Een 2e hond???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Siene78 (Gast)

ok, wat ga ik doen?? wij hebben momenteel een hondje (teef) van 3 jaar oud en 2 poezen.  Via de fokker kunnen we een 2 jarig reutje (Henk noem ik hem even) overnemen, een schatje, eerste contact tussen de honden was goed, maar ik heb twijfel of de poezen en Henk wat gaat worden. Henk is niet opgegroeid met katten, en mijn angst is dat hij ze bewust of onbewust uit huis jaagt.... wat zouden jullie doen?? Situatie zo laten of 2e hondje erbij proberen? groet Sien 

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Uit je bericht maak ik op dat je hebt geprobeerd of het tussen de honden klikt. Waarom niet een proef-ontmoeting dan met de katten erbij? Gewoon in een veilige setting.. Zoiets geeft geen garantie voor hoe het gaat verlopen, maar wel een eerste indruk van wat je wellicht kan verwachten..

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ben het met bovenstaande eens.
Probeer het eens 2 dagen thuis.
Dan weet je hoe er op de katten gereageerd word.
Katten kunnen namelijk ook erg lelijk doen naar een hond.

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Mijn pup had nog nooit een kat gezien en mijn kat had nog nooit een hond in huis gehad, nu 8 maanden later zijn het geen vrienden maar ze toleren elkaar.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Vraag aan de fokker of je de hond op proef mag hebben, een paar weken, 2 dagen is te kort om een goed beeld te kunnen hebben hoe Henk met de katten zal kunnen opschieten.
Succes!

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette

honden foto van Jolandamariette

Altijd lastig, het is geen pup meer. Maar ik denk dat je het snel genoeg ziet als hij bij je thuis is. Vraag of de fokker de eerste keer met hem langs komt, dan kun je misschien al wat zien. En dan proberen in idd een weekend. Kies wel voor je katten! Bij vriendin wonen de katten biven omdat ze beneden niet meer durven. Niet fijn! Kun je beter een pup erbij nemen of hond die al katten gewend is. Succes! 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Vraag aan de fokker of je de hond op proef mag hebben, een paar weken, 2 dagen is te kort om een goed beeld te kunnen hebben hoe Henk met de katten zal kunnen opschieten.

Succes! "

 


Ik ben het niet met je eens.
Als het niet gaat zie je dat snel genoeg.
En een hond een paar weken plaatsen en dan terug weer maar de vorrige eigenaars?
Ik vind dat tegenover de hond niet zo eerlijk.

tara (Gast)

Mag ik vragen over welk ras het gaat

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

"  

Ik ben het niet met je eens.

Als het niet gaat zie je dat snel genoeg.

En een hond een paar weken plaatsen en dan terug weer maar de vorrige eigenaars?

Ik vind dat tegenover de hond niet zo eerlijk. "

 



Mijn ervaring is dat wanneer je een hond in een vreemde, nieuwe omgeving zet, het een tijdje duurt voordat hij zichzelf kan zijn. Het kan dus zo zijn dat het gelijk niet goed gaat en toch na gewenning weer goedkomt, of andersom, dat de hond eerst heel terughoudend is en dat later blijkt dat hij toch de kat in de gordijnen jaagt.

honden page profiel MickeyMickey

ik zou eerst even kijken of de hond wel tegen katten kan, en ik zou kijken hoe de katten op de hond reageren. Als dat niet goed gaat zou ik kijken naar een ander hondje als je het echt wil. ;-)

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" ok, wat ga ik doen??
wij hebben momenteel een hondje (teef) van 3 jaar oud en 2 poezen.  Via de fokker kunnen we een 2 jarig reutje (Henk noem ik hem even) overnemen, een schatje, eerste contact tussen de honden was goed, maar ik heb twijfel of de poezen en Henk wat gaat worden. Henk is niet opgegroeid met katten, en mijn angst is dat hij ze bewust of onbewust uit huis jaagt....
wat zouden jullie doen?? Situatie zo laten of 2e
hondje erbij proberen?
groet Sien  "

 

De klik tussen de honden is... moet er een echte klik zijn met de katten of is het belangrijker dat de hond de katten met rust laat?

Lijkt mij het laatste.

 

Wij hebben altijd katten gehad en ja, daar kwam een hond bij... het is de eerste weken strijd geweest tussen de hond en de jongste kat... maar op een gegeven moment was daar de omslag en zag je dat ze elkaar accepteerden.

 

Later kwam daar een pup bij... hele riedeltje weer van voor af aan.

 

Ik heb er zelf nooit een drukte van gemaakt... en het ging goed.

 

Zie je dat de hond achter de kat aan wil, dan corrigeer je met een duidelijke nee.

 

Succes... 

^