Moeilijke eter.. tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Senna is nu bijna 7 maanden en eet sochtends heel slecht. Dit deed hij al toen hij kleiner was. Begin kon hij ze eten naar binnen schrokken. Dat ging snel over maar toen ging hij ook steeds slechter eten in de ochtend. Brok en Kvv. Savonds (uurtje of 18:00 uur) eet hij gewoon goed alles meteen op. Maar sochtends al geef je om 07:00 uur of 10:00 uur, eet hij weinig tot niks.

Was beetje uitvinden qua eten voor Senna maar hij krijgt al tijdje Kvv Alaska natural dogfood. Snoepjes en ander tussendoor lust hij gewoon wel. Merk op de dag als hij dus sochtends niks gegeten heeft geen verandering in gedrag dat hij honger heeft ofso.

Nu hoor ik wel eens dat mensen hun hond 1x per dag eten geven. Vond dat zelf beetje raar, maar Senna heeft soms niet anders omdat hij sochtends gewoon niet eet en merk geen verschil aan hem of hij nou 1 of 2x per dag eet.

Hebben jullie tips ofso? Klinkt het bekend. :p ik dacht eerst, gaat wel over want tis de leeftijd. puppy, puber.. maar gaat eigenlijk niet over.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Hoeveel voer je en hoeveel weegt hij? Misschien heeft hij gewoon genoeg aan 1x per dag.

Hier ook een hond die regelmatig het eten laat staan 's morgens. Ik vind het prima, ze kunnen makkelijk eens toe met wat minder. Zolang ze niet te dun worden natuurlijk. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Mijn hond wilde 's ochtends ook nooit eten. Terwijl hij 's middags en of 's avonds beter at, hij is nooit een echte makkelijke eter geweest.

Eet je hond, als hij s avonds eet wel genoeg? Er zijn genoeg mensen die 's ochtends niet kunnen eten dus er zullen ook honden zijn die ook moeite hebben met 's ochtends eten.

Probeer het anders eens begin van de middag en avond.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ons jonkie van 8 mnd eet ook weinig smorgens.

Hij speelt heel graag,ineens kwam ik op het idee om bij action een antischrokbak te kopen van 1 euro.

Daar gooi ik smorgens zijn brok in,wat dacht je wat,de bak is iedere keer leeg.

Of hij krijgt een bal met voer erin.

Smiddags geef ik ook kvv.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Hier ook een hond die in de ochtend bijna nooit at...alles geprobeerd. Sinds 4 maanden geven we in de ochtend zn vlees en in de avond brokken,en dat gaat prima,laat nooit meer wat staan. En einde beba er is eet hij het helemaal rap leeg. Want je weet nooit hé....

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Senna weegt bijna 10 kilo en krijgt ongeveer 200 gram Kvv. Sochtends ene keer half leeg ander keer twee happen en vaak helemaal geen hap. Avond eet hij het meteen leeg, maar niet dat je denkt zoo die het honger ;-)

Middag voeren wordt lastig omdat hij meestal mee naar me werk is :-)

Misschien toch maar 1x voeren of ochtend brok en avond Kvv..

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Jet heeft ook een tijd slecht gegeten toen ze die leeftijd had. Ik ben haar toen 1x per dag gaan voeren (ook KVV). Toen at ze weer heel goed! 

 

Inmiddels is ze veranderd is een vuilnisvat en eet ze alles.. Tevens krijgt ze nu enkel brok en ook nog 3x per dag. Maar ze eet altijd gelukkig, als ze niet eet is ze ziek... 

 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Bij Finn helpt het wat warm water over de brokken te doen. Savonds zijn kvv gaat ook goed op, de brokken sochtends wat minder.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Oké. Ja bij Senna al veel dingen er door geen gedaan maar hoeft hij ook niet. Vandaag proberen gewoon 1x te voeren vanavond. (ochtend en avond portie bij elkaar)

