Kapot bijten ligmatje :( Hulp..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariekeMarieke

Hallo iedereen,

 

Onze hond (bruin labrador teefje, 2jaar) is sinds kort terug beginnen met bijten aan dingen, meer exact, haar ligmatjes waarop ze ligt en slaapt.. Het is eigenlijk begonnen toen we terug begonnen zijn om haar een been te geven om op te knabbelen en het op te eten.. Aangezien ze zo graag bijt en kauwt en bezig wilt zijn dacht ik om zo een KONG speeltje te kopen? Wat denken jullie?

Alsook hebben we nu een nieuw ligmatje nodig, iemand ideeën?

 

dankjewel van mij en Nona! Vele enthousiaste pootjes en likjes! :)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 2 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus had in de bench zo een vetbed (heet dat geloof ik, wollige pluizig matje). Hele plukken trok hij ervanaf. Zat er echt van te eten ieder keer, althans ik dacht dat hij het opat. Nu ligt er alleen een dekentje en fleeceplaid in (en af en toe een handdoek). Hij zit er wel aan de sabbelen af en toe maar niet meer van te eten. Misschien ander soort kleedje proberen. Ik heb ergens gelezen dan fleece ook niet zo kwaad kan als ze  daarvan wel wat binnen krijgen.

Zo een kong om te vullen met lekkers hebben wij ook,  Bacchus vind hem helemaal geweldig maar kan er nog niet goed mee overweg (hij is nu 5,5 maand). Als het er te vast inzit krijgt hij het er niet uit. Maar de losse dingen is in een mum op. Zoek nog een beetje een middenweg. Maar hij vind het een prachtig ding. Met zo een tuimelaar kan hij beter overweg. Hoewel hij af en toe vast loopt in een hoek van de kamer .

honden page profiel MariekeMarieke

Ja zo een wollig pluizig matje hebben we ook al gehad, ze trok er ook hele plukken uit dus dat was ook al voor de vuilbak.. Handdoeken en fleece bijt ze jammer genoeg ook kapot.. We hadden dan zo'n iets dikker matje genomen van 3-4 centimeter dik, ook kapot.. en we hadden dan zo'n matje gekocht dat mega zacht was en het zag er eigenlijk tapijtachtig uit en hiermee heeft ze heel lang gedaan tot ze een bot had gekregen, hier was ze te enthousiast mee geweest en dan had ze overgegeven, op haar matje.. en dan ja had ze niets meer om op te bijten en dan heeft ze haar matje dan maar genomen.. voor de moment heeft ze dus geen matjes meer.. 

Enigste oplossing zal dan inderdaad gewoon een nieuw matje proberen.. 

En zo een kong ga ik aanschaffen want ze heeft echt iets nodig om zich mee bezig te houden :)

Bedankt voor je reactie!

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Is dat het enige wat hij kapot maakt,vooral een kleedje of ook een mand? En doet het als jullie er niet zijn? Is het geen verveling ,zoals je al zei bijvoorbeeld een komt kopen en deze vullen.

honden page profiel MariekeMarieke

Voorlopig is dat het enige.. we dachten dat ze gestopt was met bijten want als puppy hebben we haar dit direct afgeleerd en ze heeft het ook al zo lang niet meer gedaan (1jaar en nog een beetje ofzo) dat we het niet goed snappen.. het zijn alleen haar matjes maar dat is eigenlijk ook het enige waar ze aan kan, dat van haar is. Als we haar speelgoed, een bal of iets anders bij haar zouden laten zou dit allemaal kapot zijn omdat als ze een speelgoedje heeft dan laat ze dit niet meer los en ze kauwt er dan zodanig veel op dat het na een tijdje ( 1-2u) kapot is, niet expres, ze kauwt gewoon zo veel erop.. het kapotbijten van haar matje hebben we niet gezien maar het is wel in ons buurt gebeurt toen we naar de televisie keken dus dan letten we niet echt op en we hebben ook niets gehoord maar het is dus wel gebeurt als we er bij waren. 

honden page profiel MariekeMarieke

Het kong probleem is al opgelost :p die is op komst :)

 

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dubbel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^