Wat voer jij en waarom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik voer NRV omdat Puck het vreselijk lekker vind en ook plezier beleefd aan het eten.

Eerst kreeg Puck als pup smolke, hier at ze heel weinig van en met lange tanden. Na een jaar over gestapt op kvv smuldier en rodi. Toch op verzoek van de dierenarts weer overgestapt op brokken, dit keer van Farm food. Alhoewel Puck het er wel goed op deed miste ik het plezier tijdens het eten.

Dus toen op aanraden van degene die mij behendigheidslessen geeft overgestapt op NRV.

Puck eet weer met vreselijk veel plezier.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Voor alle duidelijkheid: dit is geen absolute aanrader, ieder doet hier zijn zin mee!!!!

Mijn honden krijgen heel gewone brokjes die ik koop in de ALDI. Vroeger steeds hele dure, zeer hoog aangeschreven merken gegeven, maar door stom toeval een zak brokken van de ALDI moeten meebrengen (voer was op en speciaalzaak gesloten) en ik dacht: voor 1x dit dan maar voeren.

Alle 4 mijn kapoenen vonden het heel erg smakelijk, en dacht dan geef ik de zak maar uit (10 kg). De poep bleef ok, zelfs iets beter, geen reacties van hikken, of overgeven of wat dan ook, dus dacht ik, ja, dan nog maar zo'n zak halen.

Uiteindelijk geef ik dit voer al 6 jaar aan mijn honden en ze blinken mooi, hebben niks tekort, zijn nooit ziek, zijn niet te dik of te dun, ...

 

Als je een hond hebt met gevoelige maag of zo, dan weet ik het niet. Waarschijnlijk zal die daar niet zo prima op reageren.

 

Vroeger dacht ik steeds dat het duur moest zijn om goed te zijn en ik kocht ook vers vlees en kookte groentjes af enz. Maar uiteindelijk ben ik door stom toeval heel wat minder geld kwijt aan voer voor mijn schatten en zolang zij er maar goed mee zijn, waarom niet?

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

eerst kregen de honden eukanuba, daarna euro primium nu krijgen ze purizon omdat het graanvrij is.

ik wissel af met 4 smaken. leuk om weten is dat de brok niet duur is en toch diervriendelijk vlees bevat.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Casper kreeg als pup Royal canin vanuit de fokker. Als snel overgestapt  en verschillende brokken geprobeerd. Canex, farmfood, denkadog, en uiteindelijk de stap naar versvlees gemaakt. Wat een verandering. Toen naar barf gegaan en inmiddels erachter wat Casper wel en niet kan hebben. Nu ga ik vanwege het vele werk weer gedeeltelijk KVV geven en gedeeltelijk barf.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Loco krijgt Orijen 6fish of Wolfsblut Wide Plain overdag en Vuile Pens al dan niet gemalen voor het slapen gaan. Wanneer het uitkomt wordt de pens door zalmkop of andere vis vervangen.

 

Dagelijkse tussendoortjes en extra's bestaan uit noten, pitten, zaden, fruit en groenten. De groenten soms gepureerd maar ook vaak als kauw snack.

 

Helaas heeft hij voedsel gerelateerde allergieën en is mijn keus voor hem hier behoorlijk beperkt. Maar ben al blij dat het hiermee goed gaat. Binnenkort gaan we hert proberen gevolgd door konijn en haas......Wie weet en hebben we weer wat meer keus maar daar zal nog een tijd over heengaan eer we zover zijn.

 

Ten verdraagt alles en weigert heel luxe alleen dat wat hij 'vies' vindt. Zijn probleem was aankomen en dan ook op gewicht blijven. Hij krijgt momenteel van alles op een dag....

 

50-100 gram vd eerder genoemde brokken met een kuipje 'Renske'(400gr. ander merk hier) en voor het slapen gaan een rol KVV(450gr.) 

 

Op verschillende dagen krijgt hij BARF ipv. bovenstaande.

 

Verder krijgt hij alle mogelijke gezonde tussendoortjes incl.zuivelproducten, eieren, honing etc.

 

Brokken alleen valt hij van af omdat hij dan met pijn en moeite ad 400gram komt wat duidelijk niet voldoende is. 

 

Deze dagen moet weer ingeslagen worden en zal de 'Renske' afvallen omdat het zo uitkomt. De volgende keer waarschijnlijk weer wel want hij vindt het duidelijk heerlijk zo van alles wat.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Hier word vanalles gegeten, voornamelijk kvv met af en toe wat brok, renske of barf.

