Welk ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Welk ras? Poll

Oudduitse Herder (0)
 
Mechelse Herder (0)
 
Zwitserse Witte Herder (2)
 
Anders, zet a.u.b. in reactie :) (0)
 

Welke ras vind je geschikt voor mij?

Oudduitse Herder
Mechelse Herder
Zwitserse Witte Herder
Anders, zet a.u.b. in reactie :)

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

Hallo op het vorige forum: http://www.hondenpage.com/hondenforum/196171/studeren-in-combinatie-met-een-hond.php ging het erover of ik een hond kon combineren met mijn toekomstige studie: HBO-rechten hier ben ik nog niet helemaal 100% over uit maar toch wil ik verder met de zoektocht!

 

Ik zit er dus over na te denken om een volwassen hond te kopen, hebben jullie leuke/goede rassen voor mij? Persoonlijk heb ik goede ervaring met Rottweilers omdat deze als pup in een goede omgeving kwamen, als volwassen hond vind ik het stukken riskanter!

 

Zelf ben ik actief en wil beweging! Ik hou van stoere maar toch aanhankelijke honden waar je op kan vertrouwen en die hun mannetje staan!

 

Rassen die mij aanspreken:

  • Herders (liefst geen ruwhaar)
  • Rhodesian Ridgeback
  • Viszla
  • Rottweiler
  • Boxer
  • Bull Mastiff
  • Duitse Dog
  • Engelse Stafford
  • Dalmatiër
  • Airedale Terriër (goede ervaring mee van buitenstaanders)

 

Heel erg verschillend maar daar kan ik ook niets aan doen Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste 6. Hoop op leuke antwoorden van jullie! Uit de meeste tests krijg ik een Duitse Herder of een andere Herder.

 

Groetjes Bas

 

Dit krijg ik uit een test (heel tevreden mee!):

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Hoi Bas!

 

Allereerst, wat goed dat je je zo goed inleest! Top!

 

'Herders' is natuurlijk een heel breed begrip: van Corgi tot Duitse herder (bij wijze van natuurlijk ), dus welke herders spreken jou aan?

 

Let op dat Vizsla's ontzettend energiek zijn. Ik lees vaak van eigenaren dat zij de eerste twee jaar bij dit ras erg druk vonden. Verder hebben ze een groot jachtinstinct waardoor ze misschien wat minder goed los kunnen lopen.

 

Boxers hebben veel gezondheidsproblemen (ademhalingsproblemen, etc.). Toch vind ik Boxers wel erg leuk! Het zijn echte clowns die altijd zin hebben in een spelletje. Ga bij dit ras zeker naar een goede fokker, i.v.m. met hun gezondheid.

 

De Rhodesian Ridgeback vind ik prachtig. In mijn wijk loopt er eentje. Het is een drukke reu die niet los kan lopen, omdat hij er dan vandoor gaat. Ik weet niet of dit typerend is voor een RR. Ik weet wel dat het eigenzinnige honden zijn en niet bepaald makkelijk. 

 

Met Rottweilers en Bull Mastiffs heb ik te weinig ervaring, dus daar kan ik je niet mee helpen...

 

Ik zou zeggen: ga eens langs bij een fokker van deze rassen. Zo kun je alle honden in het echt ontmoeten en kun je beslissen of dit ras is wat jij zoekt. De fokker kan jou helpen met het geven van informatie en tips. 

 

Heel veel succes!

 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 2 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Wat zoek je in een hond verder?
sportief, baasgericht, allemansvriend of juist niet, vriendelijk naar andere honden, moet ie goed los kunnen lopen, jachtinstinct?

Er zit qua karakter onwijze verschillen tussen bijv. een herdershond en een staff of boxer.

Ik zou eens op de Raad van Beheer kijken om je goed in te lezen in rassen:
http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/hondenrassen-rasgroepen/
Daar kun je alle herdershonden in de rasgroep Herdershonden&veedrijvers vinden en ook het karakter van de rottweiler en alle andere rassen die je in je lijstje hebt staan.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

De zwitserse witte herder is trouwens onwijs leuk

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" De zwitserse witte herder is trouwens onwijs leuk "

 

Daar ben ik ook heel erg fan van! Heel veel mee gespeeld bij de buurman als kind! Maar is deze geschikt voor een studerende thuiswonende?

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Zwitserse Witte Herders zijn over het algemeen stabiele honden, wel wat terughoudend tegenover vreemden. Het zijn honden die breed inzetbaar zijn in de sport, maar ook zelf hun rust kunnen vinden en niet cóntinue hoeven bewegen (wat je bij bijv. een Mechelse/Duitse Herder of Rottweiler uit werklijnen wel ziet).

Ik denk dat het heel erg afhankelijk is van je woonsituatie en de tijd die je kwijt zult zijn met je studie. Persoonlijk zou ik in jouw situatie, wanneer een hond aanschaffen mogelijk blijkt, kiezen voor een ras waarmee je lekker op stap kunt, maar dat ook genoegen neemt met een dagje minder beweging.

honden page profiel Bennie & Diva / SultanBennie & Diva / Sultan 1 doggies

honden foto van Bennie & Diva / Sultan

Als je maandelijks een klein budget hebt voor voeding is een engelse stafford het voordeligste  ,een fatsoenlijk brok rond de 15 euro per maand en op kvv 25 a 30 euro.

