, goudkleurige, slankere en lichtere uit de jachtlijn. 

 

Die twee van mij zijn showlijn goldens.

honden page profiel --

honden foto van -

"  
Mijn vriendin heeft haar eerste hond via hen en is absoluut niet tevreden. De pup had destijds nogal wat mankementen maar de fokkers gaven nooit thuis om wat vragen te beantwoorden en/of eventueel te helpen meedenken. Jammer........ "

 

Oh dat is jammer! Nouja ik heb er dus zelf ook geen ervaring van een pup, maar de verhalen van mijn oma en van de Goldens van die fokker die zij kent waren goed. Vandaar dat ik ze heb neergezet als suggestie.

 

Als jouw vriendin zo'n nare ervaring met hen heeft gehad zijn ze blijkbaar minder fijn als lijkt afgaande op de andere verhalen die ik heb gehoord. Ik hoop dat het inmiddels wel goed gaat met de hond van je vriendin!  TS bij deze trek ik mijn suggestie terug wegens geen persoonlijke ervaring met de fokker en verdeelde meningen.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Charlie, ik bedoelde het niet vervelend om jou hoor. Jij verteld ook wat je weet. Kan best dat als ik een fokker noem jij er misschien slechte ervaringen van kent.

Het was gewoon een hele nare situatie. Ja, gelukkig gaat het goed met de hond en in maart wordt ze 6. 

Er zit gewoon best verschil in naar welke fokker je gaat.

Sommigen hebben voor mijn gevoel ook echt teveel nestjes per jaar, ook al hebben ze heel veel volwassen teefjes. 

Dan zie je op de pagina van de vereniging al twee nestjes staan met twee dagen verschil en tegelijkertijd staan ze ook weer bij de geplande nestjes. Ik vind het best belangrijk dat de pups bij de fokker in huis "opgroeien". En niet in een bijgebouw of kennel oid. 

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Wat voor mij belangrijk is dat de pups in de huiskamer zijn bij de fokker en dat de fokker al veel  aan socialisatie doet.

 

De goede fokker zal de hemd van je lijf vragen, vaak ook adviseren welke pup bij jou gezin/situatie past .

Ik luister daar altijd naar (nu al mijn 4e hond) .

De fokker kan in die eerste weken het karakter van de pup al vrij goed inschatten.

 

Veel succes bij het vinden van de juiste pup bij een goede fokker gaat dat lukken!! 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

De fokker heeft een arts die de karakter gaat testen. Hoe dat werkt heeft Nico Dijkshoorn uit Zeist al eens op tv laten zien.

Wil je een betrouwbare pup(in zover als dat dat kan)moet je bij de "Golden Retriever club Nederland zijn"
Daar zijn fokkers aangesloten waar op gelet wordt, en je krijgt 2 jaar garantie op je pup mochten er gebreken in die periode ontstaan.
Ik heb ooit gebruik gemaakt op de garantie, de fokker werkte helemaal mee.

Doggiestar! (Gast)

Ik ga eens alle fokkers bekijken die jullie erop gezet hebben.

En dankjewel dat julllie mij willen helpen.

Als ik een fokker heb gevonden, zet ik het op het forum.

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wat ik je graag als advies mee wil geven is goed opletten op de Ichthyosis. Dit is een probleem bij de Golden Retriever die door veel fokkers wordt onderschat. Combinaties zoals drager x drager (25% zieke pups) en drager x lijder (50% zieke pups) zijn niet ongewoon. Het heeft mij ontzettend veel tijd en moeite gekost om een reu te vinden die vrij is van Ichthyosis, want die zijn schaars!

De reactie van de meeste fokkers is dat Ichthyosis niet zo'n probleem vormt voor de hond. Ze hebben hier en daar wat schilfers, hooguit een beetje jeuk. Meer en deel van de honden zijn niet eens zichtbaar lijder. Dit klopt allemaal, maar naar mijn mening is het gewoon weg niet nodig om lijders te fokken. Bovendien zal je maar net de pech hebben en wel een pup krijgen die er serieus last van heeft.

PRA 1 en PRA 2 is tegenwoordig ook te testen via het DNA. Dit is ontzettend handig, omdat je op die manier dragers kunt herkennen en daardoor lijders kunt uitsluiten. Drager voor PRA 1 (en 2) is zeker niet ongewoon.

