Stafford probleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jolien Brink (Gast)

Hoi allemaal,   Ik heb een amstaff teefje van 3,5 jaar oud en 37kg   Om maar met de deur in huis te vallen, heb ik een probleem met haar. Ze is verschrikkelijk waaks/territoriaal , de deurbel hoef maar te gaan, en ze wordt helemaal gek en gaat tekeer. Ook als ze vreemde mensen langs het raam lopen, gaat ze door het lint. De situatie is nu, dat als er bezoek komt ik haar moet muilkorven met het begroeten, totdat ze ''oke'' ermee is, dan kan die pas af.  Ik loop nu met wandelen al expres op plekken waar niemand komt, omdat ze niet altijd even voorspelbaar is. Voor het gezin zelf is ze harstikke lief, maar met vreemden en redelijk onbekende mensen doet ze altijd zo naar. Ik zou graag willen dat het onzekerheid was, maar ze loopt niet weg, ze gaat er vol op af, en de staart staat hoog. Ik dacht een leuke gezinshond te hebben, maar mijn kind van 12 jaar kan er niet eens mee wandelen omdat ze trekt als een paard met wandelen, en hij haar echt niet kan houden.   Wat moet ik hiermee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stafford probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Weet weinig van Amstaffs, maar ik vind het volkomen logisch dat een kind van 12 niet kan wandelen met een hond van 37 kg. Daar kijk ik niet van op.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

een teefje van 37kilo!??? wow...

betreft het geen kruising?

 

eerst je dochtertje, dat eenb kind van 12 niet kan lopen met een staff van 37 kg lijkt me niet zo vreemd. ze trekken nu eenmaal graag, en als jij er alleen op moppert ipv trainen, dan verandert dat ook niet.

dus, trainen! en nee, dit hoef je niet met harde hand en slipketting te doen...

maar met een snoepje, balletje, clicker of iets. wees hier wat consequent in en dan kun je heel snel resultaat zien. beloon als de riem slap is of als je hond naast je loopt, je aankijkt etc. koekje erin, een knuffel of lieve woordjes, even het balletje geven, kan allemaal.

voor nu, je dochter niet laten wandelen ermee want dat gaat dus fout!

 

verder, de mijne gaat ook met staart omhoog naar de deurbel en blaft als een malle...maar dit is enkel met deur dicht. gaat de deur open, ookal staat er een wildvreemde, is ze altijd blij en vrolijk. en is het direct over...

jij hebt het over muilkorven? dus ik neem aan dat je hond echt aanvalt/uitvalt/uithaalt??

 

dat vind ik wel opmerkelijk vreemd gedrag voor een stafford, die in weze de grootste mensenvriend is...vreemd of niet...

 

ik betwijfel de zuiverheid van je hond...

 

maargoed, buiten dat. heel veel is te trainen, en ook dit..maar neem geen risico. ik zou je dan ook gewoon aanraden een goede en positieve gedragstherapeut in te schakelen.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heeft je hond dan ook al iemand gebeten?

Het kan ook zijn dat je hond vreselijk enthousiast is dat ze zo doet.

Zo blij dat ze mensen ziet dat ze helemaal uit haar dak gaat.

En dat jij dat verward met dat ze gaat aanvallen?

 

Misschien is het wel totaal anders, en wil jouw hond mensen kwaad doen?

Maar ik dacht juist ook dat de stafford echte mensenvrienden zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

haal er iemand bij, zoals Jeroen aangeeft, die kan veel beter bekijken wat het gedrag is van je hond.

buiten je dochter niet met de hond laten wandelen, je geeft zelf aan dat de hond onvoorspelbaar is, geen risico voor je dochter .

en nogmaals iemand er bij halen die de kennis heeft van de stafford. en die dit gedrag van je hond goed kan beoordelen en dat je dan aan de slag kan gaan.

honden page profiel ElianeEliane

Volgens mij heeft jouw hond niet voldoende socialisering gekregen, met dit als gevolg.

Trainen trainen en trainen. Je moet zeker niet van alles weg blijven want dit komt de socialisering al zeker niet ten goede. Maar als je echt interesse hebt geef dan maar een seintje en wil ik uitleggen hoe je kan trainen.

