Ruffwear - Vraagje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Toby heeft nu ongeveer anderhalf jaar een tuigje van de welkoop/boerenbond, de 'duurdere' daar. Kostte zo'n 20 euro. Door het heerlijke weer :P was het ding lekker modderig geworden dus ging ik hem even afspoelen. Toen viel het me op dat op een aantal plaatsen (vooral bij die dingetjes waar je hem mee kunt verstellen) al erg veel slijtage was (echt erg veel).

 

Dat moeten we niet hebben natuurlijk. Dus wilde ik nu eens een goed tuig. Even research gedaan (http://hondenuniversiteit.nl/hondentuig-getest/) en daar kwam de Ruffwear Web Master het beste uit de test. Het is een wat duurder tuig, maar het lijkt wel een vrij goeie. Maar dan nu mijn vraag.. wat is de gemiddelde levensduur van zo'n tuig. Wantja als ik ook daarbij na anderhalf/twee jaar alweer een nieuwe aan kan schaffen.. dan wordt het wel prijzig.

 

Ook vroeg ik me af hoe het zit met de maat. Je besteld het, dus even passen in de winkel is er niet bij. Hoe weet ik welke maat ik precies moet hebben?

 

Heeft iemand hier enig idee van (dus: levensduur en maat)? En misschien nog verdere ervaringen met het Ruffwear tuig? Die hoor ik natuurlijk ook graag.

 

Alvast bedankt!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij hebben er twee en ze zijn het geld echt méér dan waard!

Kan gewoon in de wasmachine en trekpaard Mellow hangt regelmatig in de lijn. Nu weegt zij maar 16 kilo (en een beetje), maar als ze een spoor ruikt dan lijkt ze wel 2 keer zo zwaar/sterk.

 

Waar je op de eerste foto de borstband zit zitten moet je meten, aan de hand daarvan bepaal je de maat. Bij Mellow is dat iets van 62 cm, zij heeft een S.

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ruffwear heeft lig goede garantie. Spot trok een clip van een lijn kapot en ik kreeg gewoon een nieuwe opgestuurd.

Ik heb een front range harnas van Ruffwear, zit netjes, fijne reflectie erop en het is nog steeds heel- maar ik heb het ook pas een paar maanden ;-) ;-)

Mooie Shiba heb je trouwens.

Oh ja, webshops waar je ze kan bestellen kunnen vaak ook advies geven over de maat. Ik heb goede ervaringen met www.actievehonden.nl
Goede service, snel antwoord op mails en evt kun je overleggen of je twee harnassen opgestuurd kan krijgen en de niet passende terug kunt sturen. Ik had er iets gekocht waar ik spijt van had en dat mocht ik ook terug sturen en kreeg een andere optie weer opgestuurd. Kostte me alleen dus 1x verzendkosten extra.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik heb het tuig nog niet lang genoeg om echt iets te kunnen zeggen over de levensduur, maar het ding is zo goed. Echt geweldige kwaliteit, super sterk. Een andere hond die ik ken en het tuig heeft bijt er de hele tijd in, toch is het nog goed.

Die van mij heb ik al regelmatig moeten optillen aan het tuig (zo'n 30 kilo) en als je tilt merk je amper dat er een hond in hangt. Voor haar comfortabel, voor mij helemaal niet zo zwaar als je zo denken, en het tuig ziet er nog altijd prachtig uit. We hebben het nu sinds eind februari ongeveer.

 

Naar mijn mening het geld meer dan waard.

 

Volgens mij kun je trouwens tekeningetjes vinden die aangeven waar je moet meten, zo heb ik dat ook gedaan. En let op hoe het zit met ruilen als je besteld, dan kun je het altijd nog terug sturen mocht je toch iets fout gedaan hebben.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Heel erg bedankt! Jullie klinken allemaal heel erg positief, dus dat is al erg fijn. Die tekeningetjes ga ik even opzoeken. En inderdaad even goed kijken hoe het zit met terugsturen etc.

 

Nog wel een klein vraagje :p Moesten jullie honden erg wennen aan het tuig? En qua bewegingsvrijheid, hebben ze daar nog 'last' van gehad zegmaar, of wordt dat absoluut niet belemmerd, naar jullie ervaring?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wij gebruiken ons tuigje nu al zo'n drie jaar dagelijks en het ziet er nog perfect uit. Ons ander Ruffwear tuigje was na 1,5 jaar intensief gebruik aan het slijten aan de ring en ik kreeg gewoon een nieuwe die ik mocht omruilen in de winkel waar ik het oorspronkelijk had gekocht. Top service! 

 

Qua bewegingsvrijheid is er geen probleem hier, ze kunnen evengoed rennen, springen, spelen enz. Onze ene hond (Orga) moest wel wat wennen aan het tuig aandoen maar dat had hij bij elk tuigje 

 

Zoals je kan zien hebben ze voldoende bewegingsvrijheid!  

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft nooit met halsband gelopen, dus zij is niet anders gewend.

Begon met inieminie puppytuigje, toen een fleece y tuig, toen Julius K9 en toen deze.

 

Ze kan ermee rennen, springen, in de viezigheid rollen, geen probleem.

En als het nodig is gaat ie gewoon in de wasmachine. Staat op het kaartje dat ie op de handwas moet, maar ik doe 'm gewoon in een sloop (van haar kussen) of ik vouw 'm binnenstebuiten en klik de sluitingen dicht.

 

 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Heel erg bedankt allemaal. Ik denk dat ik er wel uit ben; Toby krijgt Ruffwear ;)

 

En wat een mooie actiefoto's allemaal!

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Welkom bij de club

Volgende forumvraag: hond naar griekenland brengen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^