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

De witjes, boxers en dalmaten die ik ken zijn een beetje gek, plezant gek dat wel, maar gek :) daar moet je mee omkunnen. Kan je dat? 

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" De witjes, boxers en dalmaten die ik ken zijn een beetje gek, plezant gek dat wel, maar gek :-) daar moet je mee omkunnen. Kan je dat?  "

 

Ja, zo zit ik zelf ook in elkaar! Hoe gekker, hoe meer we samen kunnen lachen

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

"  
Ja, zo zit ik zelf ook in elkaar! Hoe gekker, hoe meer we samen kunnen lachen "

 Dan zou ik voor een van deze gaan. Een boxer zou ik omwille van gezondheid niet willen

in sommige lijnen witjes komt angst voor, dus goed zoeken.

 

ik zou dus voor een dalmaat kiezen. 

Is ook handig om overal mee naartoe te nemen, omdat mensen de stippen leuk vinden... Tja :)

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 1 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Je zou je ook eens in de Shiloh Shepherd kunnen verdiepen. :-)

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

"  
Daar ben ik ook heel erg fan van! Heel veel mee gespeeld bij de buurman als kind! Maar is deze geschikt voor een studerende thuiswonende? "

 
Ik denk het wel! Lees je goed in over het karakter en dat weet je of het bij je past. Inge heeft het al mooi verwoord ;-)

Ik ken hier uit de buurt ook een aantal witte herders, onwijs leuke honden! Sommigen inderdaad eenkennig, maar dat is rastypisch. Dus als je een echte allemansvriend wilt zou ik geen witte herder nemen.
Eerlijk gezegd vind ik het juist wel leuk als een hond vooral op zijn eigenaar gesteld is en niet zo zeer op vreemden. Witte herder staat ook nog op mijn verlanglijstje voor later

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik zou niet zozeer op ras zoeken, maar de websites van stichtingen, asiels en rasverenigingen (eventueel fokkers) in de gaten houden voor geschikte herplaatsers. Misschien kom je wel een geweldige onherleidbare mix tegen, of een leuke volwassen kruising.

De rassen die je noemt zijn erg uiteenlopend wat betreft karakter én uiterlijk. Wil je een hond die los kan lopen in het bos? Een hond die met iedereen goed overweg kan? Of juist een terughoudende hond?

Bedenk dat een grote, zware hond veel meer geld kost dan een kleinere hond. Zowel in dierenartskosten, als in voer, als in spullen.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna 1 doggies

honden foto van Sofie & Senna

Ik zou gewoon langs een aantal asielen gaan, je verhaal doen en zij zullen wel zelf zeggen welke honden voor jou in aanmerking komen. Mischien beland je met iets helemaal anders, of met een kruising.
Het zal waarschijnlijk niet van het eerste bezoek raak zijn, maar neem rustig de tijd.

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Ik zou niet zozeer op ras zoeken, maar de websites van stichtingen, asiels en rasverenigingen (eventueel fokkers) in de gaten houden voor geschikte herplaatsers. Misschien kom je wel een geweldige onherleidbare mix tegen, of een leuke volwassen kruising.

De rassen die je noemt zijn erg uiteenlopend wat betreft karakter én uiterlijk. Wil je een hond die los kan lopen in het bos? Een hond die met iedereen goed overweg kan? Of juist een terughoudende hond?

Bedenk dat een grote, zware hond veel meer geld kost dan een kleinere hond. Zowel in dierenartskosten, als in voer, als in spullen. "

 

Ik ben niet perse op zoek naar één bepaald ras, ik hou gewoon van verschillende honden! Verder vind ik kruisingen net zo leuk, maar ik kan nu niet zeggen welke kruisingen er op dat moment ter beschikking zijn . Dus een asielhond is zeker ook een optie maar hier kan ik me op dit moment in verdiepen en heb ik lol aan .

 

honden page profiel Jacko1Jacko1 2 doggies

honden foto van Jacko1

Bezoek een paar honden shows, praat met eigenaren over voor en nadelen over het ras dat je aanspreekt.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Als je tijd hebt om ongeveer 3 uur per dag te wandelen en eventueel te sporten zou ik zeggen een dalmaat! Deze zijn alleen niet graag alleen! Hebben graag mensen om zich heen!
Mocht je dus voldoende tijd hebben en de hond zit niet veel.alleen zou ik zeggen ga eerst eens kennis maken met het ras.. mee met wandelingen ofzo op bezoek bij fokkers ;-)
Ze zijn mega eigenwijs en doen echt waar ze zelf zin in hebben. Het is dus vanaf het begin NEE als iets niet mag!

Ook zou ik gaan kijken dan voor een pup via de rasvereniging ivm doofheid. Fokkers aangesloten bij de rasvereniging zijn verplicht de gehoortest te doen! Veel mensen die zomaar een nest hebben doen dit niet! En laat je dan vooral niet verlijden maar vraag uitslagen van de testen:-)

 

En voor vragen over dalmaten mag je altijd een pb sturen:) 

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

Ik heb anders gestemd, omdat ik niet in de toekomst kan kijken, en al helemaal niet in de jouwe.