 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Buiten dat een kind van 12 niet met een amstaff van 37kg (?!) hoort te lopen heb ik de vraag hoeveel beweging krijgt je hond per dag? Dit kan namelijk ook een vorm van frustratie zijn. Als een stafford (of iedere andere hond in het algemeen genomen) niet genoeg beweging krijgt resulteert dat in "ongewenst" gedrag. Verder ben ik het met Jeroen eens. 

Marie-Rose (Gast)

Ik ga mee met de reactie hierboven, hoeveel beweging een aandacht krijgt je hond ? Ik lees ook dat je hond gefrustreerd is. Met je kind laten wandelen kan niet, niet met een Amstaff en niet met welk ander ras dan ook. Ze zijn veel te sterk voor een kind van 12jr + kinderen (en dat bedoel ik niet verkeerd) zijn nog niet verantwoordelijk genoeg.

 

Ik zou de hulp inroepen van een goede GT en kijken wat die zegt. Zag iets soortgelijks ooit op het programma van de engelse GT Victoria Stillwell, dat was met een paar simpele aanpassingen door de baas, snel opgelost en ook die baas kreeg te horen dat het eigenlijk aan hem lag, niet aan de hond. Baas deed onbewust dingen verkeerd.

 

Verder ga ik ook helemaal mee met wat Jeroen zegde.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Heb je een bench in huis?

Ik adviseer je om deze neer te gaan zetten. Als jullie dan visite krijgen dan doe je haar in de bench en iedereen incl. visite moet haar negeren.

Als ze eenmaal helemaal rustig en ontspannen is dan mag ze pas uit de bench en de visite begroeten.

 

Qua trekken, heb je al met haar getraind met snoepjes en leren naast lopen? Dat is een erg lang process en gaat veel tijd in zitten voor je het er helemaal uit hebt.

 

Is het niet een idee om iemand langs te laten komen met ervaring met staffords zodat die de situatie is kan bekijken? Zelf weet je het op een gegeven moment ook niet meer weet ik uit ervaring.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Hoi allemaal,
 
Ik heb een amstaff teefje van 3,5 jaar oud en 37kg
 
Om maar met de deur in huis te vallen, heb ik een probleem met haar.
Ze is verschrikkelijk waaks/territoriaal , de deurbel hoef maar te gaan, en ze wordt helemaal gek en gaat tekeer.
Ook als ze vreemde mensen langs het raam lopen, gaat ze door het lint.
De situatie is nu, dat als er bezoek komt ik haar moet muilkorven met het begroeten, totdat ze ''oke'' ermee is, dan kan die pas af. 
Ik loop nu met wandelen al expres op plekken waar niemand komt, omdat ze niet altijd even voorspelbaar is.
Voor het gezin zelf is ze harstikke lief, maar met vreemden en redelijk onbekende mensen doet ze altijd zo naar.
Ik zou graag willen dat het onzekerheid was, maar ze loopt niet weg, ze gaat er vol op af, en de staart staat hoog.
Ik dacht een leuke gezinshond te hebben, maar mijn kind van 12 jaar kan er niet eens mee wandelen omdat ze trekt als een paard met wandelen, en hij haar echt niet kan houden.
 
Wat moet ik hiermee? "

 

37 kilo  Met stamboom?

 

Ik vind het zowiezo onverantwoord om een kind (tot 16 jaar) alleen met een hond te laten lopen en al helemaal honden van dit kaliber.

 

Goed ze is dus waaks, niet vreemd gezien de AST ook voor erfbewaking (om vee te beschermen) is gebruikt in het verleden. Er zijn er weinig die echt waaks zijn, veelal blijft het bij wat aanblaffen..... Echt waken is toch wel wat anders als alleen geblaf.

 

Een onzekere AST is zeer onwenselijk, dus geloof dat je iets wil wat de hond niet is...

 

Je heb dus een aantal punten waar je mee zit, je beschrijft het probleem, maar wat is je aanpak tot nu toe geweest? Waar is ze gevoelig voor, is ze voer gericht enz enz?????

