Alleen thuis leren zijn, kan dat echt lukken??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Hoi!

Onze pup van bijna 17 weken huilt als een kleine wolf als hij alleen thuis is.

Hij piepte en jankte eerst ook als we boven waren maar dat is nu over gelukkig.

We bouwen het steeds wat op (lees: hij is tot nu niet langer dan 15 minuten alleen geweest en 1x een uur maar toen zaten we boven verstopt en is hij van dat uur 20 minuten aan het huilen geweest, de laatste 20 minuten)

Gevulde kongs, lekkere kluiven het interesseert hem geen zier.

Hij is tot nu in veilige omgeving opgegroeid en een vrolijk en goed luisterend ventje (mix husky/border collie) dus geen trauma ofzo.

Ik heb hem nu 7 weken en continu oppas gehad voor hem als ik werk. Maandag moet ik weer werken en heb goddank oppas waar hij mag zijn. 

Hoe nu verder aanpakken? kan hij dit echt leren of wordt dit een ramp? moet ik hem wel of niet in de bench doen als ik oefen? Ik merk dat ik het ook steeds uit de weg ga omdat ik bang ben voor geluidsoverlast. Aan 1 kant heb ik lieve buren die vol begrip zijn en meeluisteren, en de andere buren klagen (terwijl ik het zo goed probeer te regelen)

Heel graag tips want ik word zo bang dat het niet zal gaan......

 

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Alleen zijn is voor een hondje en zeker een pup onnatuurlijk. Ze willen gewoon bij de "roedel" blijven. Ik denk dat je iets te grote stappen hebt gemaakt met alleen laten. Je moet het huilen eigelijk voorkomen.

Het beste kan je oefenen met hele kleine stapjes. Ga eens uit de woonkamer, deur dicht en meteen weer terugkomen. Dit doe je steeds langer. Dus eerst maar 1 seconden. Daarna 10, 30, 60, paar minuutjes, 10 minuten, kwartier enz.

Opbouwen dus. Wat ik ook weleens in een trainingsvideo heb gezien is om bij het weggaan steeds een lekkere traktatie te geven. Zo wordt het weggaan iets positiefs. Succes!

 

Oh, bench training kan je weer apart doen. Hij moet wel eerst de bench fijn vinden alvorens alleen te laten daarin.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Kan je hem niet tijdens de werkuren in je keuken laten . In de bench zol lang....als pupje dan nog.....niet diervriendelijk vind ik en je hond gaat er juist leren huilen en huilen. 

 

kan er ook niet iemand hem tussenin even uitlaten als je werkt ?

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Hi Anny

Voor de duidelijkheid, ik heb oppas waar hij de hele dag is als ik werk (kost me kapitalen maar hij moet zich veilig voelen).

Natuurlijk laat ik het diertje niet de hele dag alleen.

Maar ik wil het wel leren, want zal toch ook echt normaal boodschappen moeten doen. Hij slaapt 's nachts in de bench en dat gaat helemaal prima. De 7 weken dat hij bij ons is nu, heeft hij continu oppas gehad. Hij is volledig zindelijk.

De bench is helemaal positief ingetraind, hij slaapt daar 's nachts en als we hebben gewandeld slaapt hij er een uur of 2 in, ik ben dan thuis. 

Ook als hij overprikkeld is is de bench een uitkomst, even een time out en hij komt tot rust. Maar ik zal hem daar nooit in opsluiten als ik weg moet.

Dan heeft hij de hele voorkamer en gang (en suite deuren doe ik dicht) en hij heeft speeltjes en water etc. Ik denk dus inderdaad wat Toki zegt, nog kleinere stapjes nemen.

Ik hoop zo dat het lukt... 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Eigenlijk beginnen we verkeerd met onze puppen. Eerst leren we ze dat we er de hele tijd zijn en ook nog eens beschikbaar, en dan moeten ze ineens leren alleen te zijn. En vaak zijn mensen er trots op dat ze een velcro hond hebben. 

