Wat te doen bij een rouwende hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PaulienPaulien

honden foto van Paulien

Tot voor kort hadden wij 3 honden...

 

3wk terug hebben wij Bo onze Am.Staf. van net 1 jr moeten laten inslapen na een ernstige bijt incident en vorige week onze Keeper, Engelse bulldog van bijna 6 jr met een herseninfarct.....

Het is vreselijk moeilijk om in zo'n korte tijd dit mee moeten maken... :-(

 

Nu hebben wij gelukkig nog onze Bordeaux dog Duke van 1,5 jr maar hij is vreselijk aan het rouwen..

Hij is nooit alleen geweest en nu plots in 2 wk tijd is hij z'n maatjes kwijt.

 

Heeft er iemand tips wat we hier tegen kunnen doen?

Hij wordt nu verwend tot en met natuurlijk....

 

We zijn nu rustig aan het kijken voor een nieuwe Engelse Bulldog pup..

 

 

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/132382-een-rouwende-hond-begeleiden-als-zijn-maatje-is-overleden.html

 

Hoi Paulien, mijn medeleven met het verlies, ik weet hoe hard het is. En om dan ook nog de achtergebleven hond te zien rouwen...uiterst droef.

 

Ik had veel aan deze link, enige tijd geleden. Ik hoop jij ook, maar de info is vrij ruim, dus ik heb er een goed gevoel bij.

 

Hou ons op de hoogte wanneer je tijd hebt.

 

Succes ook!

 

Lieve groet.

 

 

Anoniem (Gast)

Hallo Paulien!

 

Eerst en vooral al heel veel sterkte bij het verlies van je twee maatjes. Ik weet hoe moeilijk het is om afscheid te nemen van een goede vriend. Maar twee vrienden vlak achter elkaar is nog moeilijker.

Toen onze hond stierf, bleef onze andere ook (alleen) achter. We hebben toen wel onmiddellijk een andere hond gekocht. Ik weet niet of dat iets uitmaakt. Maar we hebben onze hond het rustig laten verwerken. Het heeft wel heel lang geduurd voor ze het helemaal verwerkt had. We hebben ze natuurlijk ook wel verwent  Maar zoals dus al zei hadden we onmiddellijk een andere hond gekocht. Nog een puppy (waar ze haar werk mee had).

 

Veel succes met je hond! En met het verwerken van het verlies van je hondjes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is niet wat, twee honden in zeer korte tijd, voor jou ook moeilijk om dat te verwerken.

veel sterkte voor het verlies, en hoop zo dat je het een plekje kan geven.

een hond die nu alleen is, veel mee gaan doen, wandelen op plekken waar je niet met de anderen geweest bent, en veel veel geborgenheid geven, niet overdrijven, maar lekker bij je nemen, op de dag bijzondere dingen doen, zoals marktje pikken, winkelcentrum, op bezoek gaan bij vrienden, vraag of de hond mee mag.

en verwennen ? mag, maar weer niet overdrijven, geef jezelf maar ook de hond de tijd om dit verlies van jouw en je honds maatjes te verwerken.

honden page profiel PaulienPaulien

honden foto van Paulien

Bedankt Hein!

Hier staat het allemaal goed beschreven wat je wel en niet moet doen.

 

Bedankt ook voor jullie medeleven

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

Wat vreselijk! Veel sterkte met je verlies. Dat is voor jou/je gezin ook erg moeilijk om van (de gezellige drukte) van 3 naar 1 hond te gaan... Zeker als hij erg meerouwt, valt het zwaar.

 

Vorig jaar stierf ook onze oudste hond en toen ging onze overblijvende hond ook erg rouwen. Dat uitte zich vooral in niet meer willen eten, piepen, lusteloos gedrag, licht sloopgedrag, ... 

Na ong. 3-4 maanden vond hij terug zijn draai als nu enige hond en is er een nieuwe pup bijgekomen. We vonden het wel belangrijk dat hij eerst terug zijn evenwicht en plaats gevonden had. Met de pup bloeide hij echt weer helemaal open. Dat zijn echt tranen van geluk die je dan huilt als je ziet hoe gelukkig je hond nu terug is.

De band met ons is ook sterker dan ooit doordat we daar samen zijn door gegaan.

 

Wij zijn er mee omgegaan door in de eerste plaats de vaste huishoudelijke structuur aan te houden, dan had hij die houvast en vertrouwdheid nog. Daarnaast hebben we hem natuurlijk extra aandacht gegeven en zijn we extra met hem gaan trainen (hij leert graag nieuwe truukjes, maar de activiteit verschilt natuurlijk per hond) om de leegte van zijn gestorven vriend en speelkameraadje op te vangen en geestelijk deed het hem veel deugd natuurlijk om zo bezig te kunnen zijn. Omdat hij erg sociaal is, vond hij contact met vreemde honden ook altijd heel leuk om zijn dag op te fleuren, dus dat deden we dan ook extra vaak nu dat zijn enige contact werd met soortgenootjes.

We probeerden ook altijd vrolijk en enthousiast te doen, zodat hij onze gemoedstoestand niet zou overnemen. Maar soms samen eens een potje huilen, kan ook erg opluchten voor allebei.

 

Veel meer kan je niet doen, denk ik. Het heeft gewoon tijd nodig. Je hond is zijn plaats nu ff kwijt, hij kan naar niemand meer opkijken of het voorbeeld volgen, hij moet het nu zelf allemaal uitzoeken. 

Maar jullie komen er samen wel door en het nieuwe pupje gaat ook veel vreugde brengen. Al moet je daar inderdaad niet té vroeg aan beginnen, anders zitten jullie nog teveel vast in jullie verdriet om 100% voor de pup te kunnen gaan en dat verdient hij/zij toch wel!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^