Patella-test

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel juliejulie

Hallo

 

Ik heb n chihuahuateefje van 1 jaar en 1 maand :) we zijn echt aan elkaar gehecht geraakt en we zijn beste vrienden!

Maar ik zou graag een patella-test laten doen om later de problemen te proberen vermijden.. Maar de vraag is: Hoeveel kost die patella-test eigenlijk?

Moet je je hondje afgeven en voor hoelang?

Moet er iets bijzonders gebeuren?

 

Ik wil echt het allerbeste voor Nell en ik hoop dat ik ze door die patella-test te laten doen langer bij mij kan houden :)

 

Vele groetjes

Julie&Nell?

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Patella laten testen kan op twee manieren. De dierenarts kan dit gewoon doen, onofficieel... Of het kan bij een orthopeed, volgens de officiële techniek. Dit laatste kost ongeveer 26 euro en is binnen enkele minuten gebeurt. Je bent er gewoon de hele tijd bij, is een simpel onderzoek aan de pootjes dus niks bijzonders. Ze maken bepaalde bewegingen met de poten om te zien hoe de knieschijven bewegen, en naar aanleiding daarvan krijg je een uitslag.
Een lijst met officiële orthopeden kan ik je wel geven, moet ik heel even naar de link zoeken alleen... O-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

http://www.kooikerhondje.nl/images/stories/documenten/lijst_patelladierenartsen_nov2010.pdf

Hier een lijst met orthopeden waar je de officiële test zou kunnen laten doen.

Echter moet ik er wel bij zeggen dat je met een uitslag weinig kunt. Kijk als je hondje 2/2 heeft en hier nog geen last van heeft dan kun je extra gaan opletten natuurlijk, dat wel. En voor fokken is het natuurlijk ook handig om te weten! Maar door trauma kan een 0/0 hond uiteindelijk toch nog een 4/4 uitslag krijgen uiteindelijk. En ene 2/2 hond hoeft nooit last te krijgen van de uitslag terwijl de ander misschien met de jaren zich ontwikkeld naar 3/3 of erger.
Het is extra informatie, waarmee je meer rekening kunt houden indien de uitslag slecht is. Maar zolang je niks merkt aan je hond en deze geen problemen heeft maakt het weinig uit of die een 0/0 of 1/1 uitslag heeft. Gewoon voorzichtig blijven en goed opletten bij wat die doet is het beste advies in alle gevallen. ;-)

Volgende forumvraag: huidproblemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^