 

Moet eerlijk bekennen dat als ik je beschrijving lees ik me afvraag waarom je een stafford hebt gekozen. Gezinshond, tja ze kunnen heel goed in een gezin, door hun hoge pijngrens en verdraagzaamheid naar de mensen, maar dat is iets anders als leuk voor de kindjes om ermee te lopen. Ze trekt als een paard, is puur een kwestie van opvoeding, maar staffies vind het trekken aan de lijn idd veelal leuk/fijn en als je dat niet vanaf dag 1 traint heb je een pittige opgave om dat er ooit weer uit te krijgen. Ze zijn enorm energiek en als ze hun energie niet kwijt kunnen (rondje om de kerk is zeker niet voldoende), zijn ze instaat je huis af te breken. Bezoek, dus mensen, zijn leuk, aandacht aandacht aandacht, niet gek dat ze dol word, is staffie eigen en niets mis mee.

 

De aanpak die MBX voorstelt bij bezoek is iets wat vele stafford eigenaren doen, zo ook ik! Heb er 3 in huis lopen en als er bezoek komt is het anders een groot feest (voor hun...), ze springen je letterlijk om de oren. Dus ff in de bench en als ze weer rustig zijn en het bezoek zit op zijn gemak, mogen ze een voor een even komen begroeten en daarna terug naar hun plek. Geen gedonder en luisteren, anders gaan ze gewoon weer de bench in, simpel zat!  

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Als ik ook nog even een tip mag geven,, ik heb geen bench in huis staan, maar heb wel een bijkeuken en een tuin.

Ik doe Rock dus in de bijkeuken of tuin als er bezoek aan de deur komt, anders beukt hij ze haast achterover de stoep af.

Is het bezoek geïnstalleerd op de bank, en Rock staat weer rustig te wachten, dan pas gaat de deur naar de tuin of de bijkeukendeur weer open.

Even kennis maken en klaar.

De omschrijving die jij over jouw hond geeft, lijkt erg op die van mijn Rocky, hij is een mix.

Je zult aan de bak moeten, en uitlaten door de kinderen gaat er gewoon niet in zitten.

Een rondje om de kerk is ook echt niet genoeg, ik loop haast marathons met Rocky. 10 kilometer fietsen is een eitje voor hem.. maar hij heeft het o' zo nodig.

Mijn raad aan jou is om te luisteren naar de adviezen van mensen als Jeroen, MBX en Mick.

Ze zullen geen zoete broodjes voor je bakken, maar ze bezitten veel ervaring en kennis over dit soort honden. Dus voor tips moet je zeker bij hun zijn.. al kan het soms hard om je oren slaan.

Succes.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

37 kilo, dan neem ik aan dat het een kruising betreft. Wat voor rassen zitten er in jou hond? Dat is toch ook wel iets wat waardevolle informatie zou kunnen zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk ook dat we wat meer informatie nodig hebben, hoe lang heb je de hond al, hoe zijn de ouders van de hond,hoe was ze als pupje, hoe ga je met haar om, krijgt ze genoeg geestelijke en lichamelijke uitdaging, hoe is haar gezondheid, krijgt ze genoeg rust, kan ze rustig eten zonder dat iemand in haar bak graait, heeft ze een eigen plekje waar ze zich terug kan trekken etc.

 

Een hond die overal op blaft en uitvalt, is in elk geval niet relaxed. Het lijkt me een goed idee om iemand mee te laten kijken die verstand heeft van hondentaal, en in staat is kalmte in de hond te brengen.

Ajb geen driller erbij halen die de hond wel eventjes gaat aanpakken, in dat geval loop je naar mijn mening met een wandelende tijdbom. Staffords zijn heel gevoelige honden.

Let ook goed op haar lichaamshouding, vaak geven honden daarmee heel veel informatie over hoe ze zich voelen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=00_9JPltXHI

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

Zelf heb ik toen Jenna net bij ons was en op van alles blafte haar elke keer even bij me geroepen en heb haar gekalmeerd door zoiets te zeggen als: goed gehoord, dat is de buurman oid, en dan heel even haar rustig belonen. Dat heeft heel goed gewerkt hier.

Als er bezoek komt, zou ik haar leren dat ze eerst rustig even op haar eigen plekje te wachten, (of als dat nog onmogelijk is even in een andere kamer oid) het bezoek leren haar te negeren en als ze rustig is mag ze komen groeten.

 

Bij het uitvallen buiten naar andere honden zou ik haar leren andere honden te negeren. Niet elke hond kan met andere honden. Hou flink afstand, maak bogen, leer haar aandacht op te vragen. Leer rust te brengen in de wandelingen.