De brok is meestal taste of the wild

Kvv van darf, tinlo barfmenu en tammenga en soms wat smuldier pens.

En de barfhappen zijn meestal hele kwartels, zalmlijven, penslappen of karkassen van eend of konijn.

 

Ik voer niks met menu's oid, ik trek gewoon wat uit de vriezer en als het een keer niet ontdooit is krijgt ze brok of renske. Ook de hoeveelheid wisselt, soms krijgt ze een kilo vlees en soms krijgt ze maar een pakje renske en een plak darf. Net hoe het uitkomt.

 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Mijn honden eten heel divers haha

 

Finn eet alleen KVV, DARF

Hayzel eet Brok in de ochtend, KVV in avond (taste of the wild en alroda puur)

Kiara eet brok, Pedigree Happy Senior

 

Alle honden krijgen waar ze het goed op doen, zelf neig ik het liefst naar KVV, helaas verdraagt Kiara niets anders als Pedigree (gaat ze aan de diarree, regelmatig over proberen te zetten maar ik had of een hond die weken in hongerstaking ging of een zieke hond). Ook Hayzel krijgt anaalklierklachten op alleen vlees. Alle hebben nu goede ontlasting, geen jeuk, geen spuitdiarree, geen lekke anaalklieren, dus we houden het zo

 

 

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi 3 doggies

honden foto van Renee en Xabi

Ik ben zojuist overgestapt op Tamenga! 100 gr compleet eend. Ben heel benieuwd

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes 3 doggies

honden foto van DogsWithLoes

Rori krijgt al haar hele leven brokken.

Ook bij haar vorige eigenaar. Wanneer een zak van 15kg leeg is kijken we of we een andere smaak kopen, ze heeft een tijd op Kenner Lam & Rijst gezeten, Kenner Adult ook. Nu zit ze op Eukanuba Lam & Rijst.

Rori eet prima en mankeert nooit wat.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik voer barf (zelf samenstellen) omdat ik dan exact weet wat ik voer, het in mijn ogen het gezondste is, je het individueel kunt afstemmen en mijn hond het super lekker vind.

In de vakantie voor ik kvv. Hoofdzakelijk Haaksbarf (Lam en konijn) en Carnivoer (wild en eend). Daarbij krijgt ze dan hele vissen en af en toe een eendennekje.
Ik kies hiervoor omdat ik bang ben voor schrokken (al viel dat de vorige keer wel mee). Ik kies voor deze merken omdat ze het meest betrouwbaar lijken te zijn mbt wat er exact in zit. Dit is belangrijk ivm allergieen. Verder doet mijn hond het er prima op en heb ik over deze merken nog nooit klachten gezien/gehoord.

Mijn ene kat weigert rauwe voeding. Zelfs haar favouriete snoepjes smaak weigert ze rauw. Zij krijgt Orijen 6 fish. Dit omdat ik dit qua brokken een goed brok vind (geen graan, veel dierlijk, weinig chemie, gebruik van wilde vis). Het is ook het enigste wat ze voor altijd wil eten en waar ze het goed op doet.
Qua snoepjes krijgt zij thrive en cosma. Dat is 100% gevriesdroogd. Daar wil ze alleen tonijn van.

Voor Drib maak ik zelf snacks van 100% dierlijk materiaal.

honden page profiel -- 3 doggies

Ik voerde Bailey Royal Canin chihuahua, en Bobby Royal Canin voor middelgrote honden. 

 

Na enorm veel gezeur met niet willen eten, teveel poepen, veel drinken en dus veel plassen en het dus gewoon niet beviel heb ik eea uitgeprobeerd zoals :farmfood, smuldier en rodi. Allemaal niet bevallen en weer terug op RC geweest.

 

Nu inmiddels voer ik sinds kort Carnibest kvv. Bobby krijgt de gewone versie en Bailey de diabetes versie. Bevalt erg goed in de zin dat ze met smaak eten, en nog maar 1 poep per dag.

 

Nu ik de grijze brei die vers voeren heet begin te snappen wil ik wel verder gaan kijken ivm de rijst in Carnibest, al heeft niemand last van de rijst wil ik me toch nog meer gaan verdiepen omdat het gewoon leuk is om me bezig te houden met vlees, smaken proberen, afwisseling. Dus ik ga als het op is over op Carnivoer en evt haaksbarf. Even bijhouden wie wat lekker vind en goed op reageer. Dan wil ik zelf gaan afwisselen en zo compleet voeren ipv compleet versies met rijst en premix voeren.

