Combinatie pup en thuiswerken - advies?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kyra (Gast)

Over 4 weken krijgen wij onze boxer pup, morgen gaan we weer even op bezoek en ik heb er ontzettend zin in, ben druk bezig alles voor te bereiden en me goed in te lezen.  Onze situatie: man hele dag weg naar werk en een aantal volwassen kinderen die komen en gaan. Ikzelf werk vanuit huis en kan m'n eigen tijd indelen. Ik ben nu goed vooruit aan het werken om de eerste weken niet te veel te hoeven doen. Meestal ben ik dus thuis en als ik eens naar een afspraak moet, kan ik dat zo plannen dat een van de kinderen thuis is om op te passen. Tot hiertoe dus geen enkel probleem. Alleen zit ik een beetje te denken hoe ik het na de eerste weken ga organizeren.  Ik zit zelf te denken om vroeg een lekkere wandeling te maken, daarna eten, weer even naar buiten en dan tijdje in de bench, dan kan ik even wat werk verzetten. Daarna weer eruit, spelen, trainen, naar buiten, bench en weer werken, en s'middags zelfde routine. Ik werk zowel aan een bureau dat ik boven heb maar ook vaak op de laptop beneden, maar misschien is het beter als ik de pup met rust laat in de bench zodat ze er ook aan went dat ik even "weg" ben? Als ze wat groter is zou ik het, net als onze vorige hond, wel fijn vinden als ze lekker bij me ligt.  Heeft iemand een soortgelijke situatie en hoe hebben jullie de tijd ingedeeld? Alle tips welkom!  Kyra's baas

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Bij ons is er eigenlijk ook wel iemand thuis, wij hebben de honden aan de bench gewend, en hebben honden die prima alleen kunnen zijn, al zijn ze dat zelden, soms als er een familiefeest is of zo. Ik zelf heb ze dus nooit echt training gegeven in alleen zijn.

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

Ik werk ook van thuis uit en had ook eerst een ruim bureau op de bovenverdieping. Maar toen één van de honden ouder werd enkele jaren geleden, heb ik mijn bureau in de living gemaakt op de gelijkvloers zodat hij geen trappen meer moest doen. Daar is het nu nog steeds (kunnen ze languit in de zetel liggen i.p.v. onder mijn bureau) en dat was wel handig toen er nieuwe pups kwamen. Ik heb een stuk minder werkruimte, maar ach...

Voor jullie pupje is het misschien ook wel handig met het oog op snel uitlaten om een tijdje met de laptop beneden te werken en daarna kunnen jullie samen naar boven verhuizen tijdens de werkuren.

 

Ik ben 24/7 met ze samen en vind het echt heerlijk. We hebben een zeer hechte band. Zij hebben er ook veel aan dat ik er altijd ben ookal doen we niet altijd expliciet iets samen. Dus dat is wel super leuk voor jullie nieuwe hondje ook om die luxe te hebben. 

Honden leren snel routine en als ik aan mijn bureau ga zitten, gaan zij rustig liggen of samen wat spelen. Honden in de buurt als je moet werken, hoeven dus zeker geen storende factor te zijn of verplichte benchrust, ze snappen het zo ook wel.

Al komen ze op tijd en stond wel eens knuffelen en kijken of ze niet moeten helpen. 

 

Verder had ik wanneer er een nieuwe pup kwam ook enkele weken vrij genomen voor de zekerheid om er goed mee bezig te zijn. Maar eerlijk gezegd, een pup slaapt nog zo veel op een dag en spelen en trainen kan ook nog niet lang... Ik stond al gauw met mijn vingers te draaien en werkte tussendoor toch een beetje. 't ligt er misschien ook aan hoe snel je je kan concentreren telkens, want je moet in het begin wel alles kunnen laten vallen voor de zindelijkheidstraining en daarna weer even snel kunnen terugschakelen naar werk.

En dan wordt de pup ouder, kan je er ook meer mee, maar hij of zij is ook wat meer zindelijk en zelfstandiger en dan kan je het werk ook weer meer opbouwen naar een dagindeling die voor jou het prettigst werkt.

 

Leuke momenten zijn ook om soms bij prachtig weer vroegtijdig te stoppen met werken om samen buiten te gaan spelen of langer dan anders te gaan wandelen. Dat het kan omdat je niet vast zit op kantoor en dat later wel inhaalt, dat zijn echt mijn genietmomenten met ze. 

 

Oefenen met alleen zijn, kan ook al als je vb. gaat douchen of even inkopen doet. 

 

Ik heb nooit problemen ondervonden van werken met honden in dezelfde ruimte, ze zijn rustig en braaf. Maar als je heel drukke hond hebt, kan het misschien in het begin toch even moeilijk te combineren zijn. Dan zou ik voor elke werkblok zeker een wandeling inplannen zodat hij/zij rustig is en jij kan werken.

 

Euh, ik kan zometeen niks meer verzinnen. Hopelijk heb je hier al iets aan? 

Kyra (Gast)

Hi Emma,

Hartstikke bedankt, zo zie ik het ook helemaal voor me. Ik las inderdaad dat veel mensen echt weken vakantie opnemen maar als ik dan zie dat er voor pups aanbeveelt wordt, 1 uur spelen/eten/trainen en 2 uur rusten denk ik ook dat ik toch wel wat werk kan doen. Ik zal in het begin dus veel beneden werken. Als het nodig is (mijn grote vaste Mac staat boven en die heb ik soms echt nodig voor Illustrator werk) kan ik haar toch ook even naar boven dragen uiteindelijk. 

Ik heb er zin in een "werkmaatje" te hebben!

 

 

honden page profiel TuvokTuvok

Hangt i.m.h.o. er van af wat voor werk je doet. Ik had een soort helpdesk functie wat ik vanuit huis kon doen. Als er dan wat loos was kon ik niet zeggen "Sorry... ik ben de hond aan het uitlaten." ;-) 

 

Life long and prosper

 

Kyra (Gast)

Gelukkig is dat hier niet het geval, als klanten bellen ben ik wel vaker even aan het wandelen of in een winkel, óf ik zeg dat gewoon, óf ik neem even niet op en dan laten ze maar een voicemail achter.  

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^