Turid Rugaas heeft hiervoor een mooie methode beschreven in haar boekje Help mijn hond trekt.

Ik ben hier zelf mee bezig met mijn hond en zowel bij haar, als bij mijn vorige hond heeft dit een goede uitwerking, al hebben we nog wel een flinke weg te gaan hiermee.

 

Je hebt ook kinderen lees ik, leer ze goed de regels en zie erop toe dat de kinderen zich daaraan houden.

 

https://hondenbescherming.nl//ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

 

 

 

 

Robin (Gast)

Een teletac aanschaffen daar krijg je m wel stil mee,Ik zelf heb er eentje en bevalt prima!als ie iets fout doet druk ik gewoon op het knopje met een piep geluid/vibratie/schokken.

Dat jij je aan je hond moet aanpassen is geen gezonde situatie lijkt me,de hond dient te luisteren naar de mens.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

......Maar om dit met elektrische schokken te bereiken lijkt mij ietwat ver gaan

Robin (Gast)

Als het niet op een 'normale ' manier kan moet je het proberen op andere manieren.

Anders heb je last van je hond.

Teletac is overal te koop en legaal,de politie gebruikt het ook om ongewenst gedrag te elimineren,corrigeren.

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Een teletac aanschaffen daar krijg je m wel stil mee,Ik zelf heb er eentje en bevalt prima!als ie iets fout doet druk ik gewoon op het knopje met een piep geluid/vibratie/schokken.

Dat jij je aan je hond moet aanpassen is geen gezonde situatie lijkt me,de hond dient te luisteren naar de mens. "

 


Misschien moet je eens proberen deze bij jezelf om je nek te doen.
Ik druk wel op dat knoppie hoor O-)


Ts
ik zou een Gt inschakelen .
En je eens inlezen in het ras zal niet veel kwaad kunnen denk ik ;-)

Robin (Gast)

Een teletac is niet voor mensen bedoeld,maar speciaal voor honden.

Voor 40 euro heb je er al een,maar wil je betere kwaliteit ongeveer 90 euro,zoon ding is handig en gaat lang mee.

Ik heb hem inderdaad zelf weleens om mijn pols gedaan op hoogste schok stand,het voelt dan aan als schrikdraad,maar zo leren honden er ook van schapen hebben ook schrikdraad en die blijven er wel uit de buurt zo is het met honden ook,doe ik dit,krijg ik een signaal dat ik niet wil,opgelost probleem

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Een teletac is niet voor mensen bedoeld,maar speciaal voor honden.
Voor 40 euro heb je er al een,maar wil je betere kwaliteit ongeveer 90 euro,zoon ding is handig en gaat lang mee.
Ik heb hem inderdaad zelf weleens om mijn pols gedaan op hoogste schok stand,het voelt dan aan als schrikdraad,maar zo leren honden er ook van schapen hebben ook schrikdraad en die blijven er wel uit de buurt zo is het met honden ook,doe ik dit,krijg ik een signaal dat ik niet wil,opgelost probleem
  "

 Robin...

 

Even goede vrienden.

Maar ik denk dat je je vergist op welk hondenforum je aanwezig bent.

Dit soort dingen gaan we hier niet promoten.

Al gebruikt de politie ze.

Al gebruikt de paus hem ook, de buurvrouw, en de buurman..

Liggen ze bij elke supermarkt bij de aanbiedingen in het schap.

Allemaal prima.

 

Maar we kijken hier liever naar de andere mogelijkheden.

Geeft verder niet, op andere fora kan hier waarschijnlijk naar hartenlust over gediscussieerd worden hoe vaak, en hoe heftig of hoog  de prikkeling moet zijn.

Maar je bent hier op Hondenpage.

Doen we hier dus niet.

 

Dus of een andere forum zoeken.

Of lees mee hoe we het hier proberen op te lossen.

 

 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Oud topic. En dan even komen binnendenderen met een schokband. 

Sorry, maar als je zo'n instelling hebt 'mens is de baas, hond moet luisteren naar mens' dan geloof ik niet dat je hier echt op je plaats bent...

 

Hang zo'n band lekker om je eigen nek. Als je dan niet luistert naar je partner krijg je ook een lekkere optater...

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Soowww...

Ben ik even lekker wakker..(not!!)

2014.

Excuus.

 

Topic opslot, en naar het archief.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stafford probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: topic mag weg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^