Emotie eten & eten meesmokkelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

Hallo allemaal!

 

Rori heeft de gewoonte om haar bek helemaal vol te proppen met brokken(die in de keuken staan) en mee te nemen naar haar mand in de woonkamer of naar de gang. Het lijkt een soort hamsteren. Doen jullie honden dit weleens?

(Ze heeft trouwens totaal geen baknijd ofzo want je kan zo alles weg halen of zelfs de brokken uit haar bek pakken zonder dat ze iets doet)

 

Ook als ik na school thuis komt, komt ze eerst heel enthousiast naar me toe en gaat dan snel eten. Altijd als er bezoek is gaat ze meteen eten en eigenlijk altijd als ze heel blij en enthousiast is.

 

Ook als ik bijvoorbeeld een weekendje weg ben en ze dus alleen is met mn vader eet ze amper maar zodra ik thuis kom heeft ze weer haar eetlust terug.

 

hebben jullie honden ook dit soort trekjes met eten?

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Blackie deed dit vroeger ook toen ze nog brokken kreeg. Dan nam ze enkele brokjes in haar bek en ging ermee op het tapijt liggen. Als die portie op was ging ze weer wat brokjes halen. Nu kan ze dit niet meer, ze krijgt KVV dus dat is nogal lastig om mee te nemen naar het tapijt  Nu eet ze haar kommetje ter plekke leeg. 

 

Van dat thuiskomen herken ik ook een beetje, maar dan met drinken omdat ze hier 2 maaltijden per dag krijgen en als deze niet op is gaat de maaltijd weg. Als ik thuiskom gaat Saffira drinken, alsof ze niet gedronken heeft terwijl ik weg was. Als ik naar school ga dan heeft ze dit niet, ik ben dan urenlang weg dus als ze dan heel de tijd niet drinkt heeft ze een probleem. Maar als ik bijvoorbeeld met haar ga wandelen, en meteen daarna met Blackie dan drinkt ze niet tot ik weer terug ben met Blackie.

 

Dus ja, ik herken die trekjes wel 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ze wacht op jou, ben je thuis dan eet ze haar bakje mooi leeg, en als je er nog niet bent, dan niet lees ik, wachten op jou, alles in huis dan kan ze gerust gaan eten, als ze de bek volstouwt en mee neemt naar haar mand, dan heeft ze op dat moment niet zoveel trek, misschien eens wat minderen ? en dan eens kijken of ze wel alles opeet ?

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

" ze wacht op jou, ben je thuis dan eet ze haar bakje mooi leeg, en als je er nog niet bent, dan niet lees ik, wachten op jou, alles in huis dan kan ze gerust gaan eten, als ze de bek volstouwt en mee neemt naar haar mand, dan heeft ze op dat moment niet zoveel trek, misschien eens wat minderen ? en dan eens kijken of ze wel alles opeet ? "

 ze heeft de hele dag toegang tot haar voer. ik geef haar een vaste hoeveelheid en aan het einde van de dag is het altijd op.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Tico wachtte ook meestal met eten tot ik weer thuis was. En als er bezoek kwam kon hij ook zo mal ineens heel overdreven gaan eten.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bruno gaat vaak eten als ie blij is
Geen idee waarom hihi! Vind het wel grappig eigenlijk..lopen met zijn eten mag ie niet, daar word mams niet blij van! Botten worden ook altijd buiten gegeven en opgegeten ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

meestal eten ze gewoon meteen de bak leeg - anders verdwijnt die namelijk. Maar toen we 'nak een keer een dag kwijt waren op vakantie in Noorwegen, ging hij pas eten toen we hem bij de man die hem gevonden had op gingen halen. 

 

Eten is een sociaal gebeuren blijkbaar ;-) 

Volgende forumvraag: Clubkampioenschap
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^