duitse dog mand of matras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kareelcokareelco

Hallo allemaal!

 

Wat is de beste slaapplek voor een duitse dog? Ik kan er nergens goede info over vinden. De fokker zegt een "bedbank" (in ieder geval van de grond af), de dierenwinkels verschillen met manden, matrassen etc.

 

Hoe slapen jullie doggen? en wat is jullie ervaring?

 

Hartelijke groet Kato

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik ken een fokker en die heeft zo'n Ierse wolfhond en die slaapt op een waterbed :D 

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Grappige vraag.. tja, ik denk dat dit toch erg persoonlijk is en wat de eigenaar het beste vind. Toch?

Hier heeft ze gewoon een kussen op de grond als mand, maar ze ligt eigenlijk meestal op de bank. Maar goed, er is altijd wel een plek, waar ze naar toe gestuurd kan worden, mocht dit nodig zijn.

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Inderdaad persoonlijke voorkeur. De meeste honden vinden het prettig om van de grond af te liggen. Heel handig is bijvoorbeeld een pallet met wieltjes en daar een matras op, kun je het ook gemakkelijk aan de kant zetten :-)

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hallo Kato!

Welkom op de hondenpage.

 

Ik heb geen duitse dog of hele grote hond.

Maar als ik dat wel zou hebben zou ik gaan voor een (kinder-)matras op de grond met daarop een dekbed in dekbedhoes.

Dat is dan goed te verschonen. Staat nog gezellig ook.

 

Regelmatig verschijnen op deze page 'dramatische' (nou ja...) verhalen over duur aangeschafte hondenmeubels, waar de hond niet op of in wil.

Ook die hele grote hondenkussens* zijn vaak geen sukses, evenals de houten honden'manden'.

* De honden glijden eraf en de kussens maken teveel herrie.

 

honden page profiel kareelcokareelco

Kim, wat een goed idee!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hier ook zo'n joekemeloeris. Die past echt in geen enkele mand. Want ze wil gewoon ook languit kunnen liggen, poten strekken; en dan is het al gauw 1,5 tot 1,8 meter....

Dus ik heb voor haar in het tuinhuis- waar ze overdag meestal is als ze niet in de tuin is- een 1 persoonsbed, niet al te hoog en zonder zijschotten. Dikke fleece deken erop. En ronken maar.

En in huis heeft ze een 1 persoons matras ook met een fleece deken erop. Bevalt prima. Maar nu vind ze het te warm en verkast soms naar de kale plavuizen in de hal.....

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Voorheen ooit eens drie honden gehad, en toen lag er ook een matras in huis, met een mooie hoeslaken om. Dus wat ik al zei, het is heel persoonlijk. Hoe ver wil jij gaan om je huis hond-vriendelijk te maken?

honden page profiel kareelcokareelco

hahaha, joekemeloeris, dat is een mooi woord!

 

Ik had ook een eenpersoonsbed in gedachten, maar alle honden willen rondjes draaien voor ze gaan liggen en omdat zo,n bed best wel hoog staat zag ik al een dog met luxaflex om de kop in gedachten :-)

 

honden page profiel kareelcokareelco

Het gaat mij met name om de gezondheid.

 

We hebben een oud huis en aan de vloer is het best kouder. Omdat ze kwetsbaar zijn in groei, spieren en gewrichten ben ik gaan zoeken wat nou het beste is en daar kon ik niets relevants vinden

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

" Het gaat mij met name om de gezondheid.

 

We hebben een oud huis en aan de vloer is het best kouder. Omdat ze kwetsbaar zijn in groei, spieren en gewrichten ben ik gaan zoeken wat nou het beste is en daar kon ik niets relevants vinden "

 



Je kan ook iets onder leggen, onder het matras bedoel ik wat goed isolerend werkt en de kou niet doorheen komt. Of anders iets op pootjes kopen en of maken / laten maken?

honden page profiel kareelcokareelco

ja precies, maar de vraag bleef wat zet je erop, mand,bed,matras .

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wij hebben een verhoging gemaakt van zo'n plaat met gaatjes, en dan latten eronder ivm ventilatie omdat het kussen telkens klam/vochtig was aan de onderkant. Voor een dog zou je een soort verhoging /lattenbodem kunnen maken van twee pallets.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

" Het gaat mij met name om de gezondheid.
 
We hebben een oud huis en aan de vloer is het best kouder. Omdat ze kwetsbaar zijn in groei, spieren en gewrichten ben ik gaan zoeken wat nou het beste is en daar kon ik niets relevants vinden "

 Klopt, daarom heb ik in het tuinhuis een compleet bed en in huis volstaat een matras. Ik heb er wel voor de zekerheid een " incontinentie-beschermer" omheen omdat die makkelijk te wassen zijn dan een matras 

Maar dat alle honden rondjes draaien voor t slapen klopt denk ik niet, want Wanda heeft dat nog nooit gedaan.... die klimt op dr matras en laat zich vallen...boing....diepe zucht en: oogjes dicht en snaveltjes toe!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Regelmatig verschijnen op deze page 'dramatische' (nou ja...) verhalen over duur aangeschafte hondenmeubels, waar de hond niet op of in wil.
Ook die hele grote hondenkussens* zijn vaak geen sukses, evenals de houten honden'manden'. "

 

*kuch*

 

Mellow had een chique (ja, op de luxe manier geschreven ) hondenbank. Lag ze wel eens in, maar vaker op de bank. Ónze bank.

Haar bankje was ook iets te groot (ik had de maat genomen die ze als kussen ook had, maar een kussen is toch anders dan een mand/bank).

