Pup buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Even wat raad vragen: Thygo is zowat een buitenhond en amuseert zich echt de max als hij buiten is. Ik moet hem echt overhalen met snoepjes om terug binnen te komen. Zelfs als het zit te regenen zit hij gewoon een hele tijd in het water te spelen!!Ik was zowiezo van plan om, als hij wat ouder is en we zijn weg, hem buiten te zetten. Ik heb al een deel van de koer afgesloten en dan heeft hij plek: een schuur van 7m op 2-3m en en tegen die schuur nog een deel van de koer dat pakt ong 3m op 6m is. Buiten ligt een kussen, moest het zomer zijn heeft hij ook een plek waar het altijd schaduw is! In de schuur staat een bench voor eigenlijk de grote van een Duitse Dog met daarin ook nog een kussen. Dit is zodat hij nog altijd zijn eigen veilige plekje heeft!! Het is eigenlijk zodat hij toch nog kan spelen en veel vrijheid heeft. Want stel je bent maar weg voor 4-5u max en je komt terug naar huis en staat in een 2uur durende file > wat nooit voorspelbaar is!! Als ik thuis ben mag hij natuurlijk binnen en de buren letten ook op hem als ze thuis zijn, want dat hebben we al besproken is een keer. Wat zou iedereen hier van vinden? Het is een kruising dat zeker zijn energie kwijt moet en vind dit toch wel belangrijk dat hij dit kan doen als we niet thuis zijn!!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Als je hond liever buiten is dan binnen, waarom niet? Je zorgt voor een goede schuilplaats, genoeg vers water en hij kan naar buiten dan kan een hond prima buiten zijn vind ik. Let er wel op dat er honden zijn die maar al te graag lang in de zon liggen. Persoonlijk zou ik dan toch een keuze maken om aan de schuur die in de schaduw ligt ook een ren te maken die in de schaduw ligt. Zelf zou ik dan met een fijner gevoel weggaan, wetende dat de hond niet in de zon kan liggen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Als je hond liever buiten is .... Ja zou ik ook doen.

Als hij genoeg ruimte heeft ( en dat heeft hij zo te lezen ) en kan ook schuilen , waarom niet ;-)

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

We gebruiken een oude kookpot als drinkbak, zeker voor buiten!! Want de speelvogel speelt anders met zijn water enzo!! Toen hij in het begin bij ons was en het nog redelijk warm was enzo deed ik al vaak de veranda deur toe en de deur naar buiten open en dan speelde hij wat en droop nadien uit eigen beweging af naar zijn benchke om te slapen ^^! Maar weet niet goed hoe ik dit het beste ga aanpakken? Want heb wat schrik dat hij bv ga beginnen springen tegen de deur en krabben enz en momenteel huren we nog en zou niet willen dat die deur helemaal kapot gaat ofzo!!

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Dat zou je dan voorzichtig moeten opbouwen. Hond naar buiten en zelf doen of je weggaat en dan bijvoorbeeld heel stilletjes bij de buren in de tuin gaan zitten en horen hoe die zich gedraagt, eventueel met camera zodat je ook kunt zien wat de dondersteen uitvreet. Na een 5tal minuten weer terug naar huis en uiteraard belonen voor zijn goede gedrag en dit twee of drie keer op een dag herhalen en steeds een paar minuutjes erbij doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook een hond die altijd buiten is, maar ook zelf binnen kan komen, wel oppassen met dit natte weer, de hond kan zomaar op de straat in het nat gaan liggen, dat is geen goed iets, zorg als je weg bent en niet kan corrigeren en je hond buiten laat, dat je hond in een droge omgeving zit, en niet in het nat gaat liggen......niet denken dat doet mijn hond niet, als ik niet oplet ligt er hier een beer gewoon in een waterplas, lekker koel.

 

vandaar als je er niet bij bent en niet kan corrigeren, van eruit, dan zorgen voor een goed overdekte plek. waar een vetbed kan liggen en wat droog is .

