Rustige goedzak, waar zoeken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik zie dat mijn link helaas niet werkt. Hier even opnieuw:

http://dogs.bsl-sbt.com/dogs/englishmastiff.php?s=&l=1

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rustige goedzak, waar zoeken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Wel ik heb een Matin Espanol... een fantastische hond.. slim..lief..mooi..humor..wel 2x per jaar rui..omdervacht wol, dus 3 weken VEEL haar haha.. heel lief voor kinderen en honden en mensen..waaks op haar manier 1 a 2 keer een zware blaf heeft wel 1 a 2 uur per dag een grote wandeling nodig om vrij te lopen, voelt natuurlijk aan wanneer een hond "niet deugd" dus nooit ongemakkelijk wandelen,

Helaas weinig hier, heb er zelf nog nooit een gezien, maar in de asiels in Spanje kom je toch nog tegenwoordig af en toe een pure Mastin tegen die net als mijn hond gedumpt is in de bergen ( helaas de herders krijgen daar ook kleine kuddes schapen en minder grondgebied), misschien een optie om daar in  de asiels te kijken.

Succes met je zoeken

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

en een Hovawarth? Geen standaar lab maar wel uit die groep van honden. Er is hier in het dorp een kleine epidemie gaande (er wonen er nu 3 of 4) leuke gezinshonden

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

By the way, heb je ivm sahara in huis wel eens gedacht aan een waterblazer? Scheelt hier aanzienlijk aan zan, troep en haren in huis.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou, als je een rustige goedzak zoekt: hier is er nog een...:-)

 

Een Sint Bernard meisje. Net zo groot als ze lief en rustig is!

Vind de meeste mensen en vooral kinderen erg leuk en wil vooral eigenlijk knuffelen....

Zeer zachtaardig,  makkelijk op te voeden als je respect blijft tonen en wat geduld hebt. Wanda gaat zelfs met het kleinste pinkineesje voorzichtig om en slaat ook niet op tilt van paarden ed.

Gewoon goed socialiseren op alle dieren en situaties en je hebt er een wereldhond aan!  Hoeft geen 3 uur te lopen op n dag, volwassen Sint Bernard kan met n half uur wandelen en plasrondjes al tevreden zijn; vooral als ze, zoals mijn hond, de rest van de dag op het erf kunnen rondscharrelen.( deur open, ze kan altijd naar binnen als ze wil).

-waakfunctie: door haar formaat en diepe blaf schrikt ze onverwachte bezoekers wel af, maar de postbode heeft helaas al ontdekt dat ze eigenlijk een lieverd is die vooral een aai over dr bol wil...

-kinderen: is ze zeer voorzichtig mee maar door haar lompheid kan ze wel eens een kind onderste boven lopen...

- vachtverzorging: valt mee, 1Xper week goed borstelen. Maar Wanda zwemt niet( wil ze niet) dus dat scheelt heel veel.

Een Sint Bernard dus! Meisje is ws beter omdat je al een reu hebt.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Ik denk dat je bij alle honden uit doggen, waak- en herdershonden een beetje op moet passen als je veel jonge kinderen over de vloer hebt.
Niet voor eigen...dat is het probleem niet, maar wel bezoekende kinderen.
Onderschat niet hoe honden een verschil maken tussen 'eigen' en bezoek en dat er dan problemen kunne ontstaan bij een onschuldig ruzietje zoals kinderen hebben onderling.
 
Menig rottweiler heeft om die reden een ander thuis moeten zoeken, of een herderachtige die kids gaat lopen herderen en daarbij ook best durft te corrigeren. Dat is niks kwaadaardigs maar wel iets wat zulke honden mee kunnen !! brengen.
 
Het is niet voor niets dat vaak honden met andere aanleg, zoals dus bv de labrador, golden, flatcoated, maar ook de stafford etc, veel meer als gezinshond geschikt zijn.
 
Mijn 1e schnauzer, die opgroeide tussen 15 neefjes en nichtjes wist exact wie 'erbij' hoorde en wie niet. Voor de eigen kinderen was hij echt fantastisch, volkomen betrouwbaar, speels en verdraagzaam, maar was er een vriendje of vriendinnetje bij moesten we daar even heeeeeel alert op zijn, en uberhaupt zijn beschermingszone drang was een punt. Hij heeft eens in het bos een enorme Duitse herder reu die 1 van mijn neefjes achtervolgde keihard gevloerd en werkelijk aan de grond genageld. Heel mooi, maar echt niet altijd wenselijk.
 
Het lijkt mij verstandig om een ras te kiezen wat niet zo gericht is op 'mijn en dein', geen zelfstandige jager is en dan kom je toch vaak bij de retrievers uit.
Fijne honden, staan hun mannetje, maar vaak net niet zo scherp.
 
Maar goed dat is mijn idee.... "

 Dat was toch een middenslag?

TS: Ik zou een Hovawart of een Golden Retriever nemen?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Mijn ervaring met de Hovawart (na hun derde levensjaar) is dat het behoorlijk pittige, zelfstandige en waakse (werk)honden zijn, wel ideaal als verdediger overigens ondanks hun zachte uiterlijk, maar doen niet onder voor bijvoorbeeld de Rottweiler. Ik zou het in ieder geval geen 'rustige goedzak' noemen.

Nee, ik blijf bij de Mastiff, de Grote Zwitser, de Sint Bernard en de langharige al eerder genoemde 'beren'.

Ik ben benieuwd wat de topicstarter zoal van de genoemde rassen vindt. :-)

katinka (Gast)

Sorry voor mijn late reactie.

 

Gisteravond hebben we wat genoemde honden bekeken en we zitten nog niet echt op 1 lijn.  Man is helemaal weg van de grote beren en ik vind de Engelse maar ook de Bulmastif prachtige honden.  

 

Hovawart,  grote Zwitserse wennen,  samojeed en labrador vallen voor ons af. 

 

Basset hebben we ons nog niet in verdiept, evenals de Tatra.

 

 

katinka (Gast)

Sorry voor mijn late reactie.

 

Gisteravond hebben we wat genoemde honden bekeken en we zitten nog niet echt op 1 lijn.  Man is helemaal weg van de grote beren en ik vind de Engelse maar ook de Bulmastif prachtige honden.  

 

Hovawart,  grote Zwitserse wennen,  samojeed en labrador vallen voor ons af. 

 

Basset hebben we ons nog niet in verdiept, evenals de Tatra.

 

 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ach, er zijn ook zoveel leuke rassen, de keuze is ook niet gemakkelijk!

Bullmastiffs zijn inderdaad prachtige honden, al denk ik eerlijk gezegd dat de Engelse Mastiff beter bij jullie karakterwensen past. Bullmastiffs zijn toch wat heviger van karakter, éénkenniger ook, en op volwassen leeftijd zijn ze lang niet altijd even vriendelijk naar andere honden. Als dit voor jullie geen probleem is, kan het natuurlijk. Daarnaast zijn ze wel erg doorgefokt en zijn ze steeds zwaarder en logger geworden en met een erg platgedrukte snoet, met slechte gezondheid tot gevolg (levensverwachting van 6-8 jaar).

De Engelse Mastiff is natuurlijk ook een grote en zware hond wat de nodige zorg met zich meebrengt, maar omdat ze nooit populair geweest zijn en de fokkers veel zorg besteden aan gezondheid, is de gezondheid vergeleken met andere dogachtigen goed te noemen. En het zijn gewoon de grootste goedsullen naar mens en dier die je je kunt bedenken. Als ik er de ruimte voor had, wist ik het wel... O-)

De Basset heeft een jachtinstinct van hier tot tokio en zou ik nooit los laten op een terrein zonder toezicht. Verder ontzettend lieve honden, maar onderschat de jachtpassie en zelfstandigheid niet.

Tatra's zijn kuddebewakers (berghonden). Erg zelfstandige en waakse honden, zeer trouw aan alles dat eigen is maar kunnen wel erg onafhankelijk zijn en (soms) blafferig zijn naar bijvoorbeeld voorbijgangers.

Veel succes met de zoektocht, jullie komen er vast uit, want er zijn best wat rassen die voldoen aan jullie wensen! ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Mijn ervaring met de Hovawart (na hun derde levensjaar) is dat het behoorlijk pittige, zelfstandige en waakse (werk)honden zijn, wel ideaal als verdediger overigens ondanks hun zachte uiterlijk, maar doen niet onder voor bijvoorbeeld de Rottweiler. Ik zou het in ieder geval geen 'rustige goedzak' noemen.

Nee, ik blijf bij de Mastiff, de Grote Zwitser, de Sint Bernard en de langharige al eerder genoemde 'beren'.

Ik ben benieuwd wat de topicstarter zoal van de genoemde rassen vindt. :-) "

 

Even uit interesse - sorry TS, ik weet dat ze voor jou al afgevallen zijn - zit daar nog groot verschil tussen teven en reuen in? Toevallig wonen hier alleen teefjes en degene die ik het beste ken is nu een jaar of 6 en een hele sociale lieve hond - waar helaas wat weinig mee gedaan wordt. Ik kom een paar keer per dag langs het hek en dan knuffelen we even, dus misschien heb ik daardoor wel een hee verkeerd beeld van het ras gekregen 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

"  

Even uit interesse - sorry TS, ik weet dat ze voor jou al afgevallen zijn - zit daar nog groot verschil tussen teven en reuen in? Toevallig wonen hier alleen teefjes en degene die ik het beste ken is nu een jaar of 6 en een hele sociale lieve hond - waar helaas wat weinig mee gedaan wordt. Ik kom een paar keer per dag langs het hek en dan knuffelen we even, dus misschien heb ik daardoor wel een hee verkeerd beeld van het ras gekregen  "

 



Reuen zijn volgens mij wel iets pittiger nog, maar het zal natuurlijk per individu verschillen. Ik ken toevallig twee fokkers van het ras en die zijn ook heel selectief in het plaatsen van hun pups, omdat het ras lang niet voor iedereen geschikt is. Hovawarts zijn uiteraard geen rotzakken, maar er zit o.a. Kuvasz ingefokt wat ze een behoorlijke portie zelfstandigheid en onafhankelijkheid meegeeft. Met name op eigen terrein kunnen ze erg gereserveerd en soms zelfs scherp zijn. Bovendien vind ik ze niet per definitie rustig of typische goedzakken, zeker als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld Newfoundlanders of Engelse Mastiffs, vandaar mijn 'commentaar'. Maar er zijn natuurlijk ook een hoop Wartjes die hartstikke relaxed en sociaal zijn, zoals je bij ieder ras ook uitzonderingen hebt. :-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Bull mastiff is gefokt in Engeland om boswachters beter te beschermen tegen aanvallen van stropers en ander crimineel gedoe.

De hond kan dus vrij makkelijk man scherp zijn.

Alle doggen hebben dat van origine in zich.

 

Uiteraard is hoever dit naar voren komt erg afhankelijk van wat de fokker fokt.

 

Ik ken mensen die een Tatra hebben gehad, geweldige hond, maar ook scherp.

En ze laten zich niet zoveel zeggen, hoort ook zo, gezien hun oorspronkelijke taak.

 

Ik denk ts, maar dat het misschien beter is op karakter te zoeken dan op uiterlijk in 1e instantie, is misschien lastiger, maar je hebt toch wel een bijzondere wensen lijst. Anderzijds... Je hebt een hond ook heel wat te bieden.

 

En ga anders eens bij fokkers op bezoek, zeker als je kiest voor een hond met 'potentieel'. 

 

Maar ik denk nog steeds dat een wat mildere hond beter zou passen, en natuurlijk dan van een goede fokker.

honden page profiel NaomiNaomi

In je eerste berichtje gaf je aan dat de Berner Sennen je heel erg aansprak, maar bang was voor de gezondheids kwaaltjes die bij hen komen kijken. Wij hebben nu zelf zo'n knapperd van bijna 6 maanden na dit natuurlijk ook goed overdacht te hebben. Wat bij deze honden heel erg belangrijk is, is dat je een goede fokker zoekt die voor een 'schone bloedlijn' zorgt, dwz geen zelfde familie in de lijnen. Bij die van ons is de vader bijvoorbeeld uit Zweden gehaald om hier voor te zorgen. Doordat de fokker naast het fokken met uitsluitend gezonde honden ook hier voor zorgt, hebben wij nu een prachtig, uhm,  'hondje' ( mevrouw weegt 35 kilo) met een stamboom waarin de gemiddelde leeftijd bij overlijden rond de 12(!) jaar ligt. Verder ligt het er heel erg aan hoe je er zelf mee om gaat denk ik (genoeg bewegen, maar niet te veel, geen trappen laten lopen, niet naast de fiets, zeker de eerste 1,5 jaar etc.) het is het wel een ras met de eigenschappen die je beschrijft! Ik zou iig niet anders meer willen!

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Ik sluit me aan bij Lotte: De Duitse Dog!!

 

Al die andere rassen, allemaal leuk, maar de Duitse Dog is gewoon het leukst!!

 

(ja, sorry jongens)

 

 

Diou (Gast)

Ik vroeg me af of jullie inmiddels voorzien zijn....?

gast (Gast)

Hier twee heerlijke grote beren van newfoundlanders.

hebben wel veel vachtverzorging nodig.

houden erg van water.

Zijn echte knuffel honden en denken vaak zelf dat het schoothonden zijn.

onze geen blaffers behalve met spelen.

gek op kinderen en andere dieren.

Vooral als ze jongere zijn kunnen ze lomp zijn met spelen en hun gewicht.

Die van ons zijn echt dolgraag in de buurt.

Las ergens dat dit een goede buitenhond zou zijn voor in een kennel maar ben daar het zeker niet mee eens.(ivm vacht)

willen dolgraag een volledig gezinslid zijn.

ik zie dat het een oud tpic is maar reageerde op de vorige reactie maar mischien heeft iemand er wat aan.

'zomers ventilatoren in huis eigen kinderbadje in de tuin en s'winter de kachel wat lager en zelf wat warmer gekleed zoadat zij lekker bij ons kunnen zijn.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Topic is inmiddels bijna een jaar oud, dus denk dat ze inmiddels niet meer op zoek zijn naar advies. :)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rustige goedzak, waar zoeken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
^