wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Hey,

Ik heb even een vraagje wat betreft het eten van Shadow. Shadow krijgt kvv sinds 1.5 jaar.

Maar nu hebben we morgen een wedstrijd waarbij we om 8 uur s'ochtends van huis vertrekken. Daarvoor krijg hij gewoon zijn eten. En dan zijn we tot een uur of 9 niet meer thuis.

Shadow heeft na een wedstrijd altijd erg veel energie verbruikt en heeft vaak ook honger. Maar we zijn meestal rond 5 uur weer terug.

Mijn vraag is eigenlijk. Moet ik hem nou zijn kvv geven als we thuis komen, of moet ik hem tussendoor alvast brokken geven?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik snap het niet helemaal: je bent tot een uur of 9 niet thuis maar verderop schrijf je dat je rond 5 uur terug bent.

Wat is het nou precies?

 

Als je van 8 uur 's morgens tot 5 uur 's middags niet thuis bent zou je hem tussendoor best wat kunnen geven denk ik.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

We zijn normaal rond 5 uur weer terug maar dit keer zijn we pas om 9 uur weer terug. Vraag is dus of ik zijn avond eten (brok) al op wedstrijd moet geven voor we aan de terugweg gaan beginnen of wachten tot we thuis zijn (kvv). Juist omdat we pas zo laat terug zijn.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik zou het gewoon thuis geven, misschien op de gewone tijd een handje vol, of een snack en de echte maaltijd thuis.
Wij eten ook weleens wat later toch?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Oké, ik snap! 

 

Dan zou ik het doen zoals Santa zegt. Gewoon rond een uur of half vier, vier uur even een kleine, lichte maaltijd en als jullie thuis zijn lekker eten.

 

Een keer later eten kan geen kwaad, Mellow heeft ook wel eens pas om half tien 's avonds gegeten. Soms komt het zo uit, wij eten inderdaad ook wel eens wat later.

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Heb je het wel eens omgewisseld? Op wedstrijddagen in de ochtend brok, en in de avond KVV? Billie Jean heeft ook een enorm honger gevoel zodra hij voor een wedstrijd vlees krijgt. In de pauze krijgt hij ook wat te eten (dus zou sowieso wat vlees meenemen voor Shadow) maar zodra Billie Jean in de ochtend vlees heeft gegeten maakt dat eigenlijk weinig verschil, hij verbrandt heel veel energie op zo'n dag. Zodra hij in de ochtend brok heeft gegeten blijft hij langer voldaan. Brok verteert minder snel dan vlees en daar kan hij zichtbaar langer op teren op zo'n dag. Veel plezier overigens :-)! 

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Santa. We eten inderdaad ook wel wat later. Maar omdat Shadow best een intensieve sport heeft en dus zo'n 13 uur wakker en alert is, vroeg ik me af of het dus kon.

Billie Jean, nee nooit omgewisseld. Shadow eet altijd kvv. Maar omdat ik dat niet mee kan nemen dacht ik eraan nu een keer brok te geven. Normaal eet hij geen brok meer, behalve als beloning. Ik vind het wat riskant om hem nu s'ochtends brok te gaan geven. Het is het NK, dus dan experimenteer ik liever niet met dat soort dingen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Volgens mij kun je nu best KVV meenemen hoor. In de zomer, als het 32 graden is, zou ik het niet aanraden, maar als het een graad of 7, 8 is kan het best. Koelkast staat ook op 7 graden tenslotte.

 

Wat je ook kan doen, als je een voedseldroger hebt, een pakje Smuldier kopen en dat drogen. Dan heeft hij toch wat te eten en hoef je niet teveel brokken te voeren als je dat liever niet doet.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Je hond zal echt niet omvallen hoor.

Puck krijgt zelfs maar 1x per dag eten en dat krijgt ze 's avonds zo laat mogelijk. Tussendoor krijgt ze lekker wat te kauwen, hersenwerk met zelf gedroogde snoepjes erin. Ze last zelf gewoon soms een vastendag in dan wil ze gewoon niet wat eten.

Ook toen Puck voor de 1e keer op wedstrijd ging kreeg ze maar 1x eten. Tussen door gewoon lekkere dingetjes die ze thuis ook krijgt.

Je hond kan dus prima een tijd zonder eten. Wel voldoende water blijven aanbieden.

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Gestoomde renske meenemen??

honden page profiel CelineCeline 3 doggies

Koelbox mee met kvv!

Volgende forumvraag: Hond 7 mnd. moet overgeven van KVV
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^