 

En misschien uiteindelijk wel Barf-en maar dat is nu nog ingewikkeld plus geen vriezer ruimte genoeg. Dus dat is onder voorbehoud .

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

honden foto van hans mast

ik voer mijn honden ALASKAN-HOUNDS al jaren lang vlees
en waarom vlees? dit om dat een hond nog steeds een CARNIVOOR IS,wie zijn wij dan om een hond brokken te gaan voeren, en laten we niet vergeten dat vlees nog steeds het beste is wat je een hond kunt geven, mijn wedstrijd honden worden iedere dag goed gevoerd,waar door mijn honden er supper goed uit zien,en dit allemaal door het vlees wat de honden iedere dag van mij krijgen,je honden goed voeren doe je met je ogen en nergens anders mee,laat je honden nooit te dik worden want dan ben je niet goed bezich,het honden vlees wat ik de laatste tijd voer is KIVO VLEES en daar doen mijn honden het supper goed op en ik hoop dat het zo blijft
grt hans mast

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ik voer mijn honden ALASKAN-HOUNDS al jaren lang vlees
en waarom vlees? dit om dat een hond nog steeds een CARNIVOOR IS,wie zijn wij dan om een hond brokken te gaan voeren, en laten we niet vergeten dat vlees nog steeds het beste is wat je een hond kunt geven, mijn wedstrijd honden worden iedere dag goed gevoerd,waar door mijn honden er supper goed uit zien,en dit allemaal door het vlees wat de honden iedere dag van mij krijgen,je honden goed voeren doe je met je ogen en nergens anders mee,laat je honden nooit te dik worden want dan ben je niet goed bezich,het honden vlees wat ik de laatste tijd voer is KIVO VLEES en daar doen mijn honden het supper goed op en ik hoop dat het zo blijft
grt hans mast "

 

 

wanneer je een goede brok voert aan je hond, is dat ook super hoor, vlees is niet heilig.... vele dierenartsen adviseren een brok, en niet de eerste de beste dierenarts...

 

wel een goede brok, probeer zoveel mogelijk het ballast gedeelte van granen te ontwijken, dan zit je met een brok ook goed.

 

een voer , de ene hond doet het goed daar op de ander daarop, kijk naar je hond en is de buitenkant mooi en heeft je hond een goede energie, poept tie mooi, niets aan de hand met wat je voert.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Leuk om te lezen allemaal! 

 

Zal zelf ook even antwoorden.

 

Jet krijgt Royal Canin Urinary S/O Small Dog vanwege flinke blaasproblemen. Ze heeft heel snel last van blaasgruis, struviet. 

 

Ze heeft 1,5 jaar KVV gegeten. Haaksbarf, Bandit, Tinlo, Alaska, Kiezebrink en Carnibest. 

 

Sinds ze weer op brok staat, ruim 1,5 jaar. Is ze veel vrolijker en energieker. Van een hondje wat de hele dag in de mand lag te suffen naar een hondje die lekker wil rennen en spelen. Sjokt niet meer achter me aan tijdens het wandelen. Rent het hele bos door.

 

Sinds de diagnose blaasgruis diverse keren weer proberen over te stappen op vers. Dit ging niet goed, binnen een week blaasgruis en weer een slome hond. Op een goede graanvrije brok, ook weer met een week blaasgruis. Dit allemaal met supplementen voor haar blaas. 

 

Ik dacht altijd dat ze van deze brok, Royal Canin jeuk kreeg. Maar dit blijkt na een allergietest om Atopie te gaan. De jeuk ligt dus voor een heel groot gedeelte aan de omgeving i.p.v. het voer. 

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo alle maal

mijn voor keur gaat uit, naar een goede kvv dit omdat een hond nog steeds EEN CARNIVOOR IS wat nog steeds wil zeggen VLEES ETER,wie zijn wij dan om een hond iets anders te geven als vlees,nee ik ben er zeker van dat vlees nog steeds het beste is wat je een hond kunt geven, de honden die ik zelf heb zijn alaskan-hounds sledehonden,deze honden mogen qua vacht diverse kleuren van de regenboog hebben,en zijn een van de snelste sledehonden die er zijn op deze aarden,mensen die meer over deze honden willen weten kunnen bij mij ten alle tijden terecht voor informatie
GRT HANS MAST

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Je valt in herhaling... 

