hond laat winden/stinkt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

joyce (Gast)

Wij hebben een Heidewachtel Charly van 13 jaar oud. Beetje artrose, beetje staar, beetje doof maar verder goed gezond. De laatste maanden laat hij de hele avond door winden, die winden hoor je niet maar ruik je des te meer, niet normaal meer. Je schaamt je dood als je visite hebt! Hij krijgt Prins Mobility, daar doen we wat spercibonen door en poeder (Mobility Dog) voor sterke botten, pezen en banden. Verder krijgt hij af en toe een brokje of een staafje en  tussen de middag als wij brood eten een plakje kaas of worst en wel eens stukje kip of vlees. Hij drinkt redelijk, wel alleen buiten en bijna geen water uit de kraan, maar dat heeft hij altijd al gedaan. Hij krijgt voldoende beweging, gaan iedere dag naar het bos, niet meer zo lang als vroeger want dat wordt allemaal wel minder, dus we lopen nog hooguit een half uurtje tegenwoordig. Volgens mij zijn het niet zijn anaalklieren want hij rijdt geen sleetje en hij poept goed, bijna altijd als hij uitgelaten wordt (4x per dag). Dus wat zou de reden kunnen zijn dat hij zo verschrikkelijk kan stinken en waarom alleen 's avonds?      

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb geen idee... Hopelijk kan iemand anders op het forum je helpen! 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Anaalklieren kunnen ook 'in werking' treden zonder sleetje rijden en stevige ontlasting 

 

Ruikt het echt als een stinkende wind? Of is het metaalachtig? In het laatste geval zijn het inderdaad de anaalklieren. Bij Mellow ontspanden ze mee als zij ook lekker lag te slapen en dan werd ze ineens wakker en slobberde even onder haar staart.

 

Het kan ook dat ie helemaal gewoon anders ruikt, Terry en Max gingen op het laatst ook ruiken. Niet eens echt stinken, meer een 'muffe oude mannetjes' lucht. Ze waren toen ook echt oud (Max was niet zozeer oud, wel ziek). Dat voelde ik ook als ik ze had geaaid, bij beiden voelden mijn handen wat stroef, poederig. Heel vreemd, maar die laatste maanden van beiden moest ik eigenlijk na het aaien gewoon mijn handen wassen (wat ik anders nooit hoefde en nu bij Fleur en Mellow ook niet hoef). 

 

En als je zelf last hebt van winderigheid en er is visite kun je altijd de hond de schuld geven 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Herken het probleem.

 

Ik gaf hem daarom Lacteolcapsules, uitgestrooid over zijn eten.(ook enterol)

een andere probiotica mag ook.

 

Het helpt echt.

 

Bij oude honden zie je vaak dat de darmen wat trager worden en de flora niet optimaal is.

 

succes

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Niet voor schamen joh, dat doen oude opaatjes en omaatjes ook hoor. Hoort er gewoon bij. Geurkaarsje aan. ;) 

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Quincy kan er ook wat van, tjongejonge, je slaat er driedubbel van achter over :-D

Volgende forumvraag: Prostaat opgezwollen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^