 

zolang de hond binnen kan is er geen enkel probleem, maar.... je schrijft van... moet zijn energie kwijt als ik niet thuis bent... van te voren zorgen dat je hond zijn energie al kwijt is voor je de hond alleen laat, lekker goed en veilig bot in de kennel kan natuurlijk altijd, maar een hond die geen energie kwijt is als jij weg gaat gaat kattenkwaad uithalen, denk daar aan, en voor de rest ? waarom niet als je hond het heerlijk vind buiten, en er een weg is naar binnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

maak een kennel die vanuit het huis zichtbaar is, liever tegen het huis aan, zodat je hem altijd kan zien.... als je weg bent niet de hele tuin ter beschikking geven, als jij er niet bent kan die inderdaad de deur openkrabben, kapot maken, maak een goeie kennel 3x4 meter, met een overkapt verblijf , uit de zon, uit de regen, snachts is de hond toch gewoon binnen ? in de zomer met een hittegolf kan dan ook de hond lekker daar veilig verblijven.

 

zet eens een stoel of bankje in de kennel, en ga daar eens zelf zitten met een boek of wat dan ook, de hond lekker uitgeweest en hoppa de kennel in, vetbed erin , en jij met een boek, de hond moet het heel gewoon gaan vinden dat tie daar eens vast in verblijft.

 

ga dan eens zelf naar binnen, hek dicht van de kennel, neem koffie of wat dan ook, keer terug, en ga weer lekker daar in die kennel zitten, niet belonen niets. moet helemaal normaal zijn voor je pup van.... o je gaat even weg en je komt weer terug... rustig opvoeren dat tie daar straks fijn verblijft.

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Dat zou je dan voorzichtig moeten opbouwen. Hond naar buiten en zelf doen of je weggaat en dan bijvoorbeeld heel stilletjes bij de buren in de tuin gaan zitten en horen hoe die zich gedraagt, eventueel met camera zodat je ook kunt zien wat de dondersteen uitvreet. Na een 5tal minuten weer terug naar huis en uiteraard belonen voor zijn goede gedrag en dit twee of drie keer op een dag herhalen en steeds een paar minuutjes erbij doen. "

 

Dus eigenlijk hetzelfde als bij het gebruik van een bench ^^!! Ik weet dat hij dit al ongeveer een halfuurtje kan zonder te hebben geleerd. In zijn 8 weken tijd bij zijn mama heeft hij ook vaak buitengezeten omdat het toen nog goed weer was.

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" hier ook een hond die altijd buiten is, maar ook zelf binnen kan komen, wel oppassen met dit natte weer, de hond kan zomaar op de straat in het nat gaan liggen, dat is geen goed iets, zorg als je weg bent en niet kan corrigeren en je hond buiten laat, dat je hond in een droge omgeving zit, en niet in het nat gaat liggen......niet denken dat doet mijn hond niet, als ik niet oplet ligt er hier een beer gewoon in een waterplas, lekker koel.
 
vandaar als je er niet bij bent en niet kan corrigeren, van eruit, dan zorgen voor een goed overdekte plek. waar een vetbed kan liggen en wat droog is .
 
zolang de hond binnen kan is er geen enkel probleem, maar.... je schrijft van... moet zijn energie kwijt als ik niet thuis bent... van te voren zorgen dat je hond zijn energie al kwijt is voor je de hond alleen laat, lekker goed en veilig bot in de kennel kan natuurlijk altijd, maar een hond die geen energie kwijt is als jij weg gaat gaat kattenkwaad uithalen, denk daar aan, en voor de rest ? waarom niet als je hond het heerlijk vind buiten, en er een weg is naar binnen. "

 Hihi, dit heb ik hem nog niet weten doen ^^!! Enkel dat hij erin staat en een beetje speelt en bellen blaast met zijn neus ^^! Maar dat kan geen kwaad moest hij het doen. Met dit weer moet hij altijd in de veranda blijven tot hij is opgedroogd en dan mag hij mee binnen!!