In before you get your puppy wordt uitgelegd hoe je je hond kan leren wat meer zelfstandig te zijn. 

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Is het een optie om een puppyren in de kamer te zetten? Of een kamertje, gangetje waar hij kan blijven waar hij niks kwaads kan doen? Dan heeft hij tenminste wat meer de ruimte om te bewegen.

In het begin zag ik het ook niet zitten met mijn Penny, maar naar mate de tijd verstreek en blijven oefenen ging het steeds beter.

Maar probeer in ieder geval het huilen te voorkomen. Laat hem ook niet huilen in de hoop dat het over gaat, want dat is een negatieve ervaring bij het alleen zijn.

 

Als je een smartphone heb kan je een app downloaden die alleen opneemt als er geluiden te horen zijn. Zo kan je even kijken hoever je kan gaan. Ik heb dat gedaan toen ik ging douchen. Bij 5 minuutjes ging het prima, maar ik was net 8 minuten weg en toen werd het haar te veel. Dan weet je dat je een stapje terug moet doen.

 

Kijk er positief tegen aan! Het komt echt wel goed! De moeite die je er nu in steekt is het dubbel en dwars waard.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik zie dat een gevulde kong of kluiven hem niks doen wanneer je weg bent: een héél duidelijk teken van stress, en behoorlijk wat ook, dus dan ga je eigenlijk al te ver.

 

Het handigste was geweest om meteen met 8 weken al met het 'weg zijn' te oefenen, maar daar heb je nu natuurlijk niks meer aan  (Nu is je hond gewend dat jij er áltijd bent, dus als je weg bent is dat vreemd, en eng, en wat al niet meer! Als je het vanaf het begin af aan had gedaan, dan was het voor je hond heel normaal geweest dat je af en toe weg bent)

 

Ik ga met de rest mee: doe héle kleine stapjes. In één keer een kwartier of een uur is echt veel te snel (vandaar ook het janken). Begin met een paar seconden, daarna een minuutje: kijk hoe dit gaat en pas je 'opbouwschema' hierop aan. Er gaat ontzettend veel tijd in zitten op deze manier, maar zo bouw je wel iets héél nuttigs op. Bouw je dit niet goed op, dan heb je kans op een hond die z'n hele leven nooit lekker relaxed alleen kan zijn, en dat is ook niet fijn...

Succes!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Bedankt voor de reactie terug. 

Ik ben er zeker van dat het je gaat lukken hoor....alleen geduld geduld....beetje bij beetje zoals hierboven ook wordt gezegd.

 

Wat doet hij als je naar toilet gaat ? Als je op de gang bent ,uit zijn zicht ? 

 

Dat het je kapitaal kost om oppas te versieren, begrijp ik en ik vind het des te mooier van jou dat je het voor over hebt 

 

Ook wat je benchgebruik betreft, zie ik hier bij jou geen ongelukkige hond . 

Nog wat van die positieve benchers en ik geraak nog bekeerd 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

als het los niet lukt, probeer het dan in de bench, sommige honden kunnen zich geen raad met al die ruimte en als hij s nachts wel alleen kan zijn in de bench, wellicht lukt het zo ook overdag.
mijn hondje ligt altijd in de bench wanneer ik weg ben, hij heeft er nog nooit in gemoeten en deurtje staat altijd open maar blijkbaar voelt hij zich dan daar het veiligst.

en vaak is het ook de manier van hoe je weggaat, maak je je te druk? onbewust toch veel aandacht.
ik vind het best bijzonder dat je s nachts wel naar boven kan en overdag niet.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Je pup kan het nog steeds goed leren.

Begin gewoon opnieuw met de pupytraining...en mischien dat je hondenoppas ook kan meehelpen in zijn/haar eigen huis.

 

dit artikel kan je ook goede richtlijnen geven.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_38-Alleen-thuis-blijven.php

Maar als je echt goed advies wilt, maak een profiel aan hier op HP.

Dan kunnen mensen je beter gericht advies geven.

Maar staan ook al je vragen bij elkaar verzameld in je eigen profiel.