Omdat ie, voor mijn gevoel, steeds groter werd en ze toch meestal op de bank lag heb ik 'm verkocht.

 

 

Daarvoor in de plaats heb ik speciaal voor haar een mooie mand laten maken. Wat kleiner, maar nog steeds groot genoeg om ook languit te liggen. Helaas vond ze deze vanaf het begin al eng. Eerst rook ie naar sigarettenrook, toen tikte ze er per ongeluk met haar nagel tegenaan. Ze heeft er maximaal 3 uur in gelegen. Die is dus ook verkocht.

 

 

Nu heeft ze weer zo'n saaie, grijze teddymand. Heb 'm wel op een schapenvachtje gezet. Mand staat in de slaapkamer (op bed slapen wij namelijk), beneden ligt ze gewoon op de bank of op haar dikke kussen (wat ze al twee jaar heeft).

 

(Haar slaapzak ligt er ook in, soort overgangsfase, haar truitje hangt over het randje, een fleecedekentje én een knuffeltje )

 

Maar goed, deze mand ligt wél lekker. Geen dure, handgemaakte dingen op pootjes meer. Gewoon een saaie teddymand met een partij dekentjes 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Kuch  , ja ik moest aan jouw verhalen over Mellow denken.....

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ikea of ander woonwarenhuis heeft vast wat je zoekt! of marktplaats, ik zou voor een dog een ledikant kiezen :) 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Kuch  , ja ik moest aan jouw verhalen over Mellow denken..... "

 

Ja, ik weet wanneer het over mij gaat

Ik heb hier geloof al de naam van 'mandenverslinder' haha! 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

GULLIVER Bedframe met lattenbodem IKEA Massief hout; een slijtvast natuurmateriaal. De zijsteun verhindert dat het kind uit bed kan vallen.Van Ikea, maar ja, of je hond er in wil....

Denk ook vooral aan Marktplaats in geval van een kinderbed.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik had voor mijn vorige hond een mooie mand gekocht, nou daar heeft ie alleen in gelegen toen die overleden was. Eerlijk waar. Verder lag hij t liefst plat op de vloer of op een droogloopmat. Had wel een dikke vacht, dat zal wel verschil maken.

 

Ik zag hier ook ergens iemand die t babybedje had omgebouwd, ook heel leuk.

 

Dus ja, persoonlijk. ;)

honden page profiel kareelcokareelco

Dank jullie wel

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is aan jou, een grote hond neemt wel een grote plek in met een mand of bed, een vetbed en dan een goede is makkelijk te verplaatsen.

hier een grote hond met een goed therapeutisch foambed, is zo te verplaatsen en uit de weg . een bed of mand is toch wat meer ruimte in beslag nemend.

maar dat is aan jou, wel vind ik zelf, ikke dus, dat een hond zich goed moet kunnen verplaatsen, nou heb ik een hond met een berenvacht, die in tien minuutjes zich verplaatst, op het bed... een mand moet dan wel heel groot zijn om daar ook in te kunnen voldoen.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Wij hebben voor de honden een 2 zits-bank, we hebben geen dog (helaas :P) maar 2 middelgrote honden. Misschien een idee? (Weet niet hoeveel ruimte je hebt). En anders inderdaad een matras met een lattenbodem eronder .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

 

voor buiten een groot bed en voor binnen een kleed, lekker zacht, snachts in een ijskoude slaapkamer een foambed, maar nogmaals heb makkelijk praten ik heb wel een hond met een berenvacht, die het liefst op de koele grond ligt.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik ben ook weer op zoek naar iets voor Fedor. Zn matras wat hij nu heeft wil hij niet op liggen. We hebben een groot ovaal matras met een dikkere rand, maar ik denk dat hij daar niet lekker languit op ligt. Hij gaat dan liever op de tegelvloer liggen, maar ik maak me ook zorgen dat dat te koud is en te hard.

Wat voor foambed heb jij voor Bamse Willemijn? Ik heb op zooplus gekeken, maar die vind ik allemaal te klein.

Ik zit ook te denken aan een judomat, misschien wel tweedehands aan te komen, of een kindermatras van Ikea. Je kunt zelfs je eigen matras op maat laten maken, maar het zou fijn zijn om onder de €100 te blijven.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

 

Hier liggen ze gewoon op de bank, ik heb ook een dik kussen van 1,27m waar ze kunnen op liggen, spijtig genoeg ligt daar enkel mijn Lagotto Romagnolo op.

Een mand vinden ze hier niks (ik vind die randen ook te hard )

Enkel als ze een beentje eten gaan ze op een grote fleece deken liggen, maar daarna gaat het terug richting zetel...

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Een gymmat (dik of dun) is ook lekker. Makkelijk schoon te houden ook, stevig materiaal.

Google maar eens op 'landingsmat'.

 

School of gymzaal bellen en vragen of ze nog een oude mat over hebben.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Op de bank!

Niet altijd handig, moet ik wel toegeven, maar o zo leuk!

Wij kochten een groter model, toen Blueke bij ons kwam!

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Voor mijn boxer en 2teckels had ik een houten vlonder laten maken  klossen er onder zodat hij van de vloer stond lucht gaten er in en op de hoeken zwenkwieltjes met rem . een goed dik kussen erop en dit voldeed prima . nu heb ik enkel nog 2teckels die slapen in een grote mand of in een leunstoel.helaas heb ik geen foto van de honden bank . overigens liggen honden graag van de vloer af . een enkele keer liggen ze op de vloer maar trekken dan eerst een kleed uit de mand. maar voor een dog lijkt me een ledikant best geschikt neem een houten de pootjes kun je dan af zagen tot een goede hoogte, veel succes Hein.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^