 

Ik heb bij je andere topic geaarzeld om te reageren. Ik zou je adviseren om eerst te gaan studeren, en dan pas te kijken welke hond dan in je leven past.

 

Dromen mag natuurlijk, Keesjes zijn erg flexibel. ;)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Hey Bas,

 

Wat zoek je eigenlijk nog meer in een hond buiten een stoer uiterlijk en dat hij zijn mannetje kan staan? 

Wat wil je ermee doen?

Wat voor karakter/gedrag trekt je het meeste aan? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 2 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  
Daar ben ik ook heel erg fan van! Heel veel mee gespeeld bij de buurman als kind! Maar is deze geschikt voor een studerende thuiswonende? "

 Mijn vriendin die dezelfde richting doet als ik heeft een witje een prachtig beest!

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Hey Bas,
 
Wat zoek je eigenlijk nog meer in een hond buiten een stoer uiterlijk en dat hij zijn mannetje kan staan? 
Wat wil je ermee doen?
Wat voor karakter/gedrag trekt je het meeste aan?  "

 

Hallo!

In een ras wil ik me veilig kunnen voelen, een hond die me ons/me kan verdedigen! Mijn vader loopt twee keer per week een halve marathon en heeft het er altijd over dat hij dat samen met de hond deed van mijn oom! Verder ben ik een sporter, hou van voetbal en andere sporten! Wandelen vind ik ook leuk, maar wandel nooit in mijn uppie! wel leuk dat ik straks met een rede wandel. Kan nooit zo goed slapen, dan fris ik van de buitenlucht lekker op!

 

Herders: Duitse en Zwitserse witte vind ik het leukst!

honden page profiel angelaangela 2 doggies

Wat ik niet zou doen is een herder uit een werklijn nemen!

ik zou een herder afraden bij een student. 

Rasgroep 8 of 9 vind ik geschikter. Maar dit is persoonlijk.

 

Ik heb zelf een Hollandse herder. Ideale hond. Maar als ik met

haar niet dagelijks train is het een draak. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik denk niet dat veel Witte Herders echt hun mannetje zullen staan als het er op aankomt. In het ras kwamen veel nerveuze en angstige honden voor. Gelukkig is dit d.m.v. selectief fokken al een stuk minder geworden, maar het zijn alsnog geen felle honden. 

 

Ik vind het eerder heerlijke knuffelberen i.p.v. stoere bewakers 

 

Heb je ook al eens aan de Oud Duitse herder gedacht? Deze hebben een rechtere rug dan de 'normale' Duitse Herder. Ik vind het prachtige honden 

 

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Ik denk niet dat veel Witte Herders echt hun mannetje zullen staan als het er op aankomt. In het ras kwamen veel nerveuze en angstige honden voor. Gelukkig is dit d.m.v. selectief fokken al een stuk minder geworden, maar het zijn alsnog geen felle honden. 
 
Ik vind het eerder heerlijke knuffelberen i.p.v. stoere bewakers 
 
Heb je ook al eens aan de Oud Duitse herder gedacht? Deze hebben een rechtere rug dan de 'normale' Duitse Herder. Ik vind het prachtige honden 
  "

 

Ja! Een oud duitse herder leek me ook zeker wel wat! :)

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Het is een misvatting dat alle Witte Herders nerveus of zelfs angstig zijn; er zijn een aantal bloedlijnen waarin inderdaad angst voorkomt, maar dat komt puur door onverantwoorde fok. De Witte Herder is een stabiele hond, die zeker weten wel "z'n mannetje staat" als het erop aankomt. :-)

honden page profiel angelaangela 3 doggies

http://duitse-herder-online.nl/duitse-herder/

 

Zou het super vinden om te weten wat je uiteindelijk gaat beslissen

en hoe het gaat.

blijf je volgen :)

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" http://duitse-herder-online.nl/duitse-herder/
 
Zou het super vinden om te weten wat je uiteindelijk gaat beslissen
en hoe het gaat.
blijf je volgen :-) "

 

Van deze links word ik wel helemaal verliefd hoor! Dit laat de 1,5 jaar niet sneller gaan!

 

Laat ik zeker weten

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

" http://duitse-herder-online.nl/duitse-herder/

 

Zou het super vinden om te weten wat je uiteindelijk gaat beslissen

en hoe het gaat.

blijf je volgen <img class=" /> "

 



Beetje jammer dat je reclame gaat maken voor een broodfokker... Terwijl de rest van HP dit soort adressen juist extreem probeert af te raden.

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

"  

Beetje jammer dat je reclame gaat maken voor een broodfkker... Terwijl de rest van HP dit soort adressen juist extreem probeert af te raden. "

 

ach.. goede bedoelingen! Heb jij nog een adres voor me?

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

Wat zouden jullie doen als jullie mij waren? Een puppy of een volwassen hond? houd rekening met mijn situatie

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: (flat) is onze situatie geschikt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^