 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Arghhh, ik ha een heel uitgebreid antwoord, is het ineens weg????

Nou ja, ik wil iedereen bedanken voor de tips en meedenken.

In huis kon ik eerst niet eens naar toilet en de nachten waren hel.... dat hebben we stapje voor stapje ook opgebouwd en gaat nu voorbeeldig! Bench gaat echt prima en geen gepiep meer of wat dan ook als ik boven ben. Sterker nog, had nu vakantie en na ochtendwandelingetje en ontbijt kan ik zo nog anderhalf uur terug naar mijn bed, hoe luxe haha!

Ik ben wel met jullie eens dat ik zo bang ben dat het niet lukt dat ik dat misschien uitstraal en het met teveel spanning ga zitten oefenen waardoor het stress brengt.

Pfffff daar moet ik mee aan de slag. De oppas gaat idd ook oefenen met hem als hij daar gewend is. Ik heb een extra bench geregeld die bij haar gaat staan met zijn eigen kleedje enzo. Ik ben nu zijn dag-schema aan het schrijven zodat zij hetzelfde ritme hanteert.

Ik ga jullie linkjes bekijken en ik heb dus een profiel op HP dus daar maak ik al gretig gebruik van :-)

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je zult eerst de grens moeten opzoeken van wat je hond nog aankan. Doe de voordeur open, stap naar buiten, weer naar binnen en luister. Gaat dat goed, blijf dan 10 seconden buiten staan. Dan 20 seconden, 30, 40. Tot je weet waar zijn grens ligt.

 

Zodra je weet waar de grens ligt, kun je meerdere malen per dag dat even oefenen, tot dat goed gaat.

 

En ja, het is ze aan te leren. Mijn hond stond al op en in alert stand als ik van mijn stoel op stond. Hij begon als een idioot door het huis te rennen als ik naar de wc ging, en rende dan zelfs naar boven. Hij zat ook wel bij de wc deur te piepen. Douchen ging ook gepaard met "echo" van de hond. En dat zijn toch echt dingen die je als mens -moet- doen.

 

Dit jaar is Dobby tot 3x toe 5 uur alleen thuis geweest. We doen het niet vaak, en dit jaar was het al vaak. Maar het kan dus wel. Dobby kwam van verder dan jouw pup. Dan kan het bij jou ook lukken.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

ARG!!! Blunder!!

Vertel ik tegen je dat je een profiel kan aanmaken...zet je je vraag hier al neer MET je profiel.

Zucht...weer niet verder gekeken dan mijn neus langs is

 

Het gaat wel goed komen met je pup.

Inderdaad is wat zekerheid al het halve werk, maar geef het tijd en jij krijgt ook wat meer zelfvertrouwen hierin.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Wilma, dank voor je bericht en Sasja ook (ik heb inderdaad een profiel haha) helpt echt om even hart te luchten en moed te verzamelen.

Geduld en vertrouwen hebben en geen druk erop. Dat wordt mijn goede voornemen voor 2015!!

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Hoi Indie, snap ik het goed dat je pup  2 maanden lang geen seconde alleen is geweest? Dat was misschien niet handig. We hebben sinds oktober ook een pup en idd direct begonnen met stukjes allleen laten. Je zegt dat hij wel slaapt in de bench. Ik ben begonnen met even gauw een boodschap doen als hij lag te slapen. En dan eens naar boven of even naar de schuur als hij tegen het slapen aanzat. We konden dat vrij snel uitbouwen naar langere tijd, hij kan inmiddels probleemloos alleen blijven voor een paar uur. Hij is nu 5,5 mnd. We merken nu sinds twee weken dat hij niet graag in de bench ligt. Sinds een paar dagen laten we hem nu S nachts"los" slapen en hij heeft nu een plekje gevonden in de gang (terwijl hij ook lekker in de kamer mag) . Als ik wegga is hij in de keuken. En maak je geen zorgen, een bot, kong interesseren hem dan ook niet. Hij begint er pas aan als ik terug ben. Je moet echt rust uitstralen. Dieren zoeken een rustige en zelfverzekerde leider. Jouw stress voelen ze feilloos. Bouw het op. Het komt vast goed, maar ga niet te snel en kijk goed naar je hondje.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Eigenlijk beginnen we verkeerd met onze puppen. Eerst leren we ze dat we er de hele tijd zijn en ook nog eens beschikbaar, en dan moeten ze ineens leren alleen te zijn. En vaak zijn mensen er trots op dat ze een velcro hond hebben. 