 

En misschien even lezen wat Willemijn zegt, na je vorige reactie.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

" Je valt in herhaling... 
 
En misschien even lezen wat Willemijn zegt, na je vorige reactie. "

 

Eens!

 

(Dit zijn zo de momenten dat ik de waarderingen mis..)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  

 

wanneer je een goede brok voert aan je hond, is dat ook super hoor, vlees is niet heilig.... vele dierenartsen adviseren een brok, en niet de eerste de beste dierenarts...

 

wel een goede brok, probeer zoveel mogelijk het ballast gedeelte van granen te ontwijken, dan zit je met een brok ook goed.

 

een voer , de ene hond doet het goed daar op de ander daarop, kijk naar je hond en is de buitenkant mooi en heeft je hond een goede energie, poept tie mooi, niets aan de hand met wat je voert. "

 



In een brok zitten niet de enzymen die rauwe voeding wel heeft.
In een brok zitten toegevoegde onnatuurlijke vitaminen/mineralen die moeilijker opgenomen worden en ver vliegen bij een open zak.
Brokken hebben zetmeel nodig om hun vormpje te krijgen. Honden hebben geen zetmeel nodig + dat zetmeel voor snelle schommelingen in het bloedsuiker zorgen, wat zeer ongezond is.

Dan heb ik nog lang niet alles benoemd ;-)

Ik heb al eens vaker verwezen naar deze artikelen:
http://www.voerwijzer.com/nieuws/honden-blijken-geen-omnivoor-maar-carnivoor-te-zijn

http://www.carnivoer.com/thesis-osteopathie

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Maar dan moet je hond het wel goed doen op vers Roosje. Dit is bij Jet (en meer honden hier op het forum) niet het geval. 

 

Ik heb ook een tijd vers gevoerd. Vooral met het idee van; dit is het allerbeste wat ik kan geven. Totdat ik op brok overging. Ik kreeg een hele andere hond terug. Veel meer energie, veel vrolijker en speelser, haar maag en darmen werden rustiger en stabieler. 

 

 

 

 

 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

van sommige reacties over kvv krijg ik soms het gevoel dat je als slechte baas wordt bestempeld omdat je brok voert.

 

ik heb verschillende merken geprobeerd een paar jaar geleden en mijn hond stond helemaal onder de bobbels. ze krijgen hier allemaal brokken, doen het er goed op en ik sta niet te springen om nog een keer kvv te proberen omdat honden CARNIVOREN zijn. een brok met 70% dierlijk kan er ook meer dan mee door.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Eens met linneke

honden page profiel RowenaRowena 3 doggies

Machi krijgt sinds een maandje k9 natural , na de zoveelste weer wat anders proberen en nu gaat het goed. Hij vind het lekker maar ook zijn huidproblemen jeuk, kale plekken, schilferige huid zijn heel veel verbeterd !

Marie (Gast)

Wij geven momenteel brok van Hill's j/D canine mobility. Waarom? Onze hond heeft elleboog dysplasie en deze voeding werk goed tegen het manken. 

 

Maar als zijn zak brok op is, gaan we overschakelen op vers voer. Waarom? Véél gezonder en lekkerder! 

We gaan eerst een maand proberen zonder toevoegingen voor zijn ED, hij is erg vermagerd en betere conditie, dus zou hij minder last moeten hebben van manken en pijn. 

Maar als hij na een maand begint veel te manken, heeft onze DA twee medicijnen aangeraden op natuurlijk basis en zonder AB. Ik hoop dat dat werkt en dat we kunnen blijven vers voer geven. En anders stappen we terug over naar brok van Hill's. 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Marie, ik raad je aan om niet in 1 klap over te stappen van graanbrok naar kvv, dat is niet zo best voor de darmflora van je hond.

meng de kvv beetje bij beetje onder de brokken en kijk naar de poep van je hond, is die goed dan kan je wat meer kvv geven en minder brokken tot je geheel kvv geeft.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Kvv met brok mengen kan ook problemen geven, daarom adviseer ik altijd een tussen stap:
1. Meng de granen brokken met Renske vers.
2. Geef 100% Renske vers.
3. Meng Renske vers met kvv.
4. Geef 100% Renske vers.

Renske vers is namelijk licht gestoomd en bevat een klein beetje rijst zodat je de hoeveelheid graan kunt afbouwen.

