kat en hond + plassen van blijdschap

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kat en hond + plassen van blijdschap (Gast)

Hallo!   Ik heb 2 vraagjes voor jullie. Ik heb een golden retriever reutje van 7,5 maand oud. 1) Elke keer als er bezoek komt of hij een andere hond ziet, doet hij een plasje van blijdschap. Dit is nogal irritant, want mensen denken al gouw dat onze hond nog niet zindelijk is. Ik heb er hem nog nooit voor gestraft, dat is tegen mijn wil. Hij kan er natuurlijk zelf ook niks aan doen. Is er een reden waarom hij dit zou doen? En is er een manier om dit af te leren?    2) Wij hebben ook een kat. Deze was er al voor de hond en leeft hoofdzakelijk buiten. Mijn hond is nogal enthousiast, en elke keer als hij de kat in het zicht heeft, begint hij wild te lopen in het rond en drijft hij de kat in een hoekje. Deze pikt dat natuurlijk niet, en blaast, krabt en vlucht weg. In het begin liet ik gewoon hun gang gaan, ze moesten nog aan elkaar wennen en dat was normaal gedrag. Ook toen was mijn hond nog kleiner dan haar en durfde de kat haarzelf nog te verdedigen. Nu hij groter is, is haar hoodzaak om te vluchten. Overlaatst was het zelfs zo erg dat er bloed bij te pas is gekomen. Dit vind ik erg irritant, want ik wil er natuurlijk zijn voor allebei mijn beestjes en ik wil geen partij kiezen. Hebben jullie tips?   Alvast bedankt om de moeite te doen om dit te lezen, en ook eventueel te antwoorden!    Vele groetjes van: Marie (de kat), Nelson (de hond en Emma (ik).

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, Emma, daar heb je nogal een handvol....

Ten eerste, je golden reu zit ws in zn pubertijd, hij begint steeds meer zn grenzen te verplaatsen...hij gaat de kat bv opjagen. Leuk spelletje.

Helaas spreken honden en katten niet dezelfde taal. Het blazen en vluchten van de kat wordt door hond als uitdaging gezien om hem nog meer op te jagen.

Daar mag je best op ingrijpen: als Nelson de kat gaat " pesten" roep je hem tot de orde: ' nee' en leid hem af met een spelletje oid.

Hij moet nu even leren dat de kat geen speelgoed is.

En misschien even allebei apart houden als je er niet bij bent.

 

Ten tweede, je hond heeft last van ' demoetsplasjes', dat doen jonge honden wel eens als ze ineens opgewonden of vrolijk zijn; gewoon, oeps van de opwinding iets urineverlies.

Nooit voor straffen.

Mijn ervaring is dat het bij jonge, opgroeiende honden hoort. En dat het vanzelf overgaat. Echt, vanzelf. 

Het beste is dit mensen even kort uitleggen: hij is nog jong....hij is wel degelijk zindelijk maar dit is iets wat bij jonge honden nu eenmaal gebeuren kan. Niet alleen bij reuen trouwens, ik heb n teef die t als puber ook een korte tijd deed.

 

T komt vast goed met jullie, geloof me kat en hond kunnen best samenleven; hoe wel je soms als mens wat regels moet instellen

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Mijn teckel doet ook van die plasjes en is al 5 jaar :-)
Hier is het simpel: bezoek opvoeden :-) op voorhand aan de deur zeggen: kijk niet naar haar, zeg niets tegen haar en raak haar niet aan.
Dan doet ze niets :-)
En na een paar minuten is dat over en kan je weer gewoon normaal tegen haar doen

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Zoals Sammy zegt laat het bezoek de hond negeren tot deze rustig is

Ten tweede laat niet toe dat de hond achter de kat aangaat, geef de kat het gevoel dat ze op kou kan rekenen.
Hier ook meerdere katten en het is NOT done dat de hond hierachter gaat. Tuurlijk als hij knuffelt met ze is alles goed en hij mag best is de vervelende pup zijn, maar geen denken aan dat hij erachter mag rennen.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wij hebben geen kat altijd honden.

Iedere keer als hier de hond jong is zeggen we tegen iedereen,niet kijken,niet praten,niet aaien.

Sommigen zijn hardleers nou.

 

En wat anderen zeggen over dat plassen,ik zou zeggen,lekker laten kletsen.Jij weet beter.

Succes met hond en kat.

Volgende forumvraag: Wanneer te koud voor zwemmen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^