Brok at hij door wisselen niet meer. Kunnen we ook nog proberen natuurlijk. Liever houd ik het gewoon op Kvv, dat vind Senna ook het lekkerst haha

honden page profiel CelineCeline

Probeer misschien eens wat andere merken kvv er bij te voeren.Ik voer per dag soms wel 3 smaken Carnibest als dat zou uitkomt.Dan kun je bv 's morgens Rodi,'s middags Energique en 's avonds Carnibest(zijn maar voorbeelden hoor,gewoon merken geven waar je aan kunt komen).Wie weet helpt afwisseling een beetje de eetlust op te wekken.Is 200 gram alles voor 1 dag?Dat vind ik erg weinig voor een hond van 7 maanden.Mijn volwassen shih tzu eet ook 200 gram en die weegt nog net 7 kilo,en onze shih pup van 10 weken krijgt ook 200 gram per dag en zij weegt 2400 gram.Het klinkt me zo weinig dat ik ook denk dat je hond niet nog minder moet gaan eten want dan zou ik bang zijn voor tekorten.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Mijn eigen Senna at tot twee weken terug ook bijna niks. Hooguit drie happen op een dag... Inmiddels is het net zo'n schrokkop als onze andere herder geworden en eet ze prima.

Wij hebben verschillende brok geprobeerd (bij haar werkte het niet, maar je kunt het bij jouw Senna proberen). KVV krijgen die van ons 's avonds sowieso door het eten heen gemixt, daar at ze dan nog wel een beetje van.

Uiteindelijk kregen we de tip om zalmolie door het eten te doen. Werkte voor die van ons erg goed! Duurde nog steeds wel even voor ze echt weer goed at, maar ze doet het tenminste weer! 

Pups hebben het wel vaker, dat ze slecht eten. Bij onze Senna gaat het vaak in periodes. Dan eet ze een maand of zo heel slecht en dan gaat het weer super. 

Zolang de ontlasting van de hond normaal is (zal iets minder zijn, maar zolang het er nog goed uitziet..) en de hond niet mager wordt, is het prima. Je moet de ribben nog kunnen voelen als je over de flanken aait, maar ze mogen niet te zien zijn. 

Een hond weet vaak zelf wel hoeveel hij moet eten, en wat er op verpakkingen van voer staat, klopt vaak van geen hout. Gebruik het als richtlijn en kijk gewoon naar wat je hond nodig heeft.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Charlie was vroeger ook zo'n moeilijke eter, tot hij 1 á 1,5 jaar was, toen heeft hij zijn liefde voor eten ontdekt.  Ik maakte me vroeger veel zorgen toen hij bijna niet at (ik kreeg er 's morgens nooit eten in bijvoorbeeld) maar dat is uiteindelijk toch gebeterd. Ik ben overtuigd dat het met de leeftijd te maken had. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Twee honden eten hier elke morgen goed, maar de derde heeft nooit s'morgens willen eten.

ik zet het toch elke morgen voor haar, maar moet het na 10 min. weg zetten, wil niet.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Sanne Mulder; Mijn Senna eet savonds wel gewoon en kan zo beide porties (van ochtend en avond samen) savonds opeten. Maar sochtends eet hij twee of geen happen en dan is het klaar. Ik ga het zeker eens zalmolie sochtends proberen! Senna heeft toch veel beweging overdag, dus maak me daar wel eens zorgen over. Brok eet hij niet, wil het wel weer gaan proberen maar dat liet hij paar maanden geleden ook staan of at hij met lange tanden op. Hij kon dan zo kijken van; dit is geen kvv.. haha. Thanks voor de tips in ieder geval

 

 

@ Lynn & Charlie; Ik denk ook dat het de leeftijd is maar ga bovenstaande tip nog proberen en anders maar tijdje alleen savonds eten en kijk ik later weer een keer of hij sochtends eten wilt. Want elke keer de ochtend eten weggooien vind ik erg zonde.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

En wil hij 's middags eten? Ik ben toen zijn portie 's middags beginnen geven en alles ging toen wel op. Toen ik merkte dat hij 's morgens honger begon te krijgen dan ben ik zijn portie weer in de ochtend gaan geven. 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" En wil hij 's middags eten? Ik ben toen zijn portie 's middags beginnen geven en alles ging toen wel op. Toen ik merkte dat hij 's morgens honger begon te krijgen dan ben ik zijn portie weer in de ochtend gaan geven.  "

 

Smiddags is wat lastig omdat ik dan aan het werk ben en hij is mee. (werk bij een uitlaatservice)

Volgende forumvraag: Renske vers als standaard voer..?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^