 

 
Awel hij heeft bijna een hele schuur, er staat natuurlijk wel een beetje gerief in mr niet om te zeggen gevaarlijk!! Dat ligt allemaal lekker hoog en droog ^^!

 

Hij zal, voor we vertrekken altijd een goede wandeling krijgen van zeker een uur. En moest dit 's morgens of 's avonds zijn krijgt hij ook een looptoer, want ga hem beginnen trainen om mooi mee te gaan joggen. Maar hij is eentje dat blijft bewegen en langzaamaan moeilijk echt moe is te krijgen en na zwaar te lopen zegt na 5min, kom baasje, gaan we nog is ^^!!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Mijn honden hebben ook veel meer plezier buiten dan binnen. Maar binnen is ook gewoon een plek waar ze "rustig" zijn, botjes kluiven, slapen, met mij lekker op de bank kroelen. buiten is playtime. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik vind dat je het mooi hebt opgelost. Hij kan schuilen tegen de regen, warme nest ,  heeft de ruimte  en kan zijn energie kwijt.

Eens jullie thuis zijn mag hij toch binnen ? 

Ik zou me verder geen zorgen maken over de koude.....

 

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Mijn klein ventje durft gemakkelijk alleen te blijven buiten maar heb ondervonden dat, als ik langs de achterdeur naar binnenga en mij ergens zet waar hij mij niet kan zien hij heel lang gewoon alleen durft zijn. Maar als ik langs het achterpoortje wegga wordt hij zot en begint hij te blaffen en huilen! Dus zal altijd denk ik rond moeten blijven gaan omdat hij anders beseft dat ik echt weg ben.

Even een vraagje, hij is verzot op boomstronken om er op te knagen, schors af te scheuren en dit dan nog eens in stukjes te scheuren. Hij doet het volledig om te scheuren en niet echt opeten. Kan dit kwaad? En wat zou kunnen helpen om hem bv van een houten werktafel weg te houden? Ik weet, hij is een pup en zit in de wissel, maar hij heeft vele alternatieven liggen, maar iets stout doen is natuurlijk altijd interessanter!! Hij heeft een rubbere bal met stekeltjes, knaagbot, speelgoed dat ook helpt bij tanden,... als allemaal alternatief!!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Waarom niet?

Je hond geeft zelf al aan dat die liever buiten is.

 

En zo te lezen heb je het al goed geregeld qua buitenruimte, maar ook voor het liggen/slapen/schuilen.

 

Ik zou zeggen proberen... ga het ook even kortsluiten met je buren, zodat zij ook op de hoogte omdat ze al een oogje in het zeil houden.

 

Succes... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mooske, wat je hond ook heeft, van bot tot boomstronken, daar blijf je bij, daar kan je niet bij vandaan gaan, een bot kan net dat laatste stukje zijn wat hij inslikt en wat niet goed naar binnen gaat, en ook een boomstronk kan net een stukje hout zo in zijn keelgat schieten, wat als je er niet bij bent ? daar niet mee alleen laten.

 

wat kan je dan wel geven ? de bal met de stekels, de pup is nog jong en zal die nog niet kapot bijten, dan een kong, de allergrootste de zwarte, vullen met wat lekkers, daar kan je je pup even mee alleen laten. maar geen twee uurtjes.

 

je zorgt dat de pup al voldoende energie kwijt geraakt is, en dan pas ga je weg........ wat je wel kan geven als je weg gaat is een giga groot bot van farmfood of biofood de witte en de allergrootste, die geef je als je weg gaat, daarna als je weer thuis bent, weghalen, zodat die deze alleen krijgt als je snel even weg moet. de rest weghalen als je weggaat, geen risico lopen.

Volgende forumvraag: plassen in zijn bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^