Fokken met lijders van Ichthyosis (en PRA 1 en 2) mag. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de genenpoel niet te klein wordt, waardoor je een te hoge inteelt krijgt en er weer andere problemen komen kijken. Lijders en dragers moeten altijd gecombineerd worden met een vrije hond! Anders krijg je pups die lijder zijn.

Kijk of de fokker tijd heeft om te wandelen met jou en de hond(en). Buiten zie je veel meer van het gedrag van de moederhond dan binnen. Hoe reageert ze op andere honden? Schrikt ze snel van vreemde dingen? Hoe gedraagt ze zich buiten? Al dat soort dingen zijn ontzettend handig om te zien. Het karakter van de ouderdieren vererft heel sterk. Het is daarom belangrijk dat je weet dat het karakter van de ouderdieren ook is wat jij zoekt. De ene hond is bijvoorbeeld eigenwijzer dan de ander en weer de ander heeft meer uitdaging nodig. Wil je dat of juist niet?

 

Nog een andere tip: op zondag 25 januari is er weer de Nieuwjaarsshow van de Golden Retriever Club Nederland te Zaltbommel. Dit is een show speciaal voor Goldens. Hier doen vaak veel fokkers aan mee en ik vind de sfeer persoonlijk altijd erg gezellig!

 

En voor de rest: wees vrij om mij een bericht te sturen zowel via mijn website als via dit forum. Ik ben altijd bereid om vragen te beantwoorden en meer uitleg te geven over onderwerpen. :) Graag zelfs, want dat vind ik hartstikke leuk!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Wat ik je graag als advies mee wil geven is goed opletten op de Ichthyosis. Dit is een probleem bij de Golden Retriever die door veel fokkers wordt onderschat. Combinaties zoals drager x drager (25% zieke pups) en drager x lijder (50% zieke pups) zijn niet ongewoon. Het heeft mij ontzettend veel tijd en moeite gekost om een reu te vinden die vrij is van Ichthyosis, want die zijn schaars!
De reactie van de meeste fokkers is dat Ichthyosis niet zo'n probleem vormt voor de hond. Ze hebben hier en daar wat schilfers, hooguit een beetje jeuk. Meer en deel van de honden zijn niet eens zichtbaar lijder. Dit klopt allemaal, maar naar mijn mening is het gewoon weg niet nodig om lijders te fokken. Bovendien zal je maar net de pech hebben en wel een pup krijgen die er serieus last van heeft.
PRA 1 en PRA 2 is tegenwoordig ook te testen via het DNA. Dit is ontzettend handig, omdat je op die manier dragers kunt herkennen en daardoor lijders kunt uitsluiten. Drager voor PRA 1 (en 2) is zeker niet ongewoon.
Fokken met lijders van Ichthyosis (en PRA 1 en 2) mag. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de genenpoel niet te klein wordt, waardoor je een te hoge inteelt krijgt en er weer andere problemen komen kijken. Lijders en dragers moeten altijd gecombineerd worden met een vrije hond! Anders krijg je pups die lijder zijn.
Kijk of de fokker tijd heeft om te wandelen met jou en de hond(en). Buiten zie je veel meer van het gedrag van de moederhond dan binnen. Hoe reageert ze op andere honden? Schrikt ze snel van vreemde dingen? Hoe gedraagt ze zich buiten? Al dat soort dingen zijn ontzettend handig om te zien. Het karakter van de ouderdieren vererft heel sterk. Het is daarom belangrijk dat je weet dat het karakter van de ouderdieren ook is wat jij zoekt. De ene hond is bijvoorbeeld eigenwijzer dan de ander en weer de ander heeft meer uitdaging nodig. Wil je dat of juist niet?
 
Nog een andere tip: op zondag 25 januari is er weer de Nieuwjaarsshow van de Golden Retriever Club Nederland te Zaltbommel. Dit is een show speciaal voor Goldens. Hier doen vaak veel fokkers aan mee en ik vind de sfeer persoonlijk altijd erg gezellig!
 
En voor de rest: wees vrij om mij een bericht te sturen zowel via mijn website als via dit forum. Ik ben altijd bereid om vragen te beantwoorden en meer uitleg te geven over onderwerpen. :-) Graag zelfs, want dat vind ik hartstikke leuk! "

 Ik wilde je al noemen

Evy is zo mooi en jij bent zo goed bezig!

 

Sanne en Evy dus bv

(ik ben geen fokker kenner ivm altijd herplaatsers maar heb groot respect voor een fokker die bloedserieus is over de gezondheid van het ras)

 

Volgende forumvraag: pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^