Hou er rekening mee dat je hond langer als 8 weken kan gaan ontgiften.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Hier inmiddels een overstap gemaakt van Royal Canin Urinary naar Dog Lovers Gold ocean fish & sweet potato en Carnibest. Tevens i.c.m. diverse supplementen voor o.a. haar blaas i.v.m. struvietvorming.

 

Voor haar blaas: Eurologist, Cranberry (al heel lang), Puur blaas en nieren en Vitamine C. 

 

Andere supplementen: Doils Joint en Phytonics Probiotics. Binnenkort gaan we i.p.v. Phytonics Probiotics Mifloran proberen. 

 

We zijn nu 2 weken 'onderweg' en 2 urineonderzoeken verder. Na week 1 toch wat struviet en na week 2 geen struviet meer! Over een week of 4 laat ik de urine weer even controleren op struviet. Ik hou zelf de pH waarde bij d.m.v. teststripjes. 

 

Jet heeft al ruim 1,5 jaar vers vlees gegeten. Dit was voordat ze haar blaasproblemen kreeg, vanwege de blaasproblemen ging ze over naar Royal Canin Urinary. Ik merk nu na 2 weken ander voer al een groot positief verschil:

 

  • Veel minder jeuk. Jeuk zal ze wel altijd houden i.v.m. Atopie. Maar het is echt beduidend minder dan met Royal Canin. 
  • Ze stinkt niet meer uit haar bek. 
  • Betere ontlasting.
  • Vacht glimt meer.

Op alleen vers vlees heeft Jet niet genoeg energie, vandaar de keuze om er een goede brok bij te voeren. 

 

Ik meng trouwens gewoon de DLG en Carnibest met elkaar. Gaat hier helemaal prima. 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Mijn drietal gaat vanaf volgende maand toch weer BARFen i.p.v. KVV. Ik mis het.. ;-)

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Skip begon op Eukanuba. Ik dacht toen goed voer te hebben.

 

Nadat ik erachter kwam hoe weinig vlees dit bevatte ben ik me er meer in gaan verdiepen en kwam ik uit op orijen en taste of the wild. Wat een verschil in geur - geen stinkende scheten meer en veel minder poep. 

 

Langzaam aan ook KVV erbij gaan geven en ik kon hem geen groter plezier doen. Eigenlijk altijd Darf Eko, het is altijd goed van kwaliteit. 

 

Inmiddels zijn we erachter dat Skip allergisch is voor onder andere granen, en voer- en opslagmijt. Toen was de keuze snel gemaakt om volledig over te stappen op KVV. Ik moet nog wel kijken hoe ik dat op vakantie ga doen, misschien maar even Renske voeren.

 

 

honden page profiel MartijnMartijn 3 doggies

honden foto van Martijn

farm food glutenvrij onze honden doen het er goed op

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Hier krijgen ze een combinatie van brokken en KVV. Brok is Biofood wat ze hier krijgen (Lam & Rijst), KVV wisselt maar is meestal Farmfood of Prins. Vaak krijgen ze hier een aantal dagen het een en dan weer een aantal dagen het ander.

En de waarom... Omdat dit bevalt. Ik ben niet zo van meelopen met de hype, vind al dat gedoe over brokken die slecht zijn en bepaalde voedingsstoffen die je moet vermijden persoonlijk erg overdreven.

Mijn meiden hebben jarenlang op RC gezeten maar omdat Abby hier toch af en toe diarree op had zijn we overgestapt op iets nieuws. Uiteindelijk bevalt Biofood qua brok het best en KVV zijn we erbij gaan geven omdat ze dit zo lekker vinden. Echter bevalt de mix van beiden ons goed (brokken doen de tanden het beter op merken wij hier immers, bovendien is dit handiger tijdens vakanties/dagjes uit) dus wisselen we graag wat af. In het verleden hebben we ook veel Rodi als KVV gegeven maar de laatste tijd kregen ze hier ook diarree van, sinds enkele maanden doen we dit dus niet meer. Ashley (onze Chi) kan niet al te grote (en/of harde) brokken eten (dan probeert ze het gewoon niet eens meer) en de Chineesjes zijn erg kieskeurig. Ook hebben ze hier allemaal een hekel aan KVV met echte stukken (bot e.d.) er in dus ook hierdoor valt al een hoop gelijk af. Voor nu bevalt deze combi ons goed maar wie weet veranderen we dit over een tijdje toch weer.

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^