hondenmarktplaats.nl kan iemand mij meer hierover vertellen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bazin van Conanbazin van Conan

honden foto van bazin van Conan

iedere keer als ik zoek naar een pup van welk ras dan ook zie ik vaak

hondenmarktplaats.nl staan, als ik dan op de site kijkt zie ik vaak

bij de adverteerder nog heel veel andere rassen te koop, of voor gratis,

niet correcte Nederlandse advertentie tekst, enzovoorts,

 

kan iemand hier meer over vertellen? of is het gewoon een soort broodfok marktplaats site?

honden page profiel NymeriaNymeria

honden foto van Nymeria

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik vind het niet heel betrouwbaar klinken...

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik zie er 2, de ene staat boven 2e hands.net. Ik heb het even bekeken maar volgens mij is dat een soort marktplaats, maar dan speciaal voor honden en pups, er worden ook pups met een FCI stamboom aangeboden. De andere is een site is van de dierenbescherming, met asielhonden, dat lijkt mij een betrouwbare site die je doorverwijst naar het asiel waar de hond zich bevind.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Heb zelf geen ervaring met de site, maar het is eigenlijk heel simpel.

Kijk, slecht Nederlands, dat hoeft niet per se risicovol te zijn (zou een beetje racistisch zijn :p ), maar als één adverteerder meerdere nesten tegelijk heeft, in combi met beroerd Nederlands, dan kan het nooit een goede fokker zijn. Welke site dan ook.

Iedere site is zo betrouwbaar als jij hem vindt. Geeft een adverteerder weinig informatie? Heeft ie wel erg veel pups te koop? En ook nog eens spotgoedkoop?? Hartstikke leuk, maar weinig kans op een gezonde pup. Dit is dan hoogstwaarschijnlijk broodfok.

 

Kijk bij een advertentie goed naar de foto's (zien de pups er wel goed uit?). Kijk in de foto's en de beschrijving of in ieder geval de moeder aanwezig is. En hoe ziet die eruit?

Bekijk ook de adverteerder. Als de site het aangeeft, hoe lang staat hij al geregistreerd? Kun je referenties aanvragen? Wat voor advertenties heeft hij nog meer?

En, allerbelangrijkste. Mag je komen kijken? Woorden kunnen liegen en foto's kunnen gefotoshopt of van internet geplukt zijn. Als je zelf kunt komen kijken, dan kun je de omgeving zien waarin de dieren zitten, je kunt de moeder zien en de pups zelf. Ook kun je de fokker ontmoeten. Aan het gedrag van de fokker kun je al een hoop aflezen.

 

Een site kan heel betrouwbaar zijn, maar de mensen erop zijn dat niet altijd. Heel simpel. Gewoon goed kijken en bedenken of het wel klopt of niet.

honden page profiel bazin van Conanbazin van Conan

honden foto van bazin van Conan

helemaal mee eens,

 

Volgende forumvraag: Puppy 2 weken giardia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^