In before you get your puppy wordt uitgelegd hoe je je hond kan leren wat meer zelfstandig te zijn.  "

 



Zo heb ik het nog nooit bekeken, ik zal nooit een pup nemen maar toch ga ik dat boek eens lezen.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Marieke,

In huis kan ik rustig een paar uur naar boven en dan slaapt hij in mand of bench. Heb ook wel geoefend inderdaad als hij sliep dat ik weg ging, ging prima! maar ja, hij wist niet dat ik weg was geweest natuurlijk, hij sliep. Ook wel alleen gelaten heel kort (toen het binnenshuis goed ging pas) maar echt janken en nog eens janken. Als dan de buren klagen word ik zenuwachtig. Ik hoop dat het tijd nodig heeft en ik geen stress uitstraal maar dat is lastig even uitschakelen. Bedankt voor je tips!

Jill (Gast)

Hoi Indie, 

 

Ik heb hetzelfde probleem ervaren met mijn 16weken oude pup.

Mijn vraag is: waar moet hij verblijven als je weg bent?

Want ik liet eerst mijn hondje in de bench. Wel samen met lekkers en een speeltje. Ik dacht dat het goed ging, want hij ging altijd meteen slapen. Nu bleek dat hij na een uurtje of anderhalf slapen wakker werd en dan blafte tot ik terug was. De buren klaagden... even ter geruststelling van de mensen hier op de hp,  voor de rest heeft mijn pup 0,0 moeite met de bench. Is echt zijn huisje waar hij ook zelf in gaat als het druk is enz..

Maargoed, ik heb het daarna anders aangepakt en laat hem nu los in de keuken,  samen met een speciaal botje en knuffeltje wat hij alleen krijgt als ik weg ga.(dus daarna weer weghalen) zo blijft het bijzonder. Ook geef ik een stukje gedroogde vissenhuid waar hij helemaal dol op is. Erg goed voor m en zit niks aan toegevoegd!

Sindsdien heeft hij nooit meer geblaft. 

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

 

 

honden page profiel --

Ik heb geen puppies gehad maar herplaatsers.. Maarja daar moet je als het ware ook mee op 0 beginnen.

 

Ik heb ze allebei meteen in de eerste week hier al alleen gelaten. Eerst 10 minuten, toen 20 en toen een half uurtje.

 

Ik heb een camera aangezet. Je kunt ook iets op je telefoon zetten wat geluid opneemt. Als je pup dan bijvoorbeeld na 20 minuten begint te piepen en blaffen, doe je een stapje terug. Zoals toki het ook zegt, dan benje te snel gegaan.

 

Ze moeten zich comfortabel voelen, en als jij weer terug bent terwijl ze nog comfortabel zijn is het goed.

 

Zo steeds even iets uitbreiden, naar een uurtje, naar 2 uurtjes. 

 

Ik kan nu 3 uur weg zijn en dan beginnen ze te zeuren. Goed dat je oppas voor je hondje hebt. Dat zou ik er wel inlaten als je gewoon werkt. Dat maakt het een stuk leuker voor je hondje!! Het is gewoon niet fijn om hele dagen alleen te zitten.

 

Succes! 

 

Edit: ik heb trouwens geen bench. Nooit gehad ook.

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Bij mijn klein flubberkontje hebben we een dun deken, dat er toch nog lucht en licht doorkomt over zijn bench moeten doen. Hij vond de bench maar niks als die open en bloot was. Maar bij hem was die echt nodig omdat hij letterlijk in overdrive durft gaan als hij al te lang wakker is. Eenmaal dat deken erover en hij crosste er bijna in. Misschien ook een kleine tip voor jou? Maar hij was ook het totaal omgekeerde geval. Ik wilde hem de eerste week bij ons op de kamer leggen 's nachts en langzaam verder zetten. Weet je wat hij deed: janken, piepen, huilen, alles wat hij kon ^^ en dit was in een grote doos dat heel knus was ingedeeld! Dus de 3e dag gezegd, kom ik wil is slapen en ik zet hem beneden helemaal alleen en hij was toch wel muisstil ^^!!  Enkel dat hij toen nog niet had geleerd voor in de bench en enkele ongelukjes had... Maar dit was de dag nadien al opgelost ^^! en nu als hij een snoepje ziet na het wandelen of hondenschool of maar gewoon om is even te trainen: loopt hij meteen de bench in ^^! Al van in het begin train ik hem ook door hem bv helemaal alleen in de veranda te laten met bench open en veel speelgoed, hij kan dan wat spelen en rondlopen. In het begin piepte hij lichtjes en meteen als hij stil was loopte ik binnen. Als ik thuis ben doe ik dit wel eens vaak 2- 3 u en vaak komt hij niet aan zijn speelgoed maar legt zich gwn in de bench met zijn knaagbot en owee als die bench niet openstaat ze ^^!!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Mijn vorig hondje was een spaans hondje, dus dit was een heel ander verhaal. Dekentje hielp heel goed en hij zag van dag 1 de bench als zijn vriend ^^ maar dat alleen zijn was zijn vijand,  dus opgebouwd. Vaak als hij moe was en zich neerlegde, pakte ik hem toen met zijn 20kg op en legde hem in zijn bench. Hier zette ik me dan bij en aaide hem lichtjes tot hij terug in slaap viel. Eenmaal ik zag dat hij helemaal weg was, legde ik hetgeen wat hij het lekkerste vond bij hem in de bench en wat natuurlijk ook een beetje lawaai maakt zodat je het hoort wanneer hij wakker wordt. Vanaf het moment dat ik hem hoorde knagen of zich hoorde verplaatsen, kwam ik meteen tevoorschijn en begon tegen hem te praten en liet hem vrij. Die tijd dat ik tevoorschijn kwam heb ik heel langzaam zitten verlengen en dit was af en toe ook een grote stap terugzetten, maar langzaam is dit gelukt!!

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

weer bedankt voor jullie reacties!

Ik heb inderdaad ook een afgedekte bench, echt een heerlijk holletje.

Jill, hij ik heb zowel los als in de bench geprobeerd alleen te laten en beide is huilen.

Ik ga het maar opbouwen...nu met de oppas voor als ik werk heb ik geen druk erachter en kan dat rustig doen.

Alleen beetje jammer dat hij (ook iets nieuws) ineens tijdens wandelen tegen je op springt en bijt en gromt. Dus ook bij de oppas, gevolg: jas kapot. Hoop dat ze niet afhaakt nu.... het lijkt wel pubergedrag maar hij is daar nog te jong voor volgens mij? hij is bijna 18 weken.

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Wifi heeft alleen rond de leeftijd van 20 weken kleren kapot gedaan. Wegens te enthousiast :)

 

wanneer oefen je het alleen-zijn? Oefen dit na de wandeling.

lekker gaan wandelen en dan terug naar huis, als de hond ontspannen is, dan ga je een paar seconden weg. Ik ging toen wifi bij ons was ruim 10 keer per dag onze brievenbus checken :) een week later ging ik een paar keer per dag heel even weg, soms weer. Naar de brievenbus, soms gewoon even bij de buren of naar de winkel op de hoek. Maar ik deed dit in het begin steeds nadat ze uitgelaten was.

 

ik zou de ruimte verkleinen waar je hond zit, onze hond zit in de gang als ik er niet ben. 

 

Succes!

Volgende forumvraag: blaffen naar bezoek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^