Ik (en Winter!) vind(en) dit niet leuk meer... wie heeft er tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Allereerst iedereen zeer bedankt voor de reacties en het meedenken! Toch zeker een paar dingen gelezen die ik ga proberen, waaronder de paraplu... Laat ik nu net een kinderparaplu hebben met grote kikker ogen er op, dus die zal best afschrikken Wordt nog wel even oefenen voor mij - niet omdat Winter er bang van is maar omdat ik een gigantische kneus ben wat betreft het openen van een paraplu; ik heb altijd mijn vingers er tussen op de een of andere manier

 
"

 



een paraplu met grote ogen van een kikker, mee nemen. O-)
probeer eens voorlopig als het kan iemand mee te nemen die de honden op een afstand kan houden, meestal weten de honden dan wel voor de volgende keer bij jou dan uit de buurt moeten blijven, even streng optreden tegen deze honden, en meestal als ze jou dan al zien is het zo dat ze toch denken, weg blijven van deze vrouw, vandaar , neem even iemand mee, als dat mogelijk is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

fijn, ik lees dat je al iemand hebt om mee te nemen, super. :-D

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  
Precies die conclusie heb ik voor mezelf ook getrokken. Nu kun je ook krengen van teven hebben, maar ik vind een reu écht moeilijker. Vooral doordat je ook continue rekening moet houden met andere reuen. Blegh. "

 
Number one reason waarom ik juist niet voor een teef wil gaan.
Al die bitch fights en dat irritante gedoe met andere teven.. Blehh..

En als een teef eenmaal aan het vechten is, krijg ze dan nog maar uit elkaar en het is dan ook levenslang haat en nijd. Haha. 

Max kan met alles door 1 deur (kon hij ook toen hij nog intact was)... 
Super fijn, voor mij dus alleen maar reutjes! 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

"  Number one reason waarom ik juist niet voor een teef wil gaan.Al die bitch fights en dat irritante gedoe met andere teven.. Blehh..En als een teef eenmaal aan het vechten is, krijg ze dan nog maar uit elkaar en het is dan ook levenslang haat en nijd. Haha. Max kan met alles door 1 deur (kon hij ook toen hij nog intact was)... Super fijn, voor mij dus alleen maar reutjes!  "

 

Haha zo zie je maar, er zijn 'reuen mensen' en 'teven mensen' Ik heb dan weer een teef die met alles door 1 deur kan (nouja, kinderen dan weer net niet, hehe), dus misschien is het ook maar net de ervaring die je opdoet, haha!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  
Haha zo zie je maar, er zijn 'reuen mensen' en 'teven mensen' Ik heb dan weer een teef die met alles door 1 deur kan (nouja, kinderen dan weer net niet, hehe), dus misschien is het ook maar net de ervaring die je opdoet, haha! "

 
Klopt hoor... Ik heb betere ervaringen met reuen, en minder goede met teven...

Ik ben echt een reu persoon, een tweede hond hier word ook sowieso een reu 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  Number one reason waarom ik juist niet voor een teef wil gaan.Al die bitch fights en dat irritante gedoe met andere teven.. Blehh..En als een teef eenmaal aan het vechten is, krijg ze dan nog maar uit elkaar en het is dan ook levenslang haat en nijd. Haha. Max kan met alles door 1 deur (kon hij ook toen hij nog intact was)... Super fijn, voor mij dus alleen maar reutjes!  "

 

Hier juist betere ervaringen met teefjes haha. Hebben nu 2 reutjes en 1 teefje (gehad) en teefjes zijn zoveel duidelijker in hun bedoelingen en zoveel socialer... ;) 

Bij onze reuen (Odi is wel een geval apart) was/is het altijd kijken bij welke hond het wel of niet goed gaat... 

Maaaaaar wie weet heb ik gewoon heel veel geluk met onze dame of heel veel pech met onze heren ;) 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  
Hier juist betere ervaringen met teefjes haha. Hebben nu 2 reutjes en 1 teefje (gehad) en teefjes zijn zoveel duidelijker in hun bedoelingen en zoveel socialer... ;-) 
Bij onze reuen (Odi is wel een geval apart) was/is het altijd kijken bij welke hond het wel of niet goed gaat... 
Maaaaaar wie weet heb ik gewoon heel veel geluk met onze dame of heel veel pech met onze heren ;-)  "

 
Haha wat grappig... Hier dus wel alleen oppas honden gehad, maar de reuen gingen mee naar losloopgebieden. En de teven gingen aan de lijn lopen, want dat ging geheid fout! 
Max is ook een sulletje... Kan met alles en iedereen.. Honden, katten, kinderen, ouderen... Snauwt alleen als er een hond op hem wil rijden (en ik hem er op attendeer dat hij best mág snauwen), en verder is hij conflict vermijdend en laat mij alles lekker oplossen hahaha!

Edit: Wel grappig is trouwens dat Max beter met reuen kan dan met teven. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Onze teef snauwde gewoon reuen weg en dan was het klaar. Nu moet ik zeggen dat Dobby ook nooit problemen heeft met teven.

 

Maar ik heb het idee dat veel mensen die een ras voor het stoere aanschaffen ook meteen een reu nemen, want veel mensen zijn compleet overtuigd van hun eigen dominantie/kunnen. Van die types die hun hond agressieve hond los laten lopen, ook al weten ze dat er rond die tijd honden lopen waarmee het mis gaat. Daar heb ik dan dus last van. Al is dat een andere situatie dan met Winter.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Wat een ontzettend vervelende situatie! Scott kan aan de lijn uitvallen en als er een loslopende hond op hem afkomt als hij aangelijnd is, is het geheid heibel. Gelukkig niet zo erg als bij jouw Winter. Wat ik doe, ik mijd gebieden waar honden wel los lopen maar waar een aanlijnplicht is. Ik woon aan de rand van een prachtig park, maar ik loop er nooit. Er is een aanlijnplicht, maar zeker de helft van de honden loopt los. Ook loop ik zo dat ik altijd goed overzicht heb. Dus ruim de bochten nemen en altijd mijn omgeving in de gaten houden. Klinkt vermoeiend, maar dat is het niet; het wordt een soort tweede natuur. En zie ik, al is het nog zo ver weg, een loslopende hond, dan maak ik subiet een U-turn en stappen we stevig door de andere kant op. Zo heb ik de aanvaringen toch wel flink weten te beperken. Scott kijkt wel altijd achterom als we stevig de andere kant oplopen, maar komt ook wat graag mee.